Placi de portelan pentru podea: subtilitățile de alegere și de stabilire

Cu câteva decenii în urmă, un nou material a apărut pe piața de acoperire a pardoselilor - din sticlă de porțelan. El a atras imediat atenția nu numai meșterilor experimentați, ci și a utilizatorilor obișnuiți. Într-o perioadă relativ scurtă de timp, această acoperire a câștigat o popularitate considerabilă. Acest lucru se datorează faptului că acest material combină foarte bine toate calitățile necesare atât din designul estetic, cât și din punct de vedere al funcționării.

Caracteristicile tehnice unice ale acestui strat de acoperire, precum și varietatea de texturi și o gamă largă de soluții color, fac posibilă utilizarea plăcilor din ceramică și granit în lucrări cu fațade pe diverse obiecte. Este perfect pentru aranjarea apartamentelor și a caselor, precum și a parcelelor personale.De aceea merită să învățați mai multe despre caracteristicile acestui material, soiurile sale și unele avantaje.

Caracteristici speciale

Structura porțelanului din porțelan este adesea comparată cu sticla, deci este imposibil să negăm faptul că se poate rupe, de asemenea. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că este un material fragil. Mai mult decât atât, este necesar să facem eforturi extraordinare pentru a găsi concurenți vrednici pentru aceasta în termeni de putere.

În acest caz, concepte precum duritatea și fragilitatea sunt termeni complet diferiți. Este posibilă ruperea plăcilor de granit ceramic dacă nu se respectă regulile de instalare, precum și în timpul transportului neatent. Cu toate acestea, după instalarea corectă a gresiei din porțelan, nu există nici o îndoială cu privire la puterea sa.

Plăcile de acest tip sunt realizate cu o grosime de 4 până la 30 de milimetri. Cele mai populare ar trebui să fie luate în considerare de la 10 la 14 mm. Ele sunt cel mai adesea folosite pentru a face față podelei în diferite camere. Trebuie remarcat faptul că costul acestui material depinde în mod direct de indicatorii de grosime. De asemenea, prețul este influențat de culorile și textura sa. Dar, în ciuda costurilor ridicate, clienții sunt totuși satisfăcuți, deoarece proprietățile acestor dale justifică pe deplin costurile.

Există posibilitatea de a face plăci la comandă. Grosimea lor este de trei centimetri. Cu astfel de parametri, ele încă arată o rezistență și o durabilitate extraordinară. Aceste caracteristici nu depind de grosimea produsului, ci de calitatea instalării. Prin urmare, puteți găsi căptușeală de calitate slabă a unui material mai dens, care va fi instabil la stresul mecanic.

În compoziția amestecului pentru plăci din porțelan există lut de diferite soiuri, feldspat, nisip quartz purificat, precum și oxizi de metal, care sunt pigmenți coloranți. Trebuie remarcat faptul că toate componentele sunt exclusiv de origine naturală.

Componentele utilizate în fabricarea plăcilor de porțelan, exploatate în cariere. În același timp, argila, care este una dintre componentele principale, are o anumită compoziție de elemente chimice. Calitatea viitorului produs depinde în mod direct de această condiție. La fabrică, pentru fiecare grad de argilă individuală, se utilizează un vas specific, deoarece amestecarea suplimentară a tuturor componentelor are loc cu respectarea strictă a proporțiilor atent calculate.

După aceea, amestecul este transferat în moară, unde este măcinat. Lotul rezultat este pliat în silozuri. Aici porțelanul este stocat până la ardere și presare.

Datorită unei tehnologii de producție complexe, acest material a fost recunoscut printre utilizatori. Proprietățile sale de performanță sunt potrivite atât pentru interior cât și pentru exterior, totuși, gresia din porțelan a găsit o distribuție deosebit de largă ca o acoperire de podea.

Ce este diferit de gresie?

Destul de frecvent, plăcile de porțelan sunt confundate cu plăci ceramice. Într-adevăr, aceste materiale sunt similare nu numai în ceea ce privește aspectul, ci și în compoziția lor, precum și în caracteristicile lor operaționale. Cu toate acestea, între ele există o diferență semnificativă. Se regăsește în tehnologia utilizată de producători. Prin urmare, țiglă de porțelan în comparație cu progenitorul său nu are goluri în interiorul, microfracks și porozitate.

Aceste proprietăți îl fac mai durabil și oferă rezistență ridicată. De asemenea, nu este atât de susceptibilă la schimbări de temperatură și se comportă bine cu diferite tipuri de influențe externe.Datorită prezenței unor astfel de calități superioare ale plăcilor ceramice, acest material este ales pentru acoperirea podelelor în diferite încăperi.

Merită adăugat că porțelanul are un indicator de duritate egal cu 8-9 puncte pe scara Mohs. În același timp, granitul natural este limitat la numărul 6. Și cel mai durabil material este corindonul, care este mai dens decât porțeleanul din porțelan cu doar 1-2 unități.

Pentru a distinge plăcile din porțelan de plăcile obișnuite de ceramică, trebuie doar să vă uitați la tăierea acesteia. Pigmentul de colorare este vizibil pe toată adâncimea, deoarece, spre deosebire de ceramică, se adaugă la început la producția de gresie din porțelan.

Proprietăți și specificații

După ce studiați unele dintre diferențele dintre gresia din porțelan din plăcile obișnuite de ceramică și granitul natural, ar trebui să aflați mai multe despre proprietățile și caracteristicile de bază ale materialului descris.

Iată câteva criterii care merită o atenție deosebită:

 • rezistență;
 • Rezistența la umezeală;
 • durabilitate;
 • format;
 • Grosime;
 • Rezistența la sarcini.

În ceea ce privește rezistența plăcilor de porțelan sa spus suficient. Prin urmare, merită amintit doar faptul că corundul o depășește în acest parametru. Prin urmare, nu există nici o îndoială că acest material va arăta calități corespunzătoare.

Rezistența bună la umiditate asigură o porozitate scăzută. Prin urmare, în plăcile de porțelan nu există practic absorbție de apă. Această cifră este de numai 0,05%. De aceea se utilizează pentru fațadele de placare. Și puteți aplica oricare dintre speciile prezentate.

De asemenea, datorită barierei hidraulice, acest material este capabil să tolereze condiții de temperatură destul de scăzute, chiar și -50 grade. Este de remarcat faptul că o piesă ceramică simplă își pierde rapid calitatea cu o citire negativă a termometrului.

Următoarea caracteristică importantă este rezistența la uzură a plăcilor. Rezistența sa la abraziune este de obicei calculată pe o scară de PEI.

Ea, la rândul ei, este împărțită în 5 clase:

 1. pentru pereți;
 2. pentru podele într-o zonă rezidențială în care se presupune o mică permeabilitate;
 3. pentru locurile cu trafic mediu (aproximativ o sută de persoane într-o oră);
 4. pentru locurile publice;
 5. pentru locurile cu trafic intens.

Acestea din urmă includ aeroporturi sau gări. Pentru a determina nivelul de durabilitate va ajuta la ambalare. Pe acesta, categoriile numite sunt indicate de producător sub formă de cifre romane.

Porțelanul este fabricat într-un format diferit. Alegerea mărimii dalelor trebuie aleasă pe baza parametrilor camerei. Deci, plăcile mari nu se potrivesc întotdeauna în spațiul mic. În acest caz, principalul criteriu al calității nu este aspectul estetic, ci problema duratei de viață a căptușelii.

Acest lucru se datorează faptului că, de exemplu, pentru plăci de porțelan de dimensiuni de 60x60 cm, este necesară o bază mai bună și un adeziv mai bun. Și pentru plăcile de 30x30 cm, astfel de condiții nu sunt avansate. Prin urmare, o alternativă este considerată a fi un produs a cărui dimensiune este de 45x45 cm. Este vorba de plăcile formatelor specificate pe care designerii le subliniază drept cea mai optimă soluție potrivită pentru orice cameră. În plus, ele sunt destul de neobișnuite în timpul instalării și răspund adecvat la unele erori de bază.

Ar trebui spus despre posibilitatea porțelanului de rezistență la sarcină. Deci, cel mai înalt indicator al încărcăturii pe care acest material îl poate suporta este 2000N. Este de remarcat faptul că această proprietate este direct dependentă de alte caracteristici, cum ar fi grosimea sau mărimea. Cu toate acestea, atunci când a fost testat granit ceramic, a fost folosit un camion cu greutatea de 30 tone.Tigla în același timp a fost aplicată dimensiunea mare, care cu avantajul a transferat o astfel de încărcare.

Știind despre astfel de proprietăți remarcabile ale gresiei din porțelan, este pur și simplu imposibil să nu o țineți seama atunci când alegeți materialul pentru pardoseală.

Pro și contra de finisare

În ciuda abundenței de caracteristici vrednice și competitive ale granitului ceramic, nu trebuie să uităm nici avantajele, nici posibilele dezavantaje ale finisării spațiilor cu acest material.

În plus față de înaltă rezistență și de performanță excelentă, placi ceramice are un număr de avantaje.

Printre acestea se numără următoarele criterii:

 • grad ridicat de protecție împotriva coroziunii a fațadelor. Acest lucru este posibil prin calități cum ar fi rezistența la diferite temperaturi, precum și toleranța la umiditate;
 • disponibilitatea unei game largi. Porțelanul este o creație artificială a producătorilor și se fabrică în fabrici. De aceea este prezentată pe piață în diferite forme, texturi, dimensiuni și culori. Astfel, printre astfel de varietăți, puteți găsi cu ușurință o opțiune care se potrivește în orice stil de design;
 • reducerea costurilor de numerar pentru reparațiile clădirilor în viitor. Costul ridicat al granitului ceramic scade complet datorită calităților sale pozitive și salvează proprietarul de costul posibilelor modificări în viitor;
 • asigurarea confortului în interior;
 • capacitatea de a crea un design unic datorită abundenței proprietăților estetice;
 • protecție suplimentară din exterior (atunci când este vorba de finisarea acoperirii pereților);
 • rezistență la poluare.

Pe lângă factorii de mai sus, avantajele gresiei din porțelan includ refracție, durată de viață lungă, izolare fonică și multe altele. Aceste calități îi aduc primele poziții pe lista altor materiale de finisare.

Cu toate acestea, în ciuda acestor avantaje, plăcile de porțelan nu sunt fără câteva minusuri.

Printre numeroasele deficiențe se pot identifica următoarele:

 • costul ridicat al produsului și instalația în sine;
 • Podeaua nu este destul de caldă. Cu toate acestea, acest lucru poate fi corectat prin încălzire;
 • masivitate. Este acest factor care face livrarea și instalarea acestui material consumatoare de timp. În plus, uneori poate fi necesară o prelucrare suplimentară.

În ciuda acestor dezavantaje, avantajele încă predomină mult peste ele. De aceea, meșteșugarii cu experiență compară toate criteriile de mai sus și în cele din urmă opresc alegerea lor pe granit ceramic. Ei sunt conștienți de faptul că, prin abordarea corectă, orice deficiență poate fi transformată într-o virtute.

specie

Până în prezent, există mai multe soiuri de porțelan. Acestea sunt determinate de diverși parametri:

După mărime

Pentru a proiecta un design diferit, sunt necesare placi de diferite dimensiuni. În unele cazuri, sunt necesare formate mici, iar în altele, mari, dimensiunile care ajung la 1200x600 mm. Cu toate acestea, cel mai adesea în decor sunt plăci de dimensiuni medii pătrate. Partile lor variaza de la 200 la 500 mm. Datorită posibilității de alegere a unei plăci pentru acest parametru, domeniul său de aplicare este în mod semnificativ extins. De aceea porțelanul este potrivit atât pentru exterior, cât și pentru interior.

Prin textură și textură

Pentru început, trebuie remarcat faptul că granitul ceramic este foarte solicitat în stilul clasic de decorare. Acest lucru se datorează faptului că acest material pentru pardoseli pare foarte asemănător pietrelor naturale.Și, după cum știți, el este cel care favorizează cel mai bine frumusețea designului clasic. Cu toate acestea, producătorii nu stau pe loc și îmbunătățesc în mod constant tehnologia lor de fabricație. Aspectul acestor tipuri de granit ceramic este legat de aceasta.

Pe tip de suprafață

 • Glasat, semi-lustruit (laptatirovanny) și lustruit;
 • Mată și lucioasă, precum și nefolosită;
 • Cu relief - structurat;
 • Acoperite cu ceară;
 • Rectificată.

Selectarea unuia sau a altui tip de faianță din granit ceramic depinde în întregime de ideea designerului.precum și partea practică a camerei în sine. De exemplu, pentru clădirile care se poziționează ca fiind comerciale sau expoziționale, este mai bine să alegeți o suprafață cu o ușurare. Tipurile de producție vor fi protejate în mod fiabil cu un strat de material îngroșat sau antistatic. Dacă premisele sugerează posibilitatea unei poluări frecvente, soluția ideală ar fi o acoperire glazurată.

În plus, producătorii au avut grijă de proprietarii dorinței de originalitate. Prin urmare, puteți găsi pe piață gresie din porțelan cu imitații de beton, metal, piele, țesături și multe altele.

Design și opțiuni de culoare

Datorită unei mari selecții de forme, texturi, mărimi și texturi folosind plăci de granit ceramice, puteți implementa cu ușurință cele mai indraznete proiecte de design. În plus, producătorii nu au uitat de aspectul produselor lor. Prin urmare, astăzi este suficient doar să găsiți o țiglă de orice culoare și design.

În forma sa standard, gresia din porțelan arată ca granitul natural. Cu toate acestea, chiar și acest exemplu de realizare poate fi variat prin adăugarea unei anumite culori. Deci, este destul de des posibil să se întâlnească o acoperire de pardoseală din granit ceramic, de exemplu, culoare neagră sau albă. Marmura si finisaje de piatra au devenit de asemenea foarte populare.

În zonele rezidențiale cu un nivel scăzut de încărcare, țiglele din ceramică-granit realizate sub parchet sau laminat sunt foarte des folosite. Această soluție vă permite să aduceți confort de pe aceste suprafețe, dar și toate calitățile neprețuite de gresie din porțelan.

Pe lângă cele de mai sus, ar trebui acordată o atenție deosebită produselor cu desene. Cu ajutorul lor, puteți aduce în interior o anumită poveste care poate fi extinsă la întregul design.În special, astfel de modele sunt folosite în mod activ în sălile de expoziții, adăugând o notă de sofisticare și accentuând scopul camerei.

Ventilatoarele soluțiilor non-standard reușesc să creeze o podea de mozaic cu ajutorul plăcilor de gresie din porțelan. Acest design se numește mozaic. Poate fi găsit și în locuri publice.

Merită menționată separat porțelanul mat. Costul său este cel mai accesibil în comparație cu alte tipuri de material. În același timp, acesta păstrează toate caracteristicile importante și arată foarte atractiv.

Din cele de mai sus, rezultă că, în ciuda greutăților sale, produsele din granit ceramic se disting prin multifuncționalitatea lor și pot să decoreze cu prezența lor diverse clădiri și încăperi individuale. Relevanța lor este garantată în oricare dintre stilurile existente. Acest lucru este asigurat de posibilitatea de alegere a soluției de culoare, precum și de varietatea designului plăcii în sine.

Cum sa alegi pentru camere diferite?

Una dintre primele probleme principale în proiectarea interiorului casei sale, care trebuie abordată, este chestiunea alegerii unei plăci din granit ceramic pentru fiecare cameră specifică.În Rusia, interiorul suprafeței de podea a acestui material nu mai este o noutate. Cu aceasta, designerii adaugă sofisticarea designului oricărei camere.

Este necesar să se familiarizeze cu unele recomandări cu privire la ce tip de faianță de porțelan este mai bine pentru a fi utilizate în această cameră sau în acea cameră. La urma urmei, fiecare cameră este unică în felul ei. Datorită caracteristicilor și proprietăților sale unice, plăcile de porțelan sunt un finisaj versatil, din cauza soiului propus, puteți găsi o opțiune potrivită pentru hol sau balcon, precum și pentru dormitor sau cameră de zi.

Mai recent, era destul de greu să-ți imaginezi un material ca granitul ceramic ca o pardoseală în sufragerie. Adesea utilizarea sa a fost obișnuită în locuri precum bucătăria sau baia. Acest lucru se datorează practicabilității porțelanului și simplității sale în îngrijirea și funcționarea. Acest material a fost folosit ținând seama de aceste calități particulare, și nu ca o abordare interesantă în relația de proiectare.

Astăzi, datorită îmbunătățirii continue a tehnologiei de producție, plăcile din porțelan sunt potrivite pentru a fi utilizate ca material pentru decorarea camerelor chiar și pentru utilizarea zilnică.În plus față de gama largă de produse de porțelan oferite, nu trebuie să uitați de posibilitatea conectării sistemului de încălzire prin pardoseală la acestea.

Astfel, în hol puteți echipa o podea frumoasă și fiabilă, care în același timp va fi destul de caldă. Deci, în camera de zi va fi întotdeauna confortul prezent.

Podelele din hol și din coridor au condiții de funcționare speciale. Această parte a locuinței este considerată cea mai acceptabilă. În plus, există frecvent mișcare în pantofii exteriori, precum și suprafața este supusă unei solicitări mecanice constante (pungi, cărucioare etc.). Toate acestea după un timp sunt exprimate în unele deteriorare a stării de țiglă. Prin urmare, alegerea plăcilor de porțelan în hol, ar trebui să luați în considerare nuanțele enumerate.

Mai întâi, selectând dale din granit ceramic pe coridor, ar trebui să examinați cu atenție ambalajul. Acesta arată gradul de durabilitate. În acest caz, este mai bine să cumpărați produse cu indicatori III sau IV. În ciuda trecerii mari pe zi, acest lucru va fi destul. Totuși, nu este vorba despre stație, ci despre apartament.

Pentru a adăuga estetica într-o cameră dată, designerii adesea combină mai multe variante pentru a obține o imagine completă. De asemenea, vă permite să combinați sau să împărțiți holul și holul.

Cele mai comune combinații sunt:

 • Placi din lemn și piatră;
 • Produse monofonice cu stropi mici;
 • Abstractări și modele geometrice.

Este de remarcat faptul că atunci când cumpărați produse în cantități mari, trebuie să examinați cu atenție nuanțele și texturile. Destul de des există cazuri când dale din diferite loturi pot avea diferențe minore în acești parametri.

Designerii moderni experimentează nu numai combinații ale aceluiași material, ci combină și alte câteva. Astfel, pentru cea de-a doua acoperire, puteți opri alegerea plăcilor ceramice, linoleumului, parchetului sau laminatului. Cu o abordare adecvată a acestei probleme, puteți obține designul original al holului. Mai ales o astfel de decizie ar fi potrivită pentru o cameră lungă. Această combinație o va reînvia vizual.

Pentru iubitorii de idei mai tradiționale, există, de asemenea, o cale de ieșire: gresie din porțelan cu imitație de lemn va fi foarte benefică pentru a privi în hol și hol.În plus, această variantă va aduce căldură și confort interiorului.

Atunci când alegeți o pardoseală pentru bucătărie, este necesar să fiți ghidați nu numai de aspectul estetic al problemei, ci și să țineți cont de scopul acestui spațiu. Prin urmare, este foarte important să se acorde atenție caracteristicilor tehnice ale materialului. În această situație, granit ceramic este alegerea potrivită. O țiglă din ea va dura o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, aspectul său se poate deteriora ușor, în ciuda tuturor tipurilor de poluare, chiar și cele mai grave. În plus, o gamă largă vă permite să alegeți designul potrivit pentru alte elemente de decor interior, care pot fi de asemenea din plăci de granit ceramic.

Camera următoare, care se potrivește perfect cu fața din porțelan, este o baie.

Pe baza varietății de texturi și a proprietăților pe care producătorii moderni le furnizează cu produsele lor, trebuie să alegeți țigla după următoarele criterii:

 • Calități anti-alunecare (ajută la evitarea rănirii chiar dacă suprafața podelei este umedă);
 • Rezistența la umiditate, precum și toleranța rezistentă la detergenți și materiale abrazive;
 • Rezistență la diferite tipuri de stres mecanic (zgârieturi, lovituri etc.);
 • Durabilitate.

Experții nu recomandă utilizarea plăcilor ondulate, deoarece purificarea lor este un proces destul de consumator de timp. Este mai adecvat în baie să limiteze finisarea podelei dintr-un material dur sau neted. În ceea ce privește durabilitatea, atunci când achiziționați ar trebui să alegeți un produs etichetat I, II sau III. Merită menționat faptul că primii doi indicatori sunt destinați special pentru baie.

Pentru ca suprafața să tolereze în mod adecvat expunerea la diferite produse chimice care sunt utilizate în purificarea sa, trebuie să aibă cea mai mică porozitate posibilă. În același timp, nivelul de rezistență ar trebui să atingă o marcă ridicată.

Pe ambalajul produsului, acești indicatori sunt de obicei indicați ca:

 • Model de picior și fundal umbros - nivel ridicat de rezistență la uzură;
 • Un picior pe un fundal negru este un produs care acoperă pardoseala.

În plus, unii producători indică prezența proprietăților anti-alunecare.

O altă zonă unde gresia din porțelan poate fi folosită ca o podea este un balcon.Mai ales acest material este potrivit pentru structuri neîncălzite sau complet neglijate. În plus, balconul este expus la vreme. Prin urmare, placi de portelan pentru podea va fi o adevărată descoperire pentru această cameră. Trebuie menționat faptul că, cu spațiu deschis, este mai bine să se acorde prioritate produselor cu proprietăți anti-alunecare.

Toate cele de mai sus confirmă versatilitatea granitului ceramic. Caracteristicile sale extinse și încarnările de design sunt potrivite absolut pentru orice stil de decorațiuni interioare, precum și decorarea sa exterioară.

ouătoare

Când alegeți materialul, trebuie să vă familiarizați cu unele dintre caracteristicile instalării sale.

Pentru a pune corect placa, trebuie să respectați anumite reguli:

 • Având în vedere costul ridicat al gresiei din porțelan, cel mai bine este să faceți în prealabil calculele necesare și să desemnați cantitatea necesară. Pentru a nu pierde nimic, se recomandă să se elaboreze o diagramă a site-ului însuși, pe care se planifică instalarea Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că, cu o astfel de muncă, ar trebui să existe întotdeauna o marjă mică în cazul tăierii.
 • Înainte de a începe ouarea, este important să vă asigurați că toate plăcile au aceeași nuanță și format. Dacă ați cumpărat produse cu un model, atunci trebuie să verificați dacă se potrivesc. Pentru a face acest lucru, luați câteva dale din diferite pachete și comparați-le una cu cealaltă.
 • După aceasta, trebuie să pregătiți baza pentru suprafața viitoare. Ar trebui să fie fără defecte. Dacă s-ar găsi unele nereguli, atunci ar trebui să scapi de ele cu un grund.
 • Următorul pas este tăierea plăcilor. Datorită rezistenței ridicate a materialului, va fi foarte dificil să faceți acest lucru la domiciliu folosind un șlefuitor și un tăietor de țiglă, mai ales dacă proiectul de proiect implică un număr mare de plăci. Prin urmare, o soluție mai bună într-o astfel de situație ar fi aceea de a oferi tăiat porțelan din porțelan. Atelierul va avea grijă ca rezultatul să nu difere de sursa fabricii.
 • După astfel de pregătiri, puteți trece la instalarea în sine. Mai întâi ar trebui să așezi primul rând. Apoi, este necesar să se traseze o linie dreaptă de-a lungul limitei inferioare cu ajutorul unui nivel laser, care este indicat printr-un model predeterminat.
 • În mod separat, trebuie să indicați alegerea corectă a adezivului. Merită să ne amintim că calitatea acestuia depinde direct de lățimea plăcii, precum și de greutatea acesteia. În plus, soluția adezivă este selectată ținând cont de caracteristicile camerei în care este instalată gresia din porțelan. De exemplu, este necesar un adeziv de baie cu proprietăți rezistente la umiditate. Este amestecat cu consistența smântânii și a insistat de ceva timp.
 • Soluția se aplică plăcilor, iar excedentul este îndepărtat cu ajutorul unei spătule cu crestătură.
 • Apoi, ar trebui să atașați țigla pe podea și să apăsați puțin. După aceasta, este mutat la punctul dorit. Marcajele marcate pot fi cu ajutorul unor cruci din plastic. Pentru a finaliza procesul de lipire, trebuie să bateți pe perimetrul întregii plăci.
 • După aceasta, primul rând este lipit în conformitate cu linia marcată. Toate plăcile trebuie amplasate într-un singur plan. Și dacă vorbim despre porțelan cu un model, este important să urmăriți modelul.
 • Prin același principiu, restul rândurilor este pus în strictă concordanță cu schema desenată.
 • După ce plăcile de granit ceramică sunt uscate, puteți trece la rosturile de îmbinare.Masticul se va descurca perfect cu această sarcină. Acest chit va consolida numai proprietățile porțelanului.

Cum să așezați porțelanul pe podea, consultați următorul videoclip.

Mulți sunt interesați de posibilitatea de a monta plăci de porțelan pe podele din lemn. În această privință, stăpânii contradicțiilor. Unii consideră că este inutil, alții - dimpotrivă, o soluție foarte practică. Dacă totuși ați decis să instalați sticlă de porțelan pe o podea din lemn, atunci trebuie acordată o atenție deosebită suprafeței sale:

 1. Pentru început, este necesar să consolidați baza cu șuruburi și, dacă este posibil, să placi placaj. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de coturile nedorite care ar putea fi formate mai devreme. Acest moment este foarte important, deoarece durabilitatea viitoarei vopsele depinde de aceasta.
 2. Este necesar să se producă o bază de impermeabilizare de înaltă calitate, deoarece pătrunderea umidității pe copac, chiar și din soluția adezivă.
 3. Se recomandă utilizarea lipiciului și chitului cu proprietăți epoxidice. Ele sunt mai elastice și mai ușor de lipit pe suprafețe impermeabile.

Restul procesului de așezare a plăcilor de granit ceramic pe bază de lemn respectă pe deplin normele de mai sus.

Întreținere și sfaturi de îngrijire

Deoarece gresia din porțelan este destul de nepretențioasă în îngrijire, îngrijirea podelei nu va fi dificilă. În plus, punerea în aplicare a unor sfaturi va crește semnificativ durata sa de viață.

La finalizarea lucrărilor de reparații, este necesar să se elimine resturile de diverse materiale care sunt utilizate în timpul instalării cât mai repede posibil. Atunci când cleiul sau cimentul este complet uscat, curățarea va deveni foarte dificilă, ceea ce va avea un efect asupra exterioară a plăcii.

De aceea, o nouă suprafață trebuie tratată cu o soluție ușoară de acizi. Atunci când alegeți un detergent, trebuie să țineți cont de gradul de contaminare a granitului ceramic, precum și de toxicitatea acestuia. Nu se recomandă utilizarea unei substanțe care are un efect negativ asupra corpului uman. Această precauție va evita posibile probleme de sănătate neplăcute.

Agentul de curățare trebuie aplicat pe întreaga suprafață. Ar trebui să rămână pe ea de ceva timp. În medie, acest interval este de 30-60 de minute. După această perioadă, stratul de acoperire este spălat cu apă. Și pentru o mai mare eficiență, folosiți o pensulă. După aceste manipulări, este suficient să ștergeți plăcile cu o cârpă uscată.

Uneori experții recomandă folosirea produselor de lustruire. În opinia lor, lustruirea va ajuta la păstrarea gresiei din porțelan în forma sa originală pentru o perioadă mai lungă.

Producătorii și recenzii

Homeland porcelain - Italia. În anii '70 ai secolului trecut, a fost introdus în întreaga lume. Datorită calităților sale unice de consum, producția de granit ceramic a început să se dezvolte în mod activ în alte țări.

De exemplu, Spania a adoptat rapid aceste abilități și a preluat, de asemenea, fabricarea plăcilor de granit ceramic. Și trebuie remarcat faptul că porțelanul spaniol, precum și italianul, sunt considerate unul dintre cele mai bune de acest gen. Cu toate acestea, producătorii autohtoni nu au rămas la o parte, iar astăzi o cantitate imensă de gresie din porțelan din Rusia și Belarus poate fi găsită pe piață.

Trebuie remarcat faptul că produsele interne nu sunt inferioare produselor străine în ceea ce privește caracteristicile de calitate. Acest lucru este posibil prin utilizarea tehnologiilor similare, precum și a parteneriatului între companii.

Printre cei mai populari producatori sunt urmatoarele:

 • Kerama Marazzi;
 • Italon;
 • Estima;
 • Grasaro.

Toate produsele fabricate de aceste firmesă respecte standardele de calitate și să dețină toate certificatele necesare. În plus, cerințele menționate sunt pe deplin compatibile cu italianul. Iar echipamentul propriu-zis, folosit pentru fabricarea lor, de cele mai multe ori provine din Italia.

În plus, există companii chineze care sunt, de asemenea, angajate în fabricarea de porțelan. Desigur, produsele lor se disting de restul costurilor mai accesibile.

Cu toate acestea, este mai înțelept să cumpărați bunuri de la un furnizor de încredere. Acest fapt este confirmat de recenziile utilizatorilor. Plângând cu privire la costul ridicat al produsului, cumpărătorii sunt încă mulțumiți că au făcut o alegere în favoarea unei companii meritorii. Ei observă că toate cheltuielile au într-adevăr o amortizare absolută. Cei care sunt deja norocoși să aibă o finisare cu pardoseală de ceramică din țiglă, îi sfătuiește pe alții să încerce toate proprietățile și caracteristicile declarate ale produsului.

Exemple în interior

Porțelanul de plăcintă completează perfect atmosfera confortabilă în camera de zi. Modelul ușor și discret în stilul panoului adaugă sofisticarea întregului interior al camerei.

Podea din granit ceramic pe hol.O soluție simplă și practică pentru un design atractiv.

Cu care se confruntă baie cu gresie grosieră gresie. Designul vorbește despre impecabilitate și confort.

Podeaua este făcută din granit în bucătărie. Lustrația speculară este o dovadă de instalare și îngrijire corespunzătoare a suprafeței.

Datorită varietății de texturi și nuanțe, o atmosferă confortabilă în dormitor poate fi realizată chiar și cu utilizarea plăcilor de granit ceramic.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor