Consumul de lipici pe 1 m2 de gresie din porțelan: calculul valorii necesare

 Consumul de lipici pe 1 m2 de gresie din porțelan: calculul valorii necesare

Dacă decideți să instalați granit ceramic pe podeaua sau pereții camerei, atunci nu puteți face fără lipici. Este necesar să se înțeleagă calculul valorii corecte a tuturor materialelor, inclusiv adezivul pentru plăci. Pentru a înțelege cât de mult este necesar un astfel de adeziv pentru a procesa un pătrat de suprafață, trebuie să țineți cont de o serie de factori diferiți.

Tipuri de adezivi

Există trei tipuri de compoziție adezivă pentru așezarea porțelanului:

  • Pe bază de ciment. Acest adeziv trebuie diluat cu apă. Această opțiune este foarte populară și cea mai solicitată, deoarece este foarte economică, precum și simplă și ușor de folosit. Pentru montarea gresiei din porțelan cu această compoziție, este necesar un minim de 1 kg, maxim 1,9 kg / m2 cu o grosime de adeziv de 1 mm.
  • dispersive - este un material lichid, complet gata de utilizare. Se face pe bază de rășină.
  • Epoxidice. În plus față de adezivul pe bază de rășină în sine, este necesar să se utilizeze un catalizator special. Componentele sunt amestecate imediat înainte de utilizare, iar reacția chimică produce un adeziv durabil și de înaltă calitate.

În a doua și a treia opțiune, consumul de materiale va depinde de producătorul specific. Aceste informații sunt cele mai des furnizate pe ambalajul substanței.

Dimensiuni ale plăcilor din porțelan

Trebuie avut în vedere faptul că plăcile mari au o greutate mare, astfel încât stratul adeziv trebuie să fie mai gros.

De exemplu, pentru granit ceramic cu dimensiunea de 10x10 cm, va fi necesar un strat de minimum două milimetri din această substanță pe bază de ciment. În cazul în care dimensiunea selectată țiglă 20x30 cm, grosimea minimă a stratului adeziv ar trebui să fie deja 3 mm.Pentru plăcile mari cu dimensiuni mai mari de 30x30 cm, norma este de cel puțin 4-5 mm.

Cu toate acestea, măsurarea grosimii stratului adeziv prin ochi este destul de problematică. Prin urmare, este mai bine să se bazeze pe dimensiunea dinților de mistrie. De exemplu, pentru a monta granit ceramic 30x30 cm, alegeți o spatulă cu dinți de 8 mm.

Varietăți de materiale de finisare

Diferite tipuri de plăci pot fi fabricate din materiale diferite. În funcție de acest produs veți absorbi diferite cantități de adeziv.

Cea mai mică cantitate de adeziv absorb gresie din porțelan, deci această opțiune este considerată cea mai economică din punct de vedere al consumului de material adeziv.

Un alt punct important este egalitatea părții din spate a plăcilor. Uneori se întâmplă că suprafața părții din spate a plăcii nu este perfect plată. În astfel de situații, va trebui să aplicați un strat suplimentar de adeziv, care, desigur, va crește consumul acestuia.

De asemenea, există deseori situații în care pentru obținerea unui design frumos este necesar să se combine țigle de diferite grosimi. În astfel de cazuri, este necesară compensarea diferenței de grosime a produselor folosind un strat adeziv, prin urmare, consumul de materiale va crește, de asemenea.

Tipuri de fundație

Un alt factor important care influențează consumul de adeziv la montarea plăcilor este tipul de suprafață pe care este așezat.

Diferite suprafețe pot avea diferite grade de porozitate. Și cu cât este mai mare, cu atât va fi mai puternică absorbția adezivului și cu atât va fi mai mare costurile. De exemplu, suprafața de ciment va absorbi mai mult adeziv decât betonul. Gipsul este, de asemenea, considerat material destul de poros.

Producator de adezivi si compozitia acestora

Producătorii diferiți în fabricarea produselor lor pot folosi o varietate de aditivi care îmbunătățesc calitatea și performanța lor. Acest lucru afectează, de asemenea, densitatea substanței și consumul acesteia. Prin urmare, pentru fiecare marcă specifică de compoziție adezivă a plăcilor, este necesar să se facă un calcul individual al consumului său. Acest lucru ar trebui să se facă pe baza informațiilor furnizate de producător.

Condiții de instalare și tehnică

Condițiile cele mai optime de temperatură pentru așezarea plăcilor sunt între +5 și +40 grade Celsius. Cel mai bine, dacă temperatura este de la +18 la +24 grade. Acest lucru se datorează faptului că, la temperaturi ridicate, o cantitate mare de lichid se evaporă de pe suprafața stratului adeziv, iar consumul acestuia va crește.Dacă temperatura este sub zero, adezivul se poate deteriora pur și simplu.

Mulți alți factori vor avea de asemenea o importanță deosebită: sculele alese - spatule, mărimea și forma dinților, tehnica de așezare (unghiul de înclinare a spatulei joacă un rol important), precum și calificările maestrului care o va face.

Cum se calculează?

În vânzarea de adeziv țiglă pot fi găsite ambalate în kilograme. Prin urmare, în primul rând, va trebui să decideți ce cantitate de material este necesară pe 1 m2. După aceasta, puteți calcula consumul total de materiale adezive pentru o anumită zonă a camerei.

Mai jos sunt opțiunile cele mai optime pentru calcularea cantității potrivite de adeziv pentru plăci:

  • Dacă ați decis deja exact ce marcă de clei veți cumpăra, puteți merge la site-ul producătorului său și puteți folosi un calculator special pentru a calcula. Va trebui să introduceți informații despre parametrii plăcii, dimensiunea camerei, alegeți tipul de adeziv care vă convine. Ca rezultat, veți obține cantitatea de material care va fi necesară pentru a pune dale în cazul dvs. particular.
  • Calculele aproximative pot fi făcute utilizând o formulă simplă: înmulțiți greutatea adezivului cu grosimea stratului adeziv,care vor fi necesare pentru plăci de anumite dimensiuni. Valoarea rezultată - acesta este consumul de lipici pe metru pătrat. Rămâne doar să multiplicăm acest număr cu suprafața totală de instalare - acesta va fi un consum mediu de material.
  • Un alt mod foarte simplu, dar, din păcate, cel mai greșit și mai greu: grosimea plăcii în milimetri împărțită la două și înmulțită cu consumul mediu de clei pe care îl cumpărați.

Din videoclipul de mai jos veți afla despre consumul de lipici atunci când așezați plăci în baie.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor