Mozaic de podea în design interior

Astăzi există un număr mare de acoperitoare de podea diferite - de la produse laminate la covoare. Cu toate acestea, una dintre cele mai sofisticate opțiuni pentru decorarea podelei este o faianță de mozaic, care în ultimii ani a devenit o adevărată tendință în domeniul reparațiilor și construcțiilor. Este vorba despre ea care va fi discutată în articolul nostru.

Caracteristici speciale

Mozaicul de podea este o soluție excelentă de design la modă, deoarece există un număr uriaș de variații în ceea ce privește modul de a bate un astfel de podea în interior. Datorită acestui strat de acoperire, este posibil să se creeze un model tridimensional unic datorită jocului constant al luminii pe bucăți individuale mici de material așezate într-un anumit mod pe podea.Recent, mozaicul este foarte popular printre cumpărători, deoarece poate transforma și transforma în mod semnificativ spațiul. Acest lucru este posibil datorită caracteristicilor acestui strat de acoperire:

 • Versatilitatea plăcii permite folosirea acesteia pentru diferite tipuri de camere: este potrivit atât pentru camere mari, cât și pentru camere mici. De exemplu, instalarea unui mozaic este posibilă în baia unui bloc de apartamente și într-o piscină spațioasă.
 • Materialul, datorită paletei largi de culori, vă permite să traduceți în viață orice idei creative ale designerului - de la inscripții la desene tridimensionale. Acest lucru vă permite să combinați un mozaic cu orice tip de interior. În interiorul strictă, realizat în stilul minimalismului, puteți utiliza abordări stilistice simple și puteți efectua instalarea de mozaicuri monocrome sau de dimensiuni ale culorilor de bază. În același timp, stratul de acoperire poate fi creat în funcție de o schiță individuală, va costa mai mult, dar originalitatea clientului va fi urmărită în interior.
 • Podeaua din mozaic este destul de ușor de așezat, deoarece stratul de acoperire are o structură compozită: constă din bucăți separate mici, care sunt asamblate în produse finite pe baza unui substrat special.O astfel de tehnologie de producție oferă flexibilitate și plasticitate relativă a materialului, care poate fi utilizat pe orice suprafață, inclusiv neuniformă.
 • Rezistența la influențe fizice și chimice permite mozaicului să rămână în starea inițială pentru o lungă perioadă de timp - nu-și pierde culoarea chiar și atunci când este tratat cu agenți bactericizi chimici.
 • Mozaicul nu este expus la umiditate, deci este plasat în încăperi cu un nivel ridicat de umiditate. Podeaua din mozaic poate fi adesea găsită în piscine și băi.
 • Îmbunătățirea mediului înconjurător a materialului va permite utilizarea acestuia nu numai în spațiile de uz casnic, ci și acasă fără a amenința sănătatea gospodăriei.
 • Prevalența și popularitatea mozaicului determină prețul său accesibil. Costul materialului variază de la 3 la 15 mii ruble pe metru pătrat. Aceasta înseamnă că acum pe piața materialelor de construcție puteți găsi o acoperire care să satisfacă toate cerințele cumpărătorului, dar nu va afecta bugetul familiei.

tipuri

Tehnologiile moderne permit producerea de dale de mozaic din diferite tipuri de materii prime, printre care marmura, gresie din portelan si chiar pietricele.

 • Placi ceramice Este foarte popular pentru că este foarte rezistent și, de asemenea, merge bine cu diferite tipuri de materiale de finisare. În plus, placa este relativ ieftină, ceea ce explică relevanța acesteia pe piața materialelor de construcție.
 • Ar trebui remarcat țiglă din materiale naturalecum ar fi marmura. Se distinge prin sofisticare și, datorită ei, interiorul va arăta luxos. Această piesă este produsă prin măcinarea pietrelor naturale, dându-le forma și grosimea necesare.
 • Placi din portelan combină calitățile celor două tipuri de acoperiri enumerate mai sus: pe de o parte, este foarte scump deoarece este făcut din articole din ceramică din porțelan și se caracterizează prin rezistență ridicată. În același timp, este perfect combinată cu alte materiale folosite ca decor de cameră.
 • Mozaicul din sticlă pare neobișnuit, care este creat în timpul tratamentului termic al sticlei (în principal venețian). Acest lucru vă permite să obțineți o acoperire foarte durabilă care va dura mulți ani fără plângeri.

Există o gamă largă de dale de acest tip: Culorile neutre (alb-negru) sunt perfecte pentru un interior calm și minimalist, în timp ce învelișul multi-color poate pune în mod avantajos accente într-un design de cameră mai sofisticat. De exemplu, pentru o baie în stil nautic, ar trebui să utilizați dale de sticlă de culoare albastru sau albastru - va sublinia decorarea originală a camerei și va arăta foarte impresionant.

Diferențele în textura sunt, de asemenea, specifice plăcilor de sticlă, deoarece există mai multe tipuri de acoperire: mată, lucioasă, transparentă, în care există adesea inlay. Desigur, acest lucru diluează foarte mult monotonia plăcilor și o face mai interesantă din punct de vedere vizual și stilistic.

Mozaicul mat este numit enam și are o istorie destul de lungă, a fost folosit în Grecia antică. Învață într-un mod special săruri de potasiu combinate, coloranți și compuși naturali pentru a obține un material dens și bogat care poate fi folosit pentru a decora spațiile prin crearea anumitor modele. Tehnologiile moderne contribuie la producerea rapidă a acestei acoperiri și vă permit de asemenea să creați până la 10 mii de nuanțe diferite de țiglă.

 • Este interesant faptul că există plăci din lemntotuși, nu a fost răspândită din cauza costului său ridicat, deoarece în producție sunt utilizate numai materiale naturale. Mai mult decât atât, ele vă permit să creați modele de podele luminoase și unice, care să apeleze la toți iubitorii de frumuseți și iubitori de lux.

Pe lângă clasificarea materialelor de mozaic, Există, de asemenea, o tipologie bazată pe aspectul și adâncimea joncțiunii dintre pătrate:

 • Podea mozaică cu fante adânci, permițându-vă să creați cea mai prezentă opțiune pentru podele. Datorită acestui material, este posibil ca suprafața să fie vizibilă dintr-o varietate de plăci individuale. Cu toate acestea, este important să înțelegeți că o astfel de finisare necesită eforturi suplimentare: după ce a fost așezat podeaua, este necesar să se efectueze o injecție specială pentru a obține rezultatul care simulează cel mai mult un mozaic.
 • Amplasări înguste la suprafață acoperirile sunt făcute ca o alternativă la mozaicurile adânci închise. Pentru acoperirile de acest tip, șlefuirea nu este o etapă obligatorie pentru așezare, deoarece pătraturile sunt aplicate pe matrițe speciale, iar cusăturile sunt prelucrate în producție cu un compus special.Cu toate acestea, unul dintre dezavantajele semnificative ale acestui material este legat de aceasta: mortarul este foarte fragil și se poate sparge sau se poate rupe în timpul transportului.
 • Lipsește articulațiile între gresie creează o suprafață perfectă a podelei; Acest lucru se realizează prin tratarea stratului de acoperire cu o glazură specială.

desen

Deoarece mozaicul este perfect combinat cu multe materiale (de la lemn la suprafete naturale), designerii folosesc aceasta pentru a crea decorul cel mai original si interesant.

Inserțiile de plăci în diferite culori sunt adesea oferite. - Acest lucru vă permite să creați un model unic și să evidențiați individualitatea acestuia. Modelele geometrice și florale sunt deosebit de populare și nu sunt aplicate pe întreaga suprafață a podelei, ci doar pe partea în care se dorește să sublinieze. Depinde de scopul desenului: poate extinde spațiul și îl poate împărți, creând mai multe zone semantice în cameră. Acest lucru va fi valabil mai ales pentru un apartament studio sau pentru o bucătărie combinată cu o sală de mese.

Interioarele uimitoare pot fi create cu o combinație de mozaic și lemn - această decizie de proiectare nu este răspândită în Rusia, deși în străinătate este foarte populară. Contrastul dintre cele două materiale, adesea întărit de jocul de lumină și de culoare, este destinat să servească drept distincție între zonele cu scopuri diferite. Este mai bine să încredințezi dezvoltarea unui astfel de decor unui specialist, deoarece numai el este capabil să evalueze compatibilitatea materialelor, texturilor și nuanțelor, designerul va putea să-l bată și să-l prezinte corect în interior.

sfera de aplicare

Datorită structurii mozaicului, acesta poate fi pus aproape oriunde. Desigur, cel mai adesea este folosit în decorarea băncilor și a încăperilor de utilitate, de exemplu bucătăria. Deoarece panoul de mozaic practic nu este supus stresului mecanic, acesta poate fi folosit și pe coridor: nu numai că va lăuda ochiul, ci va servi și ca o acoperire suficient de durabilă. Cu toate acestea, merită să ne amintim că podeaua este o zonă predispusă la poluare constantă, deci folosirea unui mozaic ușor și a aceleiași rosturi nu este foarte rațională în astfel de încăperi ca, de exemplu, holul. În acest sens, este mai bine să acordați preferință nuanțelor mai întunecate care nu necesită curățenie zilnică și nu vor pune accentul pe pietre mici.

Interesant, pardoselile din mozaic sunt folosite și pentru a decora terase și spații deschise.dar în acest caz parametrul de rezistență prevalează asupra factorilor și cercetărilor stilistice. Cerințele reduse când se așează suprafețele de podea pe terasă sau în foișor permit instalarea rapidă și ușoară, deoarece precizia filigranului în desen este neimportantă și puțini oameni aleg modele complexe ornamentate pentru podele într-un spațiu deschis. Deseori desenate lapidare, aproape grosiere.

Exemple frumoase în interior

Așa cum am notat, este posibil să se creeze panouri de complexitate diferită de la un mozaic. Cele mai multe, desigur, încearcă să utilizeze soluțiile cele mai neutre din interior, astfel încât designul minimalist al plăcilor este foarte popular. Oferim să analizăm unele variații stilistice interesante ale utilizării culorilor de bază și a modelelor monocrome în designul camerei.

Există, de asemenea, și cei care se bucură de originalitatea, dacă nu de a spune o decorare elaborată - în acest caz, se creează desene complexe tridimensionale cu o pretenție la originalitate.Aceste panouri ajută la plasarea accentelor în cameră și accentuează complexitatea designului.

Vedeți următorul videoclip pentru un exemplu de design de podele din ceramică din porțelan, completat cu covor de mozaic.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor