Care este adezivul pentru spumă de polistiren și cum să alegeți opțiunea potrivită?

 Care este adezivul pentru spumă de polistiren și cum să alegeți opțiunea potrivită?

La finisarea suprafețelor de mare importanță este calitatea materialului. Dar, pe lângă caracteristicile materialelor cu care se confruntă, metoda de fixare este de asemenea importantă. De exemplu, dacă vorbim despre polistiren expandat, trebuie să vă gândiți la alegerea corectă a compoziției adezivului pentru fixarea sa.

Caracteristici ale materialului de montare

Pentru izolarea fațadelor și lucrărilor de interior se utilizează o varietate de produse de construcție diferite. Unul dintre aceste produse este spuma de polistiren.Materialul este o placă cu dimensiuni și grosimi diferite. Pentru fixarea plăcilor pe diferite baze, inclusiv beton și metal, se achiziționează compoziții adezive specializate.

Principala sarcină a adezivului pentru polistiren este prezența proprietăților care asigură fixarea de înaltă calitate a materialului la suprafață.

Producătorii de astfel de produse sunt atât companii naționale, cât și străine. Alocați fonduri pentru exterior și interior.

Potrivit experților, atunci când alegeți un adeziv pentru montarea materialului, trebuie să acordați atenție câtorva puncte-cheie.

 • Sarcina principală a compozițiilor adezive este de a asigura o adeziune fiabilă a plăcilor la bază, astfel încât prețul produsului în acest caz joacă un rol secundar.
 • Soluțiile sau amestecurile adezive (în special produsele destinate utilizării în exterior) trebuie să fie rezistente la fluctuațiile de temperatură, precipitații și alte influențe negative asupra mediului.
 • Sustenabilitatea compozițiilor joacă un rol important. Dacă nu acordați atenție acestei nuanțe atunci când cumpărați o compoziție pentru decorațiuni interioare, produsul poate afecta negativ starea de sănătate a persoanelor din cameră.
 • Instalarea simplă este de asemenea o nuanță semnificativă.

După cum arată practica, nu toate produsele prezentate pe rafturile supermarketurilor îndeplinesc cerințele de mai sus. Din acest motiv, procesul de instalare a spumei de polistiren este adesea complicat.

Există anumite particularități de lucru cu lipici pentru lucrări de finisare exterioară. În ceea ce privește mortarul bituminos și ciment, compozițiile trebuie aplicate cu un strat permanent pe suprafața plăcii. Baza peretelui, la rândul său, trebuie să fie pregătită pentru a lipi produsul cât mai greu posibil. Pentru a face acest lucru, este curățat de murdărie și de sol.

Dacă intenționați să instalați spumă de polistiren cu spumă adezivă, compoziția se aplică în jurul perimetrului produsului, precum și în centrul zigzagului. După aceea, placa este fixată pe suprafață.

Dacă se formează o soluție excesivă, acestea sunt îndepărtate cu grijă după lipirea adezivului. Dacă materialul se usucă de foarte mult timp, este mai bine să fixați plăcile cu ajutorul unor elemente de rectificare.

Prezentare generală a adezivilor

Adezivii pentru utilizare în interior și în exterior variază în funcție de compoziție și caracteristici. Ele pot avea, de asemenea, o consistență diferită, se pot realiza sub forma unui amestec uscat sau gata de lucru. Singura proprietate care unește toate tipurile de adeziv este interzicerea includerii oricărui solvent. Contactul benzinei sau acetonului cu izolația este inacceptabil, deoarece aceste substanțe îl pot arde.

În ceea ce privește spuma adezivă, acest tip de produs este foarte convenabil pentru utilizare datorită simplității aplicării. Compoziția finită include toate componentele necesare pentru lipirea rapidă și eficientă a produsului. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că un astfel de lipici se usucă foarte repede. Este folosit cel mai adesea ca produs unic.

Compozițiile uscate vă permit să le utilizați de mai multe ori, amestecând amestecul în loturi, după cum este necesar.

Experții recomandă să se acorde prioritate produselor uscate atunci când suprafața de lucru are defecte și nereguli.

Spuma de lipici pentru lucrări exterioare are o bază poliuretanică și este implementată în cartușe, ceea ce simplifică aplicarea compoziției pe foile de material. Spre deosebire de produsele bituminoase, se usucă repede, deci nu este nevoie să folosiți suporturi materiale. Instrumentul câștigă rezistență în câteva ore.

În ceea ce privește brandurile populare de soluții adezive pentru lucrări în aer liber, puteți menționa produsele Ceresit, Berg și Knauf. Aceste mărci au câștigat deja încrederea clienților datorită produselor de înaltă calitate.

Compozițiile adezive concepute pentru a lucra cu plăci din polistiren pot fi împărțite în două tipuri:

 • produse uscate;
 • soluții de poliuretan.

Diferențele dintre aceste grupuri se referă la metoda de reproducere, ambalare, aspect, precum și tehnologia prelucrării materialelor.

În plus, produsele pentru prelucrarea cu spumă de polistiren pot fi împărțite în formulări pentru utilizare separată și produse universale. Ultimul soi are un domeniu de aplicare mai larg. Astfel de compoziții pot nu numai să îndeplinească funcții de bază, ci și să servească ca mijloc de întărire a plăcilor cu o rețea. Pentru dezavantajele lor includ caracteristicile medii de calitate. Cu toate acestea, acest dezavantaj justifică costurile de producție accesibile. Pentru o instalare mai fiabilă, se preferă soluții adezive sau amestecuri de spectru îngust de acțiune.

Pentru utilizare în exterior

Se poate lua în considerare compoziția cea mai potrivită pentru lucrul extern cu plăci din polistiren bitum adeziv, în ciuda faptului că conține un solvent. Această componentă nu prezintă pericol pentru izolație. Produsele sunt vândute complet gata de aplicare. Pentru lipirea suprafețelor, adezivul bitum trebuie aplicat pe perete.

Următoarea viziune populară este ciment adezivcare este perfect pentru a lucra cu o fundație de cărămidă, pereți de beton și blocul de lut, precum și pentru fixarea plăcilor de tavan. În mod obișnuit, acest amestec este vândut sub formă uscată, iar pentru a prepara pulberea este diluată cu apă. Dezavantajul produselor uscate este faptul că este nevoie de ceva timp pentru a dilua adezivul până la consistența dorită. Cu toate acestea, compoziția de ciment-polimer și costul redus fac produsul foarte popular. Este potrivit pentru acele cazuri în care spuma de polistiren extrudat este utilizată ca izolație.

în interior

Când efectuați instalarea plăcilor din polistiren expandat în interior, este necesar să utilizați compoziții care îndeplinesc următoarele cerințe:

 • nivel ridicat de aderență;
 • absența substanțelor toxice în compoziție;
 • rezistenta la fluctuatiile de temperatura;
 • instalare rapidă și cantitate minimă de smoală.

În apartamente și case cu temperatură constantă a aerului pozitiv și umiditate minimă a plăcii pot fi lipite pe suprafață cu adeziv PVA. În încăperile unde umiditatea este suficient de mare, este mai bine să folosiți adeziv cauciuc. Astfel de produse se manifestă perfect în lucrul cu metalul, plasticul, betonul, lemnul și ceramica.

Amestec uscat de ipsos poate fi folosit pentru suprafete cu defecte de baza. Acest grup include adezivul "Knauf Perflix". Acesta este un produs complet natural care este destinat exclusiv utilizării în interior.

Atunci când lucrați cu elemente decorative și suprafețe de tavan ar trebui să opriți alegerea pe formulări solubile în apă. Astfel de produse au o culoare albă, astfel încât vă permite să ascundeți toate cusăturile și articulațiile existente între foile de material.

Spuma adezivă poate fi aplicată la subsoluri, balcoane, pereți și podele. Trebuie aplicat la temperaturi între 0 și +35 C.

Caracteristici și consum

Potrivit experților, compoziția cea mai economică din punct de vedere al consumului de produs este spumă poliuretanică și chit de adeziv pentru pictura pentru utilizare în exterior.

Pentru a calcula consumul estimat de adeziv, trebuie să aveți o idee despre cantitatea medie de consum. Această valoare depinde de produs, de tipul acestuia, precum și de tehnologia de fabricație.

În medie, pulberile uscate au un consum de aproximativ 500 grame pe 1 m2 de material. Pentru amestecul bituminos, acest indicator variază de la 800 de grame sau mai mult pe 1 m2. Adezivii poliuretanici sunt remarcabili prin faptul că au cel mai mic consum - 1 cartuș este de obicei suficient pentru 10 m2.

Sfaturi pentru alegere

Mergând la supermarketul pentru lipici pentru lucrări de reparații, trebuie să țineți cont de următoarele nuanțe importante asociate cu alegerea uneltelor:

 • produsele de calitate nu ar trebui să fie dure;
 • permeabilitatea la vapori a compoziției ar trebui să aibă un indice mediu;
 • în ceea ce privește densitatea, ar trebui să se acorde prioritate compușilor cei mai durabili, economisind astfel consumul de produse;
 • în timpul lucrului în aer liber, stabilitatea soluției la temperaturi negative este de o importanță deosebită;
 • Fiecare producător își stabilește prețul pentru produse, deci este imposibil să spun cu certitudine că produsele mai ieftine sunt de o calitate mai scăzută.

Ce altceva poți să rămâi?

 • Printre varietatea de compoziții adezive adecvate pentru polistiren se pot identifica Strat de adeziv stiren, care este de asemenea utilizat pentru montarea poliuretanului și a polistirenului. Printre caracteristicile pozitive ale produsului se numără fixarea sigură a materialului pe beton, tencuială și cele mai multe baze care conțin lemn. Produsele au o gamă largă de aplicații, prin urmare este permisă lucrul atât în ​​interior cât și în exterior. În plus, după uscare completă, materialul poate fi tratat suplimentar cu compoziții sau lacuri de colorare.
 • Adezivul fiabil oferă o bună fixare a materiilor prime, dar unii maeștri folosesc sculele disponibile pentru a lucra cu spumă de polistiren, de exemplu, lichide de unghii sau masticuri de faianță. Adesea pentru instalarea materialului de etanșare siliconic utilizat. Cu toate acestea, atunci când alegeți astfel de compoziții, oamenii nu iau în considerare faptul că astfel de soluții cel mai adesea corodează materialul.
 • Pentru lipirea materiilor prime pe o suprafață mică uneori poate folosi bandă dublă. Dar această metodă permite un material bine fixat numai dacă baza este mică.În caz contrar, această opțiune de instalare nu merită luată în considerare.

Pentru informații despre cum să aplicați corect spuma de clei pe exemplul "TechnoNIKOL", consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor