Mozaic decorativ: exemple de design

În prezent, mozaicul decorativ este foarte popular printre consumatori. Cu acest material poți adăuga o atmosferă în interior, făcând camera mai spectaculoasă. Este folosit în mod activ pentru a decora o varietate de camere: de la băi la dormitoare. Datorită gamei largi, nu va fi dificil să găsiți un exemplu adecvat de design mozaic pentru a decora un apartament sau o casă în orice direcție stilistică.

Caracteristici speciale

Panoul din mozaic este din nou la modă. Acesta îmbină practicabilitatea cu un aspect de lux care a fost întotdeauna evaluat și a fost relevant în proiectarea spațiilor rezidențiale. Principalele avantaje ale mozaicului sunt următoarele caracteristici:

 • O gamă largă. Producătorii moderni își oferă clienților o gamă largă de plăci. Acestea pot fi compoziții complexe care sunt ideale pentru decorarea camerelor într-un stil clasic sau tradițional, sau modele mai simple care subliniază confortul unei camere moderne.
 • performanță. Datorită faptului că mozaicul este o pânză constând din plăci mici, este extrem de convenabil pentru obiectele orientate spre o suprafață rotunjită sau neuniformă. Acest lucru face ca interiorul încăperii să fie și mai spectaculos și, în unele cazuri, chiar ajută la ascunderea defectelor nedorite.
 • Multe utilizări. Cu ajutorul plăcilor, puteți să vă așezați întreaga compoziție, pornind de la imaginile cevaului, modelele complexe și terminând cu un afișaj de șablon sau cu un panou dintr-o singură culoare.
 • Calitate practică. Mozaicul modern are o rezistență ridicată la umiditate și durabilitate, ceea ce îi permite să păstreze estetica aspectului pentru o lungă perioadă de timp. Suplimentar, suprafața se îmbină bine cu curățarea umedă cu agenți de curățare a sticlei sau de curățare a plăcilor.

În colecțiile moderne există modele foarte interesante care diferă între ele în anumite parametri: dimensiune, material, formă și așa mai departe.

La decorarea încăperilor, aceste nuanțe ar trebui luate în considerare și ar trebui selectate cele mai bune opțiuni care să accentueze în mod clar designul interior și să-l facă mai confortabil - și, în același timp, luxos.

Cum se face?

Astăzi, mozaicul este utilizat în mod activ în proiectarea diferitelor spații rezidențiale. Atunci când decorați o cameră, designerii moderni se îndreaptă adesea spre moduri deja cunoscute, decorate de mobilier și pereți, care dau interiorului chic și eleganță. Mai ales placi este adesea parte din decor de baie (datorită performanței sale). Există următoarele opțiuni de proiectare:

 • Decorarea ecranului pentru baie. Aceasta este o mișcare de proiectare la modă, care este utilizată atunci când se creează un design de băi de dimensiuni mici. De regulă, aceasta este utilizarea de dale de diferite nuanțe ale paletei de culori, care sunt cât mai aproape posibil de restul spațiului interior. Această opțiune accentuează ușor designul și face aspectul camerei mai interesant.
 • Decoratiuni de perete. Adesea, proprietarii de apartamente decid să înlocuiască plăcile obișnuite cu un set luminos de dale mici.Deci, se pare că "reînvie" camera și îi oferă o privire mai spectaculoasă. Pentru decorare, puteți alege un perete sau mai multe, precum și tavanul sau podeaua.

Alte camere

O altă cameră potrivită pentru decorarea cu gresie este o bucătărie. Datorită acestui element al decorului, se pare costisitor și foarte impresionant, care va atrage în special proprietarul unei case particulare. Următoarele opțiuni de decorare sunt foarte populare:

 • Decorarea spațiului din spatele bucătăriei. De regulă, aceasta este partea dintre dulapurile de lucru și cele de perete. Datorită plăcilor de design interesante de dimensiuni mici sau de formă neobișnuită, puteți oferi luminozității bucătăriei, aspect complet.
 • Decorarea insulei în bucătărie. O masă în mijlocul bucătăriei poate fi, de asemenea, un obiect adecvat pentru decorarea mozaicurilor. Astfel, puteți selecta o zonă suplimentară și indicați-o cu un model interesant în design.
 • Înregistrarea podelei. Mulți designeri moderni sunt încrezători că podeaua din bucătărie ar trebui să folosească țiglă. Placile mici vor scoate în evidență interiorul camerei și o vor face și mai luxoasă, oferind practic și confort în timpul curățării.

Mai puțin frecvent, un mozaic este folosit în proiectarea unor astfel de zone rezidențiale cum ar fi camera de zi și dormitor. Designerii deseori diluează interiorul cu o varietate de obiecte care au fost folosite pentru decorarea mozaicurilor. De obicei sunt oglinzi, lămpi, mese de cafea.

    Recent, decorarea exterioară a fațadei unei case private cu dale mici a devenit relevantă. Arată foarte interesant și neobișnuit. De obicei, în acest caz, mozaicul nu desenează întregul perete, ci doar partea inferioară (sau face o varietate de ferestre de decor și porți).

    Mozaicul decorativ câștigă popularitate în fiecare an. Aceasta devine potrivită atât pentru decorarea interioară, cât și pentru cea exterioară.

    Cum să puneți mozaicul, vezi mai jos.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor