Cum sa faci un abajur cu mainile tale?

 Cum sa faci un abajur cu mainile tale?

Iluminatul joacă un rol important în casă. O sursă de lumină bine aleasă este o combinație de luminozitate și putere corecte, cu un design frumos al lămpii. O soluție bună ar fi un candelabru, o lampă de podea sau o lampă de sub abajur. Dar dacă nici stilizarea pentru secolul trecut, nici produsul modern nu se potrivesc interiorului, abajurul se poate face cu mâinile tale!

Materiale populare

Elemente ale interiorului, realizate pe un proiect individual, convenabil și frumos integrate în mediul de casă.Sunt fabricate din aceste materiale și în acele culori care sunt combinate cu designul camerelor și sunt esențiale pentru o anumită direcție de stil.

Dar aspectul nu este totul. Orice produs trebuie să respecte nu numai interiorul, ci și să-și îndeplinească funcțiile. Înainte de a afla cum să creați un abajur cu propriile mâini, este important să determinați unde să faceți. Alegerea materialelor este influențată de următoarele nuanțe:

 • Amplasarea abajurului. Există mai multe opțiuni: plafonul, lămpile de podea pe un picior mare, cu fixare pe perete, lămpi de masă. Este dificil de imaginat pe noptieră același design general ca și sub tavan. La rândul său, o mică lampă de noptieră nu va face față funcțiilor candelabrului din camera de zi.
 • Dimensiuni. Cu cat diametrul tavanului este mai mare, cu atat este mai greu sa scapi de elementele mici. Dacă pentru o umbră de țesături aveți nevoie doar de un metru de material, atunci pentru un baldachin de bețișoare de înghețată va trebui să mâncați mai mult de o duzină de popice.
 • Numirea. Nuanțele pentru lămpi sunt potrivite pentru multe ocazii. Ele creează o atmosferă romantică pentru o întâlnire, un mediu confortabil de cameră pentru conversații prietenoase, dau interiorului o senzație și ușurință.Cu cât este mai multă lumină în cameră, cu atât mai subțire și mai ușoară ar trebui să fie materialele, cu atât este mai întunecată iluminarea planificată - cu cât materialele pot fi mai dense și cu atât sunt mai saturate culorile.
 • Cost. Nu toate materialele vor fi mai ieftine decât cumpărarea unui abajur gata realizat. Deci, dantele, catifea și alte țesături nobile depășesc de multe ori costul unui produs realizat din materiale uzate.

Sunt foarte populare buștenii din țesături, piele, diverse tipuri de hârtie, fragmente de lemn, frânghii și panglici, margele și metal. Nu mai puțin frecvente sunt produsele de la "deșeuri", lucruri și "modificări" care au primit o viață nouă.

textil

Nu toate țesăturile sunt potrivite pentru coaserea unui abajur. În mod convențional, poate fi împărțită în două tipuri: transparentă și densă.

Transparent este proiectat pentru candelabre și lămpi de podea, care ar trebui să lumineze o zonă mare. Această țesătură vă permite să creați un plafon frumos de designer fără a compromite caracteristicile tehnice ale iluminatului. Lămpile de lumină, produsele aeriene subțiri, lămpile de plafon "tricotate" sunt potrivite.

Țesăturile transparente trebuie să se afle la o distanță mare de becurile incandescente, iar dantele ar trebui să fie, de preferință, amidonate, astfel încât să păstreze o formă rigidă chiar și fără cadru.

Straturile dense sunt necesare pentru a crea o atmosferă de cameră.Acestea includ satin, jacquard, lenjerie, gunny, turmă, mătase, capsare, țesătură cu imprimare foto. Există, de asemenea, o țesătură pe panza de iluminat, proiectată exclusiv pentru nuanțe de forme geometrice.

Materialele groase sunt mai variabile din punctul de vedere al designului. Ele vin în nuanțele dorite și pot avea un model: modele geometrice, diverse tipuri de cuști, parcele, păsări și animale, motive florale și florale. Separat, merită remarcat produsele din piele, țesături ondulate și posibilitatea de a folosi benzi adezive și panglici pentru a forma pliuri de orice formă.

Modificarea lucrurilor vechi va ajuta la salvarea creării unei nuanțe originale de țesături. În cursul vor merge blugi blugi, pe care mâna nu sa ridicat să arunce afară, un pulover, care a gustat mol, tăieturi din pânză și orice haine care au servit.

lemn

În proiectarea lămpilor din lemn, baza este adesea făcută, iar pentru tavan este nevoie de materiale mai puțin grele. Cu toate acestea, acest lucru nu împiedică utilizarea unor piese mici și ușoare din lemn de formă netrivială pentru a crea un parasolar.

Poate fi produse împletite din benzi de lemn (cum ar fi un coș sau o cutie), ramuri subțiri flexibile (salcie, căpșună, mesteacăn), tăieturi subțiri de lemn de până la 10 centimetri în diametru, strânse pe frânghii în funcție de tipul de perdele pentru ușă.Un aspect mai original este un abajur, al cărui cadru este alcătuit dintr-o coș de gunoi vechi, iar plafonul este decorat cu rânduri de cârpe de lemn. De la opțiunile de buget - decorarea pentru lampa de bastoane sushi sau o nuanță simplă și elegantă de la cerc pentru tricotat.

Tavan din lemn masiv, de asemenea, găsit pe piață. Acestea sunt cele mai bune cilindri care păstrează textura lemnului și transmit lumina, dar sunt dificil de fabricat și necesită o anumită abilitate în tâmplărie. În plus, din cauza tehnologiei materiale și de producție, acestea au un cost ridicat.

metal

Mulți în fraza "vopsea metalică" au asocieri cu candelabre voluminoase sub tavan din interiorul gotic, dar tehnologiile moderne permit producerea de produse elegante și laconice din aluminiu și metale similare în proprietăți. Ele au o formă diferită, adâncimea cupolei, poate fi integrală sau constă din niște "margini", ca un cadru gol.

Versiunea bugetară a propriilor mâini este ușor de făcut din sârmă (aluminiu sau cupru). Aluminiu este mai mare în diametru, potrivit pentru produse de forme fanteziste, dar fără elemente decorative.Sârmă de cupru este mai subțire și mai flexibil. Produce nu numai plafoane complicate, ci și decoruri frumoase de orice grad de complexitate. Produsul finit dintr-un fir poate fi vopsit integral sau separat.

Pentru a da firului forma dorită, utilizați o găleată mică, un bol de salată pe tulpină, o vază figurată, un coș de fructe sau orice alt obiect care poate fi înfășurat în jurul vârfului și apoi îndepărtat.

O altă opțiune pentru opere de artă de casă este o nuanță de monede. Dacă banii vechi din perioada sovietică au fost păstrați acasă, aceste ruble depreciate pot fi transformate într-o lampă de plafon original dacă sunt lipite cu coaste cu ajutorul unui superglue. Cercurile metalice de dimensiuni mari ar trebui să formeze un castron profund în care se potrivește becul.

Este important să țineți cont de faptul că aceasta este o muncă grea și chiar și un produs mic va avea nevoie de o mulțime de monede, deci nu ar trebui să alegeți această opțiune pentru a decora candelabrul din camera de zi. Dar, ca un ornament decorativ pentru masă, va fi foarte util.

gips

Ghampoanele sunt rare. Cel mai adesea folosite sunt lămpi de plafon semicirculare și curbate în interior, în stil istoric, în special antic.

A face tu singur este ușor. Va fi nevoie doar de amestec de ipsos, apă, bandaj medical și baza pe care se va forma plafonul viitor. Lucrarea are loc ca și în tehnica papier-mâché, dar în loc de bucăți de hârtie sunt folosite mici fragmente de bandaj, îmbibate într-un amestec de ipsos.

După uscare, produsul de tencuială va fi texturat și neuniform. Poate fi lăsată în acest fel sau lustruită cu șmirghel fin până la netezime.

plastic

Produsele finite din plastic ating o varietate de forme, dimensiuni și culori. Nu este posibil ca un număr mai mic de nuanțe de plastic din lămpile de plastic să poată fi făcute personal folosind obiecte de uz casnic din acest material. Produsele populare includ sticle, cupe, linguri de unică folosință și paie. Cele mai convenabile sunt băuturile de băut de volum mare.

Un plastic colorat este folosit pentru a tăia părți mici din acesta. De exemplu, puteți face frunze, cercuri, ovale, diamante și apoi le fixați pe cadru. Materialul plastic transparent servește ca bază pentru vopsirea cu vopsele acrilice și vopsite de vitralii.

De la sticle de 5 litri sau mai mult, se evidențiază capacul finalizat dacă tăiați partea inferioară a recipientului.Suprafața rămasă are deja o gaură pentru cartuș, iar marginea inferioară poate fi în formă, tăiată (plasticul încălzit primește forme fanteziste), tăiat cu alt material. Rămâne doar să desenezi o imagine.

hârtie

Hârtie pentru abajur - una dintre cele mai ieftine, confortabile și ușor de realizat. Ele sunt ușoare și universale. Ca și în cazul textilelor, ele sunt mai transparente sau mai densi.

Lumina, care transmite o mulțime de lumină, asemenea abajururi sunt făcute din pergament sau hârtie de orez. Înainte de a tăia piesele, foile trebuie să fie netezite. Arborile dense pot fi realizate din carton, tapet, pagini de ziar în tehnica papier-mâché.

fir

Cele mai populare și cea mai simplă opțiune - este produsul de fire (sfoară, sisal sfori, iută), care sunt înmuiate într-o cantitate mare de PVA lipici și înfășurat în jurul unui balon sau mingi gonflabile. Datorită faptului că în timpul uscării adezivul devine transparent, nu vor rămâne urme pe fire, chiar colorate.

Un parasolar mai atent și mai complex este fabricat din împletitură de îmbrăcăminte sau frânghie. Dă-o formă rotundă nu funcționează, dar clasic semicirculară, conice sau bol cilindric pentru a obține camera perfectă într-o temă nautice și o mansardă interior.De asemenea, interesante sunt plafondurile din răchită, fabricate din răchită, sfoară, folosind tehnica macramei.

Materiale utile

Cu o bună imaginație și cu mâini abilitate puteți face un abajur din materialele mai puțin flexibile: margele, margele, resturi de panglică din satin, discuri folosite, cochilii, foi de cărți sau carnete muzicale inutile, carton ondulat, mucegaiuri pentru cupcakes și multe alte lucruri care nu mai sunt folosite.

Direcția stilului

Alegerea unei direcții speciale de stil pentru designul interior necesită să rămâneți la el chiar și în lucruri mici:

 • Dacă interiorul predomină una dintre direcțiile clasice, este necesar să se acorde prioritate materialelor de calitate și nuanțelor nobile. Sunt potrivite țesăturile, dantelele, bronzul, elementele de aur și argint, forme grațioase, alb, bej, burgund, smarald, maro, precum și fildeș și nuanțe de lemn fin. Mai ales avantajos va arata parasolar, care arata ca si cum ar fi mostenit de la strabunica inteligenta.
 • Designul etnic implică prezența culorii naționale a unei țări. Stiluri europene la rigiditate și eleganță,Regiunea asiatică este mai caracteristică a ușurinței, aerului, simplității, stilului oriental încorporat motive fabuloase, culori strălucitoare, bijuterii prețioase, o combinație de un număr mare de nuanțe.
 • Stilul rusesc, contrar ideilor, nu este un amestec de simboluri naționale, ci bogăție, soliditate, frumusețe și bună calitate; Americană - libertatea de expresie și materialele originale, de exemplu, coperta paginilor tabloide.
 • stiluri, aproape de natura, au la materiale naturale și simple - lemn, paie, fir grosier.
 • Direcții moderne cât mai mult posibil, fără restricții. Sunt permise să folosească absolut orice materiale, obiecte de gunoi și cele mai neașteptate soluții: nuanțe de lămpi, bomboane, discuri folosite cu o suprafață netedă, cupe de hârtie și tuburi de cocktail. Și acestea sunt doar câteva variații pe această temă.

Maestru de clasă în a face

La prima vedere, a face un abajur pe cont propriu nu poate fi o sarcină ușoară, dar o descriere detaliată va ajuta să se ocupe cu ea în câțiva pași simpli.Cele mai ușoare în execuție sunt produsele din hârtie fără rame, sfoară, dantelă.

Pentru a asambla un acordeon pentru acoperiș de hârtie pentru un candelabru, o lampă de podea sau o lampă de birou, veți avea nevoie de:

 • Pregătiți o bucată de hârtie (puteți tapet) de 150 cm lungime și cel puțin 30 cm lățime;
 • Un creion simplu pe linie pentru a identifica "marginile" acordeonului cu 3 sau 5 cm;
 • Asamblați acordeonul, concentrându-se asupra liniilor planificate;
 • Folosind un perforator, faceți găuri în plafond de-a lungul marginii superioare și introduceți o panglică sau un cablu în ele pentru a regla lățimea marginii superioare a plafonului;
 • Lipiți cele două capete ale acordeonului cu superglue.

Pentru a crea cea mai populară abajur globular veți avea nevoie de: 20-25 de metri de filet de bumbac (gros) sau frânghie moale, foarfece, construcții PVA adeziv, apă, recipient de lipici, marker, minge densă solidă colorată gonflabilă, mănuși medicale, jeleu de petrol, bază pentru lampă.

Acțiunile se desfășoară în etape:

 • Pregătiți suprafața de lucru. Este foarte convenabil să se efectueze acțiuni pe o masă acoperită cu un film;
 • Se diluează adezivul cu apă într-un raport de 2 până la 1, se pune o minge de fire în soluția rezultată. Ar trebui să se umezească.Dacă este necesar, puteți adăuga mai multe soluții în timpul lucrului;
 • În timp ce firele absorb absorbția, umflă mingea la dimensiunea dorită, în jurul coastei mingii marchează un cerc al cărui diametru este egal cu diametrul becului. Trageți ușor mingea de jeleu;
 • Legați o minge cu un fir și înfășurați-o într-o ordine haotică până când se scurge. Este de dorit ca țesutul să fie subțire și asemănător cu spiderul;
 • După terminarea țesăturii, vârful firului trebuie fixat din nou în jurul coastei mingii și tăiat excesul;
 • Suspendați mingea într-un loc uscat timp de 48 de ore până se usucă complet. Este important să rețineți că adezivul se va picura din acesta, astfel încât o capacitate ar trebui să fie furnizată în partea de jos.
 • Pierce sau lovit mingea și scoate-o din afară. Produsul este gata.

Umbre incredibil de frumoase din servetele rotunde din dantelă. Ele dau sofisticarea camerei și romantismul și sunt foarte simple în execuție.

Deoarece baza dantelului este firul, tehnologia de fabricație este similară celei anterioare:

 • Pregătiți un loc de muncă și tot ce aveți nevoie: foarfece, lipici alb fără stofă sau șervețele transparente, dantelă sau dantela, apă, un balon gonflabil contrastant, fără model;
 • Se dizolvă adezivul cu apă, se scufundă într-un amestec de servetele pentru decorare;
 • Umflați mingea, marcați gaura de sub bulb, lubrifiați suprafața mingii cu jeleu de petrol;
 • Suprapuneți cercurile dantela, deplasându-vă de la orificiul indicat pentru bulb în sensul acelor de ceasornic;
 • Se lasă timp de 24-48 ore pentru uscare completă;
 • Strângeți cartușul și lampa.

De asemenea, pentru abajururi fără ramă sunt produse din metal, plastic și fragmente de lemn lipite împreună, formând un tavan semi-circular sau rotund. De exemplu, de la monede, unelte, cupe, ramuri.

Rama este necesară pentru a fi mai complexă în ceea ce privește performanța produselor fabricate din hârtie sau țesături subțiri. Acesta vă permite să colectați abajururi de diferite forme, dimensiuni și complexitate.

Cum se face un cadru?

Ideal pentru realizarea fundației ideilor concepute de la vechea abajur.

Dacă nu, puteți face unul nou din următoarele materiale:

 1. Sârmă.
 2. Umerase metalice pentru haine.
 3. Ambalaj plastic din băuturi.
 4. Coșuri din plastic și răchită.
 5. Broasca de broderie.

Cadrul de sârmă este cel mai laborios, dar produsul din acesta este fiabil și robust.Principalul avantaj al sârmei este că vă permite să dați bazei orice formă: con, cilindru, pătrat, tetraedru.

Ansamblul necesită o sârmă de oțel cu grosimea de 2-3 mm, tăietori de sârmă, clești, clesti, un ciocan, un ciocan de lemn, șmirghel, smalț, un fier de lipit.

Progres:

 • Îndreptați firul pe un ciocan din lemn cu un ciocan.
 • Tăiați firul în bucăți în funcție de diametrul inelelor superioare și inferioare și de înălțimea "marginilor" cadrului.
 • Fragmente finisate curățate de neregularități și rugină cu șmirghel; folosind clești și clești, dați-le forma dorită. Cadrul clasic are două baze rotunde cu diametrul diferit și 4-6 coaste.
 • Capetele piesei de prelucrat pentru baza tăiate la un unghi, lăsate deoparte.
 • La capătul superior al fiecărei bucșe de sârmă pentru fabricarea muchiilor, faceți o mică butonieră și le introduceți în inelul superior al cadrului. Distribuiți la aceeași distanță.
 • Înfășurați capetele firului de pe inelul superior și îmbinările bazei cu coaste cu fir subțire de cupru, apăsați-l cu clești și lipiți.
 • Cleste rotunde îndoiți bucla de la capetele inferioare ale coastelor,așezați inelul de bază de jos, reglați distanța, apăsați-l cu clești, înfășurați-l cu fir, apăsați-l din nou cu clești și lipiți.
 • Rama finisată pentru acoperirea cu smalț deschis, astfel încât, după un timp, firul să nu înceapă să se întunece și să nu lase petele murdare pe umbra țesăturii.

Cadrul vechilor umerase pentru îmbrăcăminte merge pe același principiu ca și firul, dar necesită mai puțin efort și se dovedește a fi mai puțin durabil.

Pentru fabricarea ei, trebuie să vă dezbrăcați umerii în benzi lungi de sârmă, din care, cu ajutorul cleștelor și al cleștelor rotunde, se formează detaliile formei și mărimii dorite. Excesul poate fi mușcat cu clești. Între părți sunt conectate cu ajutorul lipiciului de construcție, a firului subțire sau a benzii electrice.

Sticlele de plastic goale, cu un volum de 5 litri, pot servi, de asemenea, ca bază bună pentru un abajur dacă scoateți capacul și tăiați fundul. Plafonul rezultat poate fi vopsit, vopsit, decorat cu piese din plastic.

Un spațiu mare pentru imaginație este dat de coșurile din plastic cu trei copezi pentru hârtia folosită și coșurile de răchită învechite.Ele sunt aproape gata de a fi folosite ca un abajur, rămâne doar să facă o gaură în partea de jos a becului, iar dacă porniți fantezia și decorați-i, atunci nimeni nu va recunoaște urna de ieri de la lampa luxoasă de podea.

Ultimul tip de cadru se bazează, de asemenea, pe utilizarea unui obiect familiar într-un mod neobișnuit. Pentru fabricarea unei baze de lemn simple și convenabile, veți avea nevoie doar de un cerc pentru broderii de diferite diametre. Inelele sunt conectate între ele printr-o frânghie, panglică sau cordon, cu orice nod convenabil sau prin găuri perforate în jurul perimetrului. Acestea pot fi aranjate în ordine ascendentă pentru lămpile de podea și descendente pentru candelabrele de tavan.

Cum sa coase dintr-o tesatura?

Pentru coaserea unei nuante clasice de tesatura sub forma unui cilindru, veti avea nevoie de un model, textile, inele de cadru superioara si inferioara, folii din PVC pentru lumanari sau bumbac alb, textile si un bob de filetat, o masina de cusut, fier, lipici, foarfece, .

Instrucțiunile pas cu pas despre cum să tragi peste o veche veche cu o cârpă nouă sau să înveți o copertă cu un nou cadru includ câțiva pași:

 • Pregătirea locului de muncă.
 • Crearea unui model de desen. O farfurie cilindrică este suficientă pentru a măsura cu o bandă de măsurare, iar cea conică trebuie să fie "laminată" pe o foaie de hârtie pentru a desena un model. După marcarea începutului, se aplică liniei de pe hârtie astfel încât să coincidă cu marca și să se rotească peste foaie, marcând la fiecare 3-5 centimetri un nou punct în partea de sus și în jos până când semnul "început" atinge din nou hârtia. În acest loc trageți al doilea rând. La desenul final, trebuie să adăugați 2-4 cm la margini, apoi transferați modelul pe material și pe peliculă din PVC. Tăiați piesa pe film.
 • Lipirea peliculei pe țesături. Ar trebui să coincidă exact cu desenul, plus toleranțe de 3-4 cm de la fiecare margine. Acum poți tăia.
 • Adunarea. Există două opțiuni: cusătura sau lipirea capacului la bază. Al doilea este mult mai rapid și mai ușor, deci cel mai mult îl preferă. Ansamblul începe cu fixarea abajurului pe inelul superior și inferior cu ajutorul cuielor sau clemelor. Este important să observați o indentare uniformă de la margine, astfel încât țesătura să se potrivească bine cu baza. În cazul în care abajurul este fixat corect, trebuie să marcați marginile superioare și inferioare și locul în care îmbinarea cusăturii a fost formată cel puțin în două puncte.
 • „Capse“. Îndepărtați clisepinele, desfaceți abajurul, puneți-l cu fața în jos pe suprafața de lucru. Apoi se conectează la punctele desemnate și se lipsește cu suplu lemnul. După ce produsul trebuie răsturnat și pus pe greutățile cusăturii, astfel încât adezivul să se prindă bine.
 • Editare. Aici sunt utile indemnizațiile rămase la început. Ele sunt tratate cu lipici, apoi se îndoaie spre interior, în jurul inelului de bază și se fixează cu cleme. Aceasta trebuie făcută alternativ cu inelul superior și inferior.
 • Bandă de hârtie pentru lipire. Această etapă nu este obligatorie, dar pentru o mai mare acuratețe, puteți lipi marginile cu o bandă subțire de hârtie autocolantă în culoarea abajurului.

Cum se actualizează vechea lampă la domiciliu?

Restaurarea vechii abajur nu durează mult și rezultatul va încânta toți locuitorii casei. Există o mulțime de variații pe această temă: o lampă de copii veche cu personaje de desene animate poate fi trasă cu o cârpă nouă, iar o inscripție sau modele pot fi pulverizate printr-un șablon;

Decorarea cu paste colorate de forme interesante (arcuri, cochilii, spirale) este potrivită pentru decorarea în bucătărie.Decorajul arată inițial șervețele de dantelă, elemente metalice în stilul florilor de hârtie steampunk.

Tehnica de decupaj, folosind modele frumoase pe servetele și compoziții speciale pentru a le transfera pe țesături, poate salva umbra veche a lămpii. În aceeași tehnică, sunt create produse antice.

În cazul în care casa a trecut prin schimbări globale, merită să schimbați lampa pentru a se potrivi stilului nou. In stilul Provence, temele industriale vor sprijini interiorul modern, suprafetele cromate si formele ascutite se vor potrivi perfect minimalismului, techno-ului si high-tech-ului, luxos decorate cu margele, perle, margele, panglica si panglica. Lampadele din lână își vor găsi locul în interiorul istoric, în timp ce hârtia, bambusul, iuta și alte materiale naturale vor atrage iubitorii culorilor naționale.

Idei frumoase și frumoase pentru modelele de tavan, podea și desktop

Designul unui abajur neobișnuit cu mâinile tale este una dintre acele situații în care comorile cu mezanine și lucruri vechi de pe un balcon pot câștiga oa doua viață.Astfel, petele colorate de țesături și bijuterii se pot transforma într-o nuanță de lămpi, în timp ce materialele grosiere, metalul și sticla pot deveni un decor pentru un interior într-un stil loft.

Un aranjament de plafon frumos în hol sau în dormitor poate fi făcut din dantelă, hârtie, margele mari, pentru a decora o bază de bumbac cu flori de țesături. Lămpi de bucătărie cu tematică bucătărie din vase vechi, dopuri de vin, paie de cocktail, linguri, sticle. În grădiniță, poți să faci abajururi de la jumătatea globului, să folosești tapet cu stele pentru a încadra lampa, să decorezi camera cu lămpi luminoase mici, într-un stil oriental fabulos.

O soluție excelentă pentru o lampă de pardoseală este un abajur, croșetat, țesut cu tehnica macramei sau din șervețele deschise. Dacă nu există gata în casă, schemele de tricotat vor ajuta la crearea modelului dorit.

Idee ideală pentru lămpile de masă - pictura cu vitralii pe sticlă, imitând identitatea corporativă a lui Tiffany.

Cum de a face o nuanță de lumină de fir, puteți vedea mai în detaliu în următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor