Dimmer pentru lămpi cu LED

 Dimmer pentru lămpi cu LED

Lămpile cu LED-uri au intrat strâns în viața unui om simplu pe stradă. Acum este greu să vă imaginați o cameră modernă fără ele, deoarece există multe avantaje ale unor asemenea lămpi. De exemplu, aspectul, durabilitatea. În plus, ele pot fi utilizate pentru amenajări care îmbunătățesc designul luminii camerei. E vorba de dimmer.

Ce este?

În general, pentru prima oară dimmerii au început să fie utilizați cu lămpi cu incandescență, dar au început să beneficieze de o distribuție specială exact în epoca modernă, în combinație cu lămpile LED. Ca urmare, reparațiile moderne rareori nu se fac fără acest dispozitiv. Ce reprezintă?

Acesta este un dispozitiv special care vă permite să reglați luminozitatea luminii.

În zorii consumului de energie electrică într-o zonă rezidențială, dimerii economisesc energia. Gama de utilizare a dimmerilor moderni este mai largă.

Mai intai, ele va permit sa faceti designul usor al camerei mai organic si sa il adaptati la nevoile momentului. Este atât de convenabil să faceți lumina mai luminoasă atunci când doriți să citiți o carte sau să colecționați puzzle-uri cu copii și să-l mușcați dacă este planificată o cină romantică cu a doua jumătate.

Dispozitivul în sine este un mecanism electronic complex. Baza lucrării este principiul reostatului. Cu aceasta, schimbarea rezistenței circuitului și, prin urmare, tensiunea și rezistența curentului. Cu ajutorul rezistențelor care schimbă intensitatea strălucirii.

destin

În plus față de decorarea casei cu lumină, dimmer, ca în anii precedenți, permite utilizarea economică a energiei electrice. Lămpile cu LED-uri și nu-l cheltuiesc în mod special, dar cu consumul de dimmer vor fi aproape imperceptibile, pentru că dacă doriți o lumină camuflată, lămpile nu vor funcționa la putere maximă.

Experții spun că puteți economisi până la 35% din energie!

Cu dimmerul, puteți programa iluminarea să fie pornită astfel încât să fie lină și treptată. Datorită acestei caracteristici, lumina nu va tăia ochii dacă intri în cameră din întuneric și luminează puternic lumina.

Unele persoane care folosesc deja dimeri observă că le place foarte mult caracteristica lumina de timp. Datorită setării temporizatorului, nu vă puteți îngrijora de faptul că dimineața puteți să vă plimbați și să nu auziți ceasul deșteptător. Pornirea luminii în dormitor nu vă va lăsa să dormiți mai mult. Mai ales că trezirea din lumină este mai familiară corpului uman decât o trezire ascuțită de strigătul ceasului deșteptător.

De asemenea, este foarte convenabil dacă doriți să creați apariția prezenței proprietarilor casei, dacă, de exemplu, ei au mers într-o vacanță sau o călătorie de afaceri. Cronometrul programat va porni și opri alimentarea, chiar dacă nimeni nu este acasă.

În plus, există modele cu telecomandă. Câteodată vrei să oprești lumina fără să te ridici de pe canapea! Progresul nu se oprește, iar pentru cei cărora le place să adoarmă la televizor, o consolă a fost deja inventată pentru iluminare.

Ca rezultat, dimmerul nu numai că vă va permite să rezolvați într-un mod original sarcina designerului de lumină, dar și să oferiți servicii practice proprietarilor camerei.

Adesea dimmers instalate în sisteme cum ar fi "casa inteligentă". Adesea, acest dispozitiv este numit primul pas către o casă inteligentă și acest lucru este adevărat.

Cu câțiva ani în urmă, mulți oameni nu puteau nici măcar să viseze că lumina se va aprinde cu un semnal vocal, dar acum a devenit o realitate pe care toată lumea o poate permite. Iar după ce a devenit disponibil, este păcat să nu folosiți beneficiile civilizației!

De aceea trebuie să înțelegeți în detaliu ce este, ce se întâmplă, de ce aveți nevoie și cum să îl instalați.

Compatibil cu lămpile cu LED

Nu fiecare lampă este potrivită pentru a regla fluxul de energie. Atunci când cumpărați o lampă, este important să acordați atenție unei pictograme speciale care indică faptul că aceasta poate fi conectată la un dispozitiv de dimensiuni. Dacă nu respectați această regulă, întregul sistem poate eșua și glumele cu electricitate, după cum știți, sunt rele.

Există multe modele de echipamente LED care sunt bine combinate cu dimmer: lămpi, panglici, LED-uri individuale. Pentru a găsi cea potrivită pentru schimbare, poate fi util să folosiți o masă dimmer, pe care o puteți întreba în magazin.

Înlocuirea comutatorului obișnuit de luminozitate pe dimmer nu este dificilă, pentru aceasta trebuie să urmați exact instrucțiunile:

 1. Deconectați sursa de alimentare în întreaga cameră. Acest lucru se poate face printr-un contor electric.
 2. Scoateți butonul de comutare vechi.
 3. Deșurubați șuruburile ținând vechiul cadru al comutatorului.
 4. Obțineți mecanismul de comutare.
 5. Deșurubați firele la care a fost conectat întrerupătorul.
 6. Ca urmare, rămân două fire, dintre care unul este conectat la corpul de iluminat, iar celălalt la dimmer. Apoi, ar trebui să studiați cu atenție schema de instalare a dimmerului, care este inclusă în instrucțiunile pentru fiecare model specific.
 7. Îndoiți cu grijă firele și introduceți un dimmer în orificiul de sub comutator. Regulatorul trebuie fixat pe placa inferioară, strângeți șuruburile necesare, instalați roata de dimmer.
 8. Pasul responsabil, în care se verifică dimmerul instalat. După pornirea alimentării cu energie electrică, trebuie să rotiți ușor butonul și să verificați dacă se schimbă puterea luminii.

Dacă nu s-au descoperit probleme, atunci vă puteți bucura de succesul lucrării de înlocuire a comutatorului cu dimmer.În cazul în care există preocupări pentru instalarea unui dimmer, este mai bine să sunați la un specialist.

Selectarea unei lămpi pentru un dimmer poate fi, de asemenea, de încredere cu un profesionist care va alege baza și puterea potrivită. De exemplu, orice bandă LED sau altă formă de proiectare trebuie conectată folosind un convertor de tensiune dacă este conectată la o rețea de uz casnic de 220V.

Lampa LED are o bază care se adaptează la cel mai comun suport pentru lămpi. Există mai multe tipuri de bază: E, MR și G. Acesta din urmă este uneori numit baionetă. Bazele filetate sunt conectate convenabil la rețea, astfel încât dimmerii standard pot fi utilizați împreună cu ele fără probleme.

Este important să rețineți că nu toate dimmers pot fi compatibile cu lămpile, numite LED. De regulă, pentru confortul clienților, informațiile despre posibilitatea de a le conecta la sistem se aplică pe ambalajul mărfurilor. În plus, pașaportul, care este atașat la lampa LED, indică dacă acesta poate fi conectat cu un dimmer.

Simbolul care indică posibilitatea conectării, arată ca un cerc, care este marcat cu o linie cu o îngroșare.

Dimmer Classification

Desigur, în primul rând, dimmerii pot fi împărțiți după scop, adică pentru care lămpile sunt destinate:

 • incandescent
 • halogen
 • fluorescent
 • LED, la care se face referire precis în acest articol.

Adesea ele sunt împărțite de modul de a le gestiona. Astfel, conform metodei de control, dimmerii pot fi împărțiți în:

 • Contact. Pentru a activa dimmerul tactil, trebuie să contactați panoul;
 • butonul rotativ cu apăsare. Pentru a activa lumina, trebuie să apăsați butonul rotund mare. Pentru a schimba luminozitatea, trebuie să o rotiți dreapta sau stânga și să opriți alimentarea cu energie electrică - fie prin apăsarea din nou, fie prin rotirea acesteia la valoarea minimă;
 • Rotary. Principiul este același ca și în cele anterioare, dar pentru a porni este necesar doar rotirea butonului, fără a apăsa un buton;
 • Tastaturi. Acestea au taste sau butoane cu care puteți regla lumina. Pentru comanda on-off, există un buton separat care au comutatoarele convenționale;
 • La distanță. Cel mai confortabil și modern model. La baza acestuia este un canal de control de la distanță sau wireless Wi-Fi. Există un minus pentru cei care nu întrețin regulat ordinea în casă, deoarece consola este ușor de pierdut;
 • Acustic. O comandă vocală este necesară pentru activare. Acesta este un tip de corp de iluminat la distanță.
 • Canal dual Dimmer are mai multe avantaje, asa ca atunci cand cumparati merita atentie la aceasta.
rotație și împingere
rotativ
tastaturi
acustic

O altă opțiune de separare este prin metoda de instalare: cabluri exterioare sau ascunse.

Desigur, ascunsele sunt mai sigure, mai ales dacă în cameră există copii sau animale de companie. Dacă încă mai puneți cablajul în perete, puteți utiliza capace de plastic special pentru fire.

Opțiuni de montare

Pentru nevoile dvs., puteți alege un dispozitiv adecvat și metoda de atașare. Sunt doar trei. În funcție de sarcină, puteți alege cele mai bune:

 • Montat pe perete. Din numele se poate înțelege că astfel de dimmer sunt montate pe perete. Acestea sunt de obicei situate acolo unde se montează întrerupătorul de perete. Acesta este locul unde se controlează fluxul de lumină.
 • Stabilizatorii. Ele sunt situate direct la lampă. Dimensiunile acestor dimmers sunt mici.
 • Modulare. Cea mai dificilă modalitate de montare.Aceste dimmers trebuie instalate într-o cutie de distribuție utilizând o șină DIN la care este atașat RCD. Pe lângă acestea, există întrerupătoare automate de protecție, precum și alte dispozitive necesare.
montat pe perete
îndepărtat
modular

Oricare ar fi opțiunea de montare, trebuie să vă apropiați de muncă cu o atenție deosebită, deoarece lucrul cu energie electrică necesită cunoștințe și experiență. Dacă proprietarul casei nu este încrezător în competența sa, ar trebui să cheme specialiști la casă, care o va instala rapid și eficient. Fiecare metodă de montare este posibilă pentru camere diferite. Trebuie să găsiți cea potrivită.

Atunci când cumpărați o lampă specială cu LED-uri diminuate, există economii, pentru că nu este nevoie să cumpărați un întrerupător special dimmer.

Dacă lampa însăși nu include o funcție de diminuare, atunci va fi nevoie de un dimmer special conceput pentru astfel de lămpi.

Ele lucrează pe principiul așa-numitei modulații latitudine-pole și sunt destul de scumpe în cost.

schemă

Dacă descrieți schema dispozitivului, puteți vedea că baza muncii sale - schimbarea tensiunii, caracteristica căreia estecare este ajustarea pe marginea de conducere sau de sfârșit a sinusoidului AC.

Aceasta se numește principiul de cutoff de fază. Când are loc o diminuare cu 50%, lampa consumă doar jumătate din puterea sa posibilă.

Atunci când se reglează pe marginea anterioară, diminuarea se produce la lămpile de joasă tensiune, și anume la lămpile cu LED-uri de 230 V, care sunt livrate cu transformatoare electromagnetice.

Dacă apare diminuarea marginilor care se încadrează, atunci vor fi incluse și transformatoarele electronice.

Dimmers sunt reostat sau tip electronic.

 • Primul are o eficiență scăzută. Cu ajutorul lor, este imposibil să se reducă costurile de energie, în plus, acestea se rupe repede.
 • Dimmers ale celui de-al doilea tip se bazează pe funcționarea unei tiristor-uri bidirecționale și a unei modulații în lățimea impulsurilor. Datorită acestora, este posibil să întârzieți semnalul de activare a sarcinii. Acest lucru permite ca semnalul să fie întârziat timp de 9 milisecunde dacă puterea este setată la 10 procente.
reostat
electronic

Este foarte important să alegeți sarcina corectă, care nu va fi mai mică decât minimul, altfel dispozitivul va eșua foarte repede,dar în acest caz nu va fi supus înlocuirii sau reparației în condiții de garanție. Puterea ar trebui să fie de până la 45 W pentru un regulator regulat utilizat pentru lămpile cu LED.

De exemplu, o putere egală a unei lămpi cu incandescență și a unui semiconductor 220V va fi legată ca 1: 3, adică puterea unei lămpi cu incandescență în cantitatea unei bucăți va corespunde a două sau a trei lămpi semiconductoare.

Producatori

Cel mai adesea, cumpărătorii aleg dispozitive fabricate de Schneider Electric, Philips, Legrand. Indiferent de dispozitivul pe care intenționați să îl cumpărați, experții recomandă verificarea cu vânzătorul dacă este o falsă. Pentru a face acest lucru, puteți solicita documente conexe. Adesea, cumpărătorii sunt interesați de produse. Ecole, Feron, Uniel. O alegere excelentă este oferită de liniile de produse de la Gauss, JazzWay, Odeon, Pulsar.

Schneider electric
Philips
gauss
JazzWay

Producătorii diferiți au modele diferite, care diferă în parametrii specificați în articolul de mai sus. Aspectul depinde de ei, prețul. Înainte de a cumpăra, trebuie să decideți ce dimmer doriți să instalați în camera dvs. În medie, costul dimmerilor variază de la 2 la 5 mii de ruble, în funcție de producător și de funcții. Dar puteți găsi modele care depășesc costurile.

În această întrebare, principiul este - cu atât mai ieftin, cu atât mai bine nu va funcționa. Trebuie să selectați numai produse de calitate.

Dacă luăm în considerare unii dintre cei mai populari producători în detaliu, se poate observa că franceză brand legrand un design atractiv. Producătorul a reușit să aleagă culorile care sunt combinate în mod ideal cu orice interior, inclusiv neobișnuite. Dimmers sunt foarte usor de instalat, servesc mult timp. În general, produsele sunt de o calitate foarte ridicată la nivel european, realizată conform GOST. În linia de produse există tastatură, atingere, buton și butoane rotative.

Producator de echipamente electrice germane Schneider electricCa întotdeauna, este vorba de a lucra cu un nivel ridicat de responsabilitate. Produsele nu au căsătorie, servesc mult, rareori se rupe. Toate dimmers de la acest producător german pot fi ușor montate datorită faptului că au picioare și ghidaje speciale. Faceți față cu instalarea poate chiar cel care a început să lucreze cu electricianul.

Makel - Acesta este un brand turc. Produsele sale sunt adesea adresate de cei care doresc să obțină produse de cea mai bună calitate, dar nu sunt capabili să cheltuiască o sumă mare. Acest produs este greu de comparat cu cel european, dar prețul este în concordanță cu calitatea.Electricieni experimentați folosesc produse de la Makel numai acolo unde nu există încărcătură foarte mare, altfel dispozitivul poate eșua rapid.

Orice produs conține cele mai detaliate instrucțiuni despre ambalaj sau în interiorul acestuia. Dacă doriți, fiecare cumpărător se poate consulta cu consultantul din magazin, întreabă ce îl interesează.

Ce să aleg?

Alegerea dimmerului potrivit este o sarcină dificilă, deoarece trebuie să țineți cont de mulți parametri. Destul de des, pentru un tavan întins, se folosește o combinație de dimmer și lampă cu o bază GX53. Acum, pe piață, atât de multe, puteți alege unul potrivit pentru orice interior. Aceste lămpi nu sunt foarte scumpe și sunt excelente pentru dimmers.

Nu trebuie să uităm că lampa nu este destinată diminuării, ci conectată la dimmer, foarte rapid (uneori este nevoie de o secundă) eșuează.

Acestea vă permit să ajustați nu numai nivelul iluminării. Adesea ele sunt refăcute astfel încât lămpile să schimbe culoarea luminii (cald-rece sau orice altă culoare), datorită căreia se obțin dinamica iluminării. Aceste becuri funcționează la o tensiune de 12 volți.Experții observă că sunt capabili să lucreze dintr-o rețea electrică standard, parametrii care sunt după cum urmează: 50 Hz, 220 V. În același timp, nu au nevoie de dispozitive sau dispozitive suplimentare speciale.

De regulă, un bec standard include astfel de componente în structura sa:

 • difuzor, LED-uri montate pe o placă specială;
 • șoferii care asigură funcționarea lămpii așa cum este ea furnizată și programată;
 • un sistem care permite răcirea dispozitivului în timpul funcționării; un tip de bază G, tip E cu filet (E14 și E27) sau tip MR, orificii pentru ventilație.
G-tip de bază
E tip de bază
MR tip bază

Avantaje și dezavantaje

La fel ca orice element, dimmerul are atât calități pozitive, cât și negative.

Mai întâi de toate, puteți lua în considerare avantajele dimmerilor.

 • Reducerea consumului de energie și a costurilor cu energia.
 • Creste durata de viata a luminilor cu LED. Acest lucru este posibil datorită faptului că lămpile funcționează fără probleme. În plus, intensitatea funcționării scade, ceea ce are un efect pozitiv asupra funcționării dispozitivului. În modul dezactivat, durata de viață a lămpii poate fi mărită cu cinci până la zece ori!
 • Datorită modului de temporizare și de oprire automată și de oprire automată, pot ajuta la protejarea casei de invazia persoanelor neautorizate pentru a fura proprietatea.
 • Datorită dimmerilor din cameră există un confort deosebit, iluminatul poate fi ales pentru anumite situații.
 • Lumina devine plăcută și, cel mai important, este confortabilă pentru ochi.

Dar dimerii nu sunt fără defecte.

 • Cost ridicat, în special pentru modelele cu comenzi tactile, precum și pentru cele controlate de la distanță și care au capacitatea de a fi programate.
 • Cu o alegere greșită a combinației dintre lampă și dispozitiv, eșuează rapid și dezactivează lampa.
 • Modelele ieftine pot provoca interferențe electromagnetice și radio, precum și deteriorarea sistemului de electricitate din cameră.
 • Ele sunt utilizate numai cu un număr limitat de lămpi, nu sunt potrivite pentru unele lămpi fluorescente cu halogen.
 • Necesită o anumită încărcare a dimmerului. Dacă este mai mică decât minimul, dispozitivul nu reușește, nu poate fi reparat sau înlocuit în garanție în acest caz.

Crearea unei atmosfere unice în cameră nu este atât de dificilă. Designul de lumină va reîmprospăta camera, dispozitivele moderne vă permit să ajustați lumina pentru nevoile pe termen scurt.Progresul a fost mult timp avansat, deci acum este un moment bun pentru a profita de realizările sale!

Vedeți o recenzie despre dimmer pentru lămpile cu LED-uri Ali Express:

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor