Fabricarea felinarelor thailandeze și utilizarea decoratiunilor în interior

Odată cu debutul sărbătorii, vreau să decorez casa într-un mod special. De exemplu, așa-numitele felinare thailandeze pot fi o soluție extraordinară. Dar, din păcate, nu le puteți cumpăra într-un magazin obișnuit. În această situație, omul de pe stradă va fi ajutat de materialul acestui articol, spunând cum să facă o ghirlandă neobișnuită de bile de bumbac cu propriile sale mâini, precum și unde și cum să le atârneți, astfel încât acestea să arate nu numai frumoase, ci și potrivite.

Caracteristici speciale

Felinarele thailandeze nu sunt altceva decât o ghirlandă strălucitoare cu bile filamentoase. Acest element decorativ a primit numele datorită orașelor provinciale din Thailanda, unde producția acestor decorațiuni este o chestiune obișnuită. De fapt, bilele, care sunt decorul principal al ghirlandei viitoare, sunt bile de fire rezistente, lipite cu adeziv special.

Dimensiunea lor este în medie de 6,5 cm, în funcție de textura ei sunt un pic pufos. Datorită luminii provenite de la bulbul ghirlandei, ele dispersează ușor fluxul luminos. Un astfel de decor este fascinant, poate avea un efect benefic asupra dispoziției unei persoane. În același timp, datorită surselor de lumină LED, ghirlanda cu bile nu este periculoasă, deoarece LED-urile nu se încălzesc în timpul procesului de lucru.

Acest decor poate decora camera, nu numai în sărbătorile de Anul Nou. Puteți să-l utilizați la diferite sărbători de familie. Ele sunt capabile să schimbe vizual percepția spațiului, să facă camera misterioasă și elegantă. Pentru producția lor nu au nevoie de componente scumpe: fire de bumbac suficient, adeziv, precum și bile de mărime potrivită.

Singurul lucru care poate complica procesul de fabricatie este un cuptor special folosit de producatori.

Pachetul nu include festoon: este achiziționat separat, selectând numărul dorit de surse LED și, în consecință, lungimea. Toate felinarele de bumbac ar trebui să aibă aceeași dimensiune, în plus, ghirlanda pentru ele ar trebui să fie fără alt decor. Ar trebui să strălucească o singură culoare deschisă. Nu sunt necesare tonuri de tonă - strălucirea și astfel vor fi mai multe culori datorită diferitelor nuanțebile.

Variante de utilizare în interior

Ghirlanda cu bile Thai poate fi atârnată în diferite locuri ale casei. De exemplu, opțiunea tradițională ar fi un copac, care va permite aducerea unui spirit special de magie în cameră. Dacă această tehnică pare prea banală, vă puteți gândi la alte locații ale ghirlandei.

Puteți decora cu astfel de portiere de decor și, uneori, streașina. Arată frumos și lumini auxiliare, deși într-o mică măsură, dar compensă pentru lipsa de iluminat de cameră seara. Decorarea cu bile de rafturi și rafturi de perete va arăta frumoasă. În acest caz, ghirlanda nu poate fi atârnată doar pe rafturi, ci și pusă pe ele, care vor arăta și mai interesante.

Cineva aruncă un decor similar pe scaune, canapele și chiar scaune. Alții le-au pus pe podea, înconjurând, de exemplu, o mini-seră de acasă. Destul de ciudat, chiar și un mod nefolositor de utilizare vă permite să aduceți o atmosferă de acasă în cameră. Uneori, o masă festivă, dulapuri și mese de toaletă decorează ghirlanda cu bile.

Artizanii reușesc să modifice folosind candelabre cu bile Thai și lămpi de perete, fac oglinzi mari, vase suspendate, pătuțuri pentru copii. În acest caz, locația în patul copiilor poate fi diferită.Bilele atrag atenția copiilor, deoarece filamentele lor de diferite culori sunt neobișnuite și făcute. Acest decor arată frumos pe coroanele corturilor și coperților pentru copii ale patului, precum și pe treptele scărilor.

O temă separată este demnă de proiectarea ghirlandei thailandeze a zonelor foto. În acest caz, decorul nu poate fi doar strâns pe o ghirlandă, ci și împrăștiat în jurul zonei foto.

Utilizarea originală a ghirlandei thailandeze poate fi numită o opțiune atunci când sunt plasate în boluri transparente din sticlă. Un astfel de decor nu întotdeauna strălucește, dar întotdeauna atrage atenția.

Veți afla cât de frumos este să atârnați o garlandă de la felinarele thailandeze vizionând următorul videoclip.

Cum se face?

Făcând felinarele thailandeze cu mâinile tale este ușor: Să ne îndreptăm instrucțiunile pas cu pas.

  • Bilele mici se umflă la 6,5 ​​cm cu o pompă de aer specială.
  • Bilele umflate se răsucesc, astfel încât să nu se lase de aer.
  • Apoi sunt înfășurate cu fire de bumbac, îmbibate cu adeziv special pe bază de rășină naturală.
  • După ce mingea este înfășurată suficient de strâns, firele sunt tăiate. Deci, faceți cu toate bilele.
  • Semifabricatele sunt așezate în uscător (cuptor special) timp de câteva minute.
  • După îndepărtarea blanurilor de pe cuptor, baloanele sunt scoase din ele, luându-le cu atenție un ac sau un cârlig subțire și pre-punți.
  • După aceea, un bec destul de dens și rezistent va rămâne incizat pentru a se agăța pe o ghirlandă cu lumini LED.

Artizanii schimba adesea tehnologia. De exemplu, în loc de firele obișnuite, pot folosi fire rămase. În loc de un adeziv special, aceștia iau PVA clerical, care poate fi cumpărat la magazinele de distribuție școlară. Pentru a nu sufla usca, dar firele impregnate cu lipici pe balon, ei pur si simplu strapung un flacon de plastic cu adeziv prin acul tigan. După aceea, acul este îndepărtat, iar firul este tras și este introdus în minge sub formă de pete lipite.

Punctul important este tipul corect de fante. Ei ar trebui să fie executați nu numai cu atenție, ci și pentru ca, după ce au pus ghirlanda, mingea să stea așezată strâns și să nu se miște într-o direcție. Dacă slotul este mare și în afară de tăiere are o gaură, mingea poate aluneca din ghirlandă, ceea ce este complet inacceptabil. Prin urmare, atunci când cumpărați, merită să cumpărați baloane cu o marjă mică.

reparații

Thai bile - un fel de "Masthev", care este folosit atât pentru a decora casa, cât și pentru designul de spațiu de birouri. Acesta poate fi cumpărat pe diferite platforme de tranzacționare. În majoritatea cazurilor, produsele în procesul de transport se adaugă pentru a economisi spațiu, ceea ce le afectează calitatea. După ce a primit bile departe de ideal, cumpărătorul este extrem de nemulțumit.

Pentru a îndrepta produsul spre starea ideală nu este întotdeauna obținută. Cu toate acestea, mai mult sau mai puțin ei pot returna formularul. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un băț de lemn pentru sushi sau un creion regulat. Se introduce în slot pentru ghirlandă și se îndreaptă mingea din interior. Este nevoie de un timp minim (aproximativ câteva secunde).

Dacă mingea, cumpărată de pe Internet, nu are un slot, se face independent cu ajutorul foarfecelor. Este mai dificil să-l îndrepți cu un ac metalic, precum și să încerci să restaurezi forma originală cu un ac de țigăi.

Merită să considerăm că produsele achiziționate de la fabricanții fiabili sau de la furnizorii lor oficial sunt mai bine. Cei care sunt făcuți acasă și din anumite motive au fost zdrobiți, îndreptați-o, nu se întâmplă întotdeauna. Acest lucru este deosebit de problematic dacă mingea este udată.

Nuanțe de cumpărare

De regulă, produsele realizate la domiciliu nu sunt durabile, în timp ce imitațiile de casă de bile Thai sunt mai dense și mai durabile. Ghirlanda chineză poate fi inferioară în produsele de calitate ale mărcilor dovedite. În plus, nu întotdeauna un astfel de produs este perfect neted și durabil. Adesea, bilele sunt complet pliate în jumătate, astfel încât pachetul să fie mai mic și mai ieftin.

Când cumpărați bile de bumbac, trebuie să aveți în vedere cu atenție nu numai cantitatea, ci și culoarea lanterneelor. Ele pot fi corelate cu elemente de detaliu interior, ceea ce va permite crearea efectului perfuziei armonioase în stilul existent. Permiteți-i să nu fie totul, ci una dintre nuanțele asociate, dar acest lucru va face ca utilizarea ghirlandelor în interior să fie potrivită în orice moment al anului. Puteți să cumpărați câteva bucăți în rezervă: prin așezarea lor pe un raft sau, de exemplu, un raft, puteți crea iluzia integrității designului camerei folosind bile.

8 fotografie
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor