Tapițerie de pernă: sfaturi privind alegerea și îngrijirea

Tapiseria este un material unic și foarte frumos. Din cele mai vechi timpuri, a fost apreciat și considerat un semn de gust rafinat, rafinat. Diverse produse din această țesătură erau case decorate de nobilime și persoane regale. Astăzi, tapiserie nu este uitat, dimpotrivă, este foarte popular în proiectarea de interior de apartamente moderne. Articolul se concentrează pe perna de tapiserie.

  Specificul materialelor

  Țesătură Jacquard care poartă numele de "gobelin" diferă în durabilitate. Este foarte durabil, astfel încât produsele din acesta pot servi mult timp. Cel mai adesea, tapiserii sunt folosite pentru a realiza pături decorative, perne, panouri și picturi reale.

  Producătorii moderni decorează produsele jacquard cu diverse modele și amprente, dantelă, panglici, inlay, modele de margele.

  Pernele decorative cu perne de tapiserie sunt un decor excelent pentru un dormitor modern, camera de zi, grădiniță, sala de mese sau de studiu.

  Avantajele materialelor:

  • aspect frumos aristocratic;
  • o varietate de texturi și modele;
  • rezistență;
  • durabilitate;
  • rezistență la decolorare și abraziune;
  • hipoalergenic;
  • costuri accesibile.

  Printre deficiențe se numără rigiditatea, precum și unele caracteristici ale îngrijirii.

  Luăm în considerare stilul

  Tapițeria cu pernă conține povestiri și imagini originale. Ele pot fi folosite pentru a completa și a decora spațiul interior.

  • Pentru proiectarea unui dormitor sau a unei camere de zi într-un stil strict clasic, cele mai potrivite sunt imaginile arhitecturii antice, scenele florale. Pernele cu reproduceri ale picturilor tipărite pe o pernă arată de asemenea originală și interesantă.
  • Pentru decorarea interiorului sala de mese cele mai solicitate sunt desene "gustoase". Acestea pot fi fețe de pernă cu vieți de odihnă compuse din fructe, tacâmuri și aparate. Compozițiile de flori și fructe creează o atmosferă ușoară și confortabilă în sala de mese.
  • În bucătărie se pot descompune perne cu încăperi de mâncare, precum și imagini de ceai sau accesorii de cafea.
  • Pentru camera de zi într-un stil modern, puteți alege perne cu desene povesti. Arată peisaje minunate pitorești.
  • Pernele cu schițe peisagistice discrete vor contribui la îmbunătățirea liniștii în interiorul dormitorului: zi de iarnă, pădure de zăpadă, peisaje de apă, iarbă de toamnă.
  • În fețele de pernă luminoase și vesele de tapițerie puteți îmbrăca pernele în camera copiilor. Producătorii moderni, din fericire, nu au uitat această categorie de consumatori. De la perna de pe copilul său poate privi personajele sale preferate de basme sau imaginea lui, sprinted pe material.
  • Dacă camera este decorată în stil oriental, merită să renunțați la desene și peisaje. Pentru un astfel de interior este mai bine să alegeți perna cu modele geometrice și compoziții.

  Ca și în cazul oricărui element al decorului, nu trebuie să exagerați în ceea ce privește numărul de perne din zona interioară.

  Se crede că pentru un accent adecvat de la 2 până la 5-6 perne decorative cu imagini în stilul ales sunt suficiente.

  Verificați calitatea

  Dacă vă decideți să cumpărați perne de gobelină, Acordați atenție calității materialului din care este cusut produsul.

  • Inspectați perna de pe partea greșită și din exterior. Cusăturile de pe produs trebuie să fie îngrijite, prezența firelor sau buclelor proeminente este inacceptabilă.
  • Pe fața unei tapiterii de calitate, modelele și modelele sunt întotdeauna clare.
  • Acordați atenție materialului de pânză. Țesutul într-o țesătură de jacquard bună ar trebui să fie destul de strâns și durabil.

  Selecție după dimensiune

  Cuverturile de pernă pot fi ridicate pe pernele existente în casă. Apoi trebuie să fii călăuzit de mărimea lor. În plus față de proporțiile standard ale pernelor în formă de pătrat (35x35 cm, 50x50 cm) și dreptunghiulare (50x70 cm, 70x25, 45x65 cm), pot fi găsite și configurații originale.

  În cazul formularelor standard, dimensiunea exactă a produsului poate fi găsită prin vizionarea etichetei. Dacă nu este conservată, măsurați perna cu o riglă de dimensiune corespunzătoare sau banda de confecție moale. Atunci când alegeți și cumpărați un caz de pernă, spuneți vânzătorului parametrii pernei dvs., astfel încât să vă ajute să alegeți produsul de dimensiune corectă.

  Deseori pentru interior sunt folosite perne, role, precum și produse de formă rotundă sau ovală.În zonele moderne de design interior, pernele decorative pot avea chiar și o formă abstractă non-geometrică.

  Din fericire, majoritatea producătorilor oferă serviciul de croitorie pentru perne în funcție de parametrii individuali ai clientului.

  Îngrijirea tapiserii

  După cum sa menționat mai sus, îngrijirea unei astfel de țesături are anumite subtilități. Să ne ocupăm mai mult de ele.

  • Reguli generale. Deși materialul este foarte rezistent la decolorare, încă nu este necesar să se plaseze pernele în perna de tapiserie în locuri unde există o expunere constantă la lumina directă a soarelui. Ca orice produs din tesaturi, perna de tapiserie nu raspunde bine la umiditatea crescuta din camera. Pentru a menține curățenia casetelor de pernă, acestea pot fi periodic aspirați, eliberându-le de praf fin și așternut. De asemenea, este posibil să efectuați o curățare preventivă cu o perie moale uscată.
  • Produse de călcat din materiale de jacquard. Tapițeria poate fi călită la temperatura minimă în modul "Silk" sau "Delicate Fabric". Aburul este acceptabil. Tapițeria de pernă trebuie să fie călită pe o parte greșită, acoperită anterior cu o țesătură din bumbac.
  • Spălătorie și curățenie. În cazul în care poluarea nu este gravă, este de dorit să se limiteze curățarea cu ajutorul unei metode mecanice uscate. Dacă este necesară spălarea, trebuie efectuată manual în apă caldă (nu mai mare de + 30 ° C). Ar trebui mai întâi să înmuiați perna pentru o jumătate de oră. În mașina de spălat, produsele de tapiserie pot fi spălate prin rularea unui program delicat sau de spălare a mâinilor. Pentru țesăturile de tapițerie, toate produsele de curățare ușoare sunt potrivite. Este important ca acestea să nu conțină clor. Pata si murdaria nu pot fi spalate cu sampon. Tapițerie perna caz nu merită stoarcere. Produsul nu poate fi uscat la soare. De asemenea, evitați amplasarea materialului umed în apropierea dispozitivelor de încălzire sau de încălzire.

  Veți afla mai multe despre pernele de tapiserie din următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor