Subtilitățile procesului de finisare a fațadei casei cu panouri SIP

Tehnologia de placare a casei cu panouri SIP (SIP) este deosebit de răspândită în Statele Unite și în Europa de Nord. Principalele avantaje ale clădirilor construite cu utilizarea acestui material de finisare sunt cel puțin un fond de întreținere și economii semnificative de încălzire datorită proprietăților excelente de izolare termică a panourilor de fațadă.

Avantaje și dezavantaje

Panoul VULTURE este alcătuit din două foi între care există material termoizolant. Baza unei astfel de panouri orientate pe material (OSB) pe exterior, care este realizată din așchii de lemn lipite, precum și un strat de izolație în interior. De regulă, polistirenul spumos acționează ca atare.

Dintre avantajele panourilor SIP, observăm:

 • rezistență;
 • durabilitate;
 • bune proprietati de izolare termica;
 • proprietăți bune de izolare fonică (ele cresc numai dacă materialul de finisare este fixat la o distanță scurtă de panourile CIP, creând astfel un spațiu de aer);
 • simplitatea instalării și reducerea termenelor de reparare;
 • greutatea redusă a unui design care nu solicită baza puternică;
 • ușurința de transport fără folosirea unui echipament special;
 • protecție împotriva apariției mucegaiului;
 • izolația nu se îndoaie cu timpul;
 • placa din compoziția panourilor nu este deformată și nu se învârte în timp;
 • Izolarea în panouri SIP este mai caldă și mai eficientă decât vata minerală, deoarece, conform calculelor specialiștilor, un strat de polistiren expandat la 150 mm va înlocui cu ușurință un strat de vată minerală în 200 mm.

Dezavantajul este că materialul este frică de apă, adică este capabil să absoarbă umezeala, ceea ce înseamnă că ar trebui să aveți grijă de protecția suplimentară împotriva umidității acestor panouri în interiorul și exteriorul. Tocmai din cauza sensibilității sale la condițiile meteorologice externe, casele cu panouri CIP trebuie să aibă în mod necesar un finisaj exterior exterior pentru a prelungi durata de viață a locuinței. Pe lângă faptul că materialul este foarte sensibil la efectele razelor solare, din care se întunecă cu timpul.

Finisaj exterior

Terminarea finală nu numai că va conferi casei panourilor CIP un aspect finit, dar, de asemenea, o va proteja fiabil de tot felul de precipitații și alte influențe externe.

piatră

Piatra naturala sau artificiala este potrivita pentru finisarea subsolului, colturilor si insertiilor exterioare, deoarece acest material de finisare este deosebit de durabil si durabil. Datorită costului ridicat al pietrei, de regulă, puțini îndrăznesc să-i termine întreaga casă.

Singurul dezavantaj al pietrei este o mulțime de greutate, deci o sarcină semnificativă asupra fundației structurii este creată. În acest caz, fundația gata va trebui consolidată și, dacă construiți o casă de la zero, gândiți-vă în prealabil la un cadru deosebit de puternic.

Acordați atenție faptului că, dacă folosiți calcarul ca finisaj, atunci acesta trebuie tratat cu compuși special rezistenți la umiditate. Casele decorate cu aspect de piatră sunt monumentale și solide, în plus, pentru o lungă perioadă de timp nu este nevoie să faceți nici măcar reparații cosmetice la fațadă - datorită durabilității și rezistenței la uzură a acestui material de finisare.

Blocul casei

Utilizarea unui astfel de material ca o casă de bloc este o opțiune excelentă pentru cabane în stilul țării și case rurale obișnuite. În aparență, o astfel de casă seamănă cu o casă de busteni din lemn.Principalele avantaje ale lemnului sunt siguranța pentru sănătatea umană și pentru protecția mediului. Deoarece blocurile de lemn necesită o prelucrare minimă, finisarea se face cât mai curând posibil. În același timp, încălzirea suplimentară a structurii din lemn nu este necesară din cauza proprietăților excelente de economisire a căldurii din lemn.

Sistemul de fixare a canalelor de canal va reduce în continuare durata de viață a placării casei cu acest material de finisare. Baza este o cutie metalică, sub care se fixează materialul de barieră de vapori și o membrană impermeabilă la umiditate. Stadiul final al picturii și decorării este pictura și prelucrarea lor cu agenți de protecție speciali împotriva influențelor externe agresive.

Dimensiunile clasice ale blocului utilizat pentru finisarea casei sunt de 200-600 cm (lungime), 9-16 cm (lățime) și 2-3,6 cm (grosime).

Fațadă ventilată

Finisajul inovator, sub forma unei fațade ventilate, are un cadru din oțel sau aluminiu, la care sunt atașate materialele pentru fațadă. În interiorul acestor panouri există capsule, astfel încât acestea să lase aerul să curgă, iar umiditatea să nu se acumuleze în interior. Acest efect seamănă cu un termos atunci când este mai cald iarna într-o cameră decorată cu panouri ventilate și mai rece în timpul verii.În plus, în această casă există o izolare fonică suplimentară, iar microclimatul este menținut la un nivel ideal.

Partea pozitivă a fațadelor ventilate este viteza mare de instalare., înlocuirea ușoară a articolelor deteriorate și un bogat sortiment de texturi și culori. Puteți termina astfel de panouri fără probleme în orice moment al anului.

ghips

Când aplicați tencuiala exterioară, nu trebuie să liniați pereții, acoperiți cu panouri CIP.

Avantajele acestui finisaj sunt evidente:

 • costuri accesibile;
 • modele frumoase pe fațadă;
 • durabilitatea acoperirii rezistente la influențele externe.

Tencuiala minerala are cea mai mare rezistenta. Are un cost redus și "respiră" datorită efectului de permeabilitate a vaporilor. Din același motiv, excesul de umiditate și condensul ieșesc natural, ceea ce este foarte important pentru panourile CIP sensibile la umiditate.

O gamă largă de nuanțe ale acestui material de finisare este disponibilă pentru cumpărători, ceea ce reprezintă un plus major și o diferență avantajoasă față de alte acoperiri de fațadă.

Tehnica tencuielii nu este atât de dificilă, încât chiar și neprofesionistii pot face față lucrărilor de finisare cu puțin pregătire preliminară.În plus, tencuielile naturale sunt rezistente la temperaturi extreme și raze UV. Și în prezența unor oportunități financiare, experții recomandă folosirea tencuielui silicat, vopsea bogată, care vă va permite să desenați fațada în orice stil.

siding

Finisarea siding poate fi lemn, metal sau vinil. Se distinge prin:

 • siguranța la incendiu;
 • rezistență la influențe externe negative;
 • protecția mediului;
 • proprietăți anti-corozive;
 • costuri accesibile;
 • rezistență la lumina soarelui;
 • ușurința instalării și întreținerii;
 • gamă largă de texturi și culori;
 • abilitatea de a lucra în sezonul rece.

clincher

Plăcile de clincher sunt de obicei utilizate pentru a crea aspectul cărămizilor. Astfel de produse sunt rezistente la îngheț, durabile și rezistente la uzură. În acest caz, textura suprafeței clincherului poate fi foarte diversă: netedă, dură, canelată sau glazură. Instalarea acestui material de finisare se realizează pe un adeziv special, iar îmbinările sunt umplute cu mortar. Singurul dezavantaj este costul ridicat al plăcilor și al lucrărilor de instalare.Dar, în cazul în care obiectivul dvs. este de a face fațadă modernă exclusivă și în finanțe, nu sunt limitate la, gresie clincher - doar ceea ce ai nevoie.

Piatră flexibilă

O altă inovație în domeniul finisării fațadelor este piatra flexibilă. Acest material este realizat din rășină acrilică și chips-uri de marmură, astfel încât plăcile să aibă ductilitate, care este foarte convenabil pentru instalarea și operarea cu diverse suprafețe. Tencuiala pereților înainte de căptușeală cu o piatră flexibilă nu este necesară. Fixarea acestui material se face pe bază de clei special pe bază de ciment. Orice altceva nu este nevoie să se ocupe de articulațiilor ca plăcile sunt acoperite cu un strat special, și un strat protector este îndepărtat după instalare. Principalul avantaj al acestui material decorativ - capacitatea de a tăia colțuri și pante de ferestre.

Panouri de tip sandwich

De asemenea, este posibil să panourile de fațadă arma tip sandwich - această opțiune este una dintre cele mai comune și la prețuri accesibile. Acest „finisare un sandwich“ structură și protejează SIP-panouri de influențe externe adverse. Cu acest tip de finisaj între plăcile din metal sau fibră de ciment se montează izolația.

Sfaturi profesionale

Pentru a termina fațada panourilor CIP ți-a servit mult timp, trebuie să adere la unele dintre recomandările profesioniștilor.

 • Fațada clădirii este recomandată pentru a decupa panourile CIP în primele șase luni de la construcție.
 • Înainte de finisare, efectuați calcule exacte ale grosimii peretelui. Este posibil să nu aveți nevoie de izolație termică și va fi suficient să finalizați ornamentele exterioare cu pereți sau zidărie.
 • Luați în considerare în prealabil sistemele de ventilație și alte sisteme de comunicații, deoarece instalarea lor în timp util va păstra căptușeala exterioară a clădirii.
 • Decorarea modernă a caselor cu panouri SIP înseamnă, de asemenea, decorarea ferestrelor și ușilor, pentru care producătorii produc astfel de elemente de finisare, cum ar fi plăcile și pantele din plastic, care se disting prin simplitate și ușurință în utilizare, fără a fi nevoie de montare și conectare a elementelor.

concluzie

Datorită tehnologiilor moderne de construcție, construcția de cadre a fațadei în combinație cu panourile CIP vă permite să construiți rapid încăperi întregi. Acest material de finisaj nu numai că ajută casele să pară atractive, dar oferă și clădirii proprietăți termoizolante excelente - și toate acestea pentru bani destul de accesibili.De aceea, decorarea panourilor CIP poate fi asigurată atât de un pensionar obișnuit de rezidență de vară, cât și de proprietarul unei cabane de lux.

Despre decorarea fatadei casei cu panouri SIP, vezi mai jos în video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor