Ar trebui să aleg porțelanul pentru pridvor?

Porțelanul din portelan este o placă de piatră-porțelan, care are caracteristici de performanță ridicată și este utilizată activ în construcții. Acest material a apărut nu cu mult timp în urmă, dar este deja destul de popular datorită indicatorilor de calitate și a unui preț favorabil.

Ar trebui să aleg porțelanul pentru pridvor?

Porțelanul este inventat ca o alternativă la piatra naturală, totuși, modelele moderne imită o varietate de suprafețe. Pentru a alege corect, trebuie să cunoașteți principalele tipuri și caracteristici.

tehnic

Cel mai fiabil și durabil aspect. Rezistența la uzură nu este inferioară nici unui alt tip. Dar, în același timp, are un dezavantaj - un aspect inestetic. Din acest motiv este utilizat pentru placarea la locurile de producție,fabrici și zone industriale.

plictisitor

Aspect foarte durabil, așadar potrivit pentru scările de pe stradă. Rezistent la schimbările de temperatură. Cu toate acestea, aceasta necesită o îngrijire sporită a suprafeței, deoarece este predispusă la formarea de pete și mărci.

lustruit

Diferă de restul oglinzii caracteristice strălucește. Se utilizează pentru fațadele exterioare, clădiri. Dar nu este adecvat pentru scări sau pardoseli datorită lustruire abrazivă. Fără lustruire doar deveni plictisitor.

lustruit

O compoziție specială este aplicată acestui tip de gresie din porțelan - glazură, care conferă o strălucire perfectă și strălucirea incomparabilă. Adesea are o varietate de culori și modele strălucitoare. Se utilizează ca căptușeală numai suprafețe verticale care nu sunt expuse la sarcini mari.

Satin finisaj

Granit decorativ. Se aplică o sare minerală într-un strat subțire. Suprafața de acest tip are o structură catifelată, care se obține după ardere. Folosit ca decor.

structurate

De asemenea, un aspect decorativ. Adesea imită lemn, țiglă, piatră. Este folosit pentru soluții stilistice în interior, are o funcție decorativă.

Caracteristicile și avantajele gresiei din porțelan

Porțelanul din porțelan are un avantaj important față de celelalte materiale pentru fațadă - rezistență sporită și durabilitate. Prin alegerea sa, puteți fi siguri că suprafața va dura mult timp fără crăpături sau zgârieturi. Mai ales dacă este un finisaj stradal destinat scărilor. Rezistența la condițiile meteorologice, umiditatea ridicată și temperaturile fac ca porțelanul să fie un lider în materialele cu care se confruntă.

Materialul are mai multe avantaje.

 • Rezistență la temperaturi scăzute - principalul avantaj. Acesta va rezista la înghețuri chiar până la -50 ° C. În plus, se suprapune cu schimbări bruște de temperatură. Potrivit pentru utilizare în spațiu deschis.
 • Rezistență mare la uzură. Deseori, suprafața podelei sau a treptelor scării este supusă șocurilor, zgârieturilor mecanice, în timp ce glisarea mobilierului sau a aparatelor de uz casnic. Porțelanul nu este "frică" de acest tip de deteriorare. Perfect pentru a face față scărilor de pe stradă, pridvor, trotuar. Producătorii dau aproximativ 7 ani de service la porțelan din porțelan exterior, care este mai predispus la diverse tipuri de încărcături.
 • Rezistență la umiditate ridicată. Acest material nu absoarbe umezeala. Acest avantaj face posibilă utilizarea acestuia pe stradă și în zone cu umiditate ridicată: piscine, saune, precum și în zona climatică tropicală, unde sunt posibile ploile torențiale.
 • Creșterea rezistenței la impact. Alegerea porțelanului pentru pridvor, trebuie să căutați o opțiune cu o grosime mai mare. Cu cât este mai mare nivelul de grosime, cu atât materialul este mai puternic. Și chiar dacă un obiect greu cade la suprafață, granitul ceramic nu va suferi. Aspectul va rămâne neschimbat: fără chipsuri și zgârieturi.

De asemenea, trebuie să vă amintiți că există mai multe grade de rezistență la uzură, producătorul indică acest lucru.

 • Primul grup (clasa PEI I) - se folosește în încăperi unde se dau desculți, în pantofi moi (cum ar fi papucii).
 • Cel de-al doilea grup (clasa PEI II) - puțin mai puternic decât primul grup, este folosit în localuri (mai des în locuri publice), unde oamenii au o permeabilitate ridicată.
 • Cel de-al treilea grup (clasa PEI III) - această piesă de porțelan este aleasă pentru case, birouri ale companiilor mici.
 • Al patrulea grup (clasa PEI IV) - poate fi folosit în camere cu o medie sau mare capacitate de trecere a persoanelor.De exemplu, săli, săli de banchet.
 • Al cincilea grup (clasa PEI V) - poate fi folosit peste tot, ales de obicei pentru locurile publice cu trafic foarte mare: gări, aeroporturi, cafenele.

Placi de portelan, alese corect, va dura o lungă perioadă de timp, nu va pierde aspectul său, va decora design-ul camerei.

Avantajele de mai sus fac ca acesta să fie un material adecvat pentru căptușeala suprafețelor stradale. Treptele de verandă sau trepte făcute cu gresie din porțelan vor dura o lungă perioadă de timp, vor păstra un aspect prezentabil fără zgârieturi și chipsuri, fără să lovească portofelul proprietarului.

Alegerea gresiei din porțelan potrivit

Alegerea acestui produs ca material de finisare, trebuie să țineți cont de unele nuanțe.

 • Producătorul este important. Există o mulțime de opțiuni pe piața materialelor de construcție, există, de asemenea, o mulțime de producători. Producătorii italieni s-au dovedit însă pe poziția pozitivă. Politica de prețuri este mai scumpă decât opțiunile interne, dar performanța unui astfel de granit ceramic este mai mare.
 • Al doilea punct este suprafața. Alegerea materialelor pentru decorarea în aer liber, în primul rând,trebuie să acorde atenție suprafețelor antiderapante. Dacă suprafața este netedă - amenință să provoace răniri, vânătăi. Mai ales în climatul nostru la temperaturi scăzute. Suprafața ideală pentru pridvor ar trebui să fie nealunecoasă și ușor aspră. Nu va aluneca nici atunci când este umed, iar în condiții de gheață nu are nevoie de tratament cu abrazive anti-alunecare, la fel de mult ca o suprafață netedă. Dar nu alegeți o suprafață prea groasă.
 • Atunci când cumpărați obiecte din ceramică din porțelan pentru placarea stradală, de exemplu, pentru pași, trebuie să țineți minte că 1 pătrat. m material de calitate ar trebui să cântărească 19-20 kg. Dacă greutatea este mai mică decât cea specificată, cel mai probabil au existat încălcări ale producției, iar calitatea nu este la standard.
 • De asemenea, puteți nota dimensiunea optimă. Cea mai convenabilă pentru instalare este o placă de granit ceramică cu dimensiunile de 30x30 sau 30x60 cm. Aceasta nu este o cerință obligatorie pentru implementare, ci este un sfat care vă va ajuta să vă ocupați rapid și eficient.
 • Pentru lucrările de instalare a instalației din ceramică din porțelan, sunt necesare unelte convenționale. Orice echipă experimentată de instalatori are un arsenal de material necesar pentru zidărie de înaltă calitate.
 • Dacă aveți de gând să faceți totul singur, trebuie să decideți alegerea lipiciului de calitate.După aceea, calculați corect suprafața de care aveți nevoie pentru a vă oferi furnir. Este mai bine să cumpărați materiale cu o marjă. În practică, este întotdeauna consumată cu 1/3 mai mult decât suma calculată. Acest lucru este cauzat de relieful zonei, tăierea, tăierea, tăierea în timpul tăierii etc.

Porțelanele sunt perfecte pentru a vă îndrepta spre verandă. Acest material este aproape perfect pentru munca pe stradă, ceea ce este ceea ce este cu care se confruntă.

Are calități și caracteristici necesare, cum ar fi: rezistență ridicată și rezistență la uzură, antiderapare, toleranță la temperaturi scăzute și schimbări bruște, rezistență la umiditate ridicată și rezistență la impact.

O varietate de tipuri și suprafețe vă permite să alegeți materialul potrivit., în funcție de locul de instalare, condițiile zonei climatice. Deciziile stilistice abundă în diversitate. Acest factor este important în design și decorare. Diferitele culori, texturi, suprafețe fac posibilă implementarea ideilor de design cu o pretenție la unicitate și originalitate.

  Alegerea gresiei potrivite pentru nevoile lor, proprietarul se bazeaza pe fiabilitate, durabilitate, durabilitate si frumusete.

  Puteți vedea o clasă de masterat pe o porțelan de ceramică pe o scară în acest film.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor