Cum de a alege wallpaper-ul potrivit?

Wallpaper - aceasta este una dintre cele mai comune metode de proiectare a zidurilor, care nu își pierde relevanța, în ciuda faptului că a început să fie folosit cu multe secole în urmă. De-a lungul timpului, apariția primului tapet sa schimbat semnificativ. Din acest articol veți afla despre ce tipuri de tapet există acum și cum să alegeți cea mai potrivită opțiune pentru ele însele.

tipuri

Există multe tipuri diferite de acoperiri. Unele mai subțiri, altele voluminoase și embosate. Unii vin la sala cu ferestre mari, în timp ce altele completează perfect camera întunecată.

material

În primul rând, tapetul este împărțit în funcție de materialul din care sunt fabricate. Cea mai comună versiune din vremea Uniunii Sovietice este, desigur, tapet simplu de hârtie.

Acestea sunt potrivite pentru cei care nu doresc să cheltuiască prea mulți bani pentru reparații și preferă să aleagă ceva mai simplu.

Urmează tapetul nețesut și acrilic. Ele sunt folosite puțin mai puțin, dar sunt mai durabile decât cele subțiri de hârtie, care tind să se îndepărteze în mâini în procesul de lipire.

Frumos pe perete arata plută sau acoperă de bambus. Ele sunt mult mai puternice și, prin urmare, va trebui să refaceți repararea nu este atât de rapidă. În plus față de aceste soiuri populare de tapet, există și altele, dar ele sunt mult mai puțin comune.

dimensiuni

Un alt parametru prin care tipurile de tapet diferă unul de altul - dimensiunile acestora. Trupa poate fi destul de largă sau îngustă.

Nu este greu să ghiciți acest adeziv larg de tapet mult mai rapid, dar cu îngustă se dovedesc mai multe combinații de culori mult mai interesante.

Dimensiunile modelelor care acoperă suprafața diferă de asemenea. Imprimarea poate fi mai mult sau mai puțin - trebuie să alegeți opțiunea corespunzătoare, în funcție de scopul pe care doriți să-l realizați, efectuând reparații. Deci, de exemplu, într-o cameră cu tavane joase tapet cu modele longitudinale ar fi adecvate, și într-o cameră îngustă - cu dungi transversale.

culoare

În ceea ce privește culorile, ele pot fi aproape orice. Alegerea nuanței dorite depinde de stilul camerei dvs.

Dacă nu știți ce să alegeți, atunci luați-le pe cele făcute în culori pastelate. Ele vor fi combinate cu aproape toate nuantele.

Portocaliu galben galben sau orice altă acoperire în culori luminoase sunt potrivite pentru aproape orice cameră.

Într-o cameră spațioasă va arăta tapetul bun și întunecat - maro, liliac, aur închis sau roșu.

Opțiuni de decorare

Baza fundalului poate decora detalii suplimentare. Acest lucru permite chiar și cel mai simplu tapet să fie stilizat ca o piatră sau un zid de cărămidă, de exemplu. Să ne uităm la mai multe opțiuni pentru decor.

  • Smooth. Începeți cu un fundal simplu simplu. Aspectul lor se distinge numai prin prezența unui model frumos. Tapet cu un model utilizat în multe camere, dar cel mai adesea în dormitoare pentru copii.
  • Relief. O altă opțiune interesantă. Ele sunt decorate cu un convex sau presate în model. Este aproape imposibil de observat din lateral, dar imaginile de fundal în relief sunt mai elegante decât cele simple.

Opțiunile de acoperire a reliefului sunt deseori desemnate cu un anumit tip de textura recunoscută. Dacă cumpărați un strat de calitate, acesta va arăta ca plăci naturale, ipsos sau cărămidă, de exemplu.

Este foarte estetic și elegant. Deci, puteți să ridicați în siguranță pentru camera dvs. un tapet grozav cu turnare sau baghetă.

În plus, suprafața tapetului poate decora toate tipurile de sclipici, autocolante și alte elemente decorative.

Stil și design

Pentru ca tapetul să fie bine combinat cu interiorul pe care l-ați creat, trebuie să le combinați corespunzător cu alte detalii. Acoperirea pereților ar trebui să fie combinată cu podele, culoarea tavanului, mobilierul sau perdelele, de exemplu.

În dormitorul de designer, tapetul în culori pastelate arată grozav.

Ele sunt potrivite pentru mobilier bej, pentru perdele luminoase sau alte textile. De asemenea, ele funcționează bine cu ușile și ferestrele ușoare. O acoperire de perete ușor întunecată va fi, de asemenea, un fundal bun pentru canapele și fotolii în culoarea cappuccino și alte detalii confortabile. De exemplu, umbra de cafea cu tapet sau acoperire cu relief cu imprimare florală mică.

Tapetul poate fi, de asemenea, combinat cu succes cu alte opțiuni de acoperire.Deci, în camere de zi sau dormitoare confortabile, este bine să combinați tencuiala decorativă cu tapet de lumină din orice material. Completați perfect această fundație și cărămidă decorativă, situată, de exemplu, deasupra ușii. De asemenea, nu uitați de lemn. Imaginile de fundal sunt combinate cu succes nu numai cu ușile umbrei stejarului alb, dar cu aceleași panouri de lumină.

În bucătărie, tapetul este combinat cu succes cu plăci sau șorțuri decorate elegant.

Cum de a alege wallpaper-ul potrivit?

Merită să alegeți un tapet, în funcție de stilul în care sunt realizate și de calitatea înaltă. Imaginile de fundal bune trebuie să corespundă scopului funcțional al camerei, să o facă mai confortabil și mai spațios vizual. Atunci când alegeți un strat de acoperire, este important să rețineți câteva nuanțe.

iluminat

Atunci când alegeți o acoperire de perete, luați în considerare prezența luminii. În ceea ce privește alegerea culorii, tipul de iluminat din cameră joacă un rol important.

Dacă camera este întunecată și nu există ferestre mari, atunci ar trebui să aveți grijă ca tapetul ales să nu absoarbă lumina. Deci, merită refuzat de la o acoperire întunecată magnifică în favoarea nuanțelor luminoase care, în acest caz, se vor potrivi mult mai mult.

În camere luminoase, puteți utiliza culorile gri, verde, violet, albastru și alte culori reci și întunecate.

destin

De asemenea, nu puteți ignora scopul camerei. Deci, în bucătărie, unde viața este în mod constant fierbinte și se pregătește ceva, este puțin probabil să lipiți imagini de fundal din hârtie sau cel puțin să încercați să le combinați cu un strat de protecție.

Pentru bucătărie, coridor și, în unele cazuri, chiar și pentru o grădiniță, adesea încearcă să găsească opțiuni de acoperire cu o suprafață impermeabilă.

Acestea sunt exact camerele în care, indiferent cât de atent vă comportați, pereții se murdăresc adesea. Și dacă pe o tapetă de hârtie simplă o astfel de pată rămâne pentru totdeauna, atunci rezistența la umiditate poate fi întotdeauna ștersă cu o cârpă bine crăpată.

În sufragerie, majoritatea oamenilor se străduiesc să creeze atmosfera cea mai confortabilă în care familia și oaspeții se vor simți confortabil. Prin urmare, ca acoperire de perete alegeți monitorul de înaltă calitate cu o paletă caldă. Tapetul bun este întotdeauna potrivit pentru linoleum sau parchet, creând o schemă comună de culoare în camera selectată. Într-un interior atent ar trebui să fie combinate de la două culori primare la patru.

Pentru dormitor, puteți alege o combinație de tapet simplu și un model interesant sau imagine.

Interesul pentru imagini de fundal foto încă nu scade, așa că puteți găsi o imagine elegantă care va ajuta la recrearea atmosferei unei păduri misterioase sau a unei plaje pustie într-o cameră mică.

Restul principiilor de alegere rămân aceleași - la podeaua strălucitoare și ferestrele cu vedere spre partea de nord, este mai bine să alegeți nuanțe pastel.

Avantaje și dezavantaje

În mod separat, trebuie să vorbiți despre alegerea materialului. Fiecare tip de acoperire de perete are avantajele și dezavantajele sale.

hârtie

Principalul avantaj al tapetului de hârtie este prețul lor scăzut. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni temporare pentru decorarea unui apartament închiriat, de exemplu, atunci această opțiune vă va potrivi perfect. Există un număr foarte mare de culori și nuanțe ale acestor acoperiri, astfel încât să puteți găsi întotdeauna o opțiune bună și ieftină pentru decorarea oricărei încăperi.

De asemenea, pânzele de hârtie se vor potrivi celor care doresc să facă reparații cu propriile mâini, dar până acum nu au nici o experiență în această chestiune. Baza de hârtie se potrivește bine pe suprafața plană a pereților. Este adevărat că acest tip de acoperire are multe dezavantaje semnificative.

Suprafața de hârtie nu curăță, se estompează la soare și reparația viitoare trebuie să faceți foarte curând.

vinilin

O altă opțiune comună este tapetul de vinil. Sunt mult mai grele decât cele subțiri de hârtie și, prin urmare, este mai dificil să le lipiți. În acest caz, o bază subțire de hârtie este completată de un înveliș de vinil de înaltă calitate, care arată impresionant și vă permite să prelungiți durata de viață a tapetului puțin mai mult.

Tapetul din vinil, cu ștanțare chimică specială, poate fi folosit în siguranță nu numai în bucătărie, ci și în baie. Acestea nu se deteriorează în condiții de umiditate ridicată și pot fi curățate cu ajutorul unei pânze umectate cu apă caldă și cu ajutorul unor produse de curățare speciale.

Dacă alegeți o imagine de fundal cu o imprimare mare și luminată, aceasta va distrage atenția de la neregulile de pe perete, pe care tapeturile de hârtie le subliniază.

Pânza cu pietriceș poate crea o atmosferă de lux în sufrageria sau în dormitor.

Minusul acestor imagini de fundal este, de fapt, doar unul - prețul ridicat. Dar, dacă sunteți dispus să plătiți pentru aspectul de calitate și spectaculos, atunci aceasta este o alegere bună pentru proiectarea practic a oricăror camere.

acril

Fundalul acrilic este media de aur între cele două versiuni anterioare. Pe de o parte, ele sunt mai ieftine decât vinilul, pe de altă parte - ele arată mult mai estetice decât cele de hârtie. Dacă este necesar, acestea pot fi curățate de praf sau pete prin ștergerea cu o cârpă umedă.

Printre dezavantajele imaginilor de fundal acrilic, este de remarcat faptul că nu toți producătorii oferă o opțiune de calitate.

Experții recomandă cumpărarea unui produs german. Aceste imagini de fundal sunt puțin mai scumpe decât omologii lor, dar cu adevărat încântați de calitatea lor.

natural

Dacă doriți ca totul în camera dvs. să fie la fel de natural și ecologic posibil, atunci să acorde o atenție la tapet din bambus natural sau plută. Cele mai multe ori sunt vândute în lumină și cele mai naturale culori. Aceste imagini de fundal sunt inofensive, atât pentru dvs., cât și pentru mediul înconjurător.

Un alt plus este că imaginile de fundal dense de bambus absorb foarte bine sunetul suplimentar.

Prin urmare, mulți oameni le combină adesea cu cei obișnuiți. Dacă lipiți peretele de bambus de pe stradă, atunci camera va fi mult mai liniștită și mai confortabilă.

lichid

În cele din urmă, merită menționat și tapetul lichid. Ele sunt rareori folosite. Prin intermediul acestora este posibilă ascunderea neregulilor și a fisurilor mici în mod eficient.De fapt, acest tip de acoperire este mai mult ca tencuiala decorativă decât tapetul obișnuit.

Din minus trebuie notat un preț foarte mare și probleme cu aplicarea. Nu va trebui să vă confundați cu privire la dreptul de a dilua compoziția care va fi aplicată pe suprafața pereților, precum și de a achiziționa unelte suplimentare.

Cât de frumos să combinăm?

Există două principii de bază pe care designerii vin cu combinații de culori de perete cu mobilier.

  • Harmony. În acest caz, toate lucrurile încearcă să se ridice în aceeași schemă de culori, fără a combina nuanțele reci și întunecate. Deci, cu mobilier alb, de exemplu, wallpaperele de culoare alb bei sunt cel mai bine combinate. Și detaliile mici care se găsesc în interior nu trebuie să iasă în evidență din paleta generală, așa că încercați să gândiți totul la cel mai mic detaliu.

Chiar și o cameră întunecată cu mobilier negru sau roșu și acoperire cu pereți vagabonzi în acest fel poate fi foarte atractivă.

  • Contrast. Altă, complet opusă celei anterioare, este o combinație de culori contrastante. Acest aspect este mai relevant pentru interioarele moderne. Un exemplu viu este o cameră cu tapet galben, cu o canapea albastră și o suită verde.La prima vedere, această combinație pare prea luminată, dar dacă alegeți nuanțele potrivite, totul va arăta foarte elegant.

Producători renumiți și recenzii

Sunt atât de mulți producători din diferite țări. Mulți sună la cea mai bună imagine de fundal creată de companii germane, dar, de fapt, în fiecare țară există anumite mărci care au încredere mulți și care nu dezamăgesc aproape consumatorii.

În rândul marcilor germane, imagini de fundal de la Décor Deluxe și Paper Aesthetics, de exemplu, sunt deosebit de iubite. În Italia, este Sergio Rossenelli, Cavalli, Zambiati.

Desigur, nu trebuie să vă bazați exclusiv pe numele mare, dar totuși, dacă cumpărați ceva, este mai bine să căutați pe Internet informații despre producător, precum și comentarii despre produsele de interes.

Soluții de proiectare în interior

În ciuda aspectului simplu și a accesibilității pe scară largă, tapetul este materialul universal care poate fi utilizat pentru decorarea aproape a oricărei încăperi, de fiecare dată când creați ceva nou și interesant.

Pentru aceasta, să vă inspirați prin soluții de design. Idei de tendință cum ar fi combinarea imaginilor de fundal luminoase și întunecate,Combinația dintre acoperirea hârtiei cu o piatră artificială sau un zid de cărămidă și altele va fi potrivită nu numai într-un studio de lux, ci și într-un apartament mic, care după o astfel de reparație se va schimba imediat.

Vedeți următorul videoclip pentru idei de design chiar mai interesante.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor