Mobilier de grădină din rattan artificial: argumente pro și contra

Astăzi, mulți proprietari de case particulare, vile și cabane sunt foarte îndrăgostiți de crearea unor terase frumoase pentru grădinile de relaxare și acasă, în care trebuie să existe mobilier de calitate. Mobilierul de gradina din rattan artificial este un lucru indispensabil si popular care nu numai ca este considerat frumos si confortabil, ci si foarte confortabil.

9 fotografie

Ce este a

Desigur, mulți au auzit despre mobilierul din rattan și răchită naturale, care este făcut din el. Acest material este obținut din palmieri, care în principal germinează în țările asiatice. Crearea de mobilier dintr-un astfel de material natural este un proces laborios, iar materiile prime sunt scumpe. Mobilierul din acest material ar putea să lovească buzunarul.Din acest motiv, mulți producători au trecut la crearea produselor fabricate din materiale artificiale.

Nu este primul an în care mulți producători oferă mobilier de calitate pentru casă și grădină din rattan artificial, care în toate caracteristicile sale nu este mai rău decât cel natural. În plus, costurile sunt mult mai ieftine, iar calitatea nu eșuează. Astfel de mobilier este ales chiar de clienții cei mai pretențioși.

Rattanul artificial este cel mai adesea fabricat din fibre sintetice speciale care au o durabilitate excelentă.

Principalele avantaje și dezavantaje

Dacă încă vă îndoiți că mobilierul de grădină din rattan artificial este ceea ce aveți nevoie, vă sugerăm să acordați atenție avantajelor sale, care includ următoarele puncte.

 • Mobilierul din acest material este produs în cea mai largă gamă. Mese și scaune decorative pentru grădină pot fi găsite la mai mulți producători. Mobilierul atât din partea producătorilor străini, cât și al celor locali este foarte popular.
 • Produsele de rattan de calitate sunt folosite pentru a decora arbori de grădină, terase deschise și chiar porți de case, adesea achiziționate pentru case de vară.Deseori, mobilierul este instalat în zona de recreere de lângă piscina în aer liber sau jacuzzi. Puteți posta astfel de produse fără a vă limita imaginația.
 • Cu ajutorul unei serii de scaune, fotolii, mese, scaune neobișnuite de ședere și alte atribute ale mobilierului, puteți crea cu ușurință o zonă de relaxare confortabilă, chiar și fără ajutorul experților. Puteți fi inspirat de imagini gata făcute de designul grădinii, care poate fi găsit în reviste de grădinărit sau pe Internet.
 • Mobilierul din rattan natural poate fi de culoare maroniu deschis până la culoare lăptoasă, în timp ce opțiunile artificiale pot fi chiar negre.
 • Potrivit mai multor experți, este foarte avantajos să cumpărați seturi de mobilier gata, în loc să selectați componente individuale pentru a decora o zonă de recreere în grădină - acestea sunt adesea realizate din rattan sintetic.
 • Ratanul se armonizează cel mai favorabil cu coniferele și alte verdeațe diferite din grădină.
 • În plus, avantajele produselor fabricate din rattan artificial includ funcționalitatea, compactitatea și, desigur, ergonomia.
 • Marele plus este greutatea produselor din rattan, deoarece acestea sunt foarte ușor de transportat și mutat. În plus, acest tip de mobilier poate fi scos cu ușurință în casă pentru depozitare în timpul iernii, deoarece este extrem de nedorit să-l lăsați în grădină pentru iarnă, altfel va deveni rapid inutilizabil.

Dezavantajele unor cumpărători și experți includ o paletă mică de culori, care produc mobilier de acest tip. Adesea este ușor și maro închis. În plus, chiar opțiunile artificiale și de înaltă calitate pot fi costisitoare, dar chiar și acest factor nu împiedică cumpărătorii să facă o achiziție.

Este de remarcat faptul că aspectul produselor de mobilier artificial nu este diferit de opțiunile naturale. Pentru a determina dacă materialul este artificial în fața dvs. sau nu, cel mai probabil, numai un profesionist în domeniul său poate.

Mare varietate

Până în prezent, puteți găsi cu ușurință o mulțime de opțiuni diferite pentru mobilier din rattan artificial. Mese și scaune de acest tip sunt realizate fără sudură. Acesta este un avantaj indiscutabil nu numai în apariția produselor, ci și în faptul că în timp nu vor fi deformați sub influența unor factori.

Dintr-un rattan artificial decorative sunt cel mai adesea emise:

 • mese de diferite forme (variantele dreptunghiulare, patrate și semicirculare sunt considerate cele mai populare);
 • scaune și fotolii (scaunele balansează foarte originale);
 • șezlonguri;
 • mici noptiere și mese de cafea;
 • canapele;
 • seturile gata, incluzand in acelasi timp mai multe atribute de mobilier pentru o gradina de casa.

Pentru a oferi mai mult confort, mobilierul din rattan este adesea decorat cu scaune moi și perne decorative. În ceea ce privește mesele, tabletele sunt foarte des acoperite cu sticlă.

Prețul emisiunii

  În ciuda faptului că ratanul artificial nu este la fel de scump ca și naturale, poate fi chiar costisitor, mai ales atunci când vine vorba de opțiuni de calitate și seturi întregi. De exemplu, prețul mediu al unui set de mobilier din răchită de calitate pentru o grădină poate varia de la 30 la 50 de mii de ruble. Opțiunile mai scumpe pot costa mai mult de 100 de mii.

  În ceea ce privește opțiunile bugetare, de exemplu, fotolii și scaune de cea mai înaltă clasă pot fi găsite cu ușurință la un preț adecvat de 1,5-2 mii de ruble. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că viața ieftină a mobilei nu este atât de lungă, ca urmare, cel mai probabil, va trebui în curând să achiziționați mobilier nou.

  În orice caz, dacă doriți să găsiți mobilier de rattan artificial de înaltă calitate pentru mulți ani, nu salvați. Este mai bine să colectezi o anumită sumă și să investești în bunuri de calitate, mai degrabă decât să te mulțumești cu produse proaspete din răchită.

  Cum sa alegi

  Astăzi, puteți alege și achiziționa mobilier artificial din rattan atât pe internet, cât și în magazinele obișnuite de mobilier. Producția poate fi atât internă, cât și occidentală. De multe ori, producătorii oferă produse finite și truse, dar în cazuri rare, puteți personaliza astfel de mobilier. Va costa, desigur, mai scump.

  Este recomandat să alegeți acest tip de mobilier direct în magazin, astfel încât să puteți avea șansa de ao vedea live și de a vă familiariza cu toate caracteristicile. Nu vă fie frică să utilizați ajutorul consultanților care vă pot ajuta în alegerea anumitor modele de mobilier.

  Înainte de a cumpăra, se recomandă cunoașterea dimensiunilor aproximative ale locului în care zona de odihnă va fi decorată.

  • Încercați să acordați atenție produselor cu țesături adiționale. Cel mai adesea, pentru astfel de produse se utilizează o plasă metalică, care poate da încredere: aveți mobilier de înaltă calitate.
  • Cel mai bine este să alegeți mobilier din rattan artificial pe un cadru din aluminiu sau din oțel.

  Modelele Polyrothang sunt foarte des acoperite cu vopsele și lacuri speciale, ca urmare a cărora acestea se pot prăbuși cu timpul. Acest lucru nu înseamnă că mobilierul a devenit inutilizabil.

  Cum să ai grijă

  Îngrijirea mobilierului în aer liber din rattan artificial nu va crea probleme inutile, deoarece astfel de mobilier în aer liber este adesea realizat folosind un material polimeric special. Ca urmare, mobila este din plastic. Pentru a îndepărta praful, folosiți o cârpă umedă. Nu se recomandă curățarea puternică pentru curățare.

  Mulți producători pre-procesează produse din rattan cu soluții speciale.care le protejează de umiditate excesivă și radiații ultraviolete, astfel încât dacă astfel de mobilier este depozitat în mod corespunzător în timpul iernii, nu va necesita îngrijire specială în timpul verii.

  Cu toate acestea, potrivit multor experți, mobilierul de rattan dintr-o clasă economică necesită o supraveghere și o îngrijire mai bună, deoarece este mai susceptibilă la diferite influențe climatice.

  Opțiuni interesante

  • Pe terasa sau pe balconul spațios, designerii instalează adesea mobilier din lemn de rachită neagră. Opțiuni foarte frumoase, cu perne neobișnuite.
  • Chiuvetele răcoritoare și fotolii din ciocolată, în combinație cu plăcuțele de contrast decorative, cu siguranță nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Astfel de mobilier va fi nu numai confortabil, ci și plăcut pentru ochi.
  • Dacă aveți o grădină cu adevărat amenajată, asigurați-vă că aveți grijă la opțiunile luminoase ale mobilierului de la ratan. Scaunele din lână sau din răchită albă, canapelele și mesele sunt perfect combinate cu toată verdeața din jur.

  Cum producerea de mobilier din rattan artificial, vedeți următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor