Țiglă din ciment și nisip: avantajele și dezavantajele

Calitatea și durabilitatea structurii depind în mod direct de alegerea materialului de acoperiș. Piața modernă oferă cumpărătorului o mulțime de soluții, împotriva cărora țiglele de ciment și nisip sunt deosebit de populare. Acest articol vă va spune despre avantajele și dezavantajele acestui material, precum și despre caracteristicile producției sale.

Caracteristicile de producție

Placa de ciment și nisip este analogă materialului de acoperire din ceramică. Are o asemănare exterioară cu el. Este produsă dintr-un amestec de nisip quartz, ciment, lianți și aditivi hidrofuge, precum și un pigment de colorare. În producția de materii prime utilizate în principal de înaltă calitate. De obicei este un ciment de la 200 și mai mult.

Tehnologia de producție este oarecum diferită de cea a fabricării de contrapoziții ceramice. Nu prevede bare de prăjit, ceea ce reduce costul materiilor prime finale. În procesul de amestecare a nisipului, se adaugă apă și diferiți aditivi la ciment. Frământați componentele în proporții pentru a obține caracteristicile dorite ale căptușelii finite. Pentru a spori rezistența și fiabilitatea, eliminați impuritățile nocive din compoziție.

De obicei, pentru o astfel de compoziție, se utilizează nisip fluvial, în care pot fi mici incluziuni de piatră cu diametrul de până la 2 mm. După amestecare la o masă omogenă, soluția este turnată în forme speciale. Elementele sunt formate, presate și uscate în condițiile oferite de tehnologie. Procesul de formare a materialului durează aproximativ 12 ore. În acest timp, materiile prime pentru acoperișuri dobândesc calitățile necesare.

Se formează un profil continuu din soluția finită utilizând o mașină. Apoi mașina o taie independent în fragmentele necesare. În viitor, fiecare strat se aplică automat stratului de grund. După ce solul se usucă, materialul intră în vânzare.

Structura barelor poate avea mai multe elemente.Blocul principal poate fi unic, dublu și triplu. Este necesară eliminarea suflantei acoperișului. Lăcatele laterale interconectează bine barele unul cu celălalt, împiedicând curgerea apei. Ele pot fi mai mici și acoperind.

Ribele de întărire sunt necesare pentru a rezista împărțirii materialului țiglă. Liniile CHR se disting printr-o formă rotunjită. Aceasta asigură scurgerea apei. Formularul prevede prezența cârligelor pentru montarea pe toc. Există un punct de contact între lamele și barele.

caracteristicile

Luați în considerare parametrii de bază ai plăcilor de ciment și nisip pe baza punctelor forte și a punctelor slabe. Pro și contra va permite să se facă o evaluare corectă a materialului de acoperiș, ținând seama de opiniile experților.

Observăm principalele avantaje ale plăcilor de ciment și nisip.

 • Este durabil. Dacă materialul este realizat cu respectarea strictă a tehnologiei, acesta va servi timp de 30-50 de ani.
 • Se caracterizează prin rezistența la factori externi. Nu se prăbușește sub acțiunea ploii, a zăpezii, a grindinei, nu se estompează sub soare.
 • Materialul este rezistent la sarcini mecanice semnificative. Este destul de durabil. Riscul de împrăștiere în timpul instalării este minim.Lucrările de reparații pot fi efectuate direct pe CHR.
 • Are un preț rezonabil. Chiar și cu o cantitate mare de material nu "lovit" bugetul.
 • Nisip de ciment din gheață. Rezistă la temperaturi scăzute și este potrivit pentru utilizare în zone dure.
 • Materialul este variabil în formă și dimensiune. Cumpărătorul are posibilitatea de a alege materii prime, ținând cont de scopul și de un anumit loc al acoperișului.
 • HRC este ecologic. Nu putrezeste si nu este deformata si, de asemenea, difera in randamente ridicate de izolare termica si fonica.
 • Este convenabil și ușor de instalat. În acest caz, materialul este combinat armonios cu clădirile din lemn sau caramida.
 • Acest material de acoperiș nu rust, are o grosime suficientă și un cost rezonabil. Este, de asemenea, rezistent la îndoire și rezistență la foc.

Este de remarcat câteva dezavantaje ale plăcilor de ciment și nisip.

 • În ciuda scopului diferit, principalele fragmente nu diferă într-o mare varietate de forme. Tehnologia de fabricație nu diversifică în mod semnificativ gama de modele de produse.
 • HRC este greu. Mărește încărcătura rulmentului și fundației. Din acest motiv, structura trebuie să fie făcută din materiale de construcție foarte puternice.
 • Cu rezistență la sarcini mecanice, materialul nu rezistă loviturilor speciale. Este imposibil să puneți piese sparte: acest lucru poate cauza scurgerea acoperișului.
 • CHP este o materie primă mică. Prezența unor părți de diferite funcționalități transformă procesul de instalare într-o lungă întindere a unui mozaic.
 • Suprafața plăcii este dură. Acest lucru complică strângerea zăpezii și vă face să vă gândiți prin sistemul de bare de acoperiș.

Dimensiuni și forme

Placile de ciment nisip sunt impartite in doua tipuri de produse: finisaje de baza si finisaje. Primul este folosit pentru podeaua principală a acoperișului. Al doilea este folosit pentru a închide articulațiile.

Forma CHR este împărțită în 9 tipuri.

 • Seria. Are o formă ondulată, este utilizată pe planuri drepte pentru instalare sub formă de rânduri drepte.
 • Fronton. Placa laterală sub forma unei litere G. Se întâmplă la stânga, la dreapta, la versiunea universală. Este necesar pentru capetele acoperișului.
 • Cu jumătate de inimă. Completează așezarea fragmentelor obișnuite în cazul în care este necesar să închideți o mică zonă goală. Elimină expertul din necesitatea de a tăia materiile prime.
 • Comunicarea. Un fragment separat de formă îngustă cu o gaură. Este necesar pentru montarea conductelor auxiliare de montaj pe acoperiș.
 • Spălarea picioarelor. Vă permite să fixați grătarul, ceea ce permite mișcarea în siguranță de sus în jos pentru a menține acoperișul.
 • Ventilația. Un mic fragment cu o proeminență și o grila mascată. Promovează circulația aerului în zona valei, pe creastă sau în zona șipcilor. Elimină formarea condensului.
 • Referință. Este de neînlocuit în locurile de instalare a barierelor de reținere a zăpezii. Diferă în fiabilitate deosebită în comparație cu linia. Avertizează o adunare ascuțită de gheață.
 • Ridge. Împărțit în 2 soiuri: inițială și finală.
 • Sfârșitul. Oferă completitudinea aspectului general al acoperișului. Închide toate articulațiile vizibile.

Dimensiunea CHR depinde de forma sa. De exemplu, dimensiunile standard ale unei jumătăți de varietate sunt de 42 x 18 cm. Parametrii materialului de bază sunt 42x33 și 41x24 cm, în primul caz, pe 1 metru pătrat. m de obicei, frunze aproximativ 10 buc. Cu parametrii de 41x24 pe 1 pătrat. m facand nevoie de 15 baruri.

Culori și colorare

Inițial, acest material de acoperiș a avut o culoare cenușie de neegalat. Dar acum datorită noilor tehnologii a devenit posibilă schimbarea umbrei.

Acest lucru se realizează în două moduri:

 • prin colorare cu frământare;
 • pictura terminată.

În primul caz, colorantul este mai stabil. Culoarea este stabilă în timp. Dacă în timpul procesului de instalare se formează materialul cioplit, nu va fi evident. Varianta celui de-al doilea tip va trebui să tenteze o compoziție specială, care poate fi achiziționată cu dale.

În piața de construcții moderne, acest material de acoperiș este prezentat în nuanțe diferite. Aceasta este o culoare tradițională de cărămidă, negru, maro, nisip, roșu. Culoarea gri include tonuri: întuneric, antic, economie. Culoarea roșie poate fi întunecată, roșu-gri, roșu-cărămidă, visiniu. Nuanțele neobișnuite includ albastru și verde, dar în fiecare caz se observă o subtilă gri.

Producători populare și recenzii

Pentru a avea o înțelegere mai bună a plăcilor de nisip-ciment, puteți să vă uitați la produsele de marcă, în special căutate de consumatori. Pe piața modernă a construcțiilor există o mulțime de versiuni rusești și străine. Prețul depinde de impuritățile și culoarea, precum și de reputația mărcii.

Rețineți cele mai populare opțiuni.

 • Benders. Lanseaza colectii Carisma, Palema Brilliant, Palemare Condor, Palema Exclusive.Colecția include foi cu două valuri de culori diferite.
 • Braas. Oferă atenția cumpărătorilor liniei "Frankfurt", "Amber", Coppo Di Grecia. Acestea sunt profile cu unul și două valuri.
 • Sea Wave. Un proiect comun al producătorului rus cu marca suedeză Benders. Oferă foi cu o formă de undă înclinată, având proprietăți de funcționare ridicate.

Cum să vă faceți propriile mâini?

Placile de nisip din ciment pot fi realizate independent. Producția nu necesită cheltuieli mari. Tehnologia este destul de simplă. Veți avea nevoie de ciment de calitate superioară, de o marcă dovedită și de nisip fin cu granulație fină. În plus, trebuie să cumpărați culoarea culorii dorite și să preparați apă curată la temperatura camerei.

Spre deosebire de tehnologia din fabrică, procesul se va realiza nu prin turnarea prin vibrații, ci prin profilul bucșei. Pentru formarea fiecărui fragment, va trebui să cumpărați o matriță din poliuretan pentru ștanțarea betonului. Pentru a forma corect foile, se aplică un strat de compoziție de beton pe o foaie de metal curată și se lasă pentru o anumită perioadă de timp. După aceea, plăcile sunt tăiate din stratul de materie primă.

Aparatul pentru fabricarea acoperișului în casă are o configurație complexă. Acesta include un castron pentru plasarea soluției, o ghilotină pentru tăierea unui fragment de lungime dorită. Există o lățime clară a profilului web. O caracteristică caracteristică a materiilor prime cu care se confruntă acasă este utilizarea cimentului cu o întindere lentă.

Calitatea materialului este, de asemenea, influențată de modul în care este păstrat sacul. O compoziție uscată care a fost depozitată într-o încăpere umedă, nevătămată (aceasta reduce proprietățile de legare a materiilor prime) nu va funcționa în acest scop. Nisipul și cimentul trebuie să fie uscate înainte de frământare.

Proporțiile compoziției sunt după cum urmează: în 1 oră de ciment, se adaugă 3 ore de nisip. Se adaugă 0,5 h de apă la acest volum. Dacă apa este grea, o puteți fierbe în prealabil și o puteți răci. Amestecarea se efectuează într-un recipient curat, fără urme de alte materiale din lucrările de construcție și instalare anterioare.

Se amestecă masa până la starea de uniformitate. Dacă se utilizează un colorant, asigurați-vă că soluția este vopsită uniform. Când materialul brut este gata, treceți la formare. Este pus în formă, ajustată empiric la cantitatea de masă.Apoi apăsați mânerul și întindeți la capătul din față al formei.

Uneori mișcarea cu mișcare alternativă se repetă de două ori. Acest lucru este necesar pentru o mai mare claritate a imaginii. Dacă bara este produsă cu jgheaburi longitudinale, este suficientă o presiune simplă în jos asupra pumnului. În plus, lungimea sa ar trebui să fie egală cu lungimea formei în sine. Punchul este capabil să stoarcă modelul dorit. Datorită acestei mișcări se efectuează călcarea feței plăcii de nisip și ciment.

Sfaturi pentru instalare

Pentru ca instalarea acoperișului prin CHR să fie de înaltă calitate și durabilă, este necesar să vă armonizați cu câteva recomandări ale specialiștilor.

 • Secțiunea transversală a barei este supusă sistemului de prinderi în trepte. Cu cat este mai mica, cu atat dimensiunea mai mica ar trebui sa fie marimea CHR. Parametrii înălțimii lămpii ar trebui să fie între 31 și 34,5 cm.
 • Cumpărați numai cantitatea potrivită de material. Puteți calcula utilizând un program online sau un specialist într-un magazin specializat. Acest lucru va reduce la minim deșeurile.
 • Suprapunerea recomandată între plăcile cu gresie poate fi de la 7,5 până la 10,5 cm în direcția ascendentă.
 • Unghiul minim de înclinare la așezarea foilor de acoperiș este de 22 de grade.
 • Nu uitați să așezați aburul și impermeabilizarea înainte de a pune materialul de acoperiș, asigurând marginile libere ale panourilor.
 • Începeți stabilirea din rândul de jos. Că el este principalul. Pe acesta aliniați restul și verificați nivelul.
 • În cazul în care materialul este fixat pe cadru, utilizați unghii subțiri sau clești.
 • Echipați ultimul rând cu o conductă de ventilație. Utilizați în acest scop bare cu goluri pe margini.
 • Amplasarea fiecărui rând orizontal de gabarit, instalarea completă a barei cu un capăt curbat. Asigurați-vă că distanța dintre dalele private (de bază) și gablu coincide.
 • Dacă este necesar să tăiați o bară, utilizați o mașină de rectificat în acest scop.
 • Ridicând materialul de acoperiș în sus, fiți foarte atenți să nu spargeți plăcile de pe pământ. Ridicați-l în porții de 6 - 7 bucăți.

Vezi mai jos diferența dintre nisipul de ciment și nisipul ceramic.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor