Becuri LED pentru spoturi

Lămpile LED pentru reflectoare de astăzi sunt foarte răspândite. Acestea pot fi aplicate atât în ​​gospodărie, cât și în condiții industriale. Ele sunt foarte economice de utilizat și, de asemenea, arata elegant și modern.

avantaje

Acele momente în care era imposibil să înlocuiască o lampă obișnuită cu ceva rămas în trecut. Până în prezent, nici un apartament modern nu se poate face fără dispozitive LED, și există motive specifice pentru acest lucru.

Principalele avantaje:

 • Durată lungă de viață. În durabilitatea lor, becurile cu LED-uri depășesc în mod semnificativ opțiunile similare.
 • Cost eficient pentru utilizare. Acesta este unul dintre principalii parametri prin care aceste produse sunt atât de răspândite.Cu acest tip de lampă, costurile dvs. de energie pot fi reduse cu până la 70%.
 • Securitate absolută. În fabricarea becurilor cu LED-uri pentru lămpile întoarse nu se utilizează substanțe nocive (mercur, etc.). Dispozitivele nu prezintă niciun pericol pentru oameni sau pentru mediu.
 • Muncă neîntreruptă. Dacă puneți un astfel de bec în corpul dvs. de iluminat, atunci nu va trebui să îl schimbați des. Funcționează corect și continuu. Acest lucru se datorează calității ridicate a produsului și fiabilității sale.
 • Abilitatea de a crea un design unic. Cu această invenție este ușor să creați în apartamentul dvs. o atmosferă foarte elegantă și unică. Puteți combina becuri de diferite dimensiuni, forme și culori. Opțiunile de design pentru astfel de cazuri sunt nesfârșite. Orice cameră va străluci cu culori noi.

Dezavantajele acestor becuri includ prețul foarte scump.

Cu toate acestea, dacă combinați prețul cu durata de viață a produsului (de la 4 la 11 ani), atunci suma nu va părea prea mare.

Cum sa alegi?

Atunci când cumpărați un astfel de produs, este important să luați în considerare câțiva parametri:

 • Hue. Variantele de culoare produc cea mai largă gamă de nuanțe: de la roșu la violet, de la alb la galben. Dacă sunteți obișnuiți cu lumina pe care o furnizează o lampă tradițională cu incandescență, dar doriți să economisiți energia electrică și să o schimbați, există o soluție. Puteți să ridicați cu ușurință lampa LED, care va da exact aceeași lumină ca un bec cu tungsten.
 • Luminozitate. Acest parametru este măsurat în Kelvin și este indicat pe ambalajul produsului. Amintiți-vă: nu obțineți prea multe opțiuni luminoase pentru casă, pentru a nu afecta vederea.
 • Suma. LED-ul pentru un reflector oferă un fascicul direcțional de lumină, astfel încât pentru a ilumina o cameră mare bine, va trebui să cumpere un număr suficient de produse. Asigurați-vă că setați numărul exact înainte de a merge la cumpărături.

De asemenea, este foarte important să țineți cont de tipul de reflector pentru care intenționați să cumpărați un LED. În total, în magazinele moderne (E-14, MR-40, A60, C37 și altele) există aproximativ o duzină de tipuri diferite de socluri care sunt potrivite pentru anumite lămpi.

Asigurați-vă că ați verificat ce varietate aparține aparatul de iluminat și, pe baza acestuia, achiziționați o lampă LED.

Cum să înlocuiți?

După cum sa menționat deja, LED-urile au o durată lungă de viață și foarte rar arde. Dar dacă mai trebuie să introduceți o lampă cu diode în lampă, rețineți câteva reguli importante:

 1. Înainte de a începe lucrul, asigurați-vă că ați oprit alimentarea cu energie electrică.
 2. Înainte de a începe să înlocuiți becul, așteptați până când lampa sa răcit complet (dacă este necesar).
 3. Fiți foarte atent dacă trebuie să scoateți LED-ul din lampă, care are un corp din sticlă. În timp, materialul devine foarte fragil.
 4. Când nu reușiți să deconectați cartușul de la bază, ar trebui să scoateți complet dispozitivul și să-l deconectați de la electricitate, apoi scoateți becul din partea inferioară. Această situație poate apărea în cazul unei conexiuni incomplete a cartușului și a conductorului, datorită căruia, sub influența temperaturilor ridicate, becul electric se lipsește uneori de bază.
 5. Înainte de a introduce lampa în cartuș, asigurați-vă că verificați dacă puterea sa se potrivește corpului de iluminat. Acest lucru este foarte important, deoarece dacă instalați un bec cu putere mai mare, puteți cauza transformarea unui transformator sau a unui controler.Fii extrem de atent în acest proces.

Deci, acum ia în considerare în mod direct procesul de înlocuire a becului.

 • După ce opriți alimentarea și verificați puterea LED-ului, scoateți becul vechi. În cazul spoturilor, acest lucru este foarte ușor de făcut, doar trageți-l ușor de un inel special.
 • Apoi, instalați o nouă lumină LED și înlocuiți inelul.
 • După aceasta, puteți activa grila electrică și puteți verifica funcționarea lămpii.

După cum puteți vedea, procesul nu este deosebit de dificil și nu necesită mult timp. Puteți face față cu ușurință acestei sarcini fără ajutor.

Pentru camere diferite

Spotlights sunt o opțiune versatilă care arată minunat în camere de orice dimensiune și stil.

Dar există încă câteva reguli care vor ajuta la aranjarea mai eficientă a iluminatului în spațiu.

 • Coridor sau coridor. Pentru aceste încăperi, iluminatul joacă un rol foarte important, deoarece cel mai adesea holurile sunt destul de mici. În plus, nu există ferestre în astfel de încăperi, ceea ce înseamnă că este necesar să se creeze cea mai confortabilă iluminare artificială acolo.

Alegeți mai multe spoturi cu LED-uri pentru a extinde puțin spațiul.

 • Bucătărie. Echipamentul de punct pentru o astfel de cameră este o baghetă magică reală. Nu trebuie să spălați cea mai mare parte a lustrelor sau a lămpilor de podea. Cu ajutorul lămpilor mici este ușor să alocați zone de lucru sau să împărțiți în mod eficient spațiul în zone. De exemplu, în zona de gătit și de luat masa.
 • Camera de zi. Foarte adesea pentru sală aceste lămpi sunt utilizate atât ca sursă principală, cât și ca sursă auxiliară de lumină. De asemenea, va fi foarte potrivit zonarea cu lumină și selectarea locului de muncă.

Veți afla mai multe despre lămpile cu LED-uri pentru spoturi în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor