Cum de a alege un laminat pe tavan?

Parchetul laminat este considerat un material universal de finisare, care a fost folosit recent nu numai ca o podea, ci și ca element principal al unui decor de tavan. Plafonul laminat este o tendință modernă în design, care vă permite să oferiți camerei un aspect neobișnuit. Datorită creșterii rezistenței și esteticii, acest material este utilizat în designul caselor particulare și apartamentelor de oraș, iar o varietate bogată de texturi și nuanțe de culoare oferă laminatului o combinație armonioasă cu orice stil în interior.

tipuri

Finisajele joacă un rol major în repararea locuințelor. În acest caz, se acordă o atenție deosebită proiectării plafonului. Până în prezent, există multe opțiuni pentru structurile montate, însă poziția de lider în această direcție este ocupată de laminat.

Pentru mulți, acest material este asociat cu instalarea podelei, de fapt nu este, deoarece laminatul poate fi pus pe tavan și pe pereți.

Compozițiile de tavan sunt prezentate într-o gamă largă și, în funcție de structura suprafeței, sunt împărțite în:

 • De obicei.
 • Natural.
 • Lucioasă.
 • Textura.
 • Cerată.
 • "Copac sub uleiul."

De obicei placile de plafon se aseamana cu lemnul lustruit, astfel incat sa aiba un aspect lucios, uniform si neted. Spre deosebire de laminatul standard, Produsele "naturale" sunt mai bune, acestea sunt realizate cu ajutorul unei game bogate de culori cu desene. Luminozitatea ridicată este caracteristică plăcilor lucioase, acestea fiind în plus acoperite cu un lac special.

Din ce se compune?

Laminatul în sine este un material modern realizat din MDF, plăci aglomerate sau plăci aglomerate. Pe baza ei, în scopul decorării, se plasează un strat de hârtie cu diverse modele care imită o piatră naturală sau un masiv. Toate modelele de pe suprafața plăcilor sunt acoperite cu strat melaminic sau acrilic, în această formă sunt prezentate cele mai simple și mai ieftine versiuni ale produselor.

Pentru mai multe probe de înaltă calitate înainte de a aplica un strat protector pe suprafața laminatului, se aplică textura și se fixează cu role cu formă.Ca urmare, materialul devine dur și creează efectul lemnului natural.

Punctul important pentru laminat este stratul său inferior. Este fabricat din tipuri speciale de hârtie impregnată cu o substanță rezistentă la umiditate. Prin urmare, produsul dobândește rezistență și "nu se teme de" umiditate. De-a lungul marginilor panourilor laminate, sunt instalate încuietori cu caneluri și caneluri, care sunt caneluri cu scoici longitudinale.

dimensiuni

Placa laminată, din punct de vedere al geometriei, are trei dimensiuni în dimensiune: lățime, lungime și înălțime (grosime). Fiecare dintre acești parametri este important în procesul de așezare, deoarece afectează viața structurii. Recent, producătorii au realizat panouri pătrate de laminat de 40x40 cm, dar pot fi găsite și plăci vrac de 14x120 mm sau 20x200 cm.

La terminarea plafonului este important să se acorde atenție grosimii plăcilor. Dimensiunile sale, de regulă, variază între 6 mm și 12 mm. Deoarece încărcăturile mari nu sunt plasate pe compoziția superioară, este posibilă alegerea unui laminat cu grosime medie, este mult mai ușor de asamblat și nu reduce înălțimea camerei.

Cu acest design al plafonului merită să luați în considerare forma camerei.În cazul în care camera este largă și lungă, atunci se recomandă utilizarea panourilor mari, iar în cazul în care camera este "non-standard", va trebui să tăiați și să ajustați plăcile laminate.

culoare

Plafon laminat produs în diferite culori, care permite designerilor să traducă în realitate chiar și cele mai neobișnuite idei de decor. În ciuda gamei largi de culori, trebuie să selectați materialul în funcție de culorile predominante din cameră. De obicei, pentru decorarea plafonului preferați culorile mai ușoare, cum ar fi stejarul alb sau nucul ușor. Nu rău, de asemenea, uita-te într-o culoare interioară modernă maro și ciocolată.

Datorită plăcilor laminate din încăpere puteți efectua zonarea, în acest scop în decor și utilizați o bandă largă de material cu tranziții netede. În cazul în care designul camerelor are un stil clasic, atunci în acest caz este cel mai bine să decora tavanul cu panouri din lemn natural, alegând tonuri bej și gri.

loc

Laminatul este un material multifuncțional, astfel încât domeniul său de aplicare nu are limite. Astfel, un finisaj de plafon laminat este considerat o noutate in design. Asemenea compoziții neobișnuite, atât în ​​case din lemn, cât și în apartamente, arată frumos.

Plăcile decorative pot fi instalate în toate încăperile, de la bucătărie, hol și se termină cu un studiu și un dormitor.

Inițial arată cameră în care zona de mansardă este decorată cu panouri laminate. Acest interior creează o atmosferă neobișnuită de căldură și confort. În plus, plăcile de materiale sunt ușor instalate pe pereți, prin utilizarea acestei soluții creative este foarte posibil să se creeze o combinație armonioasă între tavan și pereți, făcând o tranziție lină dintr-un laminat de diferite culori.

Instrumente necesare

Pentru a termina plafonul a fost rapid și mulțumit de un rezultat uimitor, nu trebuie doar să alegeți materialul potrivit, dar și să vă faceți griji cu privire la disponibilitatea tuturor instrumentelor de lucru. De regulă, este necesară instalarea unui laminat set standard:

 • Ruleta.
 • Fișier și jigsaw.
 • Ciocan.
 • Pătrat, conducător.
 • Masina de gaurit.
 • Uglorez.
 • Creion.
 • Capse pentru potrivire.
 • Pene restrictive.
 • Puncher.

Tipuri de suporturi

Laminatul cade pe tavan în camera din jurul perimetrului, astfel încât laturile laterale sunt pregătite în avans de-a lungul marginilor camerei și se face o indentare de 15 mm. Acest lucru este necesar pentru a evita deformarea plăcii în timpul funcționării,deoarece de la umiditatea ridicată în camere nimeni nu este asigurat. În acest caz, materialul poate fi fixat în mai multe moduri:

 • Prin Kleimer. Acest tip de dispozitiv de fixare este potrivit pentru laminat cu caneluri. Primul și ultimul panou al materialului sunt pregătite în funcție de dimensiuni, ele trebuie să fie identice, deoarece pe tavan va exista asimetrie. Apoi se introduc linii în jurul perimetrului, iar pe întreaga lățime a lamelelor, cutia este aplicată cu unghii mici cu un interval de 15-25 cm.

Locurile pentru unghii trebuie să le pre-marcheze și să le conducă la grosimea panoului, lucrările trebuie să se facă pe podea, deoarece va fi dificil să faci greutatea.

 • lipici. Instalarea se efectuează similar cu prima metodă, singurul lucru care atunci când se realizează este lipirea sau "unghiile lichide". Această substanță este bine acoperită cu cusăturile panourilor. Pentru a lipi a ajuns sub tonul pielii, adăugați rumeguș la ea.

stil

Popularitatea plafonului laminat datorită prezenței uriașe a culorilor și texturilor. Prin urmare, acest material vă permite să creați un design în orice stil:

 • Lemnul tratat lejer și prezența elementelor forjate sunt elemente constitutive muzica country De regulă, alegerea unui astfel de design, ar trebui să acordați prioritate nuanțelor întunecate, repetând structura podelei.

Pentru ca efectul țării să se dovedească maxim, designerii recomandă alegerea laminatului de nuc sau cenușă pentru decorarea tavanului.

 • Dacă aveți nevoie să creați un interior neobișnuit în dormitor sau în bucătărie, cel mai bine este să acordați preferință simplității și confortului. Plăcile naturale, nuanțele prelucrate antic, ușoare sau pastelate, conferă camerei un confort în stil Provence.

Mai ales frumos în acest design arată alb laminat de stejar.

 • Pentru bucătărie, dominată de materiale naturale din bambus și sisal, o opțiune excelentă ar fi un laminat de culori închise. El va accentua în mod special în cameră Notele japoneze.

decorare

La finalizarea instalării, plafonul laminatului trebuie să fie decorat. Ca finisaj principal pentru această utilizare grinzi și panouri. Toate elementele de decorare sunt montate pe unghiile lichide, iar cutia poate fi plantată pe șuruburi cu un diametru de cel mult 5 mm.

Pentru a ascunde capetele unghiilor, ele sunt acoperite cu un adeziv special colorat.

desen

Recent, pentru proiectarea plafonului alege laminat.Deși el a prezentat un sortiment șic de texturi și culori pentru decorarea spațiului superior al camerei este cea mai potrivită nuanțe mai deschise: Mesteacanul aprilie stejarul albite sau Arctica. Nu este rău, de asemenea, uita-te într-o culoare interioară și lumină naturală - o nuci, un cenușă, un pin.

Dacă faceți tavanul camerelor mai saturate și mai întunecate, atunci înălțimea lor va fi mai mică, iar camera va părea mai îngustă. Dar în sălile spațioase este permisă utilizarea laminatului în culori strălucitoare.

Considerat o parte integrantă a plafonului și decor dichis, acest lucru se face folosind seturi speciale de ornamente. În casele particulare, plafoanele de living și de mese pot fi decorate cu laminat sub formă de mozaicuri sau modele.

Cum sa alegi?

Plafonul laminat nu este supus la stres mecanic, astfel încât atunci când îl selectați suficient să acorde o atenție numai la calitatea fină a materialului. Pentru finisare este recomandabil să folosiți panouri de grosime mică. Deoarece culoarea joacă un rol important în decor, laminatul este selectat în funcție de stilul camerei.

Este posibilă stivuirea panourilor combinate pe podea, pereți și tavan. În acest caz, se recomandă achiziționarea de materiale de diverse nuanțe.Panourile monocrome vor părea plictisitoare împotriva fundalului general al camerei.

Pentru a avea mai puține articulații pe suprafață, este necesar să alegeți corect lungimea panourilor, astfel încât compoziția să aibă un aspect estetic și să ofere interiorului un stil neobișnuit.

Avantaje și dezavantaje

Laminatul sa dovedit a fi pe piața construcțiilor, deoarece avantajul său principal este caracterul practic. În plus, materialul ales pentru plafon, deoarece:

 • Ușor de instalat.
 • Nu colectează praf.
 • Are izolație fonică și un efect de încălzire.
 • Are multe texturi și culori.
 • Grijă îngrijită.
 • Rezistent la foc.

Caracteristic pentru laminat și dezavantaje:

 • Frica de umiditate. Nu se recomandă instalarea unor astfel de panouri în încăperi fără încălzire și băi.
 • Înainte de a instala materialul necesită o bună impermeabilizare a plafonului.
 • Compoziția laminatului include rășini toxice. Pentru a evita evaporarea dăunătoare, camera trebuie să fie difuzată în mod constant.

Lucrări pregătitoare

Înainte de a așeza laminatul, trebuie să pregătiți cu atenție suprafața tavanului. Pentru a face acest lucru, este curățat de vechiul strat de ipsos, acest lucru este important în special dacă grosimea ipsosului depășește 6 mm și există nereguli.Apoi se calculează toate dimensiunile de lambriuri, panouri și panouri. Pătraturile blatului sunt selectate ca standard 50x50 cm.

Deseori există plăci în tavanul de beton; atunci când instalați laminate nu sunt o piedică, singurul lucru care este necesar este de a ascunde cablajul sub conducte. Pentru a avea simetrie cutie, merită să faceți marcaje pe tavan, lungimea decalajului nu trebuie să depășească 60 cm. Toate detaliile structurii sunt montate pe unghii.

Un perforator este utilizat pentru a face găuri în suprafața de beton, iar găurile sunt realizate cu un diametru de 1 mm mai mic decât dimensiunea dispozitivului de prindere.

Tehnică de instalare și instalare

Principalele etape ale activității:

 • Montarea laminatului folosind un ciocan special. Inițial, trebuie să faceți un cadru. Pe carcasa din lemn fac o nișă, iar capetele barelor sunt aduse acolo, ceea ce va ajuta atât la fixarea cât și la fixarea structurii.
 • Fixarea se face în sus. Apoi găurile de găuri se formează sub unghii. Așezați panoul poate fi diagonală, dreaptă sau de stabilire a copacului de Crăciun.
 • Placile de laminat sunt montate paralel cu ușa. Dacă panourile sunt fixate în diagonală, camera se va extinde vizual. În ceea ce privește modelul herringbone, este proiectat pentru laminat cu încuietori speciale, numai profesionale pot lipi detaliile de plafon.

Cum se instalează laminatul pe plafon, consultați următorul videoclip.

Producători renumiți și recenzii

Acoperirile de tavan laminate sunt realizate de multe companii. Astăzi, producătorii, cum ar fi Quick-Step, Tarkett, Berry Alloc și Parador. Produsele lor au primit multe feedback pozitiv, iar datorită calității ridicate și prețurilor accesibile, oricine poate folosi acest laminat.

Exemple și opțiuni moderne

Tavanul poate fi elegant decorat cu mâinile tale, alegând pentru acest laminat. Un astfel de material arată frumos nu numai în designul dormitorului, în camera de zi, dar și în podea într-o casă din lemn. Pentru a face originalul interior, puteți fie să înfășurați întregul tavan al camerei, fie să alegeți o zonă mică pentru decorare. Astfel de granițe dintre bucătărie și camera de zi arată neobișnuit.

De asemenea, camera va avea un aspect respectabil dacă tavanul său este decorat cu un laminat în stil rustic. Acest lucru va ajuta la estomparea severității liniilor din cameră, umplând-o cu un sentiment de libertate.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor