Panouri japoneze de fațadă pentru o casă privată: o revizuire a materialelor și a producătorilor

Aspectul atractiv al oricărei clădiri creează, în primul rând, fațada sa. Una dintre modalitățile inovatoare de a termina casele este utilizarea unui sistem de fațadă ventilat. Astfel de panouri practice și durabile pe piața materialelor de finisare sunt oferite de mărcile japoneze Nichiha, Kmew, Asahi și Konoshima.

Caracteristici și specificații

Proprietarii cu grijă nu se ocupă doar de calitatea și prețul rezonabil al materialelor folosite pentru a termina casa, ci și de cea mai bună soluție de mediu. De aceea, ar trebui să acorde atenție tehnologiei producătorilor japonezi. Diferența fundamentală între astfel de opțiuni de finisare - ventilabilitatea fațadelor.

Una dintre caracteristicile materialelor de finisare japoneză este caracterul practic., care este cauzată de suprafața autocurătoare. Realizând construcția unor astfel de panouri, veți obține fațade înguste care nu necesită o atenție deosebită, deoarece murdăria din ele este ușor spălată în timpul ploii.

Dimensiunile standard ale panourilor de decorare a fațadelor din Japonia sunt de 455x3030 mm, cu o grosime de 14 până la 21 mm. O altă caracteristică distinctivă a acestor materiale este ușurința de instalare. Toate sistemele de montare japoneze și componentele acestora sunt identice. Prin urmare, nu puteți numai să schimbați părțile fără probleme, ci și să asamblați materiale de la diferiți producători în funcție de preferințele dvs.

Instalarea panourilor japoneze poate fi realizată pe o direcție orizontală sau verticală. Pe lângă materialul de finisare, kitul include elemente de fixare, componente, precum și material de etanșare și vopsea de mascare specială, în funcție de nuanța selectată a panourilor. Panourile moderne de față au închizători ascunse pentru fixare, datorită cărora suprafața fațadei este solidă și aproape fără rosturi. Și datorită spațiului de ventilație din material, aerul circulă, motiv pentru care condensul nu se formează între plăci.

Panourile sunt alcătuite din mai multe straturi (primar, primar, conexiune și culoare exterioară). Este tocmai datorită efectului stratului multi-strat care asigură rezistența, rezistența la foc, izolarea fonică și termică a produselor. Producătorii japonezi folosesc materialul de placare care seamănă cu piatră naturală, cărămidă, lemn, ardezie sau tencuială decorativă. În consecință, puteți alege opțiunea de decorațiuni de perete pentru orice stil.

De exemplu, țiglă "sub copac" este potrivită pentru o casă de țară sau o cabană în stilul "țării". Piatra ornamentare va fi potrivită pentru o cabană masivă cu mai multe etaje. În același timp, imitația de piatră naturală în exteriorul panourilor japoneze este atât de plauzibilă încât chiar și mici detalii cum ar fi abraziuni, zgârieturi sau nuanțe de nuanțe vor fi vizibile.

În lumea modernă, materialele de fațadă japoneze sunt folosite nu numai pentru finisarea cabanelor și a caselor, ci și pentru birourile de învelitori, cafenele, magazine, restaurante, cinematografe, biblioteci și alte facilități publice. În acest caz, opțiunea "sub tencuială" este de obicei aleasă, în timp ce acestea pot fi utilizate atât în ​​afara, cât și în interiorul clădirii.

Producatori

Nichiha

Producătorul japonez Nichiha lucrează de mulți ani pe piața materialelor de finisare. În țara noastră, el a fost cunoscut din anul 2012. Astăzi este una dintre cele mai populare branduri care vând produse de acest tip. Produsele acestei mărci se disting printr-o durată de viață îndelungată, o protecție a mediului și o rezistență la uzură. Toate acestea sunt posibile datorită tehnologiilor inovatoare utilizate în producția de panouri și a componentelor speciale care compun compoziția acestora.

Protecția mediului și siguranța materialelor pentru sănătatea umană se realizează prin utilizarea unor astfel de componente suplimentarecum ar fi mica, cuarț, fibre lemnoase și chiar fibre de ceai verde. Din acest motiv, panourile de finisare Nichiha sunt adesea folosite nu numai pentru finisarea fațadelor, ci și pentru decorarea pereților interiori din încăpere. Suprafața materialelor de fațadă Nichiha este auto-curățată. Aceasta înseamnă că, după prima ploaie, casa ta va străluci în soare la fel de bine ca și noi. Panourile acestui brand "pe primele cinci" fac față sarcinilor de izolare fonică și termică, precum și sunt rezistente la foc și rezistente la îngheț.

Unul nu ar trebui să vorbească încă o dată despre durabilitate, deoarece toate produsele japoneze sunt verificate și testate în mod repetat înainte de a intra în vânzare.Datorită prezenței capsulelor cu aer în interiorul greutății panourilor este minimă, prin urmare, problemele de instalare nu vor apărea nici măcar printre constructorii neinstruiți. Da, și încărcătura de la baza clădirii din acest motiv va fi mică.

De asemenea, consumatorii ruși sunt mulțumiți de alegerea bogată a modelelor, texturilor și nuanțelor panourilor de fațadă Nichina. Foarte popular cu compatrioții noștri sunt opțiunile care imită caramida, metalul sau piatra, siding "sub copac". Deoarece paleta totală de nuanțe ale panourilor de fațadă ale acestei mărci japoneze include aproximativ 1000 de obiecte, toată lumea va putea alege o opțiune la propriul gust și în conformitate cu un design specific al unui obiect arhitectural.

Kmew

Marca japoneză Kmew a câștigat o reputație mondială de producător fiabil și dovedit de fațadă din fibră de ciment și panouri de acoperiș. Acest material de finisare este realizat prin adăugarea de aditivi naturali și fibre de celuloză. Datorită acestui fapt, panourile companiei sunt ecologice și sigure pentru sănătatea oamenilor și a animalelor.

Rezistența acestor panouri este asigurată de o tehnologie specială de producție. Materialul este presat sub presiune înaltă și apoi prelucrat într-un cuptor la o temperatură de aproximativ 180 grade Celsius. Datorită acestui fapt, panourile frontale Kmew sunt rezistente la influențe externe, impacturi și diverse daune mecanice.

Avantajele panourilor Kmew:

 • rezistență la foc;
 • ușurința materialului, care simplifică procesul de instalare și elimină nevoia de montare a structurilor de susținere;
 • grad ridicat de izolare fonică;
 • rezistenta seismica (finisajul va rezista chiar si unui puternic cutremur);
 • rezistență la îngheț (testele de material se efectuează la temperaturi diferite);
 • ușurința de îngrijire (datorită proprietăților de auto-curățare din praf și murdărie);
 • rezistența culorii (producătorul garantează păstrarea culorii până la 50 de ani);
 • rezistenta la radiatii ultraviolete;
 • simplitatea instalării și soliditatea suprafeței fațadei, realizată printr-o montare ascunsă specială;
 • capacitatea de a instala panouri la orice temperatură și în orice moment al anului;
 • o gamă largă de culori și texturi de materiale de finisare japoneză, care permite nu numai selectarea panourilor pentru orice soluție arhitecturală, ci și combinarea materialelor din diferite colecții pentru a implementa cele mai îndrăznețe idei de design.

În ceea ce privește proiectarea, gama de produse a companiei include panouri din mai multe serii. Direcția "Neorok" oferă materiale cu prezența unei cavități mari sub formă de capsule. Datorită acestui fapt, panourile sunt ușoare și împiedică formarea umidității în timpul schimbărilor de temperatură. Seria "Serradir" este caracterizată de prezența unor formațiuni poroase mici, iar panourile au aceleași proprietăți inovatoare ca cele anterioare.

Compania oferă, de asemenea, mai multe tipuri de materiale potrivite pentru finisarea suprafețelor exterioare.

 • "Gidrofilkeramika" - acoperirea ceramică cu adăugarea de gel de silicon, datorită căruia panourile devin imune la radiațiile UV și își păstrează culoarea originală mai mult timp.
 • "Paverkout" Este o acoperire din silicon acrilic care protejează stratul exterior fibrom-ciment de efectele murdăriei și prafului.
 • Compoziția "Photoceramics" include fotocatalizatori, datorită cărora panourile au proprietăți de auto-curățare îmbunătățite.
 • "Performanța inițială Hydrofil" datorită unui înveliș special, împiedică introducerea de contaminanți în panourile frontale.

Asahi

Un alt producător de panouri de fațadă, mai puțin popular în țara noastră, dar nu mai puțin în cerere în întreaga lume - Asahi. Panourile sale nu se tem de vânt, precipitații, praf și murdărie. Particularitatea lor este prezența celulozei și a cimentului Portland în compoziție, ceea ce asigură o durată mai mare de viață și durabilitate a produselor din fațadă.

Rezistența la decolorare în produsele acestui brand nu este mai mică decât cea a altor producători japonezi. Dintre avantajele produselor se remarcă o mare varietate de culori, precum și proprietăți excelente de căldură și economie de energie. Ușurința de instalare este asigurată de faptul că panourile pot fi montate pe profile din diverse materiale (de exemplu din lemn sau metal).

Konoshima

Panourile din fibră de ciment de altă marcă din Japonia, Konoshima, au o acoperire nanoceramică cu grosime minimă, protejând fațada de efectele precipitațiilor, radiațiilor ultraviolete, prafului și poluării. Prezența oxidului de titan în combinație cu oxigenul oxidează mucegaiul și poluarea, distrugându-le astfel. Iar apa sau condensul care ajunge la suprafață este capabil să formeze un fel de film, în care să se depună praful și murdăria, fără a se penetra în panoul însuși.Prin urmare, chiar și ploaia ușoară îndepărtează cu ușurință orice poluare din fațadă. De asemenea, este important ca panourile de finisare Konoshima să nu conțină substanțe toxice sau azbest.

Sfaturi profesionale

Când folosiți panourile de fațadă japoneze, trebuie să vă amintiți recomandările profesioniștilor și să luați în considerare feedback-ul de la maeștri. Într-un climat dur rusesc (bineînțeles, dacă nu locuiți în sud, unde nu există ierni reci), experții recomandă insistent plasarea unui strat de izolație între perete și fațada căptușită cu panouri. Acest lucru nu numai că va face mai caldă clădirea, ci și va îmbunătăți în mod semnificativ performanța acesteia.

Vata minerală sau spumă de polistiren poate fi utilizată ca material de izolare termică. Spuma este de asemenea permisă, dar, din nefericire, nu permite evacuarea condensului din structurile interne. Prin urmare, în acest caz, va trebui să creați găuri suplimentare de ventilație. Izolația selectată poate fi fixată cu un clei special, precum și cu dibluri și șuruburi obișnuite.

concluzie

Cu ajutorul panourilor japoneze din fibre de ciment de la brandurile Nichiha, Kmewca, Asahi și Konoshima, puteți face cu ușurință o piesă reală de artă arhitecturală dintr-o casă modestă obișnuită și surprindeți vecinii.

Cu toate acestea, atunci când cumpărăm, merită să ne amintim prezența unui număr mare de falsuri pe piața materialelor de construcție. După cum știți, mizerabilul plătește întotdeauna de două ori. Din acest motiv, se recomandă achiziționarea de panouri frontale exclusiv de la distribuitori oficiali ai companiilor japoneze. Puteți, de asemenea, să comandați instalarea materialului de finisare cu ajutorul maeștrilor special instruiți în Japonia.

Despre producătorii de panouri de fațadă japoneză pentru o casă privată, consultați următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor