Pearl mozaic: idei de decor

Mama de perle este un material uimitor de frumos, de aceea se poate găsi atât de des ca un finisaj decorativ. Astăzi vom vorbi despre caracteristicile perla mozaicului.

Caracteristici și specificații

Nacre - o substanță de origine organică, constă din carbonat de calciu, se acumulează pe suprafețele interioare ale cojilor. Moluscul viu folosește calciu pentru a crea cristale care se acumulează în cochilie în straturi uniforme. Culoarea stratului de acoperire rezultat depinde de mulți factori, dintre care cele mai importante sunt calitatea nutrienților, prezența luminii solare și puritatea apei.

Mozaicul, pe lângă aspectul său impecabil, are și alte avantaje comparativ cu alte tipuri de finisaje.Este durabil, rezistă perfect la temperaturi extreme și umiditate ridicată.

Este foarte posibil să creați o compoziție neobișnuită sau să așezați un panou de mozaic cu propriile mâini fără implicarea specialiștilor.

Perla mozaic se potrivește perfect în interior, susținute în multe direcții diferite, printre care: clasic, baroc, rococo și chiar high-tech sau futurism. În oricare dintre aceste stiluri, plăcile pot fi considerate organice, irizante cu toate culorile curcubeului. Datorită proprietăților neobișnuite ale mămăligii, un efect uimitor al jocului de lumină este creat în interior, camera vizuală pare mai spațioasă și mai liberă.

Pentru a crea un mozaic de perle se pot folosi o varietate de materiale, inclusiv piatra naturala:

 • malachit;
 • coral;
 • turcoaz;
 • agat.

tipuri

Decorul clădirii care utilizează mozaicul de mătase-de-perle a încetat de mult să fie prerogativa palatelor magnifice. Din ce în ce mai mult, acest material se regăsește în designul caselor particulare și al apartamentelor de oraș. În exterior, finisajul mozaic de perle pare foarte atractiv și este una dintre cele mai bune opțiuni pentru decorare. Mozaicul este universal, poate servi ca un bun material pentru a crea orice compoziție care va face camera mai rafinată și mai originală.

Există câteva tipuri de mozaicuri care sunt diferențiate după forma:

 • hexagonal;
 • octogonală;
 • dreptunghiular;
 • rotunde;
 • fantezie (fragmentele se pot deosebi unul de altul).

Culoarea materialului poate fi, de asemenea, diferită:

 • alb;
 • albastru;
 • verde;
 • aur.

Utilizați în interior

Unicitatea acestui material constă în unicitatea sa. Fiecare nou lot va diferi ușor de cel anterior. Această caracteristică a mamei de perlă poate fi utilizată pentru a crea un interior exclusivist. Cu acest material puteți crea o varietate de compoziții, decorați suprafețele de lucru, pereți, ecrane în baie, vase, lămpi.

Baie - locul perfect pentru a utiliza astfel de dale. Mozaicul poate fi căptușit cu unul sau mai mulți pereți, spațiul din jurul băii, chiuveta, oglinda. Mozaicul perlat alb sau albastru va adăuga prospețime și aerisire interiorului.

Pearl alb este grozav pentru decorarea bucătăriei. Cu o pânză de mozaic, puteți crea o compoziție interesantă sau puteți combina materialul cu panouri de perete, tapet, plăci.

Dimensiunea mozaicului este direct legată de dimensiunile camerei.Cu cât camera este mai mică, cu atât mai mici trebuie folosite bucăți de pește. Și, dimpotrivă, panouri mari de mozaic fantezie vor decora perfect camere spațioase.

exemple

Luminos mozaic, cu ornament original, extinde vizual o baie mică.

Cu ajutorul mozaicului de perle, puteți crea compoziții neobișnuite de perete.

   O opțiune de design interesantă folosind mozaic.

   Pentru informații despre cum să așezați corect un mozaic pe perete, consultați următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor