Lămpi cu stil retro

Cu câteva decenii în urmă, lămpile Edison au servit ca o sursă de lumină, ele constituind un element esențial în viața de zi cu zi. Dar în timp, totul se schimbă. Și viața lucrurilor familiare din jurul nostru se schimbă. Acum ele sunt numite - lămpi în stilul "retro".

În perioada de existență a apărut o nouă bobină, acum funcția lor principală nu este emisia de lumină, ci servind estetica, umplând spațiul cu altă căldură, nu mecanică, ci confortabilă și familiară.

Caracteristici speciale

Înapoi în 1879, Thomas Alva Edison a făcut o descoperire tehnologică prin crearea unei astfel de lămpi cu incandescență care să poată dura mult, sigur și să fie accesibilă tuturor. Progresul a mers mult înainte și acum lămpile cu LED, halogen și fluorescente pot fi găsite pe rafturile magazinelor. În lumea modernă, lămpile în stil retro se numesc în mod obișnuit lampa Edison, în onoarea inventatorului său.

Ele sunt folosite pentru anturaj și pentru a crea o anumită atmosferă nu numai în apartamente, ci și în cafenele, baruri, hoteluri, restaurante, magazine.

Producatori

Bulbi de antichitate produce multe companii în Elveția, Danemarca, China, Olanda și în alte țări:

 • Marcă daneză Danlamp se specializează numai în produse de înaltă calitate, durata de viață a acestui producător este de 3 ori mai mare decât cea a altor firme. O caracteristică specială a acestui brand este o strălucire caldă, naturală.
 • Righi Licht AG produce lămpi de epocă în Elveția, compania funcționează din 1906. Produsele au durabilitate. Particularitatea acestei companii este că cele mai importante elemente sunt încă asamblate manual de la fabrică, garantând astfel o durată de viață ridicată.
 • Brandul olandez nou Calex produce lămpi de designer conform noilor tehnologii, folosește sticlă colorată.
 • Cea mai mare companie din Rusia pentru producția de lămpi "retro" și accesorii pentru ele este o fabrică de bunuri electrice "Gusev". Puteți comanda astfel de elemente originale de design de mediu în aproape orice magazin online de aparate electrice.
 • Sortiment mare de site-uri prezente Producătorii chinezi, atrăgând un preț scăzut, în timp ce calitatea produsului este foarte scăzută.

În procesul de cumpărare a acestor obiecte de epocă trebuie să acordați atenție etichetării, indică tensiunea optimă care trebuie respectată atunci când se utilizează. Cu o creștere a tensiunii chiar și prin indici nesemnificativi, durata de viață a lămpilor de epocă este semnificativ redusă.

Atunci când se utilizează lămpi sau lămpi de podea, este necesar să se acorde atenție faptului că mișcarea lor este pornită, pornirea și oprirea frecvente reduce durata de viață și chiar le poate dezactiva.

tipuri

Lămpile în stil retro nu sunt neapărat "agățate de pere", ele pot fi complet diferite: lungi, în formă de butoi, rotunde, ovale, rectangulare și altele. Ochelarii au, de asemenea, nuanțe diferite, pot fi cu incluziuni diferite, praf de aur, decor. Culoarea standard a sticlei Edison este de culoare galbenă.

Principalul punct de atracție al lămpilor de epocă este un filament de tungsten, care, în timp ce curbează, creează un model special în interiorul "domei" de sticlă a dispozitivului. Principalele figuri ale filamentului de wolfram:

 • în spirală;
 • Pom de Crăciun;
 • foaie;
 • veveriță cușcă;
 • ac de păr;
 • bucla.

Într-o lampă Edison poate fi un număr nelimitat de filamente de wolfram, dar puterea lămpii nu depinde de ea, ci doar creșterea prețurilor cu numărul lor.

Punctele tari și punctele slabe

Produsele în stil retro, ca și alte produse, au argumente pro și contra. Pentru ca unele momente să nu fie o surpriză pentru viitorii proprietari ai acestor lucruri de epocă, merită înțeleasă punctele lor forte și slăbiciunile.

avantaje:

 • lămpile moderne de economisire a energiei conțin mercur, iar în modelele Edison este absent;
 • Lampile LED necesită un transformator, iar lămpile "retro" nu au nevoie de acestea;
 • un indice de redare a culorilor;
 • rezistenta la fluctuatiile de temperatura (atat la caldura cat si la rece), bine tolerata de condens;
 • datorită filamentului tungsten, au o strălucire incredibilă;
 • Un cartuș standard este potrivit pentru funcționarea lor;
 • la curent alternativ, pâlpâirea nu este atât de vizibilă (acest lucru este important pentru munca în fabrici);
 • fabricate la tensiuni foarte diferite (de la fracții la sute de volți);
 • atunci când lucrați la curent alternativ nu există buzz;
 • Lămpile Edison nu produc interferențe radio;
 • posedă forme originale.

dezavantaje:

 • nu cea mai lungă durată de viață, doar 3500 de ore;
 • suprafața este foarte fierbinte, astfel încât lămpile nu ar trebui să fie decorate cu obiecte din plastic sau ușor topite, în special paie, se poate arunca instantaneu de la supraîncălzire;
 • au un consum mare de energie.

Idei de proiectare

Șapte moduri de decor neobișnuit cu lămpi de epocă Edison folosite:

 • Royal lux. Vopsea lămpile uzate cu vopsea pulverizată sau orice altul, decora cu perle artificiale, pietre, panglici sau alte minunate lucruri frumoase. Poate fi folosit ca jucării pentru copaci de Crăciun, decorațiuni pentru nunți și alte sărbători.
 • Menajerie din sticlă. Pentru a face acest lucru, îndepărtați cu atenție baza, scufundați în interiorul lămpii o figură a unui animal, de exemplu, o broască țestoasă adusă dintr-o vacanță, sub ea puteți turna nisip, puneți alge uscate, aceasta va servi ca o amintire a vacanței fabuloase într-o țară îndepărtată și fierbinte. Sau un urs polar poate fi înconjurat de bucăți de bumbac stropite cu sclipici. Introduceți baza înapoi, lipind o panglică albastră de satin.

Acesta va fi un mare cadou pentru Anul Nou.Orice lucru poate fi pus în lampă, de exemplu, plante rafinate, astfel amenajarea unui mini-herbar.

 • Arta moderna: umerase luminoase. Scoateți baza de pe lampă, introduceți șurubul în ea, astfel încât vârful să fie în afară, fixați șurubul cu adeziv și introduceți baza înapoi în lampă. Lipiți lampa în mortarul de ciment, lăsați-o să se usuce. Trageți în perete unde va fi așezat cuierul, orificiul pentru șurub, introduceți diblul din plastic și înșurubați lampa de suspendare. Designul original al apartamentului dvs. este gata: nu este doar un cuier, ci o adevărată opere de artă.
 • Lămpi frământată din Evul Mediu. Scoateți baza de la lampă, turnați ulei în lampă (esențială, aromatică), faceți o gaură în bază și întindeți fitilul (poate fi făcut dintr-o frânghie sau o frânghie nautică). Fixați baza (poate fi fixată cu lipici sau atașată pentru a ține marginea, lipită de marginea bazei și de lampă) astfel încât una din marginea ei să fie în ulei, iar cealaltă în afară (ca o lumanare). Lanterna este gata de utilizare, trebuie doar să vă aprindeți și să simțiți aroma delicată elegantă care vă va înconjura întregul spațiu.
 • Sarutul primavara. În baza pentru a face o gaură, lipiți lanțuri elegante, frânghii, astfel încât să puteți atârna acest design ca o ghirlandă. Pentru a închide această construcție în apartamentul său, la cabana, turnați apa în lămpi și puneți flori în ele. Primăvara a venit să te viziteze.
 • Pere minte - nu poți mânca. Înfășurați un bec vechi cu un fir (o frânghie care lega prăjiturile în timpul perioadei sovietice), faceți o coadă de păr dintr-o crenguță de copac, atașați-o pentru a lipi. Înainte de a începe bobina, carcasa de sticlă trebuie să fie împrășată și cu adeziv, ar trebui să începeți să înfășurați de jos, făcând o curbură în partea inferioară a lămpii și apoi să mergeți mai sus la coadă prin principiul cohleei. Acest element de decor va adăuga condimente în bucătăria dvs.
 • Lămpi sculptate. Ele pot fi lipite împreună pentru a forma bile, stele și figuri animale. Decorarea cu pietre, vopsele, panglici, arcuri, puteți crea o atmosferă de magie în casă.

Retro-lampa este un obiect universal în decor, poate fi vopsit, atârnat, umplut cu ajutorul mai multor astfel de produse de vază, folosite în nevoile gospodăriei.

Creativitatea este limitată doar de imaginația ta.

Veți afla mai multe despre lămpile retro în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor