Atingeți iluminarea

Iluminatul artificial este un element integrat în orice cameră, indiferent de stil, dimensiune, scop și alți parametri. Dispozitivele de iluminat nu numai că îndeplinesc o funcție importantă, umple camera cu lumină, dar joacă, de asemenea, un rol semnificativ ca element decorativ. Ele sunt folosite pentru a evidenția anumite accente, pentru a stabili lămpi lângă picturi, figurine, fotografii și piese de mobilier. De asemenea, fără lămpi nu se poate face în timpul muncii sau studierii nocturne.

Trebuie remarcat faptul că, cu ajutorul luminii, puteți schimba vizual dimensiunea camerei și chiar arhitectura acesteia.

Pentru a fi confortabil în cameră, este necesar să reglați luminozitatea luminii. Este necesar să se stabilească elemente suplimentare care trebuie monitorizate în mod constant.Pentru o utilizare convenabilă și siguranță, a dezvoltat iluminarea "inteligentă". Mai departe, în articol vom vorbi despre lumina senzorilor și despre domeniul lor de utilizare.

specie

Piața modernă oferă o gamă largă de lumini "inteligente".

Toate produsele de acest tip pot fi împărțite în două subgrupe:

 • modele cu baterie;
 • lămpile alimentate de la rețea.

De asemenea, dispozitivele de iluminat pot fi plasate pe perete sau pe masă și pe alte suprafețe orizontale plate. În funcție de tipul de lampă, temperatura luminii poate fi caldă sau rece.

Lămpile de masă sunt cele mai des folosite pentru proiectarea zonelor de lucru, pe biroul din apropierea calculatorului.

Opțiunile de perete sunt cel mai des atașate lângă paturi, piedestaluri și alte piese de mobilier. Acestea sunt, de asemenea, instalate în zone cu o lipsă semnificativă de iluminare naturală sau artificială.

Lumini de atingere sunt utilizate în mod activ pentru birou, birou, birou. Becurile care se transformă pe ele însele sunt un element comun pentru stilul high-tech - high-tech.

În această direcție decorativă, cu cât mai multă automatizare, cu atât mai bine.

Caracteristici speciale

Luminile senzorilor sunt echipate cu senzori speciali care răspund mișcării. Acest element distinge lămpile de acest tip de alte produse de pe piață. Datorită senzorilor, lămpile sunt pornite și oprite automat. Acest lucru este foarte convenabil, mai ales dacă camera nu are ferestre sau camera este situată pe partea de nord.

În loc să căutați un întrerupător, mergeți doar în lampă.

Este demn de remarcat faptul că instalarea de iluminat tactil va economisi în mod semnificativ banii cheltuiți pe energie electrică. Astfel, lumina "inteligentă" nu este numai convenabilă, ci și profitabilă. Instalarea lămpii necesită puțin timp și nu este deloc complicată.

Pentru a obține nivelul maxim de confort de la dispozitiv, este necesar să se adapteze acești parametri:

 • Perioada de funcționare a comutatorului.
 • Distanța de răspuns.
 • Sensibilitatea lămpii.

Moda pentru senzori

Lămpile cu atingere de astăzi sunt răspândite, modelele cu LED-uri fiind deosebit de populare. Acest tip de lampă strălucește puternic și consumă un minim de energie electrică. Având în vedere gama bogată, cumpărătorii au posibilitatea de a alege opțiunea cea mai convenabilă, practică și mai elegantă. Trebuie menționat faptul că metoda de instalare depinde de modificarea lămpii.Echipamentele pentru camera senzorială pot fi achiziționate prin magazine online sau la punctele de vânzare a dispozitivelor de iluminat.

În încăperile de locuit, lămpi "inteligente" se găsesc adesea în bucătărie. Când mâinile sunt ocupate cu curățarea sau gătitul, atingeți luminile sunt exact ceea ce aveți nevoie. În cazul în care copiii locuiesc în apartament, o lampă confortabilă îi va ajuta pe copil să ridice teama de întuneric.

Cu doar o atingere, copilul poate aprinde lumina dacă se trezește în mijlocul nopții.

Principiul de funcționare

Un senzor care răspunde la atingere este atașat corpului lămpii. Acest element este conectat la dispozitivul responsabil pentru cantitatea de lumină și funcționează pe principiul unui condensator standard. Carcasa lămpii funcționează ca o placă de condensator.

Capacitatea condensatorului crește, de îndată ce utilizatorul atinge dispozitivul. Ca urmare a unor astfel de modificări, senzorul pornește și transmite un semnal pentru a porni becul sau a porni-l pentru a îl opri. Toate aceste procese au o clipă. Trebuie remarcat faptul că becurile de economisire a energiei care înlocuiesc opțiunile anterioare nu sunt reglementate în ceea ce privește controlul luminozității iluminării.

Atunci când cumpărați un dispozitiv, este necesar să luați în considerare tipul de lampă utilizat pentru o anumită lampă. Dacă modelul este proiectat exclusiv pentru lămpi fluorescente, atunci utilizarea de halogen sau alte opțiuni este foarte descurajată. În funcție de model, lampa poate avea mai multe moduri de funcționare și tipuri de pornire.

Lampa poate fi aprinsă prin atingere sau când persoana se află la o anumită distanță de dispozitivul de iluminare.

Termeni de utilizare

În magazinele specializate apar tot mai multe modele îmbunătățite, care au o frecvență înaltă și fixează abordarea unei persoane la o distanță mai mare. Pentru utilizator a avut ocazia de a personaliza lucrul la lampă pentru ei înșiși, dezvoltatorii dota lampa cu o serie de funcții.

Dacă vorbim despre un dispozitiv care operează de la rețea și este conectat la un sistem comun, după plasare este necesar să conectați două fire: zero și fază.

De asemenea, după cumpărare, este necesar să vă familiarizați cu instrucțiunile și să urmați anumite recomandări.

Baterie alimentată

Datorită compactității, practicității și funcționării convenabile, sursele de iluminare "inteligente" pe baterii au câștigat o mare popularitate. Pentru fixarea convenabilă, dispozitivul este echipat cu o bandă adezivă puternică sau dispozitive de fixare pentru șuruburi cu auto-filetare.

La vânzare există modele care sunt incluse în momentul în care o persoană se află la o distanță de 3 metri. În funcție de tipul de dispozitiv, unghiul de acoperire poate fi diferit, de la 90 la 360 de grade. Informații detaliate despre caracteristicile unei lămpi specifice pot fi găsite în documentația pentru dispozitiv.

De regulă, pentru funcționarea corpurilor de iluminat compacte sunt necesare 4 baterii AA. Ca sursă de lumină, lămpile LED sunt cele mai des utilizate.

Dacă este necesar, puteți lua o lampă cu dvs. într-o călătorie. Acest dispozitiv este util pentru persoanele cu probleme de vedere. O sursă de lumină suplimentară pe care o puteți lua împreună cu dvs. pentru a lucra în birou va face fluxul de lucru mai confortabil și mai fructuos.

Dacă trebuie să aprindeți un hambar sau orice altă iluminare auxiliară, în care nu există lumină, lampa de contact cu baterii se va potrivi perfect.

În acest caz, se recomandă achiziționarea unui model cu carcasă impermeabilă.

Avantajele dispozitivelor pe baterii:

 • Salvarea spațiului liber.
 • Utilizare practică, sigură și convenabilă.
 • O gamă largă. Produsele diferă nu numai prin aspect, ci și prin funcționalitate.
 • Prețuri favorabile.
 • Economisirea energiei electrice.
 • Proces de instalare facil al dispozitivului de fixare.
 • Versatilitate. Sfera de utilizare a acestora este largă - de la spații rezidențiale până la birouri, săli de conferințe și birouri.
 • Durată lungă de viață dacă banii au fost cheltuiți pe lămpi de înaltă calitate.
 • Protecția mediului. Produsele produse în conformitate cu standardele internaționale sunt ecologice și complet inofensive pentru sănătate.

Mărci comerciale populare

Brandul chinezesc Xiaomi, cunoscut pentru smartphone-urile sale accesibile, fabrică, de asemenea, o gamă largă de tehnologii "inteligente", inclusiv corpuri de iluminat cu ecran tactil. Lămpile cu atingere de la marca de mai sus sunt utilizate pe scară largă datorită unui raport rezonabil de preț și calitate, precum și caracter practic și compact.

Lămpile elegant și confortabile pot fi amplasate în orice zonă a casei, fie că este vorba de un mic birou sau de o noptieră.Produsele cu marca Xiaomi vândute în întreaga lume.

Cumpărătorii din Rusia pot aprecia toate avantajele lămpilor, comandă bunuri prin intermediul unui magazin online sau cumpărând-o în magazine specializate.

Varietate de modele

În ciuda faptului că lămpile LED sunt întruchiparea tehnologiei moderne, subiectul antichității este încă folosit în fabricarea lămpilor "inteligente". Lampa "flacara" arata vizual ca un castron cu un incendiu care arde in el. Desigur, aceasta este o imitație pricepută, realizată prin jocul de lumină, material textil și alte elemente.

O lampă de acest tip va fi o decorație extraordinară și atractivă a camerei în stil etnic.

opinii

Recenzile lămpilor "inteligente" sunt în mare parte pozitive. Cumpărătorii care au apreciat personal avantajele lămpilor cu LED-uri arată că acestea sunt lămpi foarte convenabile, practice și în același timp elegante.

Părinții tineri declară că lampa cu atingere reprezintă cea mai bună achiziție pentru camera copiilor.

Prin utilizarea simplă, copiii învață rapid să controleze iluminarea.

Costul accesibil al acestui tip de produs a jucat un rol important în distribuirea și popularizarea iluminării senzoriale. Trebuie remarcat faptul că prețul depinde de producător, funcționalitatea modelului, tipul de lampă și alți parametri.

Recenzile laudative au arătat că iluminatul senzorial ar fi destul de potrivit pe baza diferitelor tipuri de clădiri: case și apartamente (toate locațiile, inclusiv holul și coridoarele), clădiri de birouri, săli de lucru, magazine și așa mai departe.

Veți afla mai multe despre iluminarea prin atingere în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor