Mozaic în toaletă: idei pentru decorare

 Mozaic în toaletă: idei pentru decorare

În zilele noastre, când tapetul este folosit din ce în ce mai frecvent (care era obișnuit să fie rar) atunci când terminați o toaletă, nu este surprinzător ca oricine să folosească plăci care nu și-au pierdut încă popularitatea. Există o mulțime de motive pentru acest lucru, deoarece este ușor de curățat, este rezistent la modificări ale nivelului de temperatură și umiditate. În același timp, țiglă poate fi găsit absolut orice culoare, dimensiune și tipul de suprafață.

Caracteristici speciale

Mai întâi de toate, trebuie spus că mozaicul include toate calitățile pozitive care sunt caracteristice pentru orice țiglă. Folosind mozaicul, puteți crea un interior unic prin aplicarea acestuia pe pereții din apropierea băii și a chiuvetei pentru a adăuga varietatea la monotonia pereților.Poate fi folosit și în mijlocul pereților ca un șorț peste o chiuvetă și în jurul cadă. Recomandat ca experiment utilizați culori diferite pentru a crea un mediu neobișnuit - Această soluție este potrivită pentru stilul modernist care câștigă popularitate, precum și pentru fuziune. Dacă aveți nevoie de un interior în culorile apei și a aerului, va fi potrivit să folosiți dale de mozaic de culori albe și cerești, precum și culoarea undelor marine.

În același timp, nu trebuie să ignorați opțiunile de design tradiționale, de exemplu, dale de aceeași culoare, dar saturație diferită pentru a crea un anumit gradient de culoare. Această soluție este potrivită pentru persoanele cu opinii conservatoare în ceea ce privește repararea.

Mozaicul a devenit o alegere excelentă nu numai pentru toaletă, ci și pentru o baie sau bucătărie combinată. Acest material este versatil, permițând experimentarea în interior. Toaleta, cu gresie, arata original si modern tot timpul.

Cu zidărie cu grijă în timp util și cu atenție pentru o perioadă lungă de timp nu pierde un aspect nou - pentru asta pur și simplu nu trebuie să neglijeze curățarea camerei.

Mozaicul este o soluție profitabilă în ceea ce privește aspectul, deoarece arată mai bogat decât tapetul obișnuit tradițional din baie. Avantajul folosirii oricărei plăci în toaletă constă, de asemenea, în faptul că va completa în mod armonios tigla podelei, deoarece în majoritatea cazurilor podeaua din toaletă este întotdeauna plăcată. Ar trebui să acordați atenție și prezenței accesoriilor suplimentare în toaletă, de exemplu, este original să folosiți o oglindă miniaturală pe perete.

Mozaic modern realizat din tipuri de sticlă foarte fiabile. Un astfel de material este caracterizat de o rezistență ridicată la șocuri, dar în rațiune (o explozie nu poate rezista). Orice țiglă se instalează ideal în încăperi cu schimbări frecvente de umiditate - prin urmare, este potrivit pentru o toaletă fără probleme.

Ar trebui să fie atunci când alegeți o decorație pentru premisă pentru a cunoaște faptul că mozaicul are o valoare istorică și artistică, deoarece din cele mai vechi timpuri a ieșit din pereți întregi, iar spațiile publice nu fac excepție. De exemplu, toată lumea cunoaște baia romană răspândită, care, într-o formă puțin modificată, nu își va pierde niciodată relevanța.Prezența plăcilor de mozaic din camera obișnuită "de lucru" poate face o piesă reală de artă arhitecturală.

Profesioniștii recomandă utilizarea plăcilor, chiar și pe tavanul băii. Aceasta este o soluție foarte rezonabilă în ceea ce privește igiena, deoarece se află pe plafon că se acumulează o cantitate mare de praf și bacterii. Tavanul albicidat clasic nu poate fi curățat și spălat, în timp ce țigla va suporta orice impact mecanic.

Atunci când utilizați plăci, există mai multe avantaje decât dezavantajele, deci este un material ideal de finisare.

Costul pentru

Printre dezavantajele semnificative ale finisării plăcilor, locul principal este ocupat de costul său, prin urmare, ele folosesc dale mici și numai acolo unde va arăta cel mai avantajos. Există soluții chiar și atunci când plăcile sunt lipite pe partea de sus a tapetului, iar suprafața rămasă nu este atinsă. O astfel de decizie are dreptul de a exista, dar nu oricine o va place. Gama de prețuri pentru materialele din gresie este mare și poate varia în regiune de la 300 la 6000 ruble pe metru pătrat. Bineînțeles, așa Variația se datorează diferențelor de calitate și, de asemenea, depinde de țara de origine. De exemplu, materialele din China vor fi semnificativ mai ieftine decât cele din Italia sau Spania.

Un rol important în stabilirea prețurilor îl joacă modelul, precum și tipul de suprafață.

Nu uitați că pregătirea suprafeței, livrarea de materiale, îndepărtarea gunoiului vechi vor costa bani. Prin urmare, lucrul cu dale este costisitor, mai ales cand se foloseste forta de munca angajata. Merită menționat faptul că lucrul cu orice țiglă necesită abilități destul de serioase. O persoană neprofesională nu va putea să o declare pentru prima dată, ceea ce va conduce și la cheltuieli financiare decente. În acest caz, proprietarul care nu va cruța banii pentru a invita comandantul, rezultatul va fi obținut mult mai repede, iar calitatea ambreiajului va fi mai mare.

sortiment

Pe piața modernă există o mare varietate de mozaicuri. Puteți găsi gresie mici, cu o varietate de modele, precum și să creați independent orice tip de gust. Un avantaj imens al băii este că nu există anumite canoane de design. Totul se face doar pentru un anumit gust, nu există restricții. Nu poate exista decât o restricție - absența fanteziei.În acest caz, cu modele franc pe tiglă, trebuie să fii atent, deoarece creatorii antice nu au ezitat să prezinte cele mai șocante scene cu ajutorul plăcilor de mozaic. Cu toate acestea, decizia principală rămâne pentru creator.

Crearea de confort în baie, poate, nu ar trebui să fie acordată mai puțină atenție decât dormitorul, pentru că acesta este locul unde o persoană modernă cu un ritm furios al vieții se poate retrage. Adesea, ziua unei persoane moderne este plină de comunicare cu un număr mare de persoane, zgomot și îngrijorări. Toate acestea contribuie la creșterea stresului, astfel încât nu ar fi inutil să finalizăm finisarea acestei camere în tonuri liniștitoare. Ideal pentru această cerință se potrivesc stilului antic, baroc și al altor stiluri. De asemenea, puteți posta imagini ale personalităților celebre preferate, ale obiectelor și fenomenelor preferate. În acest caz, întrebarea se bazează numai pe componenta financiară.

Selecție mozaică

În ciuda absenței unor reglementări stricte privind punerea în aplicare a lucrărilor de finisare, merită încă să fie ghidată de unele recomandări ale experților. De exemplu, o țiglă de diferite culori (roșu, galben) este cea mai potrivită pentru stilul modernist, când aceste culori sunt aplicate pe un singur perete. Alte pereți ar trebui să fie realizate în culori neutre (bej).

Dacă doriți mai multă căldură, este mai bine să folosiți culoarea brună, va fi mai favorabilă relaxării. Dacă aveți nevoie de mai multă rigoare, puteți folosi culorile alb-negru - în acest caz, baia va avea un aspect modern și scump. Merită să acordăm mai multă atenție alegerii plăcilor de pardoseală, deoarece ar trebui să fie armonioasă. Dacă aveți nevoie pentru a mări vizual înălțimea spațiului, mozaicul unei forme alungite poate fi aranjat într-o ordine verticală; dacă doriți să extindeți spațiul, ar trebui să aranjați placa orizontală.

Atunci când alegeți o țiglă, nu excludeți faptul că este perfect combinată cu tapet sau vopsea. Folosirea materialului de un singur tip nu exclude posibilitatea utilizării altui material, dimpotrivă, materialelor diferite, în cazul plăcilor de mozaic se completează reciproc numai în mod favorabil.

De ce este făcut mozaicul?

Când alegeți un material similar, puteți vedea diferite opțiuni - de exemplu, o piesă poate fi făcută chiar din plastic. O astfel de țiglă este realizată din polimeri. Această opțiune poate fi atribuită bugetului, însă calitatea acestuia rămâne la un nivel destul de ridicat.Placa din plastic este stabilă împotriva umidității ridicate a aerului. Faptul că atunci când se despică o placă de plastic nu este la fel de traumatic ca și faianta este, de asemenea, important.

ceramică mozaicul se distinge prin caracterul său practic, în timp ce se caracterizează printr-un preț scăzut. Acesta este cel mai comun în comparație cu alte tipuri de mozaic, și da chiar are o selecție largă de culori și nuanțe.

țiglă din sticlă din nisip de siliciu și impurități suplimentare. Aici calitatea este, de asemenea, la nivel, dar prețul nu este destul de accesibil. O placă de sticlă este considerată un element de lux.

Există chiar mostre pe piața construcțiilor moderne. din metal. Baza aici este un plastic moale, pe care este lipită o placă de metal subțire (din alamă, oțel, bronz). O astfel de performanță este foarte capricioasă datorită umidității ridicate, dar potrivită pentru toaletă.

Îngrijirea plăcilor

Mozaicul este durabil prin el însuși și totuși există o serie de reguli, respectarea cărora va prelungi durata de viață a plăcilor și va păstra aspectul proaspăt, protejându-l de aspectul mucegaiului. Curățarea țiglelor se realizează numai prin compuși chimici special concepuți în acest scop, iar lucrările se desfășoară cu atenție, fără efecte mecanice puternice.Este mai bine să nu aduceți țigla într-o stare în care necesită eforturi serioase de curățare - pentru aceasta este suficient să efectuați periodic curățarea umedă.

Astfel, utilizarea plăcilor de mozaic poate fi o soluție excelentă la finisarea băii, deoarece acest material are un mare număr de avantaje. Dezavantajele sunt nesemnificative și, cu îngrijirea la timp și utilizarea adecvată a plăcilor va fi plăcută proprietarilor timp de mulți ani.

Este adecvat să folosiți o astfel de țiglă într-un apartament mic (maximum - două camere) pentru a decora o baie sau pentru a face un șorț în bucătărie.

Cu toate acestea, cea mai bună faianță se uită peste toaletă într-o toaletă mică, extinzând vizual spațiul și lăsând un sentiment de familiaritate cu cultura antică.

Cum de a pune o mozayka, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor