Mese de mozaic: fă-o singură

Din cele mai vechi timpuri mozaic gresie utilizate in decorarea zidurilor de temple și palate, dar acum posibilitatea de a folosi acest material este mult mai larg. Astăzi, face baie, bucătărie sau orice altă cameră cu elegantă, dacă spațiul permite, va ajuta la masă mozaic, a făcut propria lui. În plus, puteți crea și mese de cafea pentru drepturile de autor pentru casă.

Să examinăm mai detaliat fabricarea blaturilor din tigla. Pentru a face acest lucru, alegeți sticlă, ceramică, piatră, metal, lemn și alte tipuri de plăci.

Caracteristici speciale

În fiecare an costul mobilierului și al materialelor de construcție crește, prin urmare, nu este posibilă actualizarea regulată a interiorului pentru toată lumea. Mobilierul de bucătărie este în special deformat în timp.Nu trebuie să fii supărat, căci într-un astfel de caz există o soluție excelentă. Mozaicurile vă vor ajuta să economisiți, să vă reînnoiți, să decorați vechiul set de bucătărie sau alte suprafețe și să adăugați originalitate și prospețime interiorului.

Mozaicul este o faianță, dimensiunile cărora sunt determinate de la un an și jumătate până la 2,5 cm. Forma fragmentelor poate fi foarte diversă. Ele pot fi pătrate, triunghiulare, dreptunghiulare, rotunde și orice altă formă arbitrară.

Mozaic pentru confecționarea diferitelor suprafețe din interior este împărțit în următoarele tipuri:

 • sticla - cel mai folosit tip, a cărui principală caracteristică este un preț scăzut și diferite tipuri de performanță (mată, transparentă, culoare, aur și argint, cu diferite nuanțe și adăugiri);
 • mozaic de metal;
 • ceramică - se întâmplă: sub formă de plăci tocate din porțelan și plăci ceramice tăiate;
 • piatra - din lapis lazuli, jaspis, marmură, travertin;
 • smalt - tip cele mai scumpe, dar în același timp de înaltă calitate și de încredere.

Fiabilitate și aspect neobișnuit - acesta este ceea ce distinge blaturile de mozaic.Această soluție decorativă este ideală pentru decorarea livingului, a băii și a altor încăperi. O imagine sau un model frumos este alcătuită din plăci mici.

Rețineți că această masă are o greutate considerabilă, deci trebuie să acordați atenție fiabilității, durabilității și stabilității bazei.

Cum să te faci?

În primul rând, decideți o anumită zonă de plasare. Cel mai adesea ele aleg astfel de opțiuni: o tranziție între mobilier, o masă de mozaic de cafea și doar o suprafață dintr-un mozaic. Toate opțiunile de finisare a plăcilor reprezintă soluția perfectă pentru interiorul dvs. Este folosit pentru decorarea camera de zi, finisare șorț și blaturi de lucru în bucătărie, nu este recomandat să se stabilească mozaicul vechiului set.

Uneori, pentru a extinde zona de lucru în bucătărie, un prag de fereastră se face cu plăci mozaic. Dar cele mai multe opțiuni pentru utilizarea acestor plăci pot fi găsite în baie. De exemplu, cu ajutorul ei maschează mașina de spălat, decorează pereții, leagă lavoarul cu ecranul.

Rețineți că construcția unei mese de tigla necesită o îndemânare și o anumită experiență, deși pare a fi un lucru obișnuit.Următoarele materiale sunt excelente pentru fundație: beton, materiale din lemn cu o bună impregnare rezistentă la umiditate, suprafețe din gips-carton rezistente la apă, poliuretan dens.

Este de remarcat faptul că puteți face un mozaic cu propriile mâini. Este necesar doar să se facă fragmente de sticlă care sunt potrivite în formă și culoare. Și fragmente de sticlă pot fi obținute în orice companie care vinde consumabile și vitralii pentru vitralii. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă încerca în ceva nou și de a vă purta cu ea.

Pentru suprafețele pliate în pardoseală, veți avea nevoie de:

 • rosturi pentru îmbinări;
 • grund;
 • chit;
 • antiseptice.

Instrumente:

 • spatulă;
 • capacitate de amestecare a lipiciului;
 • capacitatea de a amesteca chitul;
 • zdrențe;
 • șmirghel;
 • spatula moale pentru îmbinare.

Pentru a așeza ferm fixele pe masă, utilizați un amestec adeziv special. Experții recomandă alegerea amestecurilor din plastic de culoare albă. Puteți folosi orice amestec adeziv pentru țiglă, dar numai în cazul unui mozaic opac. Pentru plăcile de sticlă trebuie să alegeți numai amestecuri transparente sau albe.

Înainte de începerea lucrului este necesară tratarea suprafeței astfel încât în ​​viitor să nu fie vizibile defecte de bază.

Pregătirea suprafeței

Înainte de așezarea plăcilor, este necesar să se așeze suprafața cu un chit. Mai mult, suprafața trebuie curățată și degresată. Pentru a proteja suprafața de mucegai și mucegai, asigurați-vă că o acoperiți cu impregnare antiseptică. Următorul pas va fi aplicarea unui primer.

Aranjarea mozaicului

Procesul este un pic similar cu fabricarea de vitralii folosind tehnica Tiffany. Înainte de a începe să așezați plăci, asigurați-vă că o puneți pe masă și formați modelul dorit. Astfel, puteți evalua o posibilă opțiune și, dacă este necesar, puteți remedia ceva.

Se recomandă să începeți așezarea mozaicului de la marginea din apropiere a tablei. Astfel, dacă este necesar să tăiați elementele, aceasta va avea loc pe partea îndepărtată și nu va atrage prea multă atenție. Dar dacă sunteți sigur că tăierea nu este necesară, atunci trebuie să începeți din partea îndepărtată. Dacă mozaicul ar trebui să formeze un anumit tipar, apoi lăsați-l din centrul mesei.

Ca atare, nu există reguli pentru așezarea plăcilor, principalul lucru în acest proces este să gândim mai întâi designul și numărul de elemente.

Ordine de lucru:

 • Grundă de suprafață în două straturi.
 • Aplicați o cantitate mică de adeziv pentru a alinia suprafața.
 • Se plasează grila specială, iar pe partea de sus este o faianță. Este egalat cu nivelul (este de asemenea posibil să se folosească hârtie în loc de o rețea, se va înmuia și se va îndepărta mai târziu). Dar asigurați-vă că vă gândiți la desen înainte de a așeza placa și trageți-o mai întâi pe foaie la o scară de 1: 1 și mai târziu pe suprafață, pentru a vă proteja de rezultatele nedorite.
 • În continuare, rezultatul decorării suprafeței trebuie acoperit cu mortar. Aceasta va face acoperirea finisată mai fiabilă, mai puternică și mai durabilă. Aplicați-l cu o spatulă moale pe cusături și frecați cu atenție. Este necesar să lăsați suprafața până când este complet uscată și nu puteți folosi un uscător de păr sau alte metode de încălzire. Regula este: placa va fi mai puternică pentru a se menține pe suprafață dacă se usucă mai mult.
 • Compoziția uscată în exces este îndepărtată din mozaic folosind o cârpă uscată și moale. Uneori, atunci când amestecul se usucă foarte puternic, este necesar să se utilizeze șmirghel cu cele mai fine cereale.
 • Placi lustruite. Pentru a face acest lucru, folosiți ceară de mobilă.Este necesar să o puneți pe o cârpă moale și fără scame și o frecați temeinic în elementele de țiglă.
 • Așteptați până când suprafața este complet uscată. De obicei durează aproximativ o zi.

Se recomandă să faceți toată munca în mănuși pentru a vă proteja de efectele compoziției.

Dacă nu sunteți încrezători în capacitatea dvs. de a crea modele complexe și picturi, atunci experții recomandă utilizarea unui model circular. Pentru executarea ei este necesar să se deseneze cercuri divergente de la centrul suprafeței. Forma elementelor nu contează cu adevărat, este important doar ca elementele mai mici să fie amplasate mai aproape de centru, iar cele mai mari - de marginile acestora.

Pe o bază pregătită cu atenție pentru a obține instalarea perfectă a mozaicului nu este dificilă. Este important să eliminați cusăturile identice pe întreaga suprafață. Elementele de așchiere pot fi folosite la tăiere. Dacă plintul este atașat la perete, puteți lăsa un spațiu între perete și faianță.

O muchie este, de asemenea, atașată la adeziv, dacă este necesar. Apoi, este necesară tratarea suprafeței cu amestecuri epoxidice și masticuri de latex pentru a proteja împotriva umezelii. Dragă italian, și orice altă piesă din acest lucru se poate deteriora foarte repede.

     Finisarea mobilierului și a diferitelor suprafețe de dale mozaic necesită o mulțime de muncă grea, răbdare, abilități și agilitate, durează mult timp și efort, dar rezultatul merită. O astfel de soluție pentru casa ta va fi un adevărat dar. Recent, tot mai mulți oameni folosesc ideea de mozaic peste tot. Nu mai este la modă ciocanul în spațiul liber cu mobilier plictisitor și monoton, unde este mai bine să faci ceva special cu propriile mâini care să vă placă pe voi și pe cei dragi.

     Blaturile sau alte suprafețe de pardoseală arată ca elemente scumpe de designer care nu sunt atât de accesibile. Ea poate pune chiuveta sau decora masa. Prin urmare, dacă doriți să obțineți un living elegant, lux, bucătărie, baie, dormitor sau alte camere, atunci asigurați-vă că utilizați ideea de decorare mozaic.

     Consultați următorul videoclip pentru o metodă de decor de tabel de mozaic.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor