Iluminatul wireless în apartament

Iluminatul wireless în apartament

Tehnologiile moderne permit proiectanților să experimenteze proiectarea spațiilor, oferind stilul interior, confortul, frumusețea și toate acestea combinate cu siguranța.

Unul dintre noile progrese tehnice este considerat a fi iluminatul wireless într-un apartament, care a câștigat recent popularitate rapidă.

Ce este

Datorită iluminării wireless, a fost posibil să controlați fluxul luminos absolut de oriunde în cameră. Acest sistem este un set de echipamente speciale, la instalarea cărora puteți controla dispozitivele de iluminat, precum și reglarea nivelului de iluminare cu ajutorul telecomenzii.

Sistemul de control iluminat fără fir include un releu radio și o telecomandă, cunoscută și sub denumirea de comutator. Datorită generatorului încorporat în telecomandă, se generează impulsuri electrice care transmit un semnal către releul radio, închizând sau deconectând alimentarea la legătura electrică. Adesea, releul radio este instalat în apropierea dispozitivului de iluminat sau în interiorul acestuia, dacă spațiul permite acest lucru.

Odată cu introducerea iluminatului wireless în viața unei persoane, a devenit posibil să se creeze un design original, folosind o varietate de lămpi.

Un panou fără fir este un sistem alcătuit din straturi conductive în care sunt încorporate lămpi LED. Aceste panouri sunt destul de subțiri. Cu ajutorul lor, puteți crea o varietate de opțiuni neobișnuite de decorare.

Fixarea acestor produse este posibilă pentru diverse suprafețe: tavan, pereți sau podea. Recent, acest tip de iluminat este adesea folosit pe standuri sau monitoare publicitare. Panoul wireless poate fi instalat ca iluminare primară sau secundară.

Datorită dimensiunilor mici ale becurilor, este posibil să se creeze o varietate de forme și modele unice.

avantaje

Sistemul de iluminare fără fir are mai multe avantaje:

 • nu este nevoie să se deterioreze pereții, să se facă cablajul atunci când se schimba schema dispozitivelor, ceea ce economisește timp și materiale;
 • creșterea condițiilor de confort datorită posibilității de a instala întrerupătoare la distanță în orice parte a încăperii. Astfel de dispozitive sunt destul de mobile, vă permit să controlați iluminatul de oriunde în cameră și să aveți o rază destul de mare de lucru;
 • ușurința și simplitatea procesului de instalare a unui astfel de sistem fără contact cu rețeaua electrică principală a clădirii;
 • echipamente de siguranță complete;
 • designul elegant, posibilitatea designului original al interiorului;
 • automatizarea muncii a mai multor dispozitive simultan;
 • economii de energie atunci când instalați senzori suplimentari care pornesc lumina, dacă este necesar.

Luați în considerare lista avantajelor panourilor wireless:

 • grosime relativ mică, aproximativ 2 cm;
 • greutate redusă, deoarece materialul de fabricație este poliuretan;
 • izolație fonică excelentă și caracteristici de izolare electrică, dacă sunt instalate corespunzător;
 • rezistență ridicată și rezistență la umiditate;
 • varietate de materiale de finisare a panourilor: țesute, vopsite;
 • posibilitate de utilizare a materialului din două părți;
 • ușurința și simplitatea instalării lămpilor și a panoului însuși: este suficient să faceți o gaură în locul cerut și să amplasați un bec;
 • economie de energie, deoarece tensiunea panoului utilizat este de 12 wați.

deficiențe

În ciuda unor aspecte pozitive, sistemul de iluminare fără fir are în continuare dezavantaje:

 • preț destul de mare. Nu toată lumea își poate permite achiziționarea unei astfel de tehnologii;
 • dacă este un sistem de control la distanță, atunci controlul bateriilor din consola sau un semnal stabil Wi-Fi este necesar, altfel nu va fi posibilă manipularea iluminării.
 • panourile wireless necesită un echipament electric special, cum ar fi un conector și un transformator, care să fie instalat într-un loc ușor accesibil;
 • la instalarea elementelor metalice este necesară izolarea suplimentară.

specie

De regulă, toate sistemele de iluminat wireless sunt similare unul cu celălalt și diferă în funcție de tipul de semnale transmise, dintre care principalele sunt considerate infraroșu, unde radio și puls.

 • Semnalul în infraroșuDe regulă, este utilizat pentru iluminatul exterior în clădiri private și în locuri publice. Principiul de funcționare al acestui tip de telecomandă este similar celui utilizat în gestionarea televizoarelor. Astfel de sisteme pot controla lămpile care sunt vizibile la o distanță de până la 10 m.

Capacitatea de a controla toate dispozitivele de iluminat din casă dintr-un singur loc cu ajutorul acestui semnal este exclusă.

 • Semnalul undei radio Are o rază de impact ușor mai mare. Cele mai productive sunt considerate a fi semnale pulsate care asigură un bun control la distanță de iluminare. Fiecare element din setul acestei iluminări wireless are un senzor radio care transmite un semnal la lampă utilizând telecomanda.

Raza semnalului depinde de modelul de dispozitiv utilizat. În prezența antenei ajunge la 3 km.

Sistemele moderne au o funcție suplimentară de închidere cu întârziere. Ele pot fi echipate cu senzori de mișcare, ceea ce face ca astfel de invenții să fie foarte populare printre iubitorii de confort.

Telecomanda (telecomanda) poate fi partajată sau individuală pentru fiecare cameră.Dispozitivele au un număr diferit de canale (în standard - 2). Cel mai adesea, telecomanda conține 5 butoane necesare pentru a controla diferite dispozitive.

Alături de console, puteți controla iluminatul cu ajutorul unui dispozitiv special - un controler comun instalat oriunde în cameră. De obicei este montat la intrarea pe coridor, astfel încât persoana care a intrat să poată activa imediat lumina. Acest dispozitiv este o mică atingere sau tastatură fixată pe orice suprafață.

Există, de asemenea, mai multe versiuni simplificate ale sistemelor wireless de control al luminii, cum ar fi lămpi inteligente și candelabre de pe panoul de comandă.

model

În prezent, există un număr mare de modele de dispozitive de iluminat fără fir. Ele diferă în caracteristicile tehnice. Cele mai populare opțiuni sunt:

 • Wireless sistem multi-sistem Zamel. Are 2 canale, raza de acțiune a instalației radio este de până la 200 m, este echipată cu funcția de semnalizare optică a echipamentului.
 • Modelul Coco AWST-8802. Acest dispozitiv are doar două taste, alimentate de baterii. Dintre avantaje: posibilitatea controlului tactil, conectarea la Wi-Fi, controlul iluminatului pentru o anumită perioadă de timp.
 • Dispozitiv wireless "Delumo" efectuează simultan controlul a trei zone nu numai de iluminat, ci și de alte diverse dispozitive electrice. Extinde durata de viata a becurilor.
 • Comutatoare radio "Noteh" au caracteristici tehnice bune, o gamă largă de modele, o garanție a calității producătorului și prețuri rezonabile.
 • Kiturile radio NooLite au capacitatea de a extinde sistemul, selectând intensitatea luminii necesare pentru fiecare canal. Adesea folosite în sistemul de "casa inteligenta".

Cum de a face un control wireless al luminii din apartament cu propriile mâini, puteți afla din videoclipul de mai jos.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor