Mobilierul din lemn din lemn cu propriile mâini: desene și diagrame

Recrearea în aer liber cu familia sau prietenii este un adevărat tratament pentru cei care trăiesc în oraș. Dotarea unei case de țară sau a unei cabane este necesar nu numai să se gândească la decorarea interioară, ci și să facă grădina compusă confortabilă și confortabilă, pentru că este atât de plăcut să organizați un picnic pentru cei dragi sau doar să vă culcați într-un scaun cu cartea dvs. preferată. Mobilierul de grădină în acest caz este pur și simplu de neînlocuit. Acesta vă va face șederea plăcută și confortabilă. Poți să o faci cu mâinile tale - nu necesită mult efort și economisește bani.

Caracteristici speciale

Mobilierul la țară are aceleași sarcini funcționale ca și elementele din apartamentul tău. Este necesar să se ia în considerare doar o nuanță importantă: trebuie să fie nu numai funcțională, ci și practică, deoarece va fi operată pe stradă.Această caracteristică determină alegerea materialelor pentru construcții - nu trebuie să se teamă de apă, de soare și de frig. Să încercăm să ne dăm seama care dintre materialele existente îndeplinesc cel mai bine aceste cerințe.

Mobilierul tapițat care stă în apartamentele noastre este, fără îndoială, mai confortabil decât structurile metalice sau metalice solide. Dar pentru a pune asemenea produse în aer liber este impracticabilă. Pentru a sta confortabil pe o bancă sau canapea la țară, pur și simplu pregătiți baze sau perne moi care pot fi ușor îndepărtate în casă.

Mobilier din lemn

Aceasta este o versiune clasică de mobilier pentru țară, care poate fi făcută manual. Lemnul este o opțiune nobilă și practică. Este potrivit pentru fabricarea a aproape orice element. O masă, scaune, bănci și chiar canapele de grădină din lemn cu grijă corespunzătoare vă vor servi cu credință pentru un an.

Chiar și un maestru de novice poate face o bancă simplă, ei bine, așii muncii lor pot transforma o masă de picnic obișnuită într-o operă de artă.

Obiecte metalice

Metalul este un material foarte practic și durabil.Dar, atunci când lucrați cu ea, veți avea nevoie de un set de instrumente și abilități specifice. Componentele metalice pot fi îmbinate prin sudură, precum și prin șuruburi și șuruburi. O altă opțiune este de a oferi forma dorită prin îndoirea secțiunilor individuale sau a elementelor structurale.

Mobilier din răchită

Mobilierul răcoros elegant și sofisticat poate fi un ornament pentru orice locație. Principala dificultate este să înveți cum să răsuciți tijele frumos și să creați formele necesare de la ele. Chiar dacă nu ați făcut acest lucru, puteți începe cu cele mai simple elemente. Experiența câștigată ne va permite să creăm în continuare modele mai complexe și mai ornamentate.

Desene și diagrame

După ce ați decis asupra materialului din care va fi fabricat mobilierul, trebuie să vă gândiți în prealabil în ce loc va fi localizat și ce elemente doriți să faceți. Într-adevăr, în ciuda faptului că acest lucru nu este un apartament, trebuie să determinați în continuare dimensiunea și stilul care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

magazin

Cel mai simplu și mai tradițional material este lemnul. Există mai multe scheme simple pentru magazinele din țări. Poți să faci covorașe pentru ei din ambele plăci și din lemn masiv.Concentrându-se pe diagramele de mai sus, puteți construi cu ușurință o bancă convenabilă și practică sau o bancă de dimensiuni necesare. După finalizarea ansamblului, nu uitați să procesați lemnul cu un agent de protecție.

În ceea ce privește culorile și designul, totul depinde de imaginația ta. Puteți lăsa linii clare laconice sau puteți tăia coturi elegante. Designul lemnului natural este un clasic constant, astfel încât să îl puteți doar vopsi. Dar dacă ideea ta o cere, atunci îi poți da cu ușurință orice culoare.

tabel

Cea mai simplă variantă a mesei este considerată a fi un produs pe patru suporturi (picioare) și cu o masă superioară. Apropo, poate fi executat atât de la panouri, cât și de la masiv. Solidul văzut tăierea unui copac mare arată foarte neobișnuit, iar jurnalul în sine poate fi tăiat atât de-a lungul, cât și de-a lungul trunchiului.

Adesea, ca o masă mică, puteți vedea pumnii întregi. Cu cât mărimea este mai impresionantă, cu atât mai complicată va fi desenul "tabletop" însuși. De asemenea, este important să alegeți locul în care va fi instalat masa. Asigurați-vă că suprafața este în plan.În caz contrar, masa de masă va fi înclinată sau masă va eșua.

Baza pentru un tabel de țară poate fi făcută și din metal - produsul se va dovedi foarte puternic și durabil. În plus, metalul este foarte bine combinat cu lemnul și țesutul. Dar partea de masă din sticlă și alte materiale fragile nu se potrivește în acest caz. În primul rând, chiar și picături mici de ploaie vor fi imediat vizibile pe ea, și, în al doilea rând, se poate rupe chiar și de la un ușor impact mecanic.

Șezlonguri

Nu putem spune că șezutul este cea mai necesară piesă de mobilier din țară. Dar amintiți-vă o vacanță undeva pe malul mării și acel sentiment plăcut atunci când, relaxați-vă, se așeza pe ea și se înălța la soare. A crea o astfel de atmosferă la dacha este un vis care poate fi ușor realizat.

Cea mai convenabilă opțiune ar fi un șezlong cu un spătar reglabil. Cu acest design, puteți alege un unghi ideal pentru a citi o carte sau pentru a viziona doar modul în care copii se joacă în apropiere.

Pentru realizarea dvs. veți avea nevoie de panouri, bare paralele și șipci. După asamblarea cadrului, puteți începe punerea șinelor.Nu uitați să lăsați mici decalaje între ele. Înălțimea scaunului poate fi oricare - depinde de preferințele dvs. Dacă aveți îndoieli, este bine să respectați o dimensiune standard de 35 cm.

Canapea de grădină

Diferența principală a canapelei de grădină va fi aceea că nu va fi tapițată cu cauciuc și material de spumă moale. Dacă sunteți obișnuiți să vă adunați în țară o companie mare, un astfel de obiect staționar în zona de recreere va fi indispensabil. Acesta poate fi simplu și unghiular, și chiar în formă de U.

Modelele fabricate dintr-un trunchi de copaci cu diametru mare arată destul de brutal. În acest caz, va trebui doar să instalați jurnalul în locul potrivit și să decupați 1/4 din piesa sa, astfel încât scaunul să fie dezactivat. O astfel de capodoperă poate fi suplimentată cu brațe cu dimensiuni care evidențiază masivitatea și fiabilitatea structurii. Dar pentru a repopula în culori vii, acoperind textura lemnului, o astfel de canapea nu este recomandată, deoarece va arăta cel mai impresionant în forma sa naturală.

În plus față de modelul tocat de canapea de gradina, puteți face, de asemenea, de la bare și plăci obișnuite. Recent, tendința reală a fost fabricarea de mobilier din paleți.De fapt, aveți deja "produse semifinite", pe care trebuie doar să le combinați și să le dați un aspect estetic prin colorare.

Scaun balansoar

Este destul de posibil să montați un scaun balansoar de unul singur. Dar dacă nu ați avut niciodată un planor și un jigsaw în mâinile dvs., atunci vă recomandăm să începeți la fel cu modele de mobilier mai simple: aici veți avea nevoie de un calcul exact al fiecărui detaliu. În plus, trebuie acordată atenția cuvenită elementelor de legătură: acestea sunt supuse unor cerințe sporite datorită încărcării crescute pe care scaunul va trebui să o facă în timpul funcționării.

Designul poate fi absolut orice. Cel mai adesea poate fi o versiune clasică a unui fotoliu din lemn în care este atât de confortabil să stați într-o seară caldă, înfășurați-vă picioarele într-o pătură caldă și savurând o cafea fierbinte. Iubitorii de stiluri minimaliste, opțiuni de costume high-tech și loft cu o bază metalică și scaun cu grătare.

Un astfel de scaun rotindu-se automat devine un adevarat favorit atat pentru generatia adultilor, care apreciaza linistea, cat si pentru cei mici, care nu vor sa se simta fericiti sa-l foloseasca pentru scopul propus.

Cum se colectează?

Pentru a facilita maxim procesul de asamblare a mobilierului de grădină, vă recomandăm să stocați toate instrumentele necesare în prealabil.Jigsaw-urile profesionale și mașinile de plantat în magazine sunt destul de scumpe, deci dacă intenționați să colectați o bancă și să vă liniștiți, nu vă recomandați să le achiziționați pentru uz personal - întrebați vecinii sau prietenii vilei.

Începătorii care au conceput să stăpânească fabricarea de mobilier de grădină, merită să ne gândim că nu întotdeauna totul se dovedește a fi făcut perfect prima dată. Este mai bine să stocați materialele pentru utilizare ulterioară, astfel încât să fie posibilă înlocuirea componentei deteriorate dintr-o dată, în loc să fugiți la magazinul de hardware.

Procesul de fabricare a mobilierului va fi mult mai ușor dacă găsiți instrucțiunile necesare sau desenați în prealabil. Când ați câștigat experiență, puteți improviza cu ușurință și crea propriile proiecte unice. Dar, în etapele inițiale, este mai bine să se adere la schemele dovedite.

Sfaturi

  • Este mult mai ușor să începi să faci mobilier pentru grădină decât să inventezi și să faci un articol interior pentru apartamentul tău. Acest lucru se datorează faptului că nu are cerințe estetice speciale. Ei bine, cine te va învinovăți că magazinul era puțin neuniform? Apropo, aceasta este o experiență extraordinară.Și dacă ați făcut deja o canapea sau masă chic grădină, atunci gândiți-vă să faceți propriile dvs. mobilier pentru bucătărie sau baie.
  • Atunci când alegeți materiale, nu rulați imediat la magazinul de hardware. Uitați-vă mai atent la ceea ce aveți în stoc. Este posibil ca pentru tine sau prietenul tău timp de mai mulți ani să existe bare și scânduri pe care ți le pare rău să le arunci. Stumpe și obstacole care interferează cu site-ul poate deveni, de asemenea, un articol unic sau o parte din acesta. Amintiți-vă dacă aveți trofee pe mezanin? Coarne, piei și alte atribute se potrivesc foarte armonios în interiorul zonei de recreere.
  • Paleți (paleți) pot fi achiziționați pentru o mică sumă de bani pe șantierele de construcții, în magazine sau prin Internet. Veți economisi o cantitate semnificativă de timp la tăiere și asamblare datorită acestor modele versatile.
  • Baza pentru viitorul mobilierului pentru grădină poate deveni și elemente interioare care și-au pierdut deja relevanța. Uite, nu e timpul să înlocuiști masa acasă, dacă îți pare rău să te despărți de ea? Apoi, simțiți-vă liber să luați instrumentele în mâini și să le transformați. Rafinat și pictat din nou, el va dobândi nu numai un aspect nou, ci și o a doua viață ca o masă de picnic.

Exemple frumoase

Aveți vreo idee cum ar trebui să arate o zonă de recreere în parcul dvs. de grădină? Indiferent dacă va fi un colț confortabil la umbra copacilor sau o platformă mare cu o platformă și o canapea lungă de grădină - totul depinde de imaginația și dorința ta. Exemplele de mai jos pot servi ca punct de plecare pentru dvs. și pot deveni o sursă de inspirație pentru viitoarele transformări.

Plasarea corectă a tuturor pieselor de mobilier necesare pe site va crea atmosfera potrivită și vă va ajuta să vă petreceți timpul confortabil cu cei dragi și rude. Efectuarea de mobilier cu propriile mâini necesită mult efort și timp, dar în consecință obțineți bucăți, dimensiuni și forme unice de care aveți nevoie, pe care veți fi mândri de foarte mult timp.

Pentru mai multe idei interesante, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor