Ceramica din porțelan Kerama Marazzi: tipuri și caracteristici

Din ce în ce mai mult, la realizarea podelei în încăperi rezidențiale și nerezidențiale se utilizează porțelan. În piață puteți găsi o selecție uriașă a acestui material de finisare. Una dintre mărcile de articole din ceramică din porțelan, care a câștigat o poziție de lider pe piață, este Kerama Marazzi.

Despre producător

Kerama Marazzi este unul dintre cei mai populari producători ruși de plăci ceramice, granit ceramic și mozaicuri. Compania a fost înființată în 1988 în orașul Oryol de către un producător italian de același tip de produse WELKO Industriale S. p. A. și a fost numit "Kerama". De atunci, această companie a devenit parte a holdingului internațional Marazzi Group, cel mai mare producător de plăci din lume. Acum, compania produce milioane de metri pătrați de plăci pe an, iar produsele sale sunt destul de solicitate.

avantaje

Granitul ceramic al acestui producător este un produs unic.Este produsă la o fabrică din regiunea Moscovei.

Porțelanul are mai multe avantaje:

 • este durabil. Durata de viață a produsului este de peste 50 de ani.
 • Calitatea produsului nu este inferioară tiglei produse în Italia, care este foarte apreciată în țara noastră, în timp ce prețul ceramicii din porțelan Kerama Marazzi este destul de democratic.
 • Este ecologic. Produsele acestui producător sunt certificate de Certiquality, care le permite să fie utilizate într-o "clădire verde". De asemenea, prezența unui certificat demonstrează conformitatea produsului cu sistemul de certificare voluntară de mediu Leed.
 • Un număr mare de colecții face posibilă alegerea stratului de acoperire pentru aproape orice interior.
 • Placile sunt lucioase si matte. În plus, există mai multe serii în care geamurile nu sunt aplicate deloc.
 • Începând cu anul 2017, granit ceramic din ceramică Marazzi a fost produs într-o dimensiune mărită de 120x240 cm. Astfel de produse cu format mare sunt fabricate pe cel mai modern echipament Contina + și sunt o senzație pe piața globală a plăcilor ceramice.
 • Aveți posibilitatea să alegeți plăcile de porțelan ale acestui producător pentru a fi amplasate nu numai în interior, ci și în zone deschise.Ea are rate ridicate de rezistență la îngheț, absoarbe slab apă,
 • Ceramica din porțelan Kerama Marazzi este ușor de curățat. Poate fi chiar influențată de substanțe chimice - țiglă nu își va pierde aspectul.

deficiențe

Nu există practic niciun dezavantaj al acestui produs, cu excepția câtorva momente.

 • Când apa pătrunde în modelul cu o suprafață lucioasă, ele devin mai degrabă alunecoase și astfel de plăci nu se recomandă să fie așezate în baie.
 • Porțelanul este un material de finisare la rece și atunci când îl folosiți în bucătărie sau în camere de zi, este mai bine să instalați sistemul "podea caldă".
 • Prețul gresiei din porțelan este încă mai mare decât costul plăcilor ceramice obișnuite.

colecții

În gama de modele Kerama Marazzi există mai multe colecții care constau dintr-o serie de serii. Fiecare linie conține nu numai placa principală. Aici puteți alege și elemente pentru pași, șipci, borduri, inlay-uri.

"Arborele" ceramic "

Această colecție include un număr mare de mostre care imită o suprafață din lemn. Designerii au încercat să transmită nu doar schema de culori a copacului, ci și textura acestui material.Dimensiunea plăcilor este identică cu plăcile laminate: 20x119.5 cm sau 30x179 cm. Există, de asemenea, elemente pătrate cu dimensiunea de 33x33 cm.

În seriile "Salvetti" și "Frigate" veți găsi o imitație de lemn de toate culorile: de la lumină, aproape alb, până la întuneric, aproape negru. În liniile "Despre lemn" și "Makassar" există atât o imitație simplă a unei pardoseli de scânduri, cât și o ornamentare pe suprafață, ca și cum ar fi fost arsă cu ajutorul unei ștampile încălzite. În seria "Arsenal" predomină nuanțele gri la modă. Linia Dover include imitații de plăci de stejar laptatirovanny. Seria Poggio are motive florale pe dale de porțelan care imită lemn, care se va potrivi perfect într-o cameră, de exemplu stilul Provence. Linile "Kenneth" și "Loredan" ajută la crearea unui mozaic pe suprafața podelei, similar cu cel din sălile palatelor din Anglia și Napoli.

"Marble"

Cu această colecție, producătorul a reușit să transmită frumusețea materialelor naturale. Designul eșantioanelor completează designul tăiat sau tăiat prezentat de natura însăși. Dimensiunea elementelor poate fi aleasă: 600x600 mm, 1200x300 mm sau 1200x600 mm. În această colecție puteți găsi diferite culori și o opțiune de design destul de interesantă pentru podea.

Seria "Baltoro" vă permite să aranjați podeaua sub formă de strat de gheață, linia Lakshmi oferă gresie din porțelan strălucitor albastru și maro, seria Kapella ajută la crearea ornamentelor de podea folosite pentru a decora bisericile catolice, iar linia Marble Palace simulează un covor persan răspândit.

„Piatra“

Aici veți găsi o imitație a diferitelor pietre. Această podea va fi potrivită atât pentru un interior modern, cât și pentru clasici. Dimensiunile elementelor sunt diferite: 60x60 cm, 60x120 cm. Dimensiunile feței pentru trepte sunt de 30x60 cm.

Porțelanul din seria "Visuvius" reamintește de lava înghețată de diferite nuanțe., linia Himalaya transmite întreaga gamă de nuanțe de roci și munți, seria Legion este potrivită pentru interioare brutale, iar linia Taurano imită minereu de piatră sau de fier.

"Beton"

Această colecție este destul de populară în interioarele moderne. Aici veți găsi o imitație a unui strat de acoperire din diferite nuanțe: de la alb și roz până la gri închis și maro. Culorile albastru rece sunt deosebit de populare. Există, de asemenea, dale cu ornamente sub formă de flori și forme geometrice.

"Fantasy"

Placile din portelan din această colecție vor ajuta la întruchiparea celor mai îndrăznețe idei în designul interior.Aici veți găsi peeling pe podeaua din lemn pe linia Beverello, culori strălucitoare în seria Rainbow și Harmony, un finisaj lucios în linia Arena, motive venețiene pe placa Terrazzo, zidărie din seria Campalto, Motive Gali în combinație cu tonuri calde și calme din seria Vicenza, motive asemănătoare cu cele folosite în palatele regale, în seria Petergof și altele.

„Covoare“

Această serie merită o atenție deosebită. Aici panourile sunt realizate într-o dimensiune mărită, care este egală cu 120x240 cm. Sunt realizate sub formă de panou. În această colecție există numai două tipuri de gresie din porțelan:

 • „Veneția“. Panoul descrie fețele fetelor. Se aseamănă cu picturile care se află în Luvru sau în Schitul. O placă de granit ceramică este mai potrivită pentru decorarea unui perete sau a unei mese decât pentru așezarea pe podea.
 • "Carpet". Acest panou simulează podeaua cu același nume, atinsă de timp. Jumătate din firul de pe ea a șters, dar covorul nu și-a pierdut recursul. Designul acestei plăci poate fi considerat chiar ornamentele care erau pe produsele care au decorat palatele în secolul al XVI-lea.

opinii

Placile ceramice din portelan Kerama Marazzi au un grad de calitate destul de ridicat. Tendința de creștere a mărimii produselor ceramice este încă relevantă. Tăvile profesionale notează dimensiunile și formele perfect adaptate ale elementelor individuale, ceea ce facilitează procesul de așezare a acestui material. Designul acestui produs este, de asemenea, ridicat.

Cumpărătorii spun că o mare selecție de modele, alegerea plăcilor de însoțitoare, capacitatea de a crea panouri - toate acestea vor ajuta la transformarea podelei casei într-o operă de artă. De asemenea, cumpărătorii remarcă faptul că placa este de înaltă calitate, dar costă mult mai puțin decât omologii italieni și spanioli, iar linia premium de lux va sublinia statutul oricărei încăperi: de la rezidențial la comercial.

Printre deficiențele, sa constatat că parametrii plăcii sunt puțin mai mici decât cei declarați de fabricant, dar în normele acceptabile. De asemenea, acordați atenție faptului că modelul "sub copac" cu relief este dificil de curățat de murdărie fără utilizarea de perii.

Colecții interesante de la acest producător puteți vedea mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor