Mozaic de duș: detalii interioare spectaculoase

 Mozaic de duș: detalii interioare spectaculoase

Atunci când alegeți o cabină de duș, atenția trebuie acordată nu numai panourilor externe, zonei suficiente și mărcii de echipamente sanitare. De mare importanță practică este ce fel de pan este instalat în duș. Un mozaic poate fi o soluție foarte atractivă, însă pentru ao alege corect și a realiza ideea, trebuie să înțelegeți cu atenție principalele criterii estetice și caracteristicile practice ale plăcilor. În plus, trebuie să vă dați seama exact cum este montată compoziția decorativă și ce precedă crearea acesteia.

Caracteristici speciale

Mozaicul așezat pe podea în duș vă permite să rezolvați sarcina cea mai importantă - nu doar decorați spațiul cât mai frumos posibil, ci și pentru a împiedica pătrunderea lichidului și impactul său negativ. În fabricarea paleților se utilizează:

 • ciment;
 • caramida;
 • clei;
 • strat de impermeabilizare;
 • pastă de ciment.

Unele dintre aceste componente sunt responsabile pentru rezistența structurală, altele pentru prevenirea scurgerilor de apă, iar altele sporesc etanșeitatea. Paletele din metal (fontă) și acrilice sunt prezente pe piață în abundență. O mare varietate de forme geometrice, dar în același timp suprafața (fundul) trebuie să fie cât se poate de fină și netedă. Aranjarea unui palet cu o căptușeală mozaică se poate face manual atunci când se pregătesc toate materialele necesare. O atenție deosebită ar trebui acordată decorării suprafeței, deoarece în acest stadiu apar multe probleme.

Pregătirea pentru muncă

Pentru a pune un mozaic, veți avea nevoie de:

 • plasă de metal;
 • mistrie;
 • burghie și duze de tip de amestecare;
 • balize pentru placari;
 • nivele și spatule;
 • amestec autonivelant;
 • prune;
 • amestecuri de hidroizolare;
 • ruletă de roți

Fiecare etapă a lucrării trebuie studiată în avans pentru a preveni problemele. Este foarte important să alegeți un loc potrivit pentru instalarea unei cabine de duș, deoarece erorile în timpul instalării sale pot fi foarte costisitoare. Locul preferat pregătește cu atenție și se ocupă de impermeabilizare, inclusiv pe cele mai apropiate suprafețe.

Performanța muncii

Într-o baie mică, ca într-o opțiune de cameră mare, se recomandă să proiectați tava dorită pe baza șabloanelor deja pregătite. Până la sfârșitul etapei preliminare, tigaia trebuie să fie complet uscată. Baza de cărămidă delimitată este realizată în funcție de modelele interne și externe. Stratul de impermeabilizare pe două straturi este pus după ce produsul usucă și tencuieste pereții. Când este montat, este rândul său, de finisare.

Produsele decorative sunt create pe baza unei game largi de materiale de constructii - piatra sparta, nisip, beton. Soluția este plasată într-un cofraj special de spumă. Paletul este întotdeauna întărit și legat de perete, se recomandă ștergerea îmbinărilor cu compuși specializați. Tehnologia permite aranjarea podelelor calde sub șapa de finisare atunci când podeaua este plasată în jurul paletei și sub ea în același timp.Un contur de cărămidă este creat deasupra stratului de impermeabilizare (pe baza unei cărămizi simple sau silicate).

La baza paletului se află o plasă din oțel, care asigură cea mai mare rezistență a structurii. Apoi, ele aleg un loc pentru scurgere și selectează cu grijă dispozitivul de scurgere astfel încât să nu se defecteze la un moment critic. Umplerea cravatei brute se face pe o suprafață mică atunci când se utilizează o mistrie, însă cu o spatulă se poate așeza orice suprafață. Pentru a compacta amestecul, marginea spătarului este imersată în acesta, făcând mișcările cele mai precise și mai precise.

căptușeală

Toți acești pași sunt necesari. Numai după finalizarea lor puteți să așezați dale sau să creați o compoziție de mozaic. Mozaicul este plasat din colțul din afară pentru a regla amplasarea unui bloc separat, ciocanele de cauciuc sunt folosite. Pentru muncă folosesc un cuțit de construcție și o spatula din cauciuc (se pun în amestecuri hidrofuge). Amestecul pentru îmbinări este, de asemenea, selectat cu proprietăți hidrofugătoare, iar ca dispozitive suplimentare veți avea nevoie de:

 • spatulă spartă;
 • Grindă sau tăietor de țiglă;
 • cruci din plastic.

Suprafața de bază pentru montarea mozaicului trebuie să fie absolut plată, această cerință fiind mult mai importantă în această procedură decât în ​​vopsirea sau lipirea tapetului pe pereți. Deci experiența de a efectua alte reparații ajută puțin. Determinați dacă peretele este destul de plat, ajută șina, acoperită cu cretă pe o parte. Suprafețele rămase după contactul cu șina trebuie să fie aliniate suplimentar cu o porțiune suplimentară de ciment.

Pentru a obține rezultatul cel mai plăcut și mai stabil, este foarte important să țineți cont de proporțiile descrise în instrucțiunile pentru adezivii marcați. Va trebui să alegeți singur un mozaic de sticlă sau plastic, recomandările de proiectare pe această temă sunt destul de generale. Adezivul a fost scos cu o mistrie dungată, acoperită cu suprafața. Plăcile sunt aplicate ușor cu partea unsă în jos și faceți clic pe ele de sus.

Excesul de adeziv care a ieșit, îndepărtat cu grijă. Plasarea încrucișărilor din plastic între plăci vă permite să garantați o distanță identică între acestea și o potrivire completă a cusăturilor.Atunci când un mozaic urmează să fie așezat cu un model specific, se formează în mod necesar o schiță. Umplerea cusăturilor este necesară în porțiuni mici ale amestecului, deoarece excesul se poate deteriora rapid. Tava aliniată se spală bine și se șterge.

Sfaturi pentru alegere

Desigur, ar trebui selectat doar mozaic anti-alunecare. O suprafață antiderapantă este o cerință foarte importantă de siguranță. În ceea ce privește aspectul, alegerea culorilor pastelate sau strălucitoare ar trebui să fie supusă stilului dominant în cameră. Calitățile estetice ale soiurilor la prețuri accesibile și ale elitelor de acoperire nu sunt deloc diferite, singura diferență fiind în ceea ce privește rezistența și durata de viață.

O cerință foarte importantă este compatibilitatea acoperirilor și a tuturor materialelor utilizate. Astfel, baza de beton sau cărămidă, inserțiile de lemn trebuie să transfere în siguranță încărcătura din mozaic, distrugerea lor sub acțiunea adezivilor și injecția este inacceptabilă. Materialele naturale sunt acoperite cu amestecuri speciale care împiedică efectul factorilor de mediu distructiv asupra mozaicului.

Chiar dacă recenziile privind un fel de tiglă sau opțiune de acoperire sunt foarte favorabile, acest lucru nu elimină responsabilitatea pentru pregătirea atentă pentru muncă.Nu contează dacă se decide să se facă un model original sau un mozaic simplu texturat - cea mai mică greșeală sau rușine poate fi ireparabilă. Materialele naturale tolerează foarte bine uzura mecanică, însă învelișurile de sticlă sunt semnificativ mai ieftine și ajută la obținerea aspectului original.

Pentru finisarea scaunului și a altor suprafețe este posibil să se utilizeze un mozaic cu granulație de diferite dimensiuni și culori. Când cumpărați, ar trebui să selectați cu atenție foile, fiecare dintre ele trebuie privită în lumină.

Atunci când se formează o tavă de mozaic, este necesar să se instaleze un sistem de scurgere a dușului astfel încât apa să poată curge liber. Gâtul ar trebui să crească deasupra punctului de îmbinare a apei în standpipe 10 mm la 1 metru între coborâtoare și scara ascendentă. Plăcile ridică, la rândul lor, peste o gură de scară pe 40-50 mm. Pentru formarea lor au fost utilizate cărămizi sau beton armat cu cofraj.

Pentru hidroizolarea amestecului bicomponent utilizat, care se aplică cel puțin în două straturi. Acesta acoperă atât podeaua cabinei, cât și părțile laterale și pereții adiacenți acestora. Într-un duș clasic, este recomandabil să folosiți nuanțe pastelate și ușor căprui, sau produse cu o ușoară aurire.Se recomandă aranjarea întregului spațiu cu accesorii originale scumpe.

Mediul de înaltă tehnologie înseamnă o abundență de metal, în special cromat. Stilul de fuziune este foarte flexibil, dar în același timp extrem de obraznic. Aceasta înseamnă confort fără egal atunci când utilizați o cabină de duș. Acest lucru înseamnă că numai consultarea cu designeri calificați ajută la alegerea unei soluții bune.

Cum se face o tavă de duș dintr-un mozaic cu mâinile tale, vezi mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor