Dimensiunile profilului pentru gips-carton

În timpurile moderne, un număr mare de oportunități de a face camera frumoasă și confortabilă cu un minim de costuri. Una dintre opțiuni este utilizarea foilor de gips-carton, care vor fi discutate mai detaliat în acest articol.

Caracteristici speciale

Profilele reprezintă un element foarte important în crearea oricărui interior. Pentru ca proiectul să reziste la gips-carton, profilul este realizat din oțel sau aluminiu. Opțiunile de oțel sunt mai populare, datorită faptului că acestea sunt modele de clasă economică. Aluminiu are caracteristici mai bune, dar prețul lor nu este pentru toată lumea.

Există două opțiuni pentru profilele de oțel - obișnuite și cu un strat de protecție. Profilurile normale nu sunt foarte durabile, dar sunt mai ieftine. Astfel de profile sunt bune pentru a fi utilizate pentru structuri foarte grele, precum și în încăperi în care nu există prea multă umiditate.

Pentru încăperile în care umiditatea este mai mare, este mai bine să instalați profile din metal galvanizat sau din aluminiu.

Tipuri de profile metalice

În orice magazin de hardware puteți găsi un număr mare de profile diferite. Pentru a alege dreptul, trebuie să înțelegeți cum diferă unul de celălalt. Există următoarele tipuri de desene sau modele:

ghid

Denumirea abreviată a acestui profil este PN (ghidul de profil), de asemenea numit pornire. Are o secțiune în formă de u. Pereții acestui profil sunt neted. Cel mai adesea, acest produs este utilizat pentru a suporta diferite jumperi și rafturi, este plasat în interiorul structurii, iar restul pieselor sunt puse pe ea. Dimensiuni: 28-27.50-40.60-27.75-50.100-40 mm.

rack

Este de obicei abreviat ca PS. Acest profil este introdus în ghidaje, alte părți sunt atașate la aceste structuri. Profilul are o încărcătură mare, din acest motiv trebuie să fie mai rigid. De asemenea, are structura în formă de litera P, are rafturi suplimentare pentru a consolida structura. Dimensiuni: 50-50.65-50.75-50.100-50 milimetri.

Se atrage atenția asupra unui fapt important. Dacă pereții din clădire au o suprafață destul de plană, atunci profilul tipului de rafturi este mai bine să se fixeze direct pe suprafața peretelui.

Dacă pereții nu sunt foarte netede și au o pantă puternică pe o linie dreaptă, atunci profilul trebuie instalat pe elemente de fixare u.

deasupra

Principalele denumiri ale acestui model sunt PP și PPN (profil de plafon de susținere și ghidare). Acest profil are, de asemenea, o tăietură asemănătoare literei n, dar tăierea este mult mai mică decât cea a profilului peretelui. În interiorul acestui profil există rafturi mici și margini suplimentare pentru a face cadrul structurii mai rigid. Acest profil are, de asemenea, o înălțime mai mică, ceea ce economisește spațiu în cameră. În plus, este de remarcat faptul că gips-carton, care este utilizat pentru plafon, are o grosime mai mică, care permite reducerea încărcăturii pe profil.

Merită menționat faptul că ghidajele transversale trebuie fixate astfel încât distanța dintre elementele de fixare să nu fie mai mare de 900 milimetri.

Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați ancorajele pe arcuri și paranteze în formă de U. Pentru a conecta jumperii mai rigid, puteți utiliza cleme sub formă de crabi.

În încăperile unde sunt amplasate candelabre și alte structuri grele, cadrul trebuie făcut cu grinzi transversale suplimentare.Aceasta va proteja întreaga structură de colaps. Dimensiunea modelelor de tavan: 60h27,75h50 milimetri.

arc

Profilul are o structură mai complexă, are tăieturi laterale, ceea ce mărește flexibilitatea structurii. Acest aspect este un plus important pentru crearea unei structuri flexibile.

Există, de asemenea, o serie de profiluri suplimentare. Ele sunt cel mai adesea folosite pentru a crea un plafon cu o structură suspendată și alte lucrări decorative.

Pentru a face structura mai robustă în locuri de îndoire specială, puteți folosi un colț din metal sau plastic. Acest lucru este necesar pentru ca structura să poată fi îndoită la orice unghi. Biciurile colțului pot fi de la 2000 la 3000 de milimetri. Lățimea fiecărui raft poate fi de mai multe tipuri: 20,25,30 mm. Cea mai mică rază de îndoire a structurii trebuie să fie de cel puțin 500 mm.

Merită remarcat faptul că bicele înșiși sunt un lucru destul de costisitor și, pentru a nu plăti peste 1000 de ruble pentru fiecare țeavă, îl puteți crea singur.

Pentru aceasta, este necesar să se facă o mulțime de tăieturi mari pe marginile laterale la o distanță de 40-100 mm unul față de celălalt.

 • Profilul metalic unghiular în secțiune transversală formează un unghi drept în care partea centrală se extinde ușor. Profilul este utilizat, de obicei, pentru a aranja diferite construcții din ipsos.Cel mai adesea este folosit pentru decorarea colțurilor în structură. Există mai multe tipuri de ele:
 • Două rafturi cu găuri mari și perforate, care sunt necesare pentru ca unghiul să arate bine din punct de vedere estetic și să devină parte din tencuială. Restul construcției este ținut sub acest unghi.
 • Există un profil colț pentru gips-carton cu o plasă în interior. Pentru ca aderența să fie mai bună, o rețea poate fi lipită în construcție, pe care vor fi ținute restul pieselor.
 • Profil de colț pe bază de hârtie. Pe adezivul gros de hârtie, două benzi din metal. Acesta este de obicei utilizat în desene pentru care există o sarcină maximă, de exemplu, în deschideri de ferestre, diferite nise.
 • Profilul de baliză este utilizat ca bază pentru tencuire, scopul principal al acestui dispozitiv este de a nivela suprafața. Acest profil arată ca un suport din metal. Lățimea și înălțimea acestui profil sunt mici, cel mai larg este de 1-3 cm.

Elemente suplimentare

Un alt element important folosit în construcția pentru nivelarea suprafeței cu gips-carton este un gimbal.

Este, de asemenea, de mai multe tipuri.

 • Suspensia perforată arată ca o bandă metalică de dimensiuni de 125-60 mm. Suspensia este împărțită în trei părți. Partea centrală vă permite să atașați produsul la tavan, iar partea este utilizată pentru a menține restul proiectului. De asemenea, a făcut un membru la 90 de grade.
 • Ancorele de ancora sunt cel mai adesea folosite pentru a instala plafoane suspendate. Principalul avantaj al acestei suspensii este ajustarea înălțimii, care este foarte necesară pentru instalarea unui plafon suspendat.
 • Conectorul are un singur nivel și două niveluri. Acesta este conectorul utilizat pentru a ține profilurile care se intersectează. De asemenea, este necesar pentru a realiza un plafon suspendat.
 • Extensie profil - un dispozitiv care este utilizat în cazul în care nu este suficientă lungimea profilului. Seamănă cu un suport cu dimensiunea de 110-58 milimetri.

Cum sa alegi

Pentru a alege designul potrivit, este foarte important să se acorde atenție la ceea ce este făcut profilul. Pentru gips-carton, ar trebui folosite profile galvanizate. Acesta este materialul cel mai durabil. Pentru a distinge un profil de calitate, trebuie să vă concentrați asupra diferitelor aspecte.

Pentru a construi un profil bun, merită observate niște nuanțe.

 • Ar trebui să fie galvanizat, zincul ar trebui să fie aproape o sută la sută. În acest caz, rama nu va fi niciodată supusă coroziunii.
 • Profilele metalice, în special modelele pentru pereți, trebuie să fie foarte durabile. Profilul de perete menține sarcina principală în sine, profilul trebuie să alinieze bine peretele și să nu fie supus coroziunii.
 • Profilul plafonului trebuie să fie gros, altfel designul va ocupa prea mult spațiu. Dimensiunea produsului - 0,4-0,6 milimetri.

Sfaturi și trucuri

În procesul de cumpărare și de operare, asigurați-vă că utilizați sfatul specialiștilor din domeniul reparării.

 • Trebuie să ne amintim că pereții și tavanul nu se deosebesc niciodată de o uniformitate perfectă după rulare. În scopul de a chiar perete, puteți utiliza foi de gips carton, care trebuie să fie situat la o anumită distanță de perete. Acest lucru vă va permite să ridicați rapid peretele fără a pierde mult spațiu în cameră.
 • Va exista întotdeauna un spațiu mic între foile de izolație și gips-carton. Acest lucru este necesar pentru ca umezeala să nu se colecteze între perete și structură.Se formează un așa-numit airbag între foi și perete.
 • Ar trebui să existe un spațiu între perete și gips-carton. Acest spațiu este foarte important în timpul construcției, permite izolarea în acest loc.
 • Rama este un moment necesar în construcția structurilor arcuite, tocmai aceasta permite construirea mai flexibilă a structurii.
 • Foi de gips carton nu au un prag ridicat de rezistență. Dacă trebuie să reparați niște structuri grele, ar trebui să utilizați un cadru de profil, fără ca structura să se rupă. Fixatorul trebuie să fie în contact cu cadrul principal.

Profiluri auxiliare

De asemenea, merită să ne amintim că există profile auxiliare. Ele sunt folosite în timpul lucrului de finisare împreună cu gips-carton și există mai multe soiuri.

 • Profil profund profund potrivit pentru încăperi cu pereți despărțitori între ușă. Este, de asemenea, bine adaptat pentru creșterea rigidității. Cel mai adesea acestea au o lungime fixă ​​- 3000-4000mm, dar dacă doriți, puteți cumpăra o lungime a produsului de 6000mm. Înălțimea standard a coastelor - 40 mmgrosimea peretelui diferă de profilele convenționale și este de 2 mm.
 • Colț de protecție metalic. Acesta servește ca protecție a colțurilor împotriva deteriorării în timpul funcționării. După instalare, zona este acoperită și este acoperită cu vopsea de finisare. Pentru ca vopseaua și soluția să penetreze mai bine, se utilizează un număr mare de găuri mici. Lungimea acestor colțuri este aceeași - 3000 mm.

Există o altă versiune a unghiului de protecție, care nu este pusă sub chit și acoperită cu soluție de tencuială. Pentru a penetra mai bine, se utilizează o plasă specială.

Elemente de fixare și diverse elemente de fixare

În timpul fabricării cadrului, este foarte important să conectați structura corect. Uneori, acest lucru se poate face simplu prin introducerea de profile unul în celălalt, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. În această situație merită folosiți elemente de fixare de diferite tipuri:

 1. Conectori pe două niveluri. Acest design este necesar pentru a conecta cele două părți, la un unghi de 90 de grade într-un alt plan. Cel mai adesea, aceste părți sunt fabricate din oțel galvanizat sub formă de scanare plat. Înainte de instalare, acest lucru va trebui să fie îndoit manual la unghiul dorit, lățimea unei astfel de conexiuni este de 60 mm.Pentru a fixa designul, în părțile laterale trebuie să înșurubați șuruburile.
 2. Conectori sau crabi la un singur nivel. Aceste sisteme de fixare sunt utilizate pentru a conecta două modele identice la un unghi de 90 de grade. Ele pot fi găsite în aproape orice magazin în formă finită. Instalați acest element nu va fi nici o problemă, ci doar face clic pe partea din spate a structurii.

Dacă încărcarea pe cadru nu va depăși 20 kg pe metru pătrat, atunci zăvorul obișnuit va fi suficient pentru fixarea structurii. În cazul în care sarcina este mai mare, pentru a mări fixarea, merită folosită șuruburile.

Suspendări directe

Ele sunt utilizate în timpul instalării diferitelor structuri, care sunt utilizate pentru fixarea tavanului și atașarea profilurilor verticale la perete. Aceste produse pot fi găsite în orice magazin. Ele sunt făcute sub formă de plăci plate, iar pentru a le instala, va trebui să le îndoiți manual sub forma literei P.

Pentru a atașa un profil vertical sau raft, este necesar să-l puneți între suspensie și pentru montarea șuruburilor. Înălțimea standard este de 125 milimetri, dar puteți găsi dimensiuni nestandardizate ale suspensiilor - 75 sau 100 mm.Sarcina pe o astfel de structură nu poate depăși 40 kg.

Ancoră sau umerase de primăvară

Folosiți numai în situațiile în care trebuie să demontați tavanul suspendat. Aceste modele vă permit să ajustați înălțimea tavanului și de obicei sunt utilizate în tavane înalte. Lungimea acestor suspensii poate fi de 200-300 milimetri. Încărcarea maximă poate fi de 25 de kilograme, dacă încărcarea este mai mare, merită să folosiți elemente de fixare suplimentare.

Cum de a determina căsătoria

Există următoarele tipuri de căsătorie printre profilurile pentru GLA.

 • Metalul nu are grosimea dorită. Acest dezavantaj este foarte semnificativ. Rezistența structurii depinde de grosimea metalului.
 • Dacă există urme de rugină, ar trebui să fie și ele atenți. Acest lucru înseamnă că metalul este slab procesat, ceea ce duce și la rezultate negative.
 • Dimensiuni greșite. Acesta este unul dintre cele mai neplăcute tipuri de căsătorie, din cauza căruia este imposibilă asamblarea corectă a structurii.
 • O crestătură proastă este, de asemenea, un minus, deoarece face dificilă înșurubarea corectă a șuruburilor.

Principalul lucru pe care trebuie să-l acordați atenție atunci când repararea cu ajutorul foilor de gips-carton este alegerea corectă a cadrului.

De asemenea, trebuie să calculați în avans greutatea structurii, deoarece alegerea profilului și a sistemelor de fixare pentru aceasta depinde de aceasta. Dacă alegeți totul corect, reparația nu va fi o problemă.

Pentru mai multe informații despre tipurile și mărimile de profile pentru gips-carton, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor