Plafonul de iluminat

 Plafonul de iluminat

Lumina este o parte importantă a oricărui interior. Astăzi există o multitudine de candelabre, lămpi, lămpi de podea și suveniruri cu care puteți reîmprospăta și completa multe dintre mobilier. Una dintre cele mai frecvente și frecvent întâlnite sunt luminile de plafon. Să vorbim despre ele în detaliu.

tipuri

Există mai multe soiuri de iluminat de tavan.

 • Astăzi, iluminatul tavan liniar deasupra capului este foarte popular. Corpurile de iluminat având modele similare reprezintă linii continue continue. Acestea pot fi utilizate atât ca iluminat primar cât și secundar.Cu ajutorul acestor detalii puteți face o compoziție foarte interesantă, deoarece dispozitivele de iluminare liniară se pot intersecta unele cu altele sub orice unghi. Sunt deosebit de interesante compozițiile ușoare care se deplasează de la tavan la perete.
 • Pentru un plafon cu mai multe niveluri, trebuie să alegeți corect o lumină frumoasă. De exemplu, pentru un plafon elegant pe două niveluri, puteți achiziționa un candelabru care se potrivește stilului, spoturi, becuri de iluminare direcționale speciale, precum și benzi economice LED sau neon. Învelitoarea de tavan pe două niveluri cu lămpi mari va arăta organic numai în camere spațioase.
 • Plafonierele pot fi utilizate pentru iluminatul interior. Dispozitivele de iluminat similare sunt mai puternice. Cel mai adesea acestea se regăsesc în muzee, expoziții, săli de sport, centre comerciale etc. Cele mai populare sunt copii cu LED-uri. Ele se disting prin eficiența și lumina strălucitoare.
 • Astăzi, reflectoarele încastrate sunt una dintre cele mai frecvente. De regulă, ele au dimensiuni compacte.Acestea pot fi instalate atât în ​​tavanul dur, cât și în tavanul suspendat. Principalele avantaje ale acestui tip de iluminat sunt costurile accesibile și designul cu un nivel redus de cheie. Copii similare sunt folosite pentru a decora orice cameră, fie că este o cameră de zi confortabilă sau un tavan de baie mică.
 • Multe interioare armonios arata candelabre plafonul suspendat. Ele pot avea cele mai diferite forme și dimensiuni. Alegerea acestor corpuri de iluminat depinde în mare măsură de aspectul camerei și de înălțimea tavanului. De exemplu, pentru o cameră cu tavane mici nu ar trebui să alegeți candelabru prea voluminoase. Din punct de vedere vizual, va reduce spațiul deja modest. Un candelabru de lux poate fi atasat intr-o camera spatioasa. Cu acest detaliu puteți completa interiorul.
 • Cele mai flexibile sunt lămpile flexibile. Acestea includ tuburi neonale strălucitoare de diferite lungimi, cordoane duralight și benzi LED. Astfel de elemente pot fi instalate sub tavanul stretch, între diferite niveluri ale tavanului și structurilor de gips-carton, precum și de-a lungul plafoanelor de plafon. Instalarea acestor lumini se poate face manual.Nu va dura prea mult timp și efort. Este demn de remarcat durabilitatea sistemelor flexibile. Ei nu consumă prea multă electricitate și nu necesită întreținere.
 • Nu cu mult timp în urmă, structurile de iluminat pentru șenile au fost folosite pentru a proiecta interioare de interior. Inițial, acestea au completat centrele comerciale și spațiile de birouri, însă astăzi acestea se găsesc adesea în medii de acasă. Astfel de construcții constau dintr-un sistem de corpuri de iluminat atașate unei bare de bare - o șină cu o lungime de cel mult 3 m. Șinele sunt fixate într-o anumită combinație cu ajutorul diferitelor părți de legătură de diferite forme.
 • Cele mai populare sunt structurile în formă de L, drept, în cruce și dreptunghiulare. Ele sunt atașate direct la tavan și se duc în jos cu ajutorul unor cabluri speciale. Pe o bază pot fi amplasate mai multe corpuri de iluminat diferite.
 • Designul modern are luminile de pe tije. Astfel de opțiuni sunt folosite pentru a decora orice cameră: de la bucătărie până la dormitor. Acestea sunt disponibile în diverse forme și dimensiuni. Cel mai adesea, aceste opțiuni sunt făcute din metal și sunt suporturi de tavan de diferitedimensiuni cu nuanțe atașate la ele. Iluminarea similară arată organic în interioarele moderne. Ansamblurile clasice, cum ar fi aceste lămpi, nu ar trebui să fie completate.

lămpi

Următoarele tipuri de lămpi sunt potrivite pentru iluminatul interior:

 • becuri incandescente obișnuite;
 • becuri economice cu LED;
 • sisteme de iluminat flexibile;
 • lămpi cu neon. Astfel de dispozitive sunt utilizate cel mai adesea pentru iluminatul de fundal;
 • lămpi fluorescente;
 • spoturi luminoase;
 • lămpi cu halogen. Dacă există o iluminare ascunsă în tavan, acesta poate fi combinat atât cu lămpi spot cât și cu lămpi cu halogen.

Opțiuni neobișnuite de iluminare

Cu ajutorul iluminatului de înaltă calitate și frumos al tavanului, puteți transforma interiorul camerei și oferiți-i o șic specială.

 • Lumini de plafon neon arata foarte interesant si original. Tuburile de lumină pot fi instalate în nișă deschisă și închisă. Dacă alegeți o lumină neon deschisă, iluminatul din cameră va fi distribuit uniform și fără probleme. Dacă tavanul este echipat cu iluminare neonală într-o nișă închisă, atunci veți putea să formați o strălucire non-trivială care va accentua în mod eficient contururile structurii existente.Cu acest iluminat, puteți crea o imagine cu adevărat exclusivă și la modă a camerei.
 • Iluminarea gips-cartonului pe tavan pare neobișnuită și atractivă. Acest material se distinge prin ductilitate. Este ușor de procesat și supus oricărui decor. Pe tavan, puteți face o varietate de figuri din gips-carton: de la pătrate volumetrice mari sau dreptunghiuri la detalii unghiulare și modele abstracte. De regulă, astfel de modele interesante sunt decorate cu sisteme de iluminat flexibile de diferite culori.
 • Poate cel mai interesant mod de a transforma interiorul este un tavan de sticlă cu iluminare. Astfel de construcții constau dintr-un cadru fiabil și dens și ochelari cu film special conectat unul la celălalt. Lămpi sau benzi LED sunt instalate în nișe interne ale unui astfel de plafon original. Ochelarii în astfel de construcții pot fi transparenți și multi-colorați. Totul depinde de preferințele gustului proprietarilor.

Cum să aranjăm?

Lămpile de plafon pot fi amplasate în partea centrală a camerei, în jurul perimetrului, în diferite colțuri etc. Cu toate acestea, înainte de a alege locațiile pentru a instala corpuri de iluminat, este necesar să știți despre cerințele pentru locația lor.

 • Cea mai mică distanță de marginea peretelui față de lumina reflectoarelor de pe tavan ar trebui să fie de 20 cm.
 • Dacă alegeți un candelabru suspendat, atunci ar trebui să fie atârnat în centrul tavanului. Într-un apartament studio, o lampă similară poate fi instalată în centrul uneia dintre zonele funcționale.
 • Dacă în cameră există un tavan întins, atunci trebuie să existe o distanță de cel puțin 15 cm între lămpile și cusăturile filmului din PVC.
 • Dacă intenționați să vă referiți la aranjarea simetrică a luminilor de plafon, trebuie să vă asigurați că toate aparatele se află la aceeași distanță unul de altul și de pereți.

În prezent, există mai multe opțiuni de bază pentru proiectarea iluminatului interior.

Soluții de iluminat și interior

Proiectarea corpurilor de iluminat ar trebui să se potrivească cu interiorul încăperii.

 • Formele laconice și necomplicate sunt caracteristice tendinței loft populare și moderne. Becurile realizate în această direcție nu au decorațiuni suplimentare și elemente decorative. Pentru o astfel de lampă interioară se potrivesc cu vechime. Pentru ansambluri în stil loft, trebuie să alegeți o lumină din plastic, sticlă sau metal.
 • Cele mai simple și clare linii ar trebui să aibă lămpi de înaltă tehnologie plafon și minimalism. Ele pot fi fabricate din materiale industriale ieftine și au un aspect discret. De asemenea, în aceste setări moderne, plafonul luminos poate fi folosit ca lumină principală.
 • Astăzi, la vârf de popularitate este un stil atât de aeros ca Provence. În astfel de interioare armonios arata plafoane, completate de grinzi. Puteți completa aceste mobilier cu lămpi frumoase și elegante, cu nuanțe de lumină de culoare medie.
 • Iluminarea camerei în stil Art Nouveau ar trebui să aibă formele corecte și configurările indraznete, îndrăznețe și originale. Aceste interioare vor arăta armonios dispozitive în care există un elegant argintiu metalic sau vamale personalizate.
 • În ansamblurile clasice, candelabrele mari cu compoziții din fier forjat și din sticlă arată organic. Ele pot avea forme elegante și luxoase. Cu toate acestea, astfel de dispozitive de iluminat nu sunt potrivite pentru plafoanele mici.
7 fotografie

Cum sa alegi?

Alegerea iluminatului de înaltă calitate și a plafonului adecvat depinde de înălțimea și tipul de plafon.Deci, într-o cameră cu candelabre agățate de tavan cu baze prea lungi nu va arăta. O cameră cu o suprafață mare poate fi completată cu candelabre masive și mari, în care sunt mai mult de 3 lămpi. În plus, proiectarea dispozitivelor trebuie să se potrivească cu interiorul încăperii. Alegeți iluminatul de înaltă calitate și de încredere de la producătorii de renume. Este recomandat să se facă referire la modele fabricate din materiale ecologice și durabile. Astfel de specii vă vor servi mult timp și nu veți pierde aspectul atractiv chiar și după mulți ani.

8 fotografie

Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că verificați toate dispozitivele și componentele lămpii. Acestea ar trebui să fie în stare perfectă: păstrați ferm și nu țipați.

Idei moderne de design tavan

Într-un apartament studio cu pereți albi și un podeț decorat cu laminat de lapte, acesta va arăta plafon de gips-carton spectaculos, cu o inserție rotundă de film negru lucios în centru. Lămpile încastrate lămpi trebuie poziționate în jurul inserției întunecate, iar un candelabru metalic articulat cu nuanțe rotunde trebuie atârnat în centru.Un astfel de ansamblu va fi combinat organic cu bucătăria și zona de living.

În mansardă, plafoanele sunt adesea înclinate. Acestea pot fi completate atât cu candelabre încastrate cât și cu pandantive de dimensiuni mici. De exemplu, pe fundalul unui tavan alb și al unui zid din cărămidă accentuată, o lampă de plafon de stil de epocă va arăta armonios. Completați o astfel de cameră cu un scaun din rattan, precum și o masă ușoară și scaune.

Într-o cameră cu un plafon alb, pereți de bej moale și un podea decorat cu lămpi maro, luminile de tavă punctate montate pe partea dreaptă și stângă vor arăta spectaculoase. Puneți într-o astfel de cameră o canapea albă pe colț, un dulap alb sub televizor și o masă de cafea ușoară. Decora fereastra cu perdele bej.

În bucătăria luminoasă, cu o suită maro de lemn deasupra zonei de luat masa, puteți închide trei lămpi cu lămpi rotunde mari gri. Elementele de iluminat de acest fel vor echivala scaunele gri situate lângă masa de masă brună și lămpile de plafon încorporate în metal.

Lumina proiectorului pe tijele cu suprafețe învechite va arăta organic într-o baie cu pereți albi și o podea acoperită cu gresie albastră.Așezați pe unul din pereții oglinzilor din metal negru, precum și un dulap mare de bordură cu chiuvete negre și o carcasă cu imitație de piatră naturală. Ansamblul va fi original și aristocratic. Luminile de plafon încorporate în formă de pătrat vor arăta armonioase pe un plafon alb pe mai multe niveluri. Decoreaza peretii din camera cu tencuiala moale de piersic, si pune un laminat luminos pe podea. Puneți o canapea de colț bej deschis lângă perete și atârnați picturi dreptunghiulare de nuanțe pastelate deasupra ei. Finisați interiorul cu un covor alb pufos și cu perdele de aur pe ferestre.

Într-o bucătărie mică albă, cu o suită albă și o podea așezată cu laminat moale de ciocolată, lămpile metalice de pe bar vor arăta bine. Acestea ar trebui să fie amplasate deasupra zonelor funcționale de gătit. Spațiul rămas poate fi aprins cu corpuri de iluminat simple în formă rotundă.

Cum de a alege iluminatul în bucătărie, consultați videoclipul:

Într-un dormitor luxos, cu mobilier scump, decorat cu sculpturi și detalii de aur,un candelabru de tavan mare cu o bază de nuanțe de aur și argint, precum și 10 nuanțe de crem brulee și pandantive de cristal vor arăta spectaculoase.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor