Mobilier din gips-carton in design interior

Compoziția construcțiilor din gips carton este o combinație de gips și carton, care, datorită prieteniei lor ecologice, sunt sigure pentru oameni, nu emit toxine și sunt capabili să treacă aer prin structură, ceea ce înseamnă că casa ta va fi proaspătă.

Dacă vă confruntați cu o dilemă - de a face lucrări de finisare sau de a achiziționa mobilier nou, pentru că pur și simplu nu există suficienți bani pentru totul dintr-o dată, atunci opțiunea ideală ar fi să faceți parte din mobilier din gips carton. În acest caz, veți putea să creați un interior original prin cheltuirea sumei minime.

Caracteristici speciale

Din gips-cartonul practic, puteți construi designul original al dulapurilor, rafturilor și nișelor, precum și corecta orice deficiențe în cameră, făcându-le invizibile ochilor curioși.În plus, din gips-carton, puteți crea dulapuri, rafturi, mese și alte detalii interioare.

Experții care lucrează cu gips-carton convenționale (GCR), gips-carton rezistent la umiditate (ghipsocardon), gips-carton rezistent la foc (GKLO) și foi de gips (plăci fibrolemnoase de gips), acesta din urmă este deosebit de relevant pentru a fi utilizate în case de țară, deoarece are o rezistență ridicată.

Pro și contra

Avantajele acestui material de finisare sunt evidente:

 • Preț rezonabil.
 • Ușor de instalat (pentru montare nu este nevoie de un adeziv sau etanșant special - este suficient să utilizați șuruburi, și vopsea, tencuiala sau acoperi suprafața de gips carton cu tapet poate fi imediat după instalare).
 • Abilitatea de a face mobila cu propriile mâini în prezența unor instrucțiuni competente.
 • Minimă murdărie în timpul lucrului de finisare.
 • O selecție largă de desene și modele.
 • Grătar uscat cu greutate redusă.
 • Repararea simplă a articolelor deteriorate de la GCR.
 • Combinație armonioasă cu alte materiale de finisare (sticlă, metal și lemn).

  Orice defecțiuni pot fi evitate prin abordarea responsabilă a procesului de instalare. Singurul lucru care poate interfera cu procesul este pereții curbați, deoarece dacă există devieri de-a lungul verticalei, ușile dulapurilor se pot deschide spontan.În acest caz, utilizați serviciile unor masterat profesioniști care vor efectua corect toate măsurătorile. De asemenea, în fabricarea rafturilor, rețineți că plăcile de gips nu sunt un material foarte durabil, deci este important să calculați greutatea admisibilă în timpul construcției cadrului. Din acest motiv, gips-cartonul nu este recomandat pentru acvarii, televizoare sau biblioteci de acasă.

  Ce se poate fixa cu ajutorul gips-cartonului?

  Adesea, cu ajutorul gips-cartonului, proprietarii încearcă să corecteze anumite neajunsuri în cameră: în acest caz, gips-cartonul are o funcție pur decorativă și estetică. De exemplu, în cazul în care camera are tavane mici, atunci structurile deschise albe cu rafturi vor crește vizibil spațiul din cameră, conferindu-i aerisire.

  Și dacă aveți pereți neuniformi sau o cameră cu formă geometrică neregulată, atunci cu ajutorul gips-cartonului puteți face o zonare competentă. De exemplu, aveți posibilitatea să instalați o partiție între zona de living și zona de luat masa din camera de zi, făcând un bar în afara gips-cartonului.

  Apropo, finisarea competenta cu ajutorul GK va ajuta sa mascheze instalarea si cablarea.

  Mobilier de toaletă

  Nu este nici un secret faptul că în lumea modernă folosim mobilierul cabinetului la un nivel minim, pentru a nu distruge spațiul. Dar rafturile deschise de gips-carton sau de mobilier încorporat pot transforma în mod magic interiorul, făcându-l și cel mai funcțional. Înlocuirea pereților de modă veche, care "fură" atât de mult spațiu liber în apartamentele noastre, a venit în construcții ușoare și nestandardizate din gips carton.

  Dulapuri de mobilier, de exemplu, dulapuri și pereți cu sertare sunt realizate din lemn, PAL și gips carton. În acest caz, ultima opțiune, dacă se dorește, poate fi decorată cu tencuială decorativă. Procesul de producere a mobilierului din dulapuri din gips este destul de simplu: în primul rând, se pregătește un cadru din lemn sau metal, iar ramele sunt întărite acolo unde sunt atașate balamalele și sertarele. În plus, atunci când se confruntă cu gips-carton, piesele sunt fixate cu șuruburi. Combinând mai multe tipuri de finisaje (vopsea, tapet lichid, tencuială decorativă, pictura artistică), veți obține un mobilier de dulap foarte creativ.

  În birou poți face o bibliotecă. În dormitorul cu plăci de gips-carton, merită să aranjați capul patului într-un mod original, echipat suplimentar cu o lumină.Dar adevărata sărbătoare pentru designer va fi proiectarea unei camere pentru copii cu gips-carton, pentru că există atât de multe idei interesante aici.

  Puteți crea forme 3D pe pereți și puteți folosi nișe și rafturi pentru ghipsuri în scopul dorit - adică pentru cărți, jucării și lucruri care sunt dragi pentru inimă.

  De regulă, în fiecare apartament nu există suficient spațiu pentru îmbrăcăminte, astfel încât dulapul din ghips va fi o adevărată binefacere pentru bugetul conștient. Practicitatea unei astfel de bucăți de mobilier va depinde de modul în care este ergonomică. Dulapul poate fi ascuns între pereți, sau puteți decora portiera făcând rafturi în jurul acestuia. Puteți construi și o cameră de gimnastică întregi de gips-carton. Poate fi acoperită cu una sau două foi de ghips, apoi pictată, lipită cu tapet sau cu tencuială. O idee interesantă pentru un dressing este utilizarea spațiului sub scări, acoperind-o cu foi de gips-carton.

  Nu există nicio limită pentru fantezie atunci când vine vorba de arce și pereți despărțitori din ghips. Poți să faci orice configurație și, pentru spectaculozitate, să adaugi o iluminare originală care poate crea o atmosferă romantică specială unde poți să te relaxezi după o zi lucrătoare.

  De asemenea, recepția "arcului" este folosită în loc de ușă sau ca structură de zonare, în timp ce în apartamente mici vă permite să măriți vizual spațiul.

  Finisarea plăcilor din gips carton

  Un spațiu mare pentru imaginația designerilor când se termină cu gips-carton oferă exact camera de bucătărie.

  Acesta va fi decorat cu următoarele elemente de interior din acest material de finisare:

  • Dulapurile și rafturile pot fi de diferite mărimi și forme. Particularitatea este că gips-cartonul este flexibil, astfel încât să puteți face orice dimensiune dorită și să dați produsului orice formă doriți.
  • Nișele decorative vor ajuta să facă interiorul bucătăriei "nu ca oricine altcineva". În nișele și pe rafturile de plăci de ghips puteți pune brățări decorative, suveniruri și fotografii. De asemenea, puteți utiliza nișe pentru decorarea radiatoarelor, a mobilierului și a aparatelor de uz casnic.
  • În bucătărie nu sunt potrivite numai dulapuri, ci și noptiere, blaturi, creioane și chiar seturi de bucătării întregi.
  • Gips-carton - o opțiune ideală și ieftină pentru rafturile din cămară, unde puteți stoca temele.
  • Cu ajutorul FCL puteți face o zonare a camerei sau creați desene decorative - de exemplu, un contor de baruri.

  Atunci când utilizați acest material de finisare în bucătărie, trebuie luate în considerare următoarele caracteristici. Deoarece bucătăria are o umiditate ridicată, trebuie să cumpărați un material rezistent la umiditate. Sau în avans aveți grijă de aer condiționat și ventilație în această cameră. În acest caz, umezeala nu va interfera cu utilizarea gips-cartonului.

  Setul de bucătărie pentru a face nu este la fel de dificilă cum ar părea la prima vedere. Mai întâi faceți un desen și calculați dimensiunile cadrului. Asigurați-vă că luați în considerare ce părți ale bucătăriei vor fi supuse încărcării maxime. Rama este instalată cu ajutorul diblurilor, iar în locuri cu încărcătură mai mare se pune o bară din lemn, tratată cu antiseptic.

  Placa de gips rezistentă la umiditate, care este atașată la cadru cu șuruburi autoportante, este potrivită pentru acoperirea setului de bucătărie. Și pentru îndoirea în locurile potrivite, cartonul este perforat și tencuiala este umezită, ca rezultat, structura este îndoită și fixată pe cadru. Poate fi făcut din gips-carton și masă - cel mai important este prezența unui cadru armat sub gips-carton, iar partea de sus poate fi acoperită cu plăci ceramice.

  Mobilier pentru baie

  Mobila din gips-carton pentru baie este o alternativa excelenta la optiunile de plastic sau finisajele scumpe facute din materiale naturale. Chiar și o baie, care datorită umidității ridicate este o cameră specifică, poate fi obiectul finisării plăcilor din ipsos. Principalul lucru este să folosiți un cadru zincat și un gips-carton rezistent la umiditate (GKLV). Puteți proiecta și instala dulapuri cu rafturi sub chiuveta și dulapuri pentru accesorii de baie. În fabricarea de mobilier de baie utilizează principiul standard de asamblare a cadrului cu etapele de tăiere și finisare. Pentru ca toate componentele de baie să reziste la umezeală, tratați-le cu acoperiri protectoare și, în plus, tăiați straturile rezistente la umiditate din GLCB cu plăci sau tencuieli decorative.

  Gipsul ca material versatil și ușor de procesat oferă designerilor oportunități excelente de creativitateși, de asemenea, să salvați bugetul familiei. Când cumpărați o plăci de ghips, acordați atenție unde și de la cine achiziționați materialul de finisare. De exemplu, dacă plăcile din gips carton se află în depozit pentru o perioadă lungă de timp, nu este nevoie să spuneți nimic despre rezistența la umiditate.Dacă prețul este prea mic sau dacă acțiunea este valabilă, rețineți că brânza gratuită este numai într-o capcană de șoareci. Astfel de materiale de finisaj precum gips-cartonul vă vor ajuta să creați un interior unic cu propriile mâini, ceea ce va fi o continuare a individualității dvs. Modul în care vă proiectați casa depinde numai de imaginația și preferințele dvs., iar cu gips-carton componenta financiară nu ar trebui să fie o problemă.

  Pentru informații despre cum să creați un blat de gips-carton sub chiuvetă, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor