Starit Litokol Grout: avantaje și dezavantaje

Epoxidica Zatirka Litokol Produs cerut în stil stereos, folosit pe scară largă pentru construcții și reparații. Acest amestec are multe caracteristici pozitive, o bogată paletă de culori și nuanțe. Mai presus de toate, este potrivit pentru etanșarea îmbinărilor dintre plăcile de gresie și sticlă, precum și pentru pardoseala din piatră naturală.

Caracteristici, argumente pro și contra

Materialul este un amestec pe bază de epoxi, compus din două componente, dintre care una este o combinație de rășini, aditivi modificatori și umplutură sub formă de diferite fracțiuni de siliciu, al doilea este un catalizator pentru întărire. Proprietățile de lucru și de funcționare ale materialului pot fi aplicate pe căptușeala exterioară și interioară.

Principalele avantaje ale produsului sunt:

 • abraziune redusă;
 • rezistență la temperaturi de îngheț (până la -20 grade);
 • mistria este posibilă la temperaturi ridicate (până la +100 grade);
 • rezistența la solicitări mecanice, în special la compresiune și îndoire;
 • lipsa defectelor (cavități goale și fisuri) după polimerizare;
 • Protecție UV pentru placare;
 • culori diferite, abilitatea de a da un efect metalic (aur, bronz, argint);
 • rezistență sporită la apă;
 • rezistență la acizi, baze, combustibili și lubrifianți, solvenți.

Utilizarea mortarului epoxidic Litokol Starlike împiedică decolorarea și îngălbenirea cauzată de lumina directă a soarelui, în plus, asigură curățarea și spălarea ușoară a acoperirilor.

O altă calitate pozitivă a amestecului este proprietatea de respingere a murdăriei. Dacă se varsă pe ea lichide sau lichide, cum ar fi vin, cafea, ceai, sucuri de boabe, murdăria nu este consumată în suprafață și poate fi spălată rapid cu apă. Cu toate acestea, deoarece pot apărea petele pe suprafețe poroase și ușor absorbante, plasturile mici se introduc mai întâi înainte de etanșarea cusăturilor.Într-o astfel de situație nu este posibil să se utilizeze culori care contrastează unul cu celălalt.

Materialul când întărirea nu este de fapt supus contracției, ceea ce este deosebit de valoros dacă utilizați o țiglă fără margini.

Din păcate, materialul are și dezavantaje. Aceasta se referă la următoarele aspecte:

 • cimentul epoxidic poate forma pete urâte pe planul plăcii;
 • datorită elasticității crescute, este dificil să se ajusteze amestecul după aplicarea acestuia și acest lucru se poate face numai cu un burete special;
 • acțiunile incorecte pot duce la o creștere a consumului amestecului.

Toate aceste momente pot fi cauzate numai de lipsa de experiență a conducătorului care conduce lucrarea, prin urmare, utilizarea independentă a materialului nu este întotdeauna importantă. În plus, amestecul de mistrie este achiziționat cu un mijloc de îndepărtare, deci costul său poate fi destul de ridicat. Un astfel de dezavantaj obișnuit, ca o suprafață aspră, care are loc în timpul polimerizării amestecurilor Litokol Starlike, este lipsit doar de pastă de cristal de culoare cenușie, deoarece compoziția conține componente fracționate mici care asigură netezirea după întărire, ceea ce nu se poate spune despre alte produse.

specie

Compania de producție oferă mai multe tipuri de materiale, fiecare având propriile calități și caracteristici distincte.

 • Asemănător aparent - este un amestec antibacterian de mistrie pentru ceramică. Arată ca o pastă groasă de consistență. Conceput pentru îmbinări de la 1 la 15 mm. Aceasta este o compoziție bicomponentă rezistentă la acizi pentru diferite tipuri de plăci, care are o rezistență ridicată la lumina UV. Acest material se caracterizează printr-o bună aderență, nu emite vapori toxici, asigură o căptușeală uniformă, distruge practic toate microorganismele bacteriene.
 • Stea ca C. 350 Crystal. Produsul este un amestec incolor cu efect de "chameleon", este destinat pentru baze transparente, compoziții de sticlă de enamel de natură decorativă. Avantajul injecției este adoptarea culorii plăcii și modificarea culorii proprii. Se utilizează pentru cusăturile de 2 mm lățime și cu o grosime de cel mult 3 mm. Arată deosebit de impresionant în avioanele evidențiate.
 • Litochromul Stea - amestecul este un bicomponent, utilizat pentru acoperirea exterioară și interioară, ideal pentru o baie, piscină, suprafețe verticale de blaturi de bucătărie și dulapuri. Este un material funcțional și durabil pentru articulațiile interglaciare.Admiși speciali în produs fac posibilă obținerea unui efect optic interesant. Mai ales amestecul este relevant pentru fragmente de mozaic și țiglă, este disponibil în diferite culori (până la 103 nuanțe).
 • Cristal de culoare stelară - compoziția de turnare translucidă, creată pentru etanșarea cusăturilor de orice tip de mozaic de sticlă, este capabilă să preia umbrele necesare în limitele culorii generale. Culoarea cusăturilor se schimbă cu lumină, ceea ce vă permite să creați efecte externe originale. Amestecul poate fi folosit nu numai pentru panouri din sticlă, ci și pentru alte obiecte decorative. Datorită fracțiunii fine, se formează o suprafață netedă, are absorbție de umiditate zero, poate fi utilizată în cazul în care sunt necesare acoperiri igienice ridicate, fiind permise cusături de dimensiuni de 2 mm.
 • Epoxystuk X90 - acest produs umple articulatiile in 3-10 mm cu instalare exterioara si interioara a placajului, potrivita pentru podele si pereti. Este optim pentru orice tip de faianță. Compoziția bicomponentă conține rășini epoxidice, precum și aditivi de cuarț granulometric, care îi conferă proprietăți mari de aderență. Amestecul se întărește rapid, iar pasta în exces poate fi ușor spălată cu apă curată.

În plus față de țiglă, materialul este utilizat pentru a fi așezate plăci din piatră naturală.

Suprafața de utilizare a acestui produs este destul de mare - piscine, praguri din granit și marmură, bucătării, băi, încăperi industriale și altele care necesită rezistență și durabilitate deosebită datorită influențelor agresive asupra mediului.

În prezent, producătorul Litokol Starlike a lansat un produs inovator - șpaclu pe bază de dispersie în apă a rășinilor poliuretanice, care poate fi folosit și pentru mozaicurile de sticlă cu dimensiuni de 1-6 mm. O astfel de compoziție este gata de utilizare, nu conține componente agresive și corozive, atunci când umple articulațiile cu aceasta, amestecul nu rămâne pe suprafețe, datorită umpluturii cu nisip de cuart.

Atunci când se utilizează diferite materiale, metoda de aplicare poate să difere în același mod ca și grosimea cusăturii.

Utilizarea lui

Lucrările pregătitoare se reduc la curățarea rosturilor de praf, mortar rezidual și adeziv. Dacă lucrările de fixare au fost efectuate recent, este important să așteptați până când adezivul este uscat complet. Eliberările ar trebui să fie libere cu două treimi.

Dacă decideți să utilizați singur materialul, atunci prepararea amestecului și lucrările ulterioare trebuie efectuate conform instrucțiunilor:

 • întăritorul se toarnă în pastă, încercând să curată fundul și marginile recipientului cu o spatulă, în acest scop se utilizează unelte din oțel;
 • amestecați soluția cu un mixer de construcție sau o foraj;
 • amestecul trebuie aplicat în decurs de o oră;
 • sub tiglă, compoziția este aplicată cu o spatulă cu dinți, care corespunde mărimii și grosimii plăcii, fragmentele sunt stivuite cu o presiune considerabilă;
 • gaurile interdigitale sunt umplute cu o spatulă de cauciuc și elimină excesul de soluție;
 • dacă este necesar să procesați o suprafață mare, este mai înțelept să folosiți o perie electrică cu o duză de cauciuc;
 • curățarea excesului de chit se realizează rapid, în timp ce amestecul păstrează elasticitatea.

Când lucrați cu pasta Litokol Starlike, temperatura trebuie luată în considerare, amplitudinea optimă este de la +12 la +30 grade, soluția nu trebuie diluată cu un solvent sau apă. Acest produs nu este utilizat dacă suprafața poate intra în contact cu acizii oleicici.

De asemenea, producătorul avertizează că ambele componente ale mortarului pot provoca probleme de sănătate, astfel încât în ​​timpul procesului de lucru, trebuie să utilizați instrumente speciale pentru a proteja ochii, fața și mâinile.

Recenzile din acest material sunt destul de contradictorii, însă, în majoritatea cazurilor, ele sunt pozitive: există o izolare perfectă a umidității, rezistenței și durabilității cusăturilor. Acestea sunt produse de înaltă calitate și, cu o abilitate deosebită, sunt ideale pentru diferite camere și tipuri de decorațiuni.

Mai jos este un videoclip despre cum să frecați în mod corespunzător cusăturile cu o mortară Litokol Star.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor