Porțelan pentru fațadă: ce să ia în considerare atunci când alegeți?

 Porțelan pentru fațadă: ce să ia în considerare atunci când alegeți?

Placi din portelan - unul dintre cele mai populare materiale de finisare, care astăzi se bucură de o popularitate de invidiat. Această față poate fi considerată universală, deoarece este utilizată atât pentru decorarea internă, cât și pentru cea exterioară a locuințelor. Astăzi vom pierde din vedere ceea ce ar trebui ținut minte atunci când alegeți gresie din porțelan pentru fațadă.

Ce este?

Mulți dintre noi, cel puțin o dată în viață, au auzit numele acestui material cu care se confruntă, dar nu fiecare utilizator știe ce este din ceramică din porțelan. Să răspundem la această întrebare.Porțelanul este o lut, diluat cu aditivi speciali și trecut în timpul procesului de presare. În exterior, acest material este greu de distins de granitul puternic prezent, însă costul său este semnificativ mai mic.

Placile din portelan sunt realizate din nisip quartz și argilă. În plus, aceste ingrediente sunt completate de componente cum ar fi kaoline, feldspați și coloranți de origine minerală. Toate aceste componente sunt presate sub presiune înaltă și apoi arse la un regim de temperatură mai mare de 1000 de grade.

Inițial frumos și de bună calitate din ceramică de porțelan gresie găsit utilizarea sa ca un produs tehnic. Cu toate acestea, timpul nu se oprește, iar în curând au început să folosească acest material pentru pardoseli, instalații sanitare și alte obiecte similare.

Caracteristici și beneficii

În zilele noastre, gama de materiale de finisare este atât de bogată încât, printre o astfel de selecție uriașă, vă puteți pierde pur și simplu în căutarea unui produs potrivit. Majoritatea consumatorilor caută să-și proiecteze casele ca straturi de acoperire durabile și durabile, care au un aspect atractiv.Astfel de cerințe sunt îndeplinite de un material popular cum ar fi porțelean din porțelan.

Porțelanul a apărut pe rafturile magazinelor relativ recent, dar într-o perioadă scurtă de timp, mulți cumpărători s-au îndrăgostit literalmente de acest material. Și totul este explicat prin rezistența la fiabilitate și rezistența la uzură a granitului ceramic. Este mai tare decât placa clasică, ceea ce o face o soluție indispensabilă în proiectarea fundațiilor fațadelor.

Prin utilizarea de dale de portelan de fațadă de înaltă calitate, clădirea poate avea un aspect și un stil complet diferit. Cu astfel de confruntări, clădirile arată mult mai solide, mai scumpe și mai moderne. Ei câștigă o strălucire prezentabilă și atrag ochii trecătorilor.

Gama de produse din ceramică din porțelan astăzi plătește mulți cumpărători, reprezentată de o varietate de variații diferite. Alegeți cea mai bună soluție posibilă pentru peisaj și fațadă, realizată în orice stil și culoare.

Nu trebuie să vă gândiți că plăcile de porțelan sunt prezentate numai în scheme de culori unice. Astăzi, în magazine puteți găsi mai multe opțiuni non-trivială, combinând mai multe culori strălucitoare și îndrăznețe, perekalivayuschimisya unul cu celălalt.Asemenea acoperiri arată foarte suculent și îndrăzneț, fiind pe fațadele unor centre comerciale sau de divertisment mari.

Astfel de materiale de căptușire sunt disponibile cu diferite texturi și parametri dimensionali. Este posibil să alegeți acoperitoare adecvate pentru clădiri de orice dimensiune și aspect.

Porțelanul din faianță este ideal pentru a acoperi fațada unei clădiri sau a unei case particulare mici. Pare organic, nu numai pe pereți, ci și pe podea, dând structurii un șic special și strălucire.

Relevanța unui astfel de material este ușor de explicat prin multe calități pozitive care sunt inerente în el.

 • Aspectul solid. Astfel de detalii pot reînvia chiar și fațada cea mai plictisitoare și monotonă, pictată în tonuri neutre și gri.
 • Un astfel de material are o selecție largă de adăugiri decorative. Impresii frumoase, imagini originale, modele luminoase și chiar combinații de culori contrastante pot fi găsite pe gresie din porțelan.
 • Porțelanul poate fi înlocuit. Procesul de instalare este destul de simplu și accesibil, astfel încât atunci când schimbați stilul sau povara schimbării, un astfel de material poate fi ușor dezmembrat și complet înlocuit cu ceva nou.
 • Placile ceramice de granit nu se tem de factorii de mediu negativi, ceea ce face ca acesta să fie un material ideal pentru plasarea pe fațada unei clădiri.
 • Cu astfel de materiale, puteți obține caracteristici bune de izolare fonică a spațiilor.
 • Placile din portelan sunt sigure din punct de vedere al focului.
 • Astfel de confruntări se disting prin siguranța ecologică. În compoziția gresiei din porțelan nu există componente chimice agresive dăunătoare sănătății umane. În prezent, nu orice material de finisare se poate lăuda cu o astfel de calitate.
 • Nici încărcăturile dinamice și statice nu sunt teribile pentru o placă de granit de calitate. Nu este atât de ușor să spargeți sau să deteriorați un astfel de material, ceea ce confirmă încă o dată durabilitatea și rezistența la uzură.
 • Grija pentru granit nu va necesita cunoștințe speciale de la proprietarii de case. În plus, nu trebuie să fie achiziționată cu produse de curățare scumpe, care sunt adesea dificil de găsit în magazinele obișnuite.
 • Acest material nu provoacă reacții alergice.
 • Porțele din porțelan se disting prin întreținere.
 • O astfel de căptușeală va dura mulți ani și nu va cauza probleme în timpul funcționării sale.
 • Un astfel de material este permis să se așeze pe bazele fațadelor în orice moment al anului. Nu va trebui să așteptați momentul potrivit pentru a începe lucrările de instalare.
 • Este posibilă instalarea plăcilor de fațadă din porțelan cu propriile mâini, fără a atrage o echipă de specialiști.
 • Acest material are un cost relativ scăzut. Deci, astăzi prețul granitului ceramic este mai mic decât cimentul fibros sau materialele compozite.

Această acoperire are multe avantaje, motiv pentru care astăzi ocupă o poziție de lider pe piața materialelor de finisare.

deficiențe

Dar nu credeți că porțelanul este un material ideal care nu are un singur dezavantaj.

Desigur, ca orice altă față, granitul ceramic are propriile minusuri.

 • Placile de portelan difera in greutate impresionanta. De aceea, acesta trebuie instalat numai pe un cadru fiabil și puternic.
 • Datorită greutății mari este dificil de a lucra cu astfel de materiale, iar metodele de transport ale acestora conduc la cheltuieli considerabile.
 • Din păcate, astăzi nu toți producătorii aderă la tehnologia potrivită pentru fabricarea porțelanului. Din acest motiv, pe rafturile de magazine se află o mulțime de piese defecte, a căror calitate este departe de normă.

caracteristicile

Porțelanul din porțelan este un material fiabil și robust, cu caracteristici de performanță excelente.

 • Se remarcă prin indicatori remarcabili de rezistență la umiditate. Absorbția apei este de numai 0,05. Acesta este un record real pentru acest indicator.
 • Granitul ceramic este caracterizat de o rezistență ridicată la îngheț. Rezistă până la 100 de cicluri complete de congelare și dezghețare. Acești indicatori se explică prin faptul că există foarte puține gresii din porțelan și au dimensiuni foarte mici.
 • O asemenea față este caracterizată de durabilitate ridicată. Pe scara Moss, porțelan are o duritate de 7-8, care este aproape de înregistrare. Conform acestei caracteristici, un astfel de material "depășește" doar safir, rubin și diamant. Zgârierea sau deteriorarea porțelanului este foarte dificilă. Chiar și particulele abrazive nu lasă urme.
 • Porțelanul din porțelan este caracterizat de caracteristici excelente de rezistență la uzură.

Astăzi există mai multe clase ale acestui material cu care se confruntă, fiecare dintre ele fiind conceput pentru anumite condiții.

 • Clasa material 2 poate fi instalat în orice spațiu unde oamenii se mișcă în diferite pantofi.
 • Gradul 3 este mai bine plasat în zone cum ar fi bucătăria sau holul, unde nivelul de încărcare este ușor mai mare.
 • Gradul 4 este folosit pentru a fi așezat pe baze sexuale în locuri publice cu trafic mediu. Poate fi nu numai un birou mic, ci și o cafenea sau un magazin.
 • Gresia de porțelan de înaltă rezistență, care nu are restricții speciale, aparține clasei a 5-a. Poate fi instalat chiar și în spații deschise, cu trafic maxim.
 • Caracteristica distinctivă a gresiei din porțelan poate fi atribuită nivelului de alunecare al acesteia, variind de la R10 și mai mult.
 • Prin nivelul de igienă, fațada faianței de porțelan nu cunoaște concurenți. Nu produce bacterii, nu formează mucegai, nu acumulează murdărie.
 • Porțelanul este un material care nu conduce curent, deoarece toate componentele sale sunt dielectrice.
 • Coeficientul de conductivitate termică a porțelanului este mai mic decât cel al granitului natural.
 • Pentru gresie din porțelan caracterizată printr-o strălucire frumoasă, care persistă de mulți ani. Dar în ceea ce privește textura, poate fi orice.

tipuri

Astăzi, gama de plăci din porțelan este mai bogată decât oricând. Să analizăm în detaliu cele mai populare și spectaculoase variante ale unei astfel de căptușeli, care sunt foarte solicitate.

Placi mozaic

Mozaicul de gresie este realizat prin procesare specială cu jet de apă. Tăierea în sine este efectuată cu un ferăstrău din carbură.

Detaliile mozaicului constau din mici tesseri asamblate în compoziții frumoase. După aceea, aceste componente sunt atașate la o rețea specială, cu care sunt mult mai ușor instalate pe fațade.

Genial și mat

Clădirile realizate în direcții pompos și fantezist ar trebui să aibă fațade adecvate. Sub această descriere se potrivește porțelanul cu un aurit unic de luciu. Ca o regulă, o astfel de căptușeală are poloneză perfectă, adus la strălucire perfectă.

Plăcile matte sunt de asemenea considerate azi la modă. Ele arata grozav in stilurile moderne de interior. Astfel de materiale în dezvoltarea lor sunt folosite de mulți designeri.

metalizată

Porțelanul metalizat este un material ideal care este perfect pentru tot felul de experimente de proiectare. De exemplu, astăzi, plăcile cu imitație de rugină, zgârieturi și platină nobilă sunt considerate a fi foarte la modă și originale. Asemenea materiale sunt interesante nu numai în clădirile publice, ci și în garaje.

imitații

În prezent, tendința reală a designerului este porțelanul recunoscut, realizat sub lemn sau zidărie. Astfel de materiale de fațadă arată neobișnuit și elegant. La prima vedere, ele pot fi foarte greu de distins de lemnul real sau de piatra. Dar suficient pentru a atinge acest material, iar "iluzia" dispare.

dimensiuni

În prezent, în magazine puteți găsi plăci de porțelan frumoase și de înaltă calitate cu parametri dimensionali diferiți.

Lungimea și lățimea plăcilor de granit ceramic poate fi:

 • 300x300;
 • 600h300;
 • 600x600;
 • 1200h295;
 • 1200x600.

Grosimea minimă a gresiei din porțelan este de 5 mm, iar maximul este de 12 mm.

Soluții de culoare

Fatada de faianță din porțelan este produsă în culori diferite - alegerea cumpărătorilor nu este limitată de nimic. Placile clasice negre arata foarte scumpe si solide, iar acest lucru se aplica materialelor matoase si lustruite. Aceste coperte reprezintă o adevărată descoperire a stilului modern. Cernelurile cenușiu și maronii din ceramică din porțelan nu sunt mai puțin respectabile.

Ușor de cremă, bej, dale, arată proaspăt și interesant. Ei iluminează literalmente strada.Cu toate acestea, atunci când le instalați, nu trebuie să faceți cea mai mică greșeală - pe un fond deschis, acestea vor fi evidente.

Culorile pastel pe gresie arata moale si placuta. Aceste palete sunt recomandate pentru a atrage iubitorii de culori calme și neutre.

Vopseaua luminos și colorată este mai potrivită pentru proiectarea centrelor comerciale și de divertisment. În cazul locuințelor private rezidențiale, astfel de plăci trebuie tratate cu prudență, astfel încât să nu vă facă locuința absurdă. Puteți combina pe aceeași fațadă 2 sau mai multe culori diferite.

Prezentarea producătorilor

Să ne familiarizăm cu câțiva producători bine-cunoscuți, producătoare de faianță de înaltă calitate și frumoase din porțelan:

 • Estima. Acesta este numele fabricii din Noginsk, care a fost prima din Rusia care produce granit ceramic. Produsele Estima sunt ieftine, dar au o calitate excelentă. Placile acestei firme sunt reprezentate de colectiile "Marmi", "Rainbow", "Standart", "Trend", "You Color".
 • Fiorano - un producător renumit din China, care produce gresie din porțelan de înaltă rezistență, fără teamă de praf, murdărie și deteriorări mecanice. În sortimentul Fiorano există multe dale cu diferite culori și texturi.
 • Kerlite. Acest brand din Italia produce plăci de porțelan de înaltă calitate, cu o grosime de numai 3,5 mm. În același timp, parametrii rămași ai produsului pot ajunge la 3x1 m. În sortimentul Kerlite, predomină materiale de nuanțe clasice.
 • "Granit Ural". Acest producător oferă o gamă largă de culori neutre din granit de fațadă pentru cumpărători cu suprafețe lustruite și mată.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți un material pentru lucrul exterior, trebuie să aveți în vedere următorii parametri:

 • Porțelanul trebuie să fie în stare perfectă - fără chipsuri, fisuri sau zone decolorate. Verificați cu atenție plăcile pentru defectele ascunse.
 • Consultați produsele brandurilor celebre, deoarece există prea multe produse de calitate scăzută în magazine cu mărci necunoscute, care nu vor dura mult timp.
 • Este necesar să alegeți corect culoarea porțelanului. Principalul lucru care trebuie evitat este suprasaturarea cernelurilor colorate și îndrăznețe. Astfel de ansambluri se vor enerva.
 • Selectați materiale de dimensiune potrivită.
 • Alegeți corespunzător clasa de material adecvată (toate enumerate mai sus).
 • Nu căutați prea porțelan fațadă ieftin.Un preț prea mic poate indica un material de calitate slabă.

așezări

Înainte de a merge la cumpărături pentru gresie din porțelan, ar trebui să faceți estimarea corectă pentru a evita cheltuielile inutile.

Pentru a nu fi confundat cu calculele, este recomandat să le faceți pe calculatoare speciale online. Folosirea lor este ușoară și ele dau rezultatele corecte. Cu toate acestea, pentru aceasta va trebui să aflați exact zona fațadei care are nevoie de finisare, tipul de material (în acest caz, gresia din porțelan), orientarea cadrului, cantitatea de izolație și prezența grundului.

Sfaturi pentru materiale

Instalarea fațadei de gresie din porțelan nu poate fi numită dificilă. Tehnologia instalării sale va fi capabilă să stăpânească fiecare. În primul rând trebuie să faceți sistemul de transport, care include suporturi de montare, precum și ghidaje. Ele sunt realizate din oțel galvanizat. Trebuie să lăsați găuri speciale pentru a ajusta poziția unui astfel de cadru.

La instalarea parantezelor, este necesar să se mențină o distanță de cel puțin 10 cm de colțul clădirii, precum și deschiderile ferestrelor și ușilor.

In continuare este instalata izolatie termica. După aceea, treceți la instalarea plăcilor pentru finisarea pereților casei.Toate componentele trebuie să se fixeze ferm și sigur.

Pentru a efectua o astfel de activitate, este necesar:

 • burghiu electric;
 • pumn;
 • elemente de fixare;
 • set de seturi de nituri;
 • nivel de construcție.

Dacă nu sunteți încrezători în abilitățile dvs., atunci ar trebui să angajați o brigadă de profesioniști pentru instalarea granitului de fațadă. Astfel, vă salvați de materiale dăunătoare și experiențe inutile.

Exemple frumoase de căptușeală

Porțelanul din sticlă sau metalul ruginit arată impresionant în tandem cu suprafețele din lemn. Această căptușeală ar trebui să se aplice în casele private, realizate în stilul high-tech sau industrial. Se recomandă completarea unei astfel de structuri cu ferestre panoramice mari.

Tablourile de porțelan cu lumină slabă arată armonios în combinație cu margini negre ale deschiderilor de ferestre. Astfel de fațade arată neconfortabil, dar solid și plăcut din punct de vedere estetic.

Fatada de faianță poate fi făcută în mai multe nuanțe de aceeași culoare. De exemplu, pot fi palete verzi, albastre sau roșii. Desigur, astfel de materiale arată îndrăzneț și luminos, dar ele sunt adesea alese pentru centrele comerciale, parcurile de apă și alte clădiri și pot avea forme non-standard, de exemplu, rotunjite.

Fațadele clădirilor în care există o plăcintă de bej sau cremă și granit ceramic cu o nuanță moale brună / cărămidă arată armonios. Astfel de clădiri sunt deosebit de proaspete și solide dacă au un acoperiș gri și sunt înconjurate de lămpi de stradă gri.

În următorul videoclip, veți găsi instalarea unei fatade ventilate articulate pe subsistemul Newton cu căptușeală din plăci de porțelan.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor