Festiv de iluminat

Lanterne, lumini colorate și instalații luminoase în ajunul sărbătorilor ne fac să revenim din nou la copilărie și să credem într-un mic miracol. Luminile și accentele luminoase frumos plasate pot crea din spațiul obișnuit un loc fabulos, cu o atmosferă incredibilă pentru a sărbători un An Nou sau o sărbătoare de familie. Iluminatul de vacanță nu este doar o ghirlandă luminată, ci o știință reală, pentru care trebuie să urmați un set de reguli. Vom înțelege toate complicațiile organizării luminii de fundal și vom afla secretul iluminării adecvate.

Caracteristici speciale

Festivitatea de iluminat a devenit o parte a artei și astăzi este în mod inerent conectată nu numai cu Anul Nou, ci și cu o nuntă, sărbătoare de familie sau aniversare. Iluminarea poate transforma orice țară. În plus, iluminatul decorativ contribuie la evidențierea individualității site-ului și la crearea unei imagini de noapte unice.

Iluminatul decorativ include iluminarea diferitelor zone:

 • casa și acoperișul;
 • scara;
 • pistă;
 • foișor sau terasă în aer liber;
 • punerea accentelor pe site.

Și pentru a crea buna dispoziție, trebuie să urmați regulile.

Punctele cheie care trebuie ținute în minte:

 1. Compatibilitate temă de fundal de sărbătoare. Anul Nou de iluminat nu este potrivit pentru Halloween, iar utilizarea de elemente de iluminat volumetrice și luminoase este inacceptabil pentru o sărbătoare de nuntă.
 2. Pentru iluminatul în exterior și la domiciliu sunt selectate diferite dispozitive.
 3. În zona deschisă, elementele luminate ar trebui să fie alternate cu cele neinchise.
 4. Pentru fiecare articol individual este selectată propria lampă. Principalul lucru este că toate dispozitivele își completează strălucirea celuilalt.
 5. Lanternele mici vor ajuta la poziționarea accentelor punctuale și vor face compoziția globală mai romantică.
 6. Lumina de noapte nu trebuie să perturbe armonizarea locului în timpul zilei.

Alegerea iluminatului pentru diverse subiecte

Pentru o nuntă, este mai bine să utilizați dispozitive de iluminat moi și nu prea mari. În scopul de a crea o atmosferă de familie romantică, destul de ghirlande voluminoase în jurul perimetrului site-ului și heliu baloane cu becuri.Se potrivesc perfect în compoziția felinarelor sub formă de inimi. Astfel de lămpi decorative pot fi așezate pe verandă sau în copaci. Baloanele de heliu iluminate de LED-uri se vor potrivi perfect pentru sărbătorirea unei zile de naștere.

Jocul de lumini pe fundalul unei pàlți albe transformà chiar și cel mai neatins parcelà. Pentru sărbătorile de Anul Nou puteți plasa figuri tematice luminoase pe teren. Moș Crăciun, Snow Maiden, zăpadă, case și căprioare cu sanie sunt principalele atribute ale sărbătorii de iarnă. Iluminațiile volumetrice festive nu sunt ieftine, dar vor plăti mai mult de un an de la proprietarii lor.

Dacă pe site există un simbol principal al Anului Nou - o molidă pufoasă mare, decorarea ei ar trebui să fie elementul central al sărbătorii. Girlandele și jucăriile ar trebui să-și țină ochii. O lumină intermitentă festivă pe ramurile copacilor, învelită ușor cu zăpadă ușoară, arată incredibil de frumoasă. Dar, cel mai important, ceea ce ar trebui să acorzi o atenție atunci când alegeți ghirlande frumoase este siguranța lor.

Peisajul, lămpile de podea din grădină și felinarele cu lampă slabă vor crea în mod eficient și frumos compoziții ușoare pe site și vor evidenția melodiile. Nu așezați instrumentele la fiecare pas.Ele ar trebui nu numai să faciliteze mișcarea în jurul sitului, ci și să sublinieze cele mai bune elemente ale designului peisajului.

În același timp, dacă vorbim despre lămpile de podea, lumina ar trebui direcționată de sus în jos pentru a proteja oaspeții în timpul mișcării în întuneric. Această combinație de dispozitive vă va permite să admirați nu numai frumusețea sitului, ci și infinitatea cerului înstelat.

Ce dispozitive să utilizați pe stradă?

Produsele de iluminat de casă nu pot fi utilizate în aer liber. Ghirlandele și decorațiile nu trebuie să se teamă de îngheț, umiditate și vânt puternic. Orice pătrundere a apei poate provoca un pericol de incendiu. Aparatele de exterior ar trebui să aibă un grad ridicat de protecție împotriva umidității IP54.

Luminile de fațadă trebuie să fie din sticlă colorată, plastică sau ceramică. Și pentru iluminare, utilizați nu mai mult de trei nuante. Iluminarea trebuie plasată la o înălțime. Așezați luminile pe pereți și pe marginea acoperișului, decorați ușa din față.

Asigurați-vă că luați în considerare iluminarea pentru paturi de flori și mici structuri decorative, cum ar fi o fântână sau un rezervor artificial.

Apa iluminata este o vedere indescriptibil de frumoasa, asa ca daca exista un flux, o fantana sau un rezervor artificial in zona ta, asigurati-va ca instalati felinarele mici. Elementele reliefate vor ajuta la evidențierea iluminatului. Principalul lucru este să nu le plasați sub obiectul principal, dar la o mică distanță de el.

Iluminatul interior

În casa de pe fereastră arata cea mai bună ghirlandă monocromatică. Luminile ascunse în spatele unei perdele luminoase, sub o față de masă sau într-o vază de sticlă de pe masă vor părea foarte originale. Pentru a crea o atmosferă festivă în cameră nu va ajuta doar o ghirlandă luminată, ci și dispozitive de iluminat amplasate corect.

Lămpi suplimentare, sub formă de sfeșnic, vor decora perfect șemineul. Și pentru partiții figurate sau rafturi, puteți utiliza benzi LED.

Lumânările în sfeșnici din sticlă vor arăta originale pe treptele casei. Desigur, ele pot fi folosite numai în condiții de siguranță și dacă nu există copii mici sau animale de companie în casă. Pentru un foișor sau o terasă în aer liber, alegeți o lumină difuză moale, cu un fundal cald. Astfel, puteți crea o atmosferă confortabilă, care să conducă la o conversație ocazională cu familia și prietenii.

Alegerea iluminatului

Pentru a ilumina scările, balustradele, copacii și fațada clădirii, trebuie să utilizați produse cu un grad ridicat de protecție. Principalele modele care pot fi utilizate sunt:

 • frânghie - este un cordon închis, lung, din PVC, cu LED-uri și becuri incandescente.
 • LED-uri și benzi LED utilizate pe scară largă în interior. Pentru strada sunt de asemenea folosite, dar deja unele modele cu un grad ridicat de protecție de la umiditate. Panglicile cu LED-uri RGB oferă mai multe soluții color. Mai multe opțiuni de iluminare - monocrom sau color, lumină de funcționare sau mod dinamic, grilă, perdea sau linie. LED-ul de fundal este mai durabil și mai luminos.
 • Lămpi flexibile de neon - aceasta este o îndoire a cablului din PVC, pentru care 4W este suficient. Este montat pe pereți cu etanșant sau superglue.
 • Lumânări electrice - Sunt foarte asemănătoare cu cele obișnuite, dar nu se topesc, nu sunt capabile să ardă sau să creeze o situație de pericol de incendiu. Ei vor "arde" cu lumină caldă confortabilă.

Orice opțiune poate transforma o casă obișnuită într-una fabuloasă. Toate aceste tipuri de dispozitive pot fi folosite pentru a desemna un element separat, de exemplu, pentru deschiderea unei ferestre sau pentru a fi prezentate sub formă de rețele sau perdele întregi.

Idei interesante

Crearea unui iluminat festiv, amintiți-vă cât de important este combinarea dispozitivelor de iluminare între ele.

Iluminatul de vacanță la domiciliu ar trebui să creeze un spectacol incredibil, să se înveselească și astfel ca toată lumea care trece să se oprească să-l admire.

O iluminare frumoasă poate fi creată fără ajutorul luminilor electrice. Lumanari în cutii de protecție și sfeșnice vor înmulți parcela unei case de țară cu căldură și strălucire.

În noaptea fabuloasă a Anului Nou într-o casă atât de caldă și elegantă, magia se va întâmpla cu siguranță, iar fericirea și norocul vor bate la ușă.

Imagini ale corpurilor de iluminat de design de Anul Nou, consultați următorul videoclip

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor