Sistemul de iluminare a traseului din interior

În fiecare an există tot mai multe idei noi de design interior, deci decorarea interioară devine din ce în ce mai complexă. Și corpurile de iluminat standard pur și simplu nu se încadrează în atmosfera generală, ceea ce face ca unul să caute alte opțiuni. Din acest motiv, a apărut un sistem de iluminat de cale, care a combinat în sine lămpi, bare de autobuz și alte elemente.

Scopul principal și aplicarea

Inițial, s-au făcut sisteme de iluminat pentru școli pentru centrele comerciale. Acestea au ajutat la atragerea atenției potențialilor cumpărători într-un anumit magazin. Produsele sunt adesea schimbate de la un loc la altul, astfel încât este necesar să se utilizeze lămpi cu iluminare reglabilă.

De-a lungul timpului, designerii au decis să utilizeze acest tip de iluminat în apartamentele orașului, astfel încât locuitorii să poată schimba direcția razelor de lumină dacă doreau.

Lumini pendant ajuta la ascunde defectele și se concentreze pe meritele camerei. Cu ajutorul lor a devenit posibilă schimbarea vizuală a parametrilor unei camere și vopsirea în diferite culori.

Dispozitivele de iluminat de cale sunt utilizate în multe zone, de exemplu, în restaurante, cafenele și baruri. Ele ajută la evidențierea unei anumite zone.pentru a-și arăta relevanța în acest moment. Astfel de lămpi sunt necesare pentru săli de expoziție și muzee.

Sistemul în sine este alcătuit din bare, elemente suspendate, lămpi, fitinguri și conductori. În ciuda complexității aparente a sistemului, dispozitivele pentru pneuri sunt ușor de utilizat și, prin urmare, pot fi instalate nu numai în interior, ci și pe stradă.

Instalarea lor nu necesită multă experiență, iar modificarea unghiului de iluminare nu durează aproape nici un moment.

Caracteristicile de proiectare ale barei de bare și ale tipurilor sale

Sistemele de urmărire au un design solid și flexibil, astfel încât acestea să poată fi montate pe orice suprafață și să își schimbe configurația pentru a obține cel mai bun unghi de iluminare. Caracteristica principală a designului este în sursele de lumină care sunt mobile și, dacă se dorește, le puteți muta de la o fază la alta.În același timp, în aceeași magistrală puteți utiliza diferite lămpi cu orice formă și putere.

Principalul avantaj al liniei constă în capacitatea sa de iluminare a camerei, chiar dacă una dintre lămpi eșuează.

La urma urmei, toate becurile funcționează independent unele de altele. Barele de cale pot fi diferențiate prin forma, metoda de instalare și numărul de faze. Faza traseului depinde de numărul de bare de cupru din interiorul pistei. Un pneu are o singură frază, două pneuri - două faze și trei pneuri - trei faze.

Numărul de faze afectează capacitatea becurilor să funcționeze independent unul de celălalt, adică mai multe faze, mai multe lămpi și mai multe posibilități de funcționare.

Un avantaj special este o pistă trifazată, care poate fi conectată la rețea la o tensiune de 380 V pentru a distribui în mod egal încărcătura peste fraze.

Prin montare, anvelopele de cale pot fi:

 • Extern și instalat într-o poziție verticală sau orizontală cu dispozitive de fixare sau cabluri de suspensie.
 • Sunt încorporate și fixate sub zona de lucru pentru a atrage atenția.

Cutia de bare poate avea o secțiune rotundă sau pătrată.Dacă cumpărați o piesă la comandă, atunci puteți dori un produs de orice design cu orice număr de fețe. Din cauza diferențelor externe, funcționarea dispozitivului nu se va schimba.

Punctele tari și punctele slabe

Lămpile mobile au o mulțime de calități pozitive care le fac populare printre cumpărători:

 • Cu ajutorul lor, puteți crea un iluminat general sau accent, bazat pe preferințele personale.
 • Un alt plus al sistemului este posibilitatea instalării acestuia pe diferite suprafețe. La urma urmei, poate avea o structură suspendată, de perete și de tavan.
 • Toate componentele dispozitivului sunt de înaltă calitate. Ele sunt durabile și stabile, ceea ce asigură o funcționare continuă a sistemului pentru o perioadă lungă de timp.
 • Dispozitive de anvelope - o combinație de confort, ușurință și funcționalitate. Prin urmare, cu ajutorul lor, puteți rezolva orice probleme funcționale.
 • Un alt avantaj al pistei este aspectul său inovator, care îi permite să se uite armonios în orice interior.
 • Sistemul are un defect grav care face imposibil ca unii oameni să-l achiziționeze. Acesta este un preț ridicat.

Sistemele de cale sunt o soluție excelentă pentru iluminarea spațiilor nu numai într-o clădire rezidențială, ci și într-un centru comercial sau într-un bazin de oraș.Chiar și în apartamentele mici cu tavane joase, utilizarea lor va contribui la prezentarea spațiului într-o lumină favorabilă.

Ce lămpi sunt folosite?

Vorbind despre tipurile de dispozitive de iluminat, se poate observa că aproape fiecare lampă poate fi utilizată în pistă. Anterior, lămpile cu halogen sau fluorescente au fost selectate pentru aceasta, dar în lumea modernă a tehnologiei, dispozitivele LED și alte produse care consumă un minim de energie electrică sunt de mare preț.

Pe baza acestui fapt, putem concluziona acest lucru Iluminarea pe șine poate fi clasificată în funcție de metoda de instalare, domeniu de aplicare și funcționalitate:

 • Prin instalare, ele pot fi perete, plafon și suspendate.
 • Expunerea, lămpile tehnice, rotative și lămpile cu faruri se disting prin obiectul și funcționalitatea lor. Cele mai moderne sunt reflectoarele și luminile de expunere, care sunt proiectate să se concentreze asupra unor zone specifice.

Datorită unei game largi de corpuri de iluminat potrivite pentru urmărirea sistemelor de iluminat, se poate experimenta cu lumină. Dispozitivele pentru anvelope pot fi utilizate oriunde, fie că sunt o stradă sau un spațiu închis.Acestea pot fi sursa principală sau suplimentară de lumină - totul depinde de ideile de proiectare sau de dorințele cumpărătorului.

Cum sa alegi?

Alegerea acestei metode de iluminare trebuie să vă axați pe câteva aspecte principale:

 1. Dispozitivul trebuie să fie echipat cu lămpi de economisire a energiei pentru a economisi cantitatea de energie consumată.
 2. Este necesar să se ia în considerare tensiunea de alimentare, care indică capacitatea sistemului de a funcționa cu diferite fluctuații de tensiune.
 3. Materialele de fabricație trebuie să fie de înaltă calitate, astfel încât pista să nu se defecteze într-o perioadă scurtă de timp.
 4. Costul unui dispozitiv de calitate depășește costul analogilor ieftini.
 5. Designul și forma sistemelor de pneuri trebuie să respecte pe deplin direcția și dimensiunea stilistică a camerei.
7 fotografie

Interesante idei de interior

Nu este nici un secret pentru nimeni că iluminatul proiectat corespunzător schimbă complet atmosfera din interiorul casei. Cu ajutorul lămpilor este posibilă împărțirea unei încăperi în zone funcționale, de exemplu, este importantă în dormitorul-cameră de zi sau în camera de luat masa.

În diferite stiluri, se utilizează anumite sisteme de iluminare a șenilei. Arata organic din stilul de moduri hi-tech sau minimaliste spoturi concise. Ele nu atârnă neapărat pe tavan și se folosesc ca o sursă suplimentară de lumină. Acestea pot fi folosite zilnic dacă sunt instalate în locul și poziția potrivite.

Sistemele de anvelope sunt bine accentuate la bucătăria clasică sau camera de zi, mai ales dacă spațiul lor nu este foarte mare. Prin instalarea dispozitivului în coridor sau în baie, este posibilă conectarea acestuia la un panou special de comandă pentru reglarea nivelului iluminării.

În "Hrușciov" sau în apartament studio va arata lumini perfect șir. Ele sunt ușoare și au capacitatea de a ajusta înălțimea lor. Datorită flexibilității, miniaturii și ușurinței de instalare, sistemele de iluminare a cablurilor pot fi instalate în încăpere cu tavane joase și înalte.

Revizuirea unuia dintre modelele sistemului de iluminat de cale, vezi mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor