Caracteristici de ardezie de dezmembrare

Cu timpul, este posibil ca acoperișul să fie înlocuit sau reparat. Și, uneori, chiriașii au pur și simplu dorința de a schimba aspectul clădirii. Primul lucru pe care trebuie să-l începeți în această situație este să eliminați ardezia. Este necesar să faceți acest lucru în mod corect, astfel încât să nu se deterioreze acoperirea roții, învelișul, alte elemente și ardezia în sine, care, dacă este necesar, pot fi utilizate în continuare pentru nevoile gospodăriei.

Măsuri de securitate

Ca în cazul oricăror lucrări de construcție, atunci când demontați ardezia trebuie să respecte măsurile de siguranță. Luați în considerare principalele puncte care ar trebui luate în considerare.

Mai întâi de toate, nu puteți lucra în vremea ploioasă. În plus față de pericolul pe care îl prezintă învelișul umed propriu-zis, creșterea lichenului pe ea poate fi, de asemenea, destul de alunecoasă când este umedă.Prin urmare, în timpul lucrului, acoperișul trebuie să fie complet uscat. Acest lucru va reduce riscul de rănire.

Înainte de a începe dezmembrarea acoperișului, trebuie să verificați fiabilitatea acestuia. Proiectarea trebuie să fie suficient de puternică încât să nu cadă sub ponderea oamenilor de pe ea.

Lucrul ar trebui să fie în haine strânse, mănuși și un aparat respirator, precum și pantofi confortabili anti-alunecare.

Atunci când se îndepărtează un număr de foi de ardezie, va fi de asemenea necesar să demontați materialul de impermeabilizare astfel încât să nu împiedice mișcarea în cutie. Este necesar să vă mișcați în jurul acoperișului folosind scări care au cârlige speciale pentru fixarea pe creasta acoperișului. Cu ajutorul lor, greutatea este distribuită mai uniform, chiar și pe o suprafață mai mare. Deci vechea ardezie nu se va sparge.

Se recomandă utilizarea cablurilor de siguranță care pot proteja împotriva rănirii în caz de cădere accidentală. Ar trebui, de asemenea, să prindă calul. În plus, zona pantei ardei ar trebui împrejmuită. Este important să se asigure că nu există persoane în timpul procesului de dezmembrare. Greutatea foii de ardezie este de aproximativ 20 kilograme, iar căderea acesteia pe o persoană poate duce la consecințe grave.

Tehnologie fără salvarea foilor

Pentru o eficiență mai mare, se recomandă dezasamblarea nu numai. Cel mai bun ar fi prezența a doi sau trei lucrători. Cu toate acestea, în absența asistenților, puteți face față singuri.

Cea mai ușoară modalitate de a scăpa de vechea acoperire, dacă este deteriorată și necorespunzătoare pentru utilizare. În acest caz, nu este nevoie să salvați materialele. De obicei ardezia este fixată cu unghii. Acest lucru înseamnă că pentru ao elimina, vor exista suficiente scări, o rampă, un ciocan, un ciocan și un cuțit, care pot fi tăiate din materiale impermeabile.

Lucrul ar trebui să înceapă cu rândul de sus și de sus din foi de ardezie. Un dispozitiv de extragere a unghiilor scoate dispozitivul de fixare pe care este atârnat calul. Foitele sunt de obicei așezate cu o suprapunere în următorul rând și trebuie eliminate, începând cu ultima.

Deoarece conservarea foilor de ardezie în întreaga formă este irelevantă pentru a scoate foaia, puteți lovi pur și simplu cu un ciocan pe capul unghiului. Acest lucru va ajuta să-l conduceți într-o bază din lemn.

Ardezia în sine cu o astfel de acțiune își face drumul și devine ușor să o eliminăm în ansamblu sau pentru elemente individuale de separare.După aceasta, trebuie să scoateți dispozitivele de fixare din cutii și să continuați să lucrați la același principiu.

Tehnologie cu foi de economisire

Dacă se decide că frunzele de ardezie trebuie conservate fără deteriorări pentru utilizarea ulterioară, tehnologia de dezmembrare va fi diferită de versiunea anterioară. Este nevoie de cea mai mare precizie.

În primul rând, trebuie să eliminați elementul de creastă. După aceea, ardezia este îndepărtată, dar în ordinea inversă față de cea anterioară, adică din partea de jos a acoperișului. Unghiile trebuie îndepărtate foarte atent pentru a nu strica materialul. După ce ardeaua nu este fixată, trebuie să o coborâți la sol, ținând-o cu grijă. Pentru a nu dăuna materialului, atunci când trageți unghiile, trebuie să utilizați o placă mică care este plasată sub călcâiul dispozitivului de extragere a unghiilor.

Dacă ardeaua a fost atașată la șuruburi, trebuie să fie deșurubată cu atenție. Această metodă este mult mai simplă decât cea anterioară, dar este potrivită numai pentru demontarea unor acoperiri relativ noi. Dacă instalarea a fost efectuată cu unghii străpunse, trebuie avut în vedere că este aproape imposibil să le îndepărtați fără a deteriora materialul.În acest caz, singura modalitate este de a tăia sau mușca capacul.

Înlăturarea materialelor

Singur, pentru a efectua această procedură nu este ușor. Cea mai bună opțiune este de a lucra cu participarea a trei persoane.

În acest caz, sarcina primului dintre ele va fi dezmembrarea dispozitivelor de fixare. În acest caz, persoana trebuie fie să stea pe cutie, neacoperită cu foi de ardezie, fie pe scări.

Locația celui de-al doilea ar trebui să fie pe skate sau nu departe de ea. Acest ajutor va ține foaia de ardezie, o va prinde cu o frânghie și o va coborî ușor.

A treia persoană ar trebui să fie aproape de acoperiș. Sarcina sa este de a lua o foaie plată, de a dezlipi frânghia de la el și de ai duce într-un loc organizat anterior.

Dacă nu există ajutoare, este recomandată munca independentă de a începe de jos. Elementul extrem trebuie să fie eliberat de dispozitivele de fixare și să se elibereze ușor de sub cealaltă foaie. În acest caz, pentru a reduce materialele cu o coardă nu este foarte convenabil. O soluție mai eficientă ar fi instalarea mai multor placi lungi între pământ și streașina acoperișului. Pe ele va fi mai ușor să coborâți foile datorită faptului că vor începe să se odihnească unul pe celălalt.Nu este nevoie să luați fiecare foaie separat.

Începeți coborârea mai bine pentru a închide orice material moale. Acest lucru va împiedica despicarea foilor de ardezie în timpul coborârii.

Cum puteți dezmembra ardezia, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor