Becuri LED cu senzor de mișcare

 Becuri LED cu senzor de mișcare

LED-urile sunt surse unice de lumină care consumă puțină energie, în timp ce emite un flux luminos luminos. Astăzi sunt obișnuiți să facă diferite corpuri de iluminat.

Dintre toate acestea, diversitatea ar trebui să evidențieze lampa LED cu senzor de mișcare. Design-ul a apărut pe piață relativ recent, dar deja a câștigat popularitate în rândul utilizatorilor.

Caracteristici de design

Lămpile cu LED-uri sunt realizate sub forma unui bec din plastic sau oțel, care este instalat pe un cadru metalic. Astăzi există produse cu senzor de mișcare și lumină. Ele sunt mult mai practice decât modelele clasice, deoarece vă permit să controlați includerea sistemului fără intervenția omului.

O astfel de construcție constă din mai multe elemente de bază:

 1. Frame. Se compune frecvent dintr-un capac și un bec de sticlă, unde dispozitivul este plasat.
 2. LED-uri. Acestea sunt conectate la o placă specială și au un cadru din aluminiu pentru disiparea căldurii. Ele sunt situate pe suprafața plăcii pe care se află pe perimetrul ei într-o ordine diferită. Rețineți că numărul de LED-uri poate fi diferit, în funcție de puterea și producătorul lămpii.
 3. Senzor de infraroșu. Acest sistem constă dintr-un emițător de semnal și procesorul său. Acesta este montat direct în mijlocul plăcii, unde sunt amplasate LED-urile. Toți producătorii încearcă să reducă la minimum distanța de la senzorul IR și geamul de protecție. Un astfel de sistem acționează ca o schimbare în cazul unei persoane care intră în zona de acțiune.

Intervalul senzorului variază într-un interval diferit, dar adesea nu depășește 8 m.

Trebuie remarcat faptul că senzorul de mișcare poate fi conectat la o lampă de diodă standard. Dar, în același timp, acest design va fi amplasat în afara carcasei lămpii. Acest lucru vă permite să vă adaptați domeniul de acțiune pentru nevoile specifice ale omului și să eliminați dependența de amplasarea lămpii.

Principiul de funcționare

Lămpile cu LED-uri cu senzori de mișcare sunt folosite destul de des, deoarece sunt foarte convenabile și practice. Funcționarea acestui sistem poate fi descrisă în mai multe etape succesive:

 1. Corpul uman emite în mod constant radiații infraroșii. Prin urmare, dacă intră în zona senzorului de pe lampă, acest flux ajunge la obiectivul Fresnel și la senzorul termic.
 2. După aceasta, mecanismul analizează fluxul de căldură și, dacă este destul de puternic, efectuează includerea unui bec. Pentru a face acest lucru, se conectează un circuit electric rupt.
 3. Când obiectul dispare din domeniul senzorului cu două fire, dispozitivul emite un semnal pentru a deschide circuitul. În unele lămpi, sistemul nu se oprește imediat, dar numai după o anumită perioadă de timp. În același timp, dispozitivul strălucește, dar numai cu o luminozitate mult mai scăzută.

Senzorul poate fi utilizat din rețea și cu baterii. Prin urmare, aceste dispozitive sunt potrivite atât pentru uzul industrial, cât și pentru uzul industrial.

Avantaje și dezavantaje

Utilizarea becurilor LED cu senzor de mișcare reprezintă o ocazie unică de a vă face casa mai confortabilă. Popularitatea acestor structuri se datorează mai multor avantaje:

 1. Comutator de lumină la distanță. Nu este nevoie să mutați comutatorul, care este responsabil pentru un anumit bec. Rețineți că acestea sunt, de asemenea, completate de comutatoare care vă permit să utilizați sistemul separat.
 2. Instalare ușoară. Lămpile cu LED-uri spre exterior practic nu diferă de omologii lor clasici. Ele au aceeași bază, care le permite să fie înșurubate în găurile standard.
 3. Caracteristicile luminii. De asemenea, acești indicatori practic nu diferă de alte tipuri de lămpi. În același timp, există mai multe modificări ale acestor produse pe piață, ceea ce le permite să fie selectate pentru condiții de muncă specifice.
 4. Economie. Acest lucru se datorează particularităților LED-urilor, care consumă mult mai puțină energie decât alte tipuri de lămpi. De exemplu, un singur dispozitiv LED cu 5 wați va înlocui un bec convențional incandescent cu o caracteristică de 60 wați.
 5. Cost. Prețul acestor lămpi este puțin mai mare decât alte modele de dispozitive. Dar acest lucru este echilibrat de funcționarea îndelungată și fiabilă a sistemului.

Dar lămpile cu senzori de mișcare nu sunt universale și au mai multe dezavantaje:

 • Posibilitatea unui răspuns incorect. Acest lucru se datorează faptului că senzorii IR răspund la căldură, care este de asemenea emis de alte surse. Problema principală este creată de animalele de companie. Dar există unele modificări ale dispozitivelor care permit schimbarea sensibilității. Aceasta reduce într-o oarecare măsură probabilitatea de declanșare a animalelor.
 • Dacă becul este instalat pe stradă, atunci includerea acestuia poate apărea și în vânturi puternice. Acest lucru face imposibilă controlul sistemului. Prin urmare, cea mai bună opțiune ar fi folosirea becurilor în pridvor sau în interiorul casei.
 • Locul de instalare. Adesea, aceste becuri sunt instalate în interiorul apartamentului, ceea ce îi permite să controleze întreaga cameră. Dar dacă camera este mare, atunci este important să alegeți atașamentul potrivit. În cazul în care becul nu funcționează la un moment dat, atunci acesta nu este decât inutil. Rețineți că montarea pe perete limitează intervalul dispozitivului.

Clasificarea dispozitivelor

Becurile LED cu senzori de mișcare pot fi împărțite în grupuri în funcție de mai multe criterii. Dintre acestea, unul dintre cei mai importanți este tipul de senzor și scopul acestuia. În funcție de această emisie:

 1. Dispozitive cu senzori de mișcare. Acestea funcționează pe baza radiației infraroșii. Alte tipuri de senzori nu sunt practic găsite, deoarece au un domeniu limitat sau un cost ridicat.
 2. Bec cu senzor de sunet. Lucrează când sunt expuse la unde acustice. În același timp, volumul semnalului poate fi de asemenea ajustat, ceea ce vă permite să excludeți includerea lămpilor atunci când vocea animalelor sau a sunetelor de stradă.
 3. Produse cu senzori de lumină. Acest tip de senzor vă permite să activați lumina într-o anumită perioadă a zilei. Ele sunt folosite ca dispozitive separate mai degrabă rareori, deoarece nu permit utilizarea eficientă a energiei. Adesea ele sunt completate de senzori infraroșii care lucrează cu ei într-o pereche.

În ceea ce privește lămpile LED-uri în sine, există, de asemenea, mai multe tipuri de ele.

Ele sunt clasificate în funcție de culoarea fluxului de lumină:

 1. Alb. Dispozitivele sunt destinate utilizării pe stradă.
 2. Neutru. Becurile de acest tip emite și culori albe, dar ele sunt deja folosite în organizarea iluminării în spații industriale.
 3. Galben. Un flux luminos cald, care este perfect pentru spațiile rezidențiale.
 4. Multicoloră.Becurile de acest tip sunt utilizate în principal pentru decorarea interiorului ca sistem auxiliar.

Criterii de selecție

Becurile cu senzori de mișcare sunt un fel de modele clasice, dar numai cu funcționalități îmbunătățite. Când se cumpără modificări cu LED-uri, trebuie să se acorde atenție mai multor indicatori:

 1. Dispozitivul de alimentare. Adesea intensitatea fluxului luminos și luminozitatea acestuia depind de el. Acești parametri sunt selectați numai pentru nevoi personale.
 2. Puterea luminii. Această valoare este indicată în lumeni pe fiecare instrument. Cu cât este mai mare, cu atât este mai luminos fluxul luminos.
 3. Culoarea temperaturii. În mod convențional, radiația este împărțită la rece și caldă. Unitățile de rece încep cu o temperatură mai mare de 5.000 K. În domeniul inferior, fluxul luminos este cald și galben.
 4. Domeniul senzorului și capacitatea de configurare a acestuia. Astăzi, senzorii pot fi declanșați în funcție de diverși parametri. Este important să o facă doar într-un anumit loc și la momentul potrivit.

Becurile LED cu senzori de mișcare sunt modele unice care sunt excelente atât pentru instalațiile industriale, cât și pentru spațiile rezidențiale.

Prefer numai produse de producători bine-cunoscuți. Acest lucru va asigura o funcționare lungă și fiabilă a întregului sistem.

Revizuirea ulterioară a lămpii LED cu senzor de mișcare.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor