Caracteristici și tipuri de perdele LED

 Caracteristici și tipuri de perdele LED

LED-ul ghirlande ultimul deceniu a intrat ferm în viața orașelor moderne. În special, acestea pot fi observate în timpul sărbătorilor. Ele creează o atmosferă unică și plină de viață, în care există optimism și dispoziție plină de bucurie. La menționarea cuvântului "ghirlandă" amintesc imediat Anul Nou și arborele de vacanță. Tehnologia nu se oprește, iar ghirlandele se găsesc acum aproape peste tot.

Dispozitiv și principiu de funcționare

În limba engleză, LED-ul de abreviere este tradus ca o sursă de lumină sub forma unei lămpi LED. Designul este fundamental diferit de lămpile incandescente sau fluorescente.LED-urile au un cost redus și o durată lungă de viață.

LED-ul funcționează pe cristale semiconductoare care transmit energia electrică într-o singură direcție. Cristalul se bazează pe o bază specială care nu se lasă în căldură. Carcasa izolate fiabil sursa de lumină de la efecte mecanice externe. Decalajul dintre lentilă și cristal este umplut cu silicon. Căldura excesivă (dacă există puțin) este dată de o placă de aluminiu. Dispozitivul are o tranziție constând din găuri, aceasta se datorează faptului că funcționează diferite elemente.

Un dispozitiv semiconductor are un număr mare de electroni, un alt conductor are un număr mare de găuri. Datorită principiului dopajului, un material în care există multe găuri devine particule care poartă o încărcătură negativă.

Dacă se aplică un curent electric cu sarcini diferite la punctul de intersecție al semiconductorilor, se formează o decalare. Apoi, un curent electric va curge prin adaptorul celor două materiale. Atunci când se ciocnesc găuri și electroni, se naște o cantitate excesivă de energie - acestea sunt cuantele luminii, numite fotoni.

Diodele constau din diferiți semiconductori, datorită faptului că există o culoare diferită a fluxului luminos, materialele semiconductoare sunt de obicei:

 • galiu, fosfida sa;
 • compuși ternari: GaAsP (galiu + arsen + fosfor), AlGaAs (aluminiu + arsen + fosfor).

Bandele de tip diodă pot reproduce o varietate de culori ale fluxurilor de lumină. Dacă există un dispozitiv monocristalin, creați într-adevăr o varietate de culori. Cu ajutorul unui principiu RGB special, un LED poate genera un număr infinit de nuanțe, inclusiv lumina albă. Indicatoarele LED consumă 2-4 volți (50 mA curent). Pentru a realiza dispozitive de iluminat stradal, sunt necesare produse cu tensiune crescută de 1 A. Atunci când sunt conectate în serie, nivelul total de tensiune poate ajunge la 12 sau 24 de volți.

sfera de aplicare

LED-urile sunt folosite nu numai pentru iluminatul stradal și interior al caselor sau apartamentelor. Ghirlandele cu LED-uri din ultimii douăzeci de ani sunt folosite pentru a decora multe obiecte. De exemplu, achiziționarea unei "ploi" ușoare (Play Light) poate fi o soluție excelentă.

Această decorare poate fi, de asemenea, potrivită pentru decorarea exterioară:

 • clădiri rezidențiale;
 • magazine;
 • întreprinderilor de catering.

Ghirlanda, numită "ploaie", este alcătuită din diverse fire luminate, de-a lungul cărora sursele de lumină sunt situate de-a lungul întregii lungimi. Fiecare "ramă" este atașată la magistrala principală cu un ambreiaj special de fixare. LED-urile sunt situate la o anumită distanță una de cealaltă. Forma lor poate varia, cel mai adesea acestea se găsesc sub formă de sfere mici.

Astfel de construcții ușoare se numesc:

 • gheață ploaie;
 • Garland Play Light;
 • perdea luminoasă.
 • multe alte elemente.

Calitatea produsului, forța cu care elementele sunt conectate, afectează durabilitatea acestuia. Girlandele se află într-un mediu nefavorabil, unde există o diferență semnificativă de umiditate și temperaturi subzeroase semnificative. Toate acestea, desigur, afectează funcționarea dispozitivelor LED.

Dacă produsul este fabricat din plastic de calitate scăzută, atunci își pierde rapid calitățile sale funcționale, începe să se spargă și să se rupă. Apar bare goale, care pot duce la scurtcircuit și eșecul ghirlandei. La cumpărare se recomandă verificarea datelor de ieșire de pe ambalaj.Pe etichetă există, de obicei, informații despre dacă ghirlanda poate funcționa în condiții de iarnă.

Imprintul și caracteristicile tehnice ale ghirlandelor sub formă de "ploaie" sunt de mai multe tipuri. În primul rând, se face diferențiere în raport cu nivelul de protecție atribuit acestora, în funcție de locul în care produsul va fi aplicat. Și, de asemenea, se ia în considerare umiditatea și cantitatea de praf (conform GOST 14254-96). Denumirea este scrisă sub forma simbolurilor "IPyz", unde "y" reprezintă gradul de protecție împotriva expunerii la praf și "z" reprezintă nivelul de protecție împotriva umezelii.

Ploaia ușoară, în care există LED-uri miniaturale, poartă eticheta IP20 (trebuie să fie întotdeauna pe cutie) potrivită pentru utilizare în orice cameră.

LED-urile nu au o protecție adecvată împotriva umidității, prin urmare, în saune sau în piscine astfel de produse sunt interzise. Dacă există un marcaj IP44, atunci o astfel de garnitură nu este recomandată pentru utilizare în exterior, deoarece nu există protecție împotriva umezelii și a condensului. În astfel de ghirlande există întotdeauna două duzini de fire luminoase, uneori numărul lor ajunge la douăzeci și cinci. Produsele utilizate în condiții de mediu sunt indicate prin IP54.În ele, cablul este bine protejat de câteva straturi de izolație și există, de asemenea, acoperiri speciale de protecție care protejează becurile de umezeală.

Astfel de ghirlande pot fi găsite:

 • pe pereții caselor;
 • pe acoperisurile clădirilor;
 • pe vizoarele structurilor de construcții.

Există chiar și produse mai fiabile cu eticheta IP65. Cablurile și toate îmbinările au izolație suplimentară din cauciuc (denumirea R), în care pot fi prezente cauciucuri (marcate G). Elementele cu LED-uri de aici sunt complet izolate și, prin urmare, li se permite să fie utilizate chiar și sub apă. Este o astfel de "ploaie" ușoară este folosită în majoritatea regiunilor din Rusia.

Impactul estetic al "ploii" este destul de tangibil, dar se caracterizează prin alte calități pozitive:

 • economii semnificative de energie;
 • siguranța utilizării;
 • preț scăzut;
 • instalare ușoară;
 • ductilitate crescută;
 • elemente de încălzire scăzute;
 • greutate mică;
 • stabilitatea luminiscenței;
 • muncă stabilă în medii dure;
 • durată lungă de funcționare.

Astfel de ghirlande au capacitatea de a lucra la anumite algoritmi. Puteți seta diferite programe, în funcție de care pâlpâire și redare vor avea loc cu o anumită frecvență.

Soiuri de perdele luminoase

Dispozitivul de iluminare a ghirlandei "ploaie", în esența sa, este simplu: alte fire sunt atașate la firul principal. Alimentarea este furnizată de rețeaua electrică pe de o parte, iar de cealaltă parte a rețelei este atașată o unitate de comandă.

În acest tip sunt făcute numeroase soiuri de "ploaie", dintre care cele mai populare:

 • "Meteor";
 • „Cascada“;
 • "Blind";
 • "Anul Nou".

Dimensiunile dispozitivelor de iluminat pot fi foarte diferite. Uneori "acoperă" fațadele caselor, care se întind de zeci și sute de metri. Girlandele sunt conectate în serie în cantități de mai multe bucăți. Lanțurile sunt paralelizate, astfel încât, odată cu eșecul unei singure "ramuri", restul sistemului va continua să funcționeze.

"Ghirlanda pâlpâie" este când sursele de lumină schimbă saturația radiației pe o anumită perioadă de timp. Acesta poate dura la o altă frecvență și cu un factor de intensitate diferit, în timp ce emit lumină albă caldă. În astfel de dispozitive, fiecare diodă a cincea sau a șasea se aprinde intermitent cu o anumită frecvență. Astfel de ghirlande arata foarte bine in interiorul diferitelor incinte, precum si pe fatadele cladirilor.Dintre aceste dispozitive luminoase adesea se colectează compoziții întregi care pot arăta foarte impresionant.

"Chameleon" este o ghirlandă colorată în care se schimbă culori diferite, pot exista mai multe moduri luminoase. "Ploaia" este cel mai des întâlnit tip de ghirlandă, există mai multe tipuri de ghirlande. De exemplu, "Cortina". În acest caz, există o strălucire strălucitoare multicoloră. Firele sunt diferențiate de la 1,4 la 9,3 metri. Lățimea sursei rămâne standard - 1,95 metri. Este foarte ușor să numărați: dacă ar trebui să "tratați" un teren de 20 de metri pătrați. de metri, veți avea nevoie de cel puțin 10 bucăți.

Produsele montate pe străzile orașelor sunt:

 • „Țurțuri“;
 • "Icy Snowflakes";
 • "Falling Snow";
 • "Grid";
 • "Stars";
 • "Drops".

Adesea, ghirlandele sunt folosite cu o varietate de modele de iluminat metalic. Conform parametrilor, există o anumită diferențiere a acestor produse. Există becuri simple cu diode care funcționează fără efecte de lumină. Dispozitivul acestor ghirlande este simplu, de obicei nu au o cuplaj de fixare. Astfel de dispozitive arata bine, dar se recomanda sa se inteleaga ca ramurile in astfel de ghirlande nu mai pot fi inlocuite.

Cel mai adesea, asemenea ghirlande sunt decorate cu clădiri și balcoane. Lungimea firelor este de la 0,22 metri la 1,2 metri. De exemplu, "Icicletele" sunt elemente luminoase din plastic, aranjate pe verticală, există LED-uri în ele, dar în exterior seamănă cu gheață. Belt Light este un alt aspect popular. Se compune dintr-o bandă îngustă, în care este montat un cablu cu cinci fire, pe care sunt montate cartușe izolate, la care sunt conectate diferite tipuri de lămpi (distanța variază de la 12 la 45 cm).

Culorile vin de obicei în:

 • roșu;
 • galben;
 • aur;
 • verde;
 • albastru.

Recomandări pentru selecție

Atunci când alegeți o ghirlandă "Ploaie ușoară" ar trebui să se concentreze asupra faptului că lungimea filamentelor declarate de producător este lungimea în poziția lor îndreptată. De fapt, în condiții de funcționare verticale lungimea firului va fi considerabil mai scurtă - în medie cu 12%. Toate nodurile din ghirlandele care lucrează pe străzi trebuie să fie izolate și să aibă certificatele de calitate corespunzătoare. Gradul de protecție nu trebuie să fie mai mic decât IP65. Un astfel de produs poate rezista ploilor abundente și furtunilor de zăpadă.

Acordați atenție, de asemenea, perdelelor de cauciuc, care respectă, de asemenea, toate standardele stabilite.Toate ghirlandele pot fi conectate într-una, ceea ce face posibilă crearea unei singure unități de lumină care să acopere o zonă destul de mare. Puterea în același timp ar trebui să fie una.

"Ploaia ușoară" poate avea atât lumină statică, cât și dinamică, aceasta este indicată pe ambalaj, precum și în instrucțiuni. Un factor important este diametrul firului, ce fel de protecție are. Dacă firul este solid, atunci acesta este mai durabil și va rezista mai bine încărcăturilor externe de vânt. Este important să alegeți sursa de alimentare corectă, trebuie să aveți în mod necesar o rezervă de putere suplimentară. Toate acestea vor evita scurtcircuitele în cazul unor supratensiuni neașteptate.

Dacă ghirlanda are o lungime de câteva zeci de metri, atunci este foarte probabil ca o sursă de alimentare suplimentară să fie necesară pentru a distribui uniform încărcătura. Trebuie avut grijă ca transformatorul să fie, de asemenea, izolat în mod fiabil de umiditate.

Cum să atârnați o ghirlandă?

Ghirlandele luminoase creează întotdeauna o atmosferă ridicată, festivă, dar trebuie să respectați măsurile de siguranță în timpul instalării și funcționării. Ca orice produs tehnic, ghirlandele sunt pline de potențial pericol,fie că este vorba despre instalarea unei ghirlande pe o fereastră sau pe fațada unei clădiri înalte. Înainte de a atașa un ghirlandă, ar trebui să inspectați cu atenție obiectul. Este necesar să se înțeleagă: ce elemente ale clădirii vor trebui să funcționeze.

De cele mai multe ori se întâmplă acest lucru:

 • ferestre;
 • balcoane;
 • viziere;
 • parapeti.

Este necesar să se elaboreze o schemă din care să fie clar, cu aproximație de 95%, cât va fi ghirlanda. Sursa de alimentare trebuie să aleagă cea mai apropiată, atunci va fi clar cât de mulți metri vor fi necesari. În lucrare este nevoie de o scară glisantă, care trebuie să fie echipată cu un cârlig special. Instalarea produsului în sine începe cu montarea unor cârlige de montare. Este necesar să se țină seama de distanța dintre becuri la montarea ghirlandelor. Ghirlandele se conectează la capăt și se fixează bine pe acoperiș sau pe peretele casei.

Cum să faceți perdele LED cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor