Mobilier dulap: caracteristici alese

Stilul modern de viață îi face pe mulți oameni de afaceri să se gândească la propriul birou. Este necesar pentru cei care își iau partenerii la domiciliu, liber profesioniști și doar cei care iubesc să se retragă și să citească oamenilor într-o atmosferă relaxată.

De unde să încep?

La începutul alegerii mobilierului pentru biroul de acasă, trebuie să înțelegeți în mod clar: dacă va fi o cameră separată sau un loc de muncă integrat într-una din camere. Mobilierul poate fi selectat într-o cameră separată printr-un set separat, indiferent de stilul în care sunt mobilate celelalte camere ale casei sau apartamentului. Dacă cabinetul funcționează ca parte a unei camere de zi, este necesar să se potrivească cel mai armonios cu interiorul deja creat.

Selectarea stilului

Mobilierul pentru birou trebuie ales în funcție de stilul camerei interioare.

clasic

Stilul clasic este un standard de reținere și de funcționalitate. El îi caracterizează pe stăpânul său ca pe o persoană care nu este supusă unor emoții inutile, ajută la reglarea muncii productive. Interiorul cabinetului într-un stil clasic este geometria liniilor corecte și standardizarea formelor. Articolele interioare originale ale stilurilor moderne sunt inacceptabile în clasic.

Are stil clasic:

 1. Sunt folosite materiale naturale. Mai ales specii prețioase de lemn costisitoare.
 2. Culorile clasice sunt culori pastelate și întunecate (gri, negru, ciocolată, maro).
 3. Pentru clasic caracteristica soliditate, rugozitate, masivitate.
 4. Numărul de articole din biroul de acasă clasic este minim.

Tehnologie înaltă

Considerat unul dintre cele mai populare stiluri moderne de birou. Acest stil are o comunicare de afaceri. Stilul hi-tech este caracterizat de spațiu, lumină abundentă, design grijuliu și absența unor lucruri inutile.

Caracteristicile stilului de înaltă tehnologie:

 1. Blaturi și rafturi din sticlă.
 2. Uși glisante.
 3. Rulmenți cu crom.
 4. Masă mare.

minimalismul

Acest stil implică un set minim de mobilier în birou. De obicei, minimalismul este ales de oameni creativi de vârstă predominant tânără.

Stilul de minimalism:

 1. Dominanța culorilor albe și gri.
 2. Design simplu.
 3. Funcționalitatea tuturor elementelor de mobilier.
 4. Utilizarea sticlei și a plasticului.

pod

Stilul industrial este excelent pentru biroul unei persoane creative, un cunoscător al celor neobișnuite și non-standard. În biroul în stilul de mobilier moft este adesea combinat cu zidărie, grinzi, țevi mari de metal.

Oferă stil loft:

 1. Linii clare.
 2. Lipsa de forme complicate.
 3. Culori simple.
 4. Scaune mari.

Soluții de culoare

Există mai multe culori și nuanțe care se găsesc cel mai adesea în mobilierul dulapului.

alb

În biroul de acasă, mobila albă arată întotdeauna minunată. În plus, acum biroul în alb este o tendință de modă. Ideal pentru un spațiu mic, ajută la reglarea muncii. Mobilierul alb este combinat armonios cu nuanțele gri și maro. Pot fi atât combinații de succes cu elemente de interior, cât și cu alte piese de mobilier.

bej

Culorile bej pentru birou sunt printre cele mai versatile. Această culoare dă pace și stabilitate. În combinație cu alte nuanțe naturale, bejul are o conversație confortabilă cu o ceașcă de cafea. În același timp, mobilierul în culoarea bej arata foarte elegant și subliniază rafinamentul hostessului sau proprietarului biroului.

gri

Această culoare a fost întotdeauna considerată standardul minimalismului. Nu distrage de la locul de muncă, dimpotrivă, ajută la focalizarea și ajustarea la productivitate. De aceea mobilierul gri este foarte popular în sălile de birouri. Este foarte practic și necesită îngrijire minimă, întotdeauna completată în mod avantajos de flori albe, verzi și portocalii.

maro

Prin tradiție, nuanțele maro sunt asociate cu succes și prosperitate. Mobilierul de mobilier în nuanțe de maro este considerat a fi niciodată un clasic îmbătrânit. Toate nuanțele acestui spectru ajută la concentrarea și la luarea unei decizii corecte. În designul modern este foarte posibil să întâlniți un tandem de mobilier de culoare brun închis pentru un birou cu un fundal ușor.

roșu

Culoarea roșie a mobilierului din interiorul cabinetului este iubită de oameni cu o mentalitate neobișnuită.Ei tind să ia decizii repede, o claritate în muncă. Deținătorii biroului roșu sunt, de obicei, foarte activi, nu tolerează procese lente. Culoarea roșie irită majoritatea oamenilor, deci nu este întotdeauna posibil să stați într-un astfel de birou pentru o lungă perioadă de timp. În acest caz, se recomandă diluarea cu nuanțe mai silențioase, precum și utilizarea tonurilor blânde a spectrului roșu.

Revizuirea materialelor

Mobilierul din dulap este fabricat din diferite materiale. Să ne oprim la cele mai populare.

Lemn masiv

Matricea este un material ecologic și mai pur, constând în întregime din lemn natural. Aceasta este o materie primă destul de scumpă din care se fabrică mobilier de lux. Mobilier din lemn masiv din plăci din lemn, care sunt întregi și aderați unul la celălalt. Calitatea lemnului depinde de prezența nodurilor și straturilor necharacterice, densitatea marcajelor anuale.

Valoarea, aspectul și scopul mobilierului depind în mare măsură de tipul lemnului. De exemplu, o serie de fagi este excelentă pentru producția de mobilier ușor. Materialul în sine este extrem de dur și flexibil.

Masivul de stejar este renumit pentru durabilitatea sa.Lemn de stejar are o selecție bogată de nuanțe: de la galben-alb la maro-galben. Foarte des puteți găsi mobilier pentru biroul de stejar bogat.

Lemnul de frasin este un pic mai dur decat stejarul, dar are si o buna flexibilitate si elasticitate. Mobil mobilier sculptat și îndoit de cenușă. De asemenea, furnirul de furnir este fabricat din acest lemn. Lemnul de frasin este bogat în diferite nuanțe de aur.

Masivul unui mesteacan este unul din materiale rezistente la șocuri și rezistente. Birch este la fel de greu ca stejarul, dar pierde în durabilitate. Are o textura foarte interesanta, nu inferioara frumusetii fata de stejar si fag. Calitate deosebita de mesteacan fara noduri.

MDF

MDF este o fracțiune fină a unui copac. Cu alte cuvinte, materialul este o placă de fibre de densitate medie formată din rumeguș fin divizat. Plăcile MDF au rezistență excelentă la umiditate și vapori și au de asemenea o clasă de mediu destul de ridicată, deoarece particulele de material sunt menținute împreună cu parafina și lignina

O caracteristică specifică a MDF este o textura perfect netedă. Este netedă, uniformă și foarte densă.Dezavantajele sale includ susceptibilitatea la leziuni mecanice: căderea accidentală a unui obiect greu pe o masă sau dulap poate duce la formarea unei danturi.

De regulă, placa MDF este o imitație bună a texturii lemnului natural. În ceea ce privește costul, este mai ieftin decât lemnul, în timp ce acesta poate concura cu frumusețea și naturalețea.

placă aglomerată

PAL din lemn laminat este o palmă laminată, adică așchii grosiere, cărora li se dă o foaie prin presare la cald. Un ingredient suplimentar în procesul de producție a plăcilor este formaldehida, care acționează ca liant pentru fibrele de lemn.

Paleta de culori LDSP este bogată și diversă, constă din colecții mari de plăci laminate. Este împărțită în subgrupe: monofonice netede, monofonice cu textura, lemn standard, imită specii rare, luciu, furnir și fantezie cu desene și modele.

Modele și componente

Pentru ca cabinetul să pară holistic și armonios, mobilierul pentru acesta este mai util să se selecteze cu un singur set, adică dintr-o serie de mobilier de dulap.Articole individuale din seria de mobilier sunt numite module, iar întregul complex este numit mobilier modular. Numărul de articole și module va depinde de dimensiunea camerei și de preferințele proprietarului cabinetului.

Principala piesă de mobilier din birou este o masă. Există mai multe configurații desktop. Poate fi cu o suprafață de lucru simplă, rectilinie sau cu o suprafață de lucru ergonomică. În plus, tabelul poate avea un prefix special pentru negocieri - un briefing. Grosimea tablei va depinde de seria de mobilier și de materialul din care este fabricat.

Într-un studiu nu se poate face fără o masă de noptieră: agățat, adăugat sau alunecând. Dulapurile suspendate sunt atașate la masă sub tabletop și de obicei au 1 până la 3 sertare. Picioarele atașate au aceeași înălțime ca și masa și sunt așezate pe partea laterală a peretelui cu masa. Dulapurile rulante au roți și se rostogolesc sub masă. Oricare dintre degete poate fi cu sertare, cu nișe deschise sau cu ușile, în timp ce sertarele și ușile pot fi blocate cu o cheie.

Un studiu este greu de imaginat fără un dulap, și câteodată câteva. Dulapurile pot varia înălțime și lățime.De asemenea, un set de mobilier pentru birou poate include atât dulapuri de podea, cât și dulapuri de perete. De regulă, dulapurile sunt închise cu uși care sunt surzi de-a lungul întregii lungimi, sau pot închide dulapul numai la jumătate - în partea de jos. Ușile de sus pot fi din sticlă sau absente cu totul.

Dulapurile complet deschise se numesc rafturi. Acestea sunt adesea folosite pentru aranjarea bibliotecilor sau sistemelor de stocare. Un rack deschis vă permite să găsiți rapid și să obțineți cartea, ziarul sau lucrările necesare.

Scaunul este unul dintre cele mai importante elemente de mobilier din birou. De la aceasta depinde în primul rând de condițiile confortabile ale muncii dvs. În prioritatea modelului cu spatele ergonomic. Baza scaunului poate fi din material plastic, crom sau lemn natural, poate fi pe roți sau pe patru picioare. Tapițeria variază: piele, tricou sau țesătură.

Regulile de plasare

Aranjamentul corect și rațional al mobilierului din birou buclează direct confortul de a lucra în el și eficiența muncii tale. Cabinetul trebuie să fie în același timp confortabil, funcțional și respectabil.Aranjați mobilierul cu maximum de confort pentru dvs. nu este dificil, având în vedere anumite reguli.

Mai întâi trebuie să decideți asupra unui loc de muncă. De obicei - este o masă, un șemineu și un scaun. Acestea ar trebui să fie amplasate astfel încât, așezat la masă, să puteți vedea ușa din față a încăperii. Rețineți că lucrul, așezat cu spatele la ușă, este foarte incomod, deoarece trebuie să vă distrați din când în când, să vă întoarceți și să priviți la ușă. În plus, nu este de dorit să lucrați cu fața sau înapoi pe fereastră. În primul caz, lumina interferează cu lucrarea și trebuie să umbli ferestrele, iar în al doilea - din cauza razelor strălucitoare ale soarelui, monitorul va străluci.

Pentru a lucra rapid și convenabil cu documentația, se recomandă instalarea unui dulap sau a unui raft lângă masă. Ei pot fi în spate, în dreapta sau în stânga la lungimea brațului. Atunci când alegeți partea stângă sau cea dreaptă, este necesar să luați în considerare mâna care lucrează, și anume proprietarul stângaci sau dreptacian al biroului.

Dacă biroul planifică o zonă de agrement, atunci ar trebui să fie cât mai departe posibil de la locul de muncă. Indiferent dacă este vorba de o canapea sau un scaun balansoar, acestea nu ar trebui să întrerupă procesul de lucru.

Idei originale

Dacă biroul este echipat într-o casă privată, atunci adesea încearcă să aloce cea mai îndepărtată cameră. Originalul va fi designul camerei în spiritul aristocrației, cu o masă masivă din lemn și un scaun din piele. În funcție de disponibilitatea spațiului liber, puteți pune o canapea mică de piele cu o masă de cafea pentru a avea o ceașcă de cafea cu un oaspete sau pentru a juca un joc de șah.

Prin conectarea unei părți din imaginație, este posibil să construiți un studiu chiar și într-un dormitor al apartamentului obișnuit. Pentru a face acest lucru, utilizați astfel de tehnici de proiectare, cum ar fi podium, design interior în stilul unui mansardă, diferite panouri de laminare, și, de asemenea, face un pervaz fereastră sub formă de tabletop.

Pentru o bibliotecă de acasă, aceștia alocă de obicei un întreg perete într-un birou separat sau în camera de zi. Biblioteca, dotată sub scară sau executată sub forma unui copac frumos de carte, arată inițial. În absența spațiului liber în casă sau apartament, biblioteca poate fi gândită într-un sertar sub patul mare.

Exemple spectaculoase

Frumos cabinet în tonuri de bej. Creează o atmosferă confortabilă. Zona și configurația camerei permit împărțirea acesteia într-un spațiu de lucru cu o masă, un fotoliu și rafturi, precum și o zonă de ședere în care sunt instalate o canapea și o masă de cafea.

Versiunea clasică a biroului de acasă cu mobilier de culoare maro închis. La cele mai bune din masă masivă și scaun-scaun tron ​​vorbesc despre fiabilitatea proprietarului și capacitatea sa de a lua deciziile corecte. Combinație ideală de mobilier întunecat, pereți albastri și plafon alb de zăpadă. Se pune un accent deosebit pe un scaun chic alb.

Un cabinet din lemn masiv arata foarte bine, aduce un sentiment de respect si incredere proprietarului sau. De îndată ce intrați într-un astfel de birou, înțelegeți că tradițiile domnesc aici, iar toate mobilierul din el au apărut înaintea locuitorilor acestei case. Toate obiectele de interior par a fi antichități scumpe: de la desktop la lampa de birou.

Foarte des în apartamente mici nu există loc pentru un birou de acasă. Și apoi singura cale de ieșire este amenajarea balconului. Biroul este adaptat la lățimea camerei, iar scaunul ergonomic este convenabil pentru o muncă confortabilă. Designul frumos luminos și iluminatul natural oferă un ton pozitiv în muncă.

Elegant interior cu o temă africană, care a fost creat folosind doar materiale naturale într-un lot cu motivele poporului african.Ideal pentru agenții de turism și călătorii avid. Atmosfera biroului, ca și cum ar fi viu și vorbind, începe să spună oaspeților despre gazda sa mai devreme decât el.

Pentru sfaturi despre cum să vă organizați spațiul de lucru, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor