Ce vopsea pentru mobilier?

Ce se întâmplă dacă mobilier de înaltă calitate a servit scopul său, planificat o renovare mare, și elemente de interior vechi nu se încadrează în noul concept? Soluția poate fi vopsit, de fapt, face posibilă restabilirea și să dea oa doua viață la orice mobilier din lemn sau metal. Vopsele moderne va ajuta să realizeze ideea cea mai îndrăzneață, și o varietate de culori și nuanțe va ajuta pentru a se asigura că renovarea potrivit pentru orice stil cameră, fie că este vorba de high-tech, arta pop sau țară.

Tipuri de vopsea: avantaje și dezavantaje

Colorarea a mobilier din lemn sau de metal suprafețe poate extinde în mod semnificativ durata sa de viață, precum și a proteja împotriva umezelii, mucegai și ciuperci. Pentru restaurarea fatadelor de mobilier puteți utiliza mai multe tipuri de vopsele. Alegerea depinde de cerințele specifice privind siguranța și calitatea acoperirii.

Cele mai frecvente tipuri sunt:

 • Acrilice. Acest grup de vopsele este unul dintre cele mai sigure pentru oameni și animale, deoarece apa este utilizată ca solvent. Nu are un miros chimic ascuțit, ceea ce înseamnă că poate fi folosit în interior, de exemplu, în perioada de iarnă. Este potrivit pentru vopsirea nu numai a acoperirilor din MDF, ci și a plăcilor aglomerate și a plăcilor aglomerate. Aceasta este o opțiune ideală pentru mobilierul pentru copii atât pentru instituțiile de învățământ acasă, cât și pentru copii. Unii producători produc vopsele acrilice în cutii, ceea ce simplifică aplicarea și reduce consumul de materiale.

Dezavantajul este faptul că vopselele acrilice dispăreau repede de pe suprafața mobilei (din cauza bazei de apă) și există nevoia de tentativă.

 • Ulei. Cel mai adesea folosit pentru mobilier din metal, dar poate fi folosit și pentru produse din lemn. Ele au un miros puternic, care necesită utilizarea echipamentului individual de protecție și lucrările efectuate într-o zonă bine ventilată.
 • Alchidice-uretan - o compoziție obișnuită care este folosită pentru a picta atât mobilier din lemn masiv, cât și panouri MDF.Creează un film pe suprafață, care este rezistent la umiditate, soare și daune mecanice. Poate avea un miros specific puternic, prin urmare, lucrările trebuie efectuate numai în zone bine ventilate și să alegeți vopseaua de la producătorii bine-cunoscuți. Adesea cu astfel de fațade acoperite cu vopsea de seturi de bucătărie.
 • Rășină poliuretanică. Vopselele pe baza acestor componente formeaza o suprafata neteda, lucioasa, care poate dura aproximativ 20 de ani. Vopseaua poliesterică pentru uz casnic este rar colorată, dar nuanțele industriale pot fi date cu orice umbră. Suprafața lavabilă, vopsită cu vopsea poliuretanică, va rezista efectelor majorității substanțelor chimice de uz casnic, inclusiv substanțelor agresive.
 • Vopsea de vopsea a intrat în vânzare în 2017. Creează o acoperire catifelată, netedă pe mobilier, care la atingere este foarte asemănătoare cu creta. Vopseaua este netoxică, se usucă rapid, poate fi aplicată imediat fără tratament suplimentar. Principalul avantaj este că poate fi folosit pentru a picta orice suprafață de beton, lemn, metal, piatră și plastic.Singurul dezavantaj - vopseaua nu poate fi găsită în nici unul, nici măcar un magazin specializat.
 • Formulări specializate pentru vopsirea mobilei din piele. Aceste vopsele pot fi fie pe bază naturală, fie compuse din componente sintetice. Acestea din urmă sunt mai fiabile, deoarece au o bună capacitate de acoperire, păstrează pe piele pentru o lungă perioadă de timp. Coloranții naturali nu posedă aceste calități, dar sunt mai sigure pentru oameni și animale.

În unele culori puteți găsi inscripția tixotropă. Acest termen înseamnă că această compoziție nu lasă dungi și pete în timpul vopsirii, permite obținerea unei decorări maxime. Producătorii cei mai populari produc astfel de vopsele.

culoare

Materialele moderne de vopsire au o paletă largă de culori. Unele compoziții sunt ușor de colorat, ceea ce permite creșterea numărului de culori posibile și a nuanțelor de până la câteva mii. Dacă nu există vopsea necesară vânzării, atunci este mai bine să nu se amestece independent culoarea și vopseaua, deoarece nu este întotdeauna posibilă obținerea rezultatului dorit.

În magazinele de construcții acest serviciu este foarte des furnizat.Tintarea este efectuată pe echipamente speciale, astfel încât intrarea în culoarea dorită va fi de o sută la sută.

De regulă, nu este greu să găsești vopsea mată sau lucioasă de culori de bază, în primul rând alb și negru. Dacă vrei ceva neobișnuit, atunci vopselele din cutii vor veni la salvare. Ele sunt extrem de decorative, prin urmare sunt potrivite nu numai pentru pictura suprafeței, ci și pentru a da anumite efecte.

Printre vopseaua-spray pot fi găsite următoarele:

 • perla (diferite nuante);
 • aur;
 • bronz;
 • cu efectul îmbătrânirii (craquelure).

Alegerea culorii depinde de stilul de mobilier, scopul și designul general al camerei. Deci, pentru dormitor, de obicei, alegeți nuanțe luminoase, neobișnuite, iar pentru grădiniță puteți utiliza culori mai luminoase. Lacuri populare pentru lemn și pete de lemn. Ele dau mobilier din lemn și obiecte de interior orice umbre preferată, de exemplu, wenge.

Producători renumiți și recenzii

Piața vopselelor și lacurilor destinate mobilierului pictat este reprezentată de mai mult de o duzină de companii din diferite țări ale lumii: Germania, Italia, SUA, Rusia, Grecia, Austria.Cele mai solicitate pe rafturile de construcție rusești, judecând după recenziile clienților, sunt următorii producători:

 • Renner (Italia) - vopsea a unui segment premium, permite obținerea unor rezultate decorative înalte. Toate produsele sunt conforme cu standardele europene de calitate, sigure pentru oameni și mediu. Compozițiile producției italiene Renner au un consum redus, o bună capacitate de ascundere, care formează o acoperire durabilă. Sunt universale, pot fi folosite pentru orice activitate internă sau externă. Cu toate acestea, datorită costului ridicat, nu toată lumea își poate permite materialele acestei companii.
 • ALPINA (Germania) - vopsele și lacuri ale companiei germane, a cărei lansare a început în 1909. În acest timp, ALPINA a cucerit întreaga lume. Vopselele pentru mobilier de acest brand sunt ecologice, frumos colorate, ușor de aplicat și durabile.
 • Dulux (Marea Britanie) - marca firmei engleze AkzoNobel. Produsele sunt sigure pentru oameni, nu au mirosuri ascuțite. Vopseaua Dulux este rezistentă la abraziune, ușor de curățat și foarte bună pentru încăperile cu umiditate ridicată.
 • TEKNOS (Finlanda) - Volumul global al acestor vopsele pe piața internațională este mai mare de 40%. Raportul optim de preț și calitate, în plus față de toate vopselele este adăugată o componentă specială care face acoperirea imună la formarea de mucegai și mucegai.
 • TIKKURILLA (Finlanda) - este sigur pentru oameni și pentru mediu, riscul de reacții alergice este redus la minimum. O selecție imensă de vopsele pentru diferite scopuri, o paletă bogată de culori, precum și posibilitatea de a nuanța au făcut această vopsea populară în întreaga lume.
 • TEKS (Rusia) - firma rusă care produce numeroase nume de vopsele și lacuri pentru diverse nevoi. Diferă în costuri reduse, caracteristici tehnice fine. Produsele sunt sigure la aderarea la recomandările de colorare.
 • LAKRA (Rusia) - Compania rusă produce o gamă largă de materiale de vopsea. Vopselele pentru mobilier ale acestei companii diferă în ceea ce privește costurile reduse și caracteristicile destul de bune. Acoperirea are permeabilitate excelentă la vapori, durabilă și rezistentă la solicitarea mecanică. Necesită o aderență strictă la tehnologia de colorare.

Majoritatea vopselelor sunt potrivite nu numai pentru vopsirea de mobilier nou, dar și pentru restaurarea oricărei producții vechi, de exemplu Ikea.

Cum sa alegi?

Calitatea finală a straturilor de vopsea pentru mobilier depinde nu numai de costul și caracteristicile vopselei.

Pentru a nu face o alegere proastă, este necesar să se acorde atenție următoarelor aspecte:

 • Tipul suprafeței vopsite. Pentru lemn, un tip de vopsea este folosit, în timp ce pentru metal, altul. Același lucru se aplică vopselelor pentru piele, plastic și alte mobilier. Puteți găsi aceste recomandări în pașaportul produsului sau pe ambalajul propriu-zis.
 • Dacă nu există experiență în colorare, este mai bine să preferați coloranții tixotropici. Acestea vă vor permite să creați o acoperire laminată netedă fără picături și dungi. Astfel de compoziții fac parte din gama de produse a fiecărui producător, fiind printre cele mai scumpe și printre reprezentanții acoperirilor bugetare. Găsiți semnul "tixotrop" pe eticheta vopselei.
 • Vopseaua trebuie să aibă o rezistență ridicată la umiditate, stres mecanic și radiații ultraviolete. În caz contrar, în câțiva ani, va trebui să pictezi din nou mobilierul, deoarece își va pierde aspectul decent.
 • Atunci când utilizați în pepiniere sau dormitoare, luați în considerare siguranța vopselei. Informațiile privind compoziția și efectele posibile asupra oamenilor pot fi găsite pe etichetă sau pe site-ul producătorului.

Atunci când pictura mobilier pentru bucătărie, în special lustruit, nu fiecare compoziție va face. Dar pregătirea cu atenție a suprafeței pentru pictura, alegerea materialului de vopsea se extinde semnificativ.

Sfaturi utile

Fiecare lucrare are propriile sale secrete. Pentru a picta cu atenție mobilierul trebuie să alegeți peria și rola potrivită, stocate cu bandă de mascare.

Este necesar să se ia în considerare următoarele aspecte:

 • Solul pentru pre-tratarea mobilierului ar trebui să aibă aceeași compoziție cu vopselele selectate. În caz contrar, nu va fi posibil să se realizeze o acoperire frumoasă, netedă.
 • Enamelurile alchidice reprezintă o alternativă excelentă la costurile de acoperire mai scumpe. Prin urmare, cu fonduri limitate, puteți cumpăra în siguranță acest tip de vopsea. Ele formează o acoperire uniformă, strălucitoare, care rezistă perfect deteriorării mecanice și umidității ridicate.
 • Vopselele și emailurile de vopsea se încadrează în categoria celor necostisitoare, însă toxicitatea lor merită luată în considerare. De lucru necesită protecție respiratorie, aerisire activă a camerei pentru a evita intoxicația.Vopselele nu ar trebui folosite în cazul în care există persoane care suferă de alergii în casă, acestea nu sunt adecvate pentru pictarea mobilierului pentru copii.

Repetați mobilierul - o ocupație necesară și interesantă. Te poți simți ca un designer sau artist, alegând culoarea sau complicând decorul lucrurilor obișnuite. Nu vă fie teamă de experiențe, trebuie doar să vă pregătiți cu atenție.

Cum să reparați cabinetul vechi, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor