Lumini de neon

 Lumini de neon

Astfel de reprezentanți moderni ai corpurilor de iluminat ca lămpi de neon oferă astăzi cel mai spectaculos flux de lumină de la toate dispozitivele de iluminare existente, ceea ce deschide oportunități extraordinare pentru utilizarea lor activă. Dar, pentru a le exploata în mod corespunzător, trebuie să fii bine familiarizat cu produsul în sine, să cunoști toate avantajele și dezavantajele acestuia, în special utilizarea în design.

Ce este?

Lumina neonului este utilizată într-o gamă largă de domenii, de la iluminarea complexă a clădirilor până la designul interior.

O lampă de neon este un tub special din sticlă care este umplut cu o cantitate mică de substanță care este condusă în acest tub sub presiune nesemnificativă.Ca substanță dată, această lampă conține neonul gazului nobil, de unde și-a primit numele.

Dar și alte gaze inerte sunt lansate și în lămpi cu neon. Cu toate acestea, cuvântul "neon" în zilele noastre este numit toate lămpile de neon, fără să se acorde atenție faptului că neon sau orice alt gaz inert este folosit în ele.

Lumina neonului este diferită.

Neonul tipic este împărțit în astfel de tipuri:

 • Deschideți neonul - Atunci când tuburile de sticlă sunt vizibile și lumina lor nu este ascunsă. Gazul "deschis" face semne de plan diferit - pot fi inscripții și imaginea logo-ului companiei;
 • Neon închis - tuburile sunt ascunse în spatele panourilor, creând astfel un efect de iluminare din spate. Exploatați astfel de neon atunci când creați cutii luminoase și scrisori de publicitate în vrac;
 • Tub cu contre folosite pentru a crea litere care evidențiază ușor partea de jos a etichetei. Acesta este modul în care se produce efectul de halou.
Tub cu contre
Neon închis
Deschideți neonul

Principiul de funcționare

O caracteristică caracteristică a tubului obișnuit cu un gaz inert luminos este faptul că orice particulă de materie din el are o cochilie umplută, deci nu interacționează în mod activ cu alți atomi și pentru a scoate cel puțin un electron din ele, este nevoie de o mulțime de energie.La capătul tubului este electrodul. Astfel de lămpi pot funcționa calitativ atât din CA, cât și din DC, dar cu această opțiune, numai un fragment al tubului situat lângă un electrod va străluci.

Prin urmare, majoritatea lămpilor cu gaze pe care le cunoaștem sunt alimentate în principal de curenți alternativi de tensiune enormă - circa 15 mii de volți. Acest lucru este suficient pentru a detașa un electron de un atom de gaz din orbita lui. Dacă tensiunea este făcută substanțial mai mică, electronul pur și simplu nu va avea suficientă energie pentru a scăpa de atom.

După toate acestea, atomii care au pierdut electroni dobândesc o sarcină pozitivă și sunt atrași de electrodul încărcat negativ. În același timp, electronii liberi sunt atrași de plus. Toate aceste particule de gaz (așa-numita plasmă), închideți circuitul electric al lămpii. Ca rezultat al întregului proces, apare o strălucire neon strălucitoare.

Adesea, un astfel de dispozitiv înlocuiește chiar și populara bandă LED ca sursă de lumină. Această lumină de fundal va fi la fel de frumoasă ca LED-ul, dar lumina neonului arată adesea mult mai spectaculoasă.Apropo, că banda de LED-uri, că lampa de neon este ușor de instalat cu mâinile tale.

Mai clar procesul de creare a lămpilor cu neon, puteți vedea în videoclipul de mai jos.

Pro și contra

Utilizarea dispozitivelor cu neon pentru a ilumina diferite obiecte are aspectele sale pozitive și negative.

Printre avantajele acestor lămpi se numără:

 • Neon are o strălucire specială, iar lumina produsă de ea nu dă umbre contrastante;
 • Puteți găsi un număr mare de nuanțe diferite;
 • Cu ajutorul controlorilor puteți regla intensitatea luminii lămpii și a culorii acesteia;
 • Lumina trece ușor, fără lobi întunecați și se extinde la 360 de grade;
 • Dispozitivele de înaltă calitate pot dura până la 20 de ani fără întrerupere;
 • Lumina de fundal nu încălzește mult lampa, deoarece temperatura acesteia nu depășește niciodată 50 de grade, ceea ce face ca aceste lămpi să fie în siguranță;
 • Tuburile sunt drepte și pot fi realizate în orice formă posibilă, ceea ce extinde semnificativ posibilitățile de funcționare a acestora: tubul poate fi chiar realizat în forma sa originală pentru a decora un anumit design;
 • Abilitatea de a se monta chiar și în locuri inaccesibile;
 • Lumină slabă și luminozitate moderată, care nu irită ochii, fără zgomot la locul de muncă.

Dar acest gaz nu are fețe foarte bune:

 • Puterea lămpilor cu neon este mai mică decât cea a lămpilor obișnuite și este cu mult inferioară lămpilor cu LED-uri. Astfel de tuburi folosesc, în medie, 10 wați pe oră pe metru;
 • Componentele periculoase pot fi utilizate în gaze în tuburi și cabluri. Acest lucru necesită o atenție specială la montarea structurii. Tuburile utilizate nu sunt aruncate cu gunoi obișnuit - au nevoie de eliminare separată;
 • Becurile din sticlă sunt destul de fragile dacă 1 dintre ele se rupe, atunci există posibilitatea ca dispozitivele vecine să iasă imediat;
 • Iluminarea de la astfel de lămpi poate să nu fie sigură dacă este instalată incorect - poate apărea o descărcare cu arc când distrugerea etanșeității unui tub de sticlă este distrusă;
 • Lumina de fundal nu oferă suficientă putere luminoasă încât să fie suficientă pentru iluminarea obișnuită a încăperii și, prin urmare, nu poate fi folosită ca dispozitiv de iluminat principal, ci doar ca o lumină pentru decorare. Într-o cameră dotată cu astfel de iluminare, asigurați-vă că instalați mai multe surse convenționale de iluminat.

dimensiuni

În fabricarea tubului, acesta poate fi îndoit după cum doriți sau puteți construi un tub de sticlă la orice lungime dorită. De la un astfel de produs, puteți crea nu numai o literă, ci întregul cuvânt și o inscripție și puteți utiliza orice font.

Tuburile cu neon, spre deosebire de dispozitivele fluorescente, pot avea parametri diferiți, ceea ce face posibilă utilizarea acestora în crearea iluminatului publicitar de diferite forme.

În special de iluminat populare gaz inert este în producția de litere din plastic și metal, pentru că duplicat forma lor complicată nu poate nici o altă lampă.

Diametrul acestor tuburi poate fi de la 5 mm la 2 cm.

În general, cu cât este mai mare diametrul produsului, cu atât mai mică va fi presiunea substanței inerte în el și va fi necesară o cantitate mai mică de energie pentru ardere.

Cel mai bun este lumina în 1 fir de litere de la 30 la 40 cm în înălțime, în 2 fire de la 40 la 80 cm, în 3 fire de la 80 la 120 cm.

Principalul avantaj al lămpilor cu neon utilizate pentru a crea iluminarea la domiciliu este dimensiunea lor miniaturală, de la 10 la 18 mm. Datorită acestei caracteristici, lumini de neon pot fi instalate peste ferestrele și cornișele în camere nise, de-a lungul plinte și alte locuri greu accesibile.

culoare

Ar trebui să se clarifice faptul că lampa cu neon poate străluci toate culorile.Lămpi de neon - cele mai apropiate "rude" ale dispozitivelor fluorescente. Tuburile din sticlă sunt umplute cu diferite tipuri de gaze, iar tipul de gaz pe care îl alegeți poate afecta culoarea iluminării:

 • Tuburile umplute cu neon în sine pot da lumină roșie și portocalie;
 • Heliul luminează spațiul albastru și roz;
 • Argonul strălucește cu liliac și lumină albastră;
 • Krypton oferă culori albastru și alb, uneori - ton verde;
 • Pentru alte culori se utilizează impurități ale acestor gaze sau se introduc fosforuri, de exemplu, vapori de mercur.

Iluminarea cu ilon poate depinde de modul în care energia excitației este diferită de cea originală. Aceste dimensiuni, ca și parametrul energetic al electronului, au propriul lor interval. Ca rezultat, se pare că orice electron aflat într-o stare de excitație primește propria lui, caracteristică doar pentru el, lungimea de undă a luminii. Se pare că lumina neonului oferă o strălucire unică.

În ciuda faptului că concurenții evideni - lămpi fluorescente în zilele noastre sunt extrem de solicitate, produsele neonice își mențin pozițiile înalte în lumea dispozitivelor de iluminat moderne.

cerere

Iluminarea cu ajutorul unui astfel de gaz popular îi acordă o mare atențiedecorarea spațiului din industria de divertisment - adesea poate fi văzută în restaurante și pe plafoane în baruri de noapte, în cazinouri și în cluburi scumpe, și este de asemenea folosită destul de mult în locuri diferite. Efectul principal al unei astfel de iluminări este tras de jocul tonurilor strălucitoare ale gazelor folosite, care contribuie la crearea unei atmosfere unice sau iluzii vizuale.

Alegeți lămpi cu neon pentru casa dvs., puteți obține un design frumos care creează o atmosferă festivă oriunde.

Și pentru a funcționa lampa din sticlă, datorită calităților sale unice, este posibilă în condiții de exterior. Semne luminoase, inscripții spectaculoase, case de iluminat. Lumini de neon pot fi văzute chiar și pe piste de aerodrom și pe piste.

Lămpile și cordoanele, care conțin gaze inerte, sunt folosite pretutindeni astăzi.

Acestea sunt utilizate cel mai adesea pentru:

 • decorarea elegantă a apartamentului;
 • crearea de iluminat invizibil pentru casă;
 • proiectarea structurilor exterioare, clădirilor sau monumentelor;
 • iluminat publicitar;
 • înregistrări ale parcurilor comerciale.

Domeniul destul de larg de utilizare a unor astfel de produse la domiciliu se datorează mai multor avantaje,printre care se numără calitatea și frumusețea fluxului de lumină:

 • Iluminarea interiorului mobilierului. În plus față de evidențierea camerei în sine, puteți evidenția elemente de mobilă mobilier. Acest lucru va conferi oricărei camere sunete neobișnuite. Mobilier tapițat, paturi și mobilier din sticlă sunt adesea supuse unui astfel de "accent": acestea sunt în principal dulapuri și mese. Acest pas va adăuga tonul "clubului" în interior, deoarece este o locuință mai potrivită, decorată într-un stil modern;
 • Iluminarea diferitelor accesorii în casă. Împreună cu obiectele de mobilier, gazul inert poate fi iluminat și accesoriile, precum și decorul original al camerei: picturi și diferite nise în perete, oglinzi mari și plante. Dar creând un astfel de punct culminant al lucrurilor din cameră, rețineți că nu poate dura mult;
 • Evidențierea unui plan funcțional. Iluminarea de la neon într-un apartament nu poate fi doar un accent luminos, ci și alte sarcini. Deci, cu ajutorul unui astfel de efect de lumină, puteți aprinde treptele unei scări sau a unei plinte. Oricine și-a simțit picioarele în întuneric total cel puțin o dată în viața sa, poate înțelege beneficiile acestei idei.De asemenea, unii proprietari de autoturisme folosesc o iluminare din neon în cabina mașinii.
 • Adesea, astfel de iluminat este folosit și pentru șifon de bucătărie sau suprafață de masă. De asemenea, neonul este ideal pentru iluminarea comutatorului în întuneric.
 • Iluminarea neonului a sculpturilor din ipsos și a diferitelor figuri. Există un alt mod interesant de a exploata o astfel de lumină de fundal originală - poate ilumina diverse produse din gips și cadre din sticlă sau țesătură, în timp ce aceste structuri pot fi create cu mâinile tale sau făcute la comandă. Este destul de posibil să ne imaginăm un interior modern, în care nu numai lămpile, ci sculpturile iluminate corect acționează ca produse ușoare. Sau o lampă strălucitoare elegantă sub forma unei păsări sau a unui copac din sticlă iluminată din interior.
 • Foarte populare sunt elegante geamuri din sticlă matăcare devin surse suplimentare de iluminat interior. "Semifabricatele" de materiale sintetice aproape transparente vor da, de asemenea, o lumină caldă și confortabilă cu ajutorul gazului inert.

Neon în diferite stiluri de interior

Lumina neonului dintr-un apartament poate fi utilizată în felul următor:

 • Iluminarea oricărui tip de plafoane;
 • Iluminarea corzilor ferestrelor;
 • Iluminarea panourilor speciale pe perete;
 • Iluminarea zidurilor, podiumurilor, treptelor;
 • Realizarea de nise și partiții;
 • Zonarea camerei, iluminarea podelei în jurul perimetrului camerei, crearea diferitelor forme de lumină.

Interioare frumoase

Lămpile cu neon oferă un număr mare de oportunități pentru creativitatea adevărată. Cu ajutorul lor, mulți designeri schimba stereotipurile că iluminatul cu gaz inert este potrivit numai pentru camerele cu un design interior agresiv. Dar cu ajutorul său în cameră puteți crea o atmosferă neobișnuită și caldă de confort.

Combinația perfectă - o lampă cu lumină neonică și plafoniere. Această lampă este potrivită pentru plafoanele întinse și pentru structurile din ipsos. Cu aceste opțiuni, plafonul va apărea vizual puțin mai înalt.

Schimbarea luminozității unor astfel de lămpi, puteți selecta cu atenție o zonă din cameră și originalul întunecă celălalt, ceea ce este foarte potrivit pentru apartamente mici sau studiouri.

Luminile neonului vor arăta foarte frumos în dormitor, cel mai important lucru fiind acela de a alege nuanța corectă a iluminării.Cele mai populare în acest caz sunt culorile verde, violet și albastru palid, cu care se disting paturile alcovelor.

Iluminarea barului de neon face ca acesta să fie accentul întregii bucătării. Lumina luminoasă sub bara va crește în mod calitativ punctul de vedere al spațiului de lucru din bucătărie. Neon poate transforma, de asemenea, dulapurile inferioare. Culorile albastre și albe reprezintă o alegere excelentă pentru iluminarea suplimentară a bucătăriei, mai ales că acestea evidențiază perfect atmosfera unei serii de lux și decorează în mod eficient vederea din ferestrele unui apartament sau din partea ușilor.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor