Toate tipurile de becuri incandescente

Becurile vechi de incandescență vechi, care odinioară erau foarte solicitate și erau în fiecare casă, astăzi câștigă din nou popularitate și devin relevante, în ciuda faptului că producția de astfel de produse se erodează treptat. Mulți cumpărători aleg astfel de surse de iluminat datorită durabilității lor.

Nu este neobișnuit ca becurile vechi de la bunicii săi să servească timp de 5-10 ani. Majoritatea consumatorilor cred că opțiunile moderne nu se pot lăuda cu o astfel de viață, deci alegerea becurilor trebuie să fie abordată, cunoscând toate nuanțele și particularitățile lor.

Caracteristici de design

Istoria inventării becurilor cu incandescență a început în 1840, când englezul la Departament a inventat prima lampă incandescentă din lume, care are o spirală de platină.În 1874, inginerul rus Alexander Lodygin a primit un brevet pentru o lampă cu filament. În acest model, tija de carbon dintr-un vas de vid a acționat ca o căldură. Astfel de dispozitive de iluminat au fost îmbunătățite în 1875 de VF Didrichson. El a pompat tot aerul din ele și a aplicat o cantitate mică de păr.

Inginerul rus Alexander Lodygin

În anii '70 și '80 ai secolului al XIX-lea, inventatorul american Thomas Edison a fost angajat în cercetare pentru a îmbunătăți lămpile cu incandescență și a dezvoltat modele care ar putea funcționa timp de cel puțin 40 de ore. În acel moment, astfel de dispozitive au fost o senzație reală și au câștigat rapid popularitate pe scară largă.

Cu timpul, becurile cu incandescență au fost îmbunătățite constant și în 1910, William Coolidge a inventat o metodă mai avansată de fabricare cu un filament special de tungsten. Puțin mai târziu, această parte a înlocuit fostele tipuri de fire.

Thomas edison
William Coolidge

Aceste lămpi sunt folosite nu numai ca o sursă de lumină, ci și ca element decorativ al interiorului.

Principiul de funcționare a acestor dispozitive de iluminare se bazează pe încălzirea corpului filamentului cu ajutorul particulelor încărcate.Un astfel de metal ca tungsten are cel mai înalt punct de topire, deci este folosit în construcția unor astfel de becuri. Acest material este în acest caz sub forma unui fir, înfășurat într-o spirală.

De asemenea, în proiectarea becurilor cu incandescență există detalii precum becul, suportul și intrările curente. Pentru a preveni oxidarea tungstenului, corpul filamentului este izolat într-un vas de sticlă închis care este umplut cu o substanță cum ar fi un gaz inert. Cel mai adesea, argon este ales pentru acest lucru, dar krypton sau chiar azot este destul de potrivit. În baloane din sticlă există întotdeauna un suport special necesar corpului filamentului. Cu ajutorul unui capac închis la această parte sunt electrozii necesari. De asemenea, în acest design există cârlige speciale de suport de molibden care sunt în permanență în contact cu o spirală de tungsten.

De remarcat, de asemenea, că în toate becurile cu incandescență există un astfel de detaliu important ca bază. Astfel de componente lipsesc numai în versiunile speciale pentru iluminatul auto. Atât pe piața rusă, cât și pe cea europeană există lămpi incandescente în care baza are un fir.

Avantaje și dezavantaje

Ca orice alt dispozitiv de iluminat, becul cu incandescență are propriile sale avantaje și dezavantaje.

Pentru a începe, să ne familiarizăm cu avantajele acestor produse:

 • Principalul avantaj al becurilor cu incandescență este costul lor scăzut. Astăzi, în magazine există multe tipuri diferite de lămpi, dar cele mai accesibile sunt lămpile vechi vechi din Ilyich;
 • În plus, aceste produse instantaneu pornesc și se opresc. Nu trebuie să așteptați până când se încălzesc și se aprind;
 • Astfel de surse de lumină funcționează nu numai din curent, ci și din curent alternativ;
 • Mulți consumatori spun că aceste becuri nu clipeau, ceea ce înseamnă că acestea nu afectează negativ vederea și starea generală a gospodăriei;
 • Becurile cu incandescență se pot lăuda cu un nivel de reproducere a culorii de neegalat;
 • În multe cazuri, puteți modifica independent puterea fluxului luminos. Pentru a face acest lucru, rezervați-vă doar pe un dimmer special.

În ciuda unui număr considerabil de avantaje, astfel de corpuri de iluminat au propriile neajunsuri.

Acestea includ următoarele:

 • Nu este cea mai lungă durată de viață. Acest lucru este valabil mai ales pentru becurile incandescente moderne;
 • În plus, astfel de surse de iluminare nu sunt cele mai economice, astfel încât, cu utilizarea lor obișnuită până la sfârșitul lunii, pot apărea facturi cu o sumă destul de mare;
 • Este demn de remarcat faptul că becurile cu incandescență sunt "frică" de supratensiuni. Adesea, astfel de evenimente duc la epuizarea lor.

caracteristicile

Principalele caracteristici tehnice ale becurilor cu incandescență sunt următorii parametri.

Durata de viață a serviciului

Din păcate, becurile cu incandescență nu se pot lăuda cu o durată lungă de viață. În această chestiune, acestea sunt inferioare aproape tuturor celorlalte tipuri de lămpi. Probleme similare sunt legate de filamentul care se află în partea interioară a bulbului cu gaz. Aceste părți se uzează destul de repede și nu mai funcționează. Trebuie avut în vedere faptul că principala putere a fluxului luminos al acestor becuri este într-un câmp infraroșu invizibil ochiului uman. În procesul de ardere a materialului se evaporă de la astfel de becuri, prin urmare, șirul de wolfram devine mai subțire și odată ce se rupe.

De asemenea, merită menționat faptul că, în condiții de temperatură extreme, astfel de surse de lumină pot eșua.

Transferul de culoare și temperatura

Temperatura becurilor are o singură manifestare, spre deosebire de opțiunile LED. Cu toate acestea, aici este imposibil să nu observați că lumina de la becul Ilyich este caldă și foarte confortabilă. Umbra sa este aproape de galben deschis. Sub redarea culorilor se înțelege nivelul de conformitate al culorii naturale a obiectului și nuanța sa sub "razele" iluminării artificiale. În acest sens, spectrul de culori este cel puțin 100%.

Consumul de energie

Acest factor este în principal influențat de puterea becului cu incandescență. Acest parametru este determinat de wați. De exemplu, cu o putere produs de 50 W, nivelul consumului de energie va fi de 50 W / h. Dacă puterea unui bec este de 100 W, atunci acesta va consuma de două ori mai multă energie. De regulă, aceste becuri lucrează cel puțin 6-7 ore pe zi. Se pare că un dispozitiv cu o putere de 100 de wați pe zi va consuma aproximativ 700 de wați.

Tip de bază

Partea luminată a becului cu incandescență este conectată la dispozitiv datorită unui element funcțional special numit bază. Părțile similare au un design și o structură diferite, dar cele mai frecvente sunt variantele Edison, având un fir.Pe ambalajul acestor componente sunt indicate literele "E" sau "K". La aceste valori, ca regulă, se adaugă cifre care indică diametrul bazei. Cele mai comune sunt în prezent piesele care au următoarele marcaje: "E14", "E27", precum și "E40". Unele becuri moderne sunt completate de un capac tip "G". Un astfel de detaliu are o structură similară cu două știfturi mici cu contacte.

Umplerea cu gaz

Pentru a face emisia de lumină a dispozitivului mai puternică și mai strălucitoare, se utilizează un gaz inert pentru fabricarea becurilor incandescente. Ele sunt umplute cu un balon de sticlă. În timpul arderii, acest material de umplutură creează o luminiscență saturată. Desigur, nu numai gazul inert, ci și un amestec de azot sau argon este pompat în becurile Ilyich. O astfel de umplere creează un nivel minim de iluminare.

În copiile scumpe din partea interioară a balonului se află xenon sau krypton. Aceste substanțe sunt caracterizate de o conductivitate termică slabă, astfel încât puterea luminii de la dispozitiv să fie mai puternică.

tipuri

Există mai multe soiuri de becuri incandescente.

Luați în considerare în detaliu.

 • Vid. Astfel de dispozitive de iluminat se numără printre cele mai simple și comune. Aceste modele obișnuite sunt numite becuri Edison. În partea interioară a acestora există un fir de metal sau tungsten. Când sunt încălzite, aceste părți emit lumină;
 • Argon. Astfel de becuri cu incandescență au argon în partea interioară a becului. Acesta este adesea combinat cu azot. Opțiuni similare sunt de asemenea denumite azot-argon;
 • Krypton. Aceste modele sunt în mare parte argon repetate, dar în ele baloanele sunt umplute cu krypton, ceea ce permite becului să producă un spectru de emisie mai luminos și mai saturat;
 • Xenon. Aceste becuri sunt una dintre cele mai strălucitoare și saturate. Lumina de la ei vine în procesul de ardere a xenonului.

De asemenea, becurile cu incandescență sunt împărțite în funcție de scopul lor principal.

 • Scopul general. Acestea sunt cele mai simple becuri care pot fi utilizate atât pentru iluminatul de bază cât și pentru cele decorative. Aceste tipuri de lămpi sunt adesea echipate cu structuri moderne încorporate. Cu toate acestea, în prezent, mulți consumatori refuză să cumpere astfel de produse, deoarece consumă prea multă energie electrică.Principalele calități tehnice ale acestor modele pot fi găsite în tabelele de mai jos;
 • Decorative. Ca regulă, în astfel de produse, balonul are o formă complicată și neobișnuită, departe de opțiunile obișnuite. Cele mai frecvente și populare modele sunt lumanari;
 • Iluminatul local. Acest tip de iluminat este utilizat cel mai adesea pentru iluminatul portabil sau în medii industriale. Aceste dispozitive nu consumă multă energie și au tensiune scăzută;
 • Iluminatoare. Astfel de dispozitive de iluminat, de regulă, au culori strălucitoare și arată foarte elegant. Aceste variante sunt vopsite prin acoperirea suprafeței exterioare cu un lac special. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că acest finisaj nu este cel mai durabil. De asemenea, mulți producători folosesc o metodă mai practică de aplicare a vopselei prin pulverizarea culorii în partea interioară a vasului;
 • Oglindă sau reflex. Astfel de exemplare sunt ideale pentru localizarea fluxului luminos, deoarece în ele o parte este întotdeauna acoperită cu un strat de oglindă reflectorizant special (acoperit cu argint).Astfel de becuri sunt adesea folosite pentru a ilumina vitrine, rafturi și alte obiecte similare;
 • Searchlight. Acest nume este o lampă electrică, caracterizată prin tensiune ridicată și ieșire puternică a luminii. De regulă, opțiuni similare sunt utilizate pentru iluminatul stradal. Cele mai multe dintre acestea sunt rezistente la praf și umiditate, ceea ce le face durabile și rezistente la uzură. Adesea în astfel de dispozitive de iluminat sunt senzori de mișcare;
 • Transport. Aceste becuri cu destinație specială sunt utilizate pe diverse vehicule. Ele sunt, de asemenea, rezistente la umiditate și praf;
 • Design. În caz contrar, astfel de opțiuni se numesc interior. Aceste becuri sunt potrivite pentru mobilierul de casă. Pentru iluminatul stradal, nu se potrivesc cu greu;
 • Pâlpâitoare. În astfel de cazuri, un comutator bimetalic special este instalat în serie cu filamentul, datorită căruia becurile funcționează în mod pâlpâitor.

Dimmers și senzori de mișcare

Dimmer este un control de dimmer în casă. De regulă, acest element este controlat de telecomandă. Poate fi atât cu buton, cât și cu atingere.Folosind un astfel de dispozitiv, puteți prelungi durata de viață a unei lămpi incandescente prin "atenuarea" luminii și claritatea includerii acesteia.

Toate dimmers sunt împărțite în două tipuri:

 1. mecanice;
 2. Electronic.

Un astfel de comutator de dimmer foarte rar vine cu orice corp de iluminat. Ca regulă, trebuie să o cumpărați separat. Echipat cu astfel de lămpi și senzori de mișcare. Aceste părți sunt cel mai adesea folosite în iluminatul stradal. Astfel de dispozitive notifică proprietarilor locuinței despre pătrunderea unei persoane din afară sau a unui animal pe teritoriul lor cu ajutorul luminii.

Uneori după ce obiectul este scos din câmpul de vedere al senzorului, lumina se stinge, ceea ce reprezintă o soluție foarte economică.

Forme și mărimi

Cele mai populare și frumoase sunt următoarele forme de iluminat cu becuri incandescente.

 • Formă de frunze;
 • Opțiuni spirală;
 • Formă de lumânare în vânt;
 • Eșantioane sferice și tubulare;
 • Sub forma unei frunze de arțar;
 • Flori și plante;
 • Pomi de Crăciun;
 • Buclă.

Dimensiunile dispozitivelor de iluminat pot fi diferite. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni ușoare și mobile pentru o cameră mică, atunci este mai bine să acordați prioritate mini-lămpilor,greutate redusă și design neobișnuit. Forma lor poate fi foarte diferită, de la rotund la unghiular și lung. În cele mai multe cazuri, diametrul opțiunilor rotunjite este la fel de mic ca modelul ca întreg.

Dacă sunteți în căutarea unui model de dimensiuni mari și de bună calitate într-o cameră spațioasă, este puțin probabil ca corpurile de iluminat să vă fie la îndemână. În astfel de condiții, puteți pune o lampă mai impresionantă din forma originală.

Desigur, alegerea corectă a corpului de iluminat depinde de stilul interior și preferințele gustului proprietarilor.

culoare

La becurile incandescente se aplică adesea nu numai oglinda, ci și depunerea de culoare. De exemplu, pot fi următoarele culori: albastru, portocaliu, roșu, alb, galben, verde, purpuriu, auriu, argintiu, roz fierbinte, mată incoloră.

Becuri cu incandescență și soluții de stil

Lămpile cu stil retro se disting prin forma netrivială a unui filament de tungsten. Adesea, aceste modele au o dimensiune impresionantă și o greutate considerabilă. Ele pot fi folosite nu numai în interioarele retro, ci și în ansambluri de epocă și chiar clasice. Lămpile de epocă pot avea forme atât rotunde, cât și alungite.În astfel de modele există adesea fundații de metale învechite. Poate fi de asemenea o imitație frumoasă de bronz, antic stilizat.

Lămpile cu detalii unghiulare și un filament de tungsten spiralat vor arăta grozav în stilul mansardă "la mansardă". În interioarele moderne (hi-tech, minimalism), lămpile de pe cablul sau șinele se vor potrivi perfect. Ele pot fi completate cu nuanțe metalice cromate sau matte.

Producatori

Ar trebui să listați mai multe firme populare, producând becuri incandescente de calitate și de înaltă calitate:

 • OJSC "V. A. V.S. "(Rusia);
 • Online (Rusia);
 • Svetlov (Rusia);
 • Economie (Rusia);
 • Tungsram (Ungaria);
 • Philips (Olanda);
 • OJSC "Brest Electro-lampă" (Belarus).

Aplicații de iluminat

Becurile incandescente moderne pot fi folosite în orice condiții, fie că sunt o cameră de zi sau un teren de grădină. Deci, cele mai comune astăzi sunt reflectoarele încastrate datorită dimensiunilor mici. Astfel de modele pot fi instalate în orice plafon: stretch sau suspendat.

Adesea, becurile cu incandescență sunt instalate în pereți eleganți de perete și pot fi în casă și dincolo.Pentru iluminatul stradal se alege o lampă sigilată, care nu se va teme de ploaie, vânt și schimbări de temperatură.

Becurile cu incandescență pot fi instalate și pe candelabrele de tavan. Pot avea multe coarne, iar pentru fiecare dintre ele ar trebui să cumpere un bec. În timpul funcționării, un astfel de element nu va fi cel mai economic, dar va da gospodăriei o lumină plăcută și caldă.

Becurile cu incandescență sunt folosite pentru iluminarea terariilor. De exemplu, poate fi locuința țestoaselor mici sau a hamsterilor. Pentru spații industriale și incendiare periculoase, se recomandă selectarea iluminatului local. Uneori becurile incandescente pot fi găsite în ceas - o astfel de soluție de design este capabilă să preia rolul unui accent luminos al interiorului.

Cum sa alegi?

Înainte de a cumpăra o lampă cu incandescență, cântăriți toate argumentele pro și contra pe care le posedă. Da, dă o lumină plăcută și neiritantă, dar este absolut neeconomică și consumă multă energie electrică. Decideți asupra puterii dispozitivului. Nu uitați că, cu cât este mai puternic bujia, cu atât va crește consumul de energie electrică. Dacă doriți să aduceți în interior un produs frumos și original, vă rugăm să consultați variantele de forme interesante (lumânări, pomi de Crăciun sau frunze).

Încercați să contactați numai producătorii renumiți și bine-cunoscuți. Astfel, riscul de a achiziționa un bec care va arde în primele ore după cumpărare este semnificativ redus.

Cum de a prelungi viata?

Fiecare includere a acestor becuri este o mare stres pentru ei, deoarece nivelul de rezistență crește brusc în interiorul baloanelor lor, subțierea izvoarelor. Extinderea duratei de viață a lămpii cu incandescență este posibilă numai cu ajutorul unui întrerupător special sau al unui comutator de dimmer. Astfel de dispozitive asigură o incluziune mai ușoară a becului, ceea ce are un efect pozitiv asupra duratei sale de viață. În plus, nu se recomandă instalarea unor astfel de modele în încăperi predispuse la temperaturi extreme.

Cum să aruncați?

Atunci când se decide cum să se elimine becurile care au pierdut proprietățile consumatorului, trebuie avut în vedere faptul că ele conțin adesea gaz inert. Nu este atât de periculos pentru sănătatea umană, dar necesită în continuare eliminarea. Pentru a face acest lucru, colectați toate becurile care nu lucrează și duceți-le la un punct special de recepție. Există astfel în fiecare mare oraș. În aceste organizații, experții efectuează eliminarea în siguranță a becurilor.

Interioare de modă și frumoasă

Becurile cu incandescență arată foarte bine în multe stiluri. Ele pot fi stricte și solide, elegante și distractive.

Prima opțiune poate fi atribuită lămpilor discrete, care se găsesc adesea în birouri sau în camere de zi elegante. În ceea ce privește modelele mai pozitive și "windy", acestea includ ghirlande multicolore de lămpi.

Lămpile selectate corespunzător arată bine în bucătărie. Ele pot fi, de asemenea, plasate în dormitor, în zona din apropierea patului. Pentru aceasta, este mai bine să alegeți modele low-key și armonioase.

Cum să faci o ghirlandă retro cu becuri incandescente cu mâinile tale, vezi mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor