Marcările pe tapet pentru pereți: icoane de decodare

 Marcările pe tapet pentru pereți: icoane de decodare

Atunci când cumpărați imagini de fundal, nu este suficient să luați în considerare numai datele conținute în lista de prețuri, lista de prețuri sau în catalog. Pentru vânzători nu ar putea să vă inducă în eroare, este util să știți totul despre etichetarea tapetului. Fiecare număr, literă sau imagine are un înțeles unic.

Scrisori pe o rolă

Literele se referă la tipul de material și calitățile acestuia. Deci, "A" înseamnă că spuma acrilică este aplicată pe baza de hârtie. Hârtia obișnuită fără acoperiri suplimentare este indicată de litera "B", care se poate referi la imagini de fundal duplex și simplex și lavabile. "A +" este doar acele imagini de fundal care sunt destinate lipirii plafoanelor, nu este de dorit să le lipiți pe pereți.

Acoperirile cu vinil au trei opțiuni diferite:

  • BB - la producerea lor sa folosit metoda de spumare;

  • PV - a fost utilizată o operație suplimentară de presare. Acest tip de tapet este considerat drept;

  • PB - dimpotrivă, are o bază de relief și o bază nețesută.

reducere TKS înseamnă prezența în țesătură (textile). Selecția tapetului pentru pictura este destul de simplă, trebuie să vă concentrați asupra abrevierilor STR (structural) sau STL (perete de sticlă).

Decriptarea vă permite să alegeți imaginea de fundal perfectă pentru o anumită cameră. În holurile și coridoarele, puteți lipi orice (cu excepția TKS), dar în camerele pentru copii numai B, STR, BB sau STL. Numai RV și STL sunt acceptabile pentru baie, în dormitor este permis să folosească tapet de hârtie.

Dacă doriți să inserați într-o cafenea, marcajele admise sunt PV, CTP, PB și STL. Interesant este faptul că setul de opțiuni potrivite pentru birou este același care poate fi folosit în școli - BB, PV, STR și STL.

cifrele

Numerele înseamnă foarte mult: cel din cercul roșu este articolul, iar cel verde este numărul de serie al jocului. Asigurați-vă că acestea se potrivesc, în caz contrar există riscul de a fi confruntat cu o diferență de nuanțe, culori și modele.Un număr de două cifre într-un cadru pătrat este de înălțime centimetri.

Simboluri grafice

Oricine a achiziționat tapetul cel puțin o dată, le-a selectat sau le-a lipit, a acordat cu siguranță atenție diferitelor modele utilizate în etichetare. Pentru a le înțelege este destul de simplă și nu este nevoie să fii un constructor profesionist sau un arhitect, nu vor fi necesare cărți de referință groase.

Icoanele pot fi împărțite în grupuri funcționale:

  • Afișarea modului de lipire a tapetului;

  • Rezistență reflexivă la decolorare în lumină;

  • Iluminarea pericolului cauzat de apă și frecare, lovituri și zgârieturi ascuțite;

  • Explicarea exactă a modului de eliminare a imaginii de fundal;

  • Dedicată produselor de siguranță.

Pe etichetă, simbolurile grafice urmează cel mai adesea literele. Cu ajutorul lui linii ondulate Acesta arată modul în care este tapet impermeabil. Dacă există o singură linie, atunci orice contact cu apă după lipirea și îndepărtarea adezivului excesiv este inacceptabil. Când există două linii, este permisă ștergerea ocazională a suprafeței cu țesături sau bureți ușor umezite, fără o presiune puternică. Și adăugarea unei alte benzi indică faptul că o soluție de săpun poate fi utilizată pentru curățare.

Tapetul spălat, care este marcat nu numai cu linii ondulate, ci și cu o perie, poate fi curățat cu aceleași perii; o linie și o perie implică o manevrare ușoară cu mișcări atente și trei mijloace de curățare mecanică energetică. În ultimul caz, utilizarea de produse chimice de uz casnic și abrazive. Acest lucru va elimina chiar pete de ulei incapatanat.

Figura cu imaginea soarelui va arăta cât de mare este efectul distructiv al luminii directe a soarelui asupra pânzei. Rețineți că imaginile de fundal cele mai explozive nu sunt etichetate în nici un fel, iar cea mai mică rezistență la lumină este arătată de un cerc jumătate plin. Acest lucru înseamnă că astfel de tapet nu poate fi lipit acolo unde va fi lumina zilei. Soarele complet umbrite îi spune consumatorului despre adecvarea panzei pentru uz normal, dar în timp va pierde în continuare strălucirea culorilor. Rezistența crescută la lumină este arătată de simbolul "+" de pe suprafața soarelui, și de excepția (tropicală) - o pereche de soare.

O caracteristică foarte importantă este potrivirea, deoarece consumul de tapet necesar depinde dacă este sau nu este. Când există o săgeată în sus spre stânga liniei și la zero spre dreapta, înseamnă că nu se va potrivi.Două săgeți separate printr-o bandă arată că panza trebuie ajustată orizontal și, dacă sunt la înălțimi diferite - vertical.

Cel mai greu lucru pentru a lucra cu tapetul când săgețile privesc în direcții opuse.

Suprapunerea de andocare este arătată de două linii paralele și una orizontală (care intră în linia superioară la un unghi drept, ca un T inversat), deși o astfel de desemnare poate fi văzută doar ocazional. Atunci când o marjă este înscrisă în marcaj, numerotatorul este înălțimea modelului, iar numitorul este distanța deplasării articulației. Prin împărțirea numerelor, veți afla cât trebuie să fie mutată fiecare bandă în raport cu următoarea. Direcționarea directă nu necesită deplasarea modelului. O bară orizontală scurtă indică faptul că panza trebuie lipită paralel cu podeaua.

perie spune că lipiciul va avea numai peretele însuși. Cada de baie, în care pânza a fost imersată, sugerează că tapetul a fost deja acoperit cu un strat adeziv la fabrică. Ar trebui să fie pre-înmuiere. Dacă peria este trasă împreună cu pânza, atunci este necesar să o lubrifiați foarte atent, în porțiuni solide.În sfârșit, semnul egal pe o bucată de tapet vă va arăta că trebuie să aplicați numai adezivul specificat de producător.

Materialele de finisare sunt necesare nu numai pentru a fi aplicate, dar și eliminate după o utilizare lungă. Dacă există o icoana cu un perete si tapet, Acest lucru înseamnă că va fi ușor să le eliminați, trebuie doar să vă umeziți. Prezența unei săgeți indică faptul că stratul va cădea ca un strat monolitic, iar spatulul simbolizează nevoia de umezire îmbunătățită. Zidul și multe straturi de material indică faptul că va trebui să le eliminați secvențial, iar ciocanul indică faptul că mai întâi trebuie să deteriorați mecanic pânza și numai atunci începe să se îndepărteze.

Nuante importante

Semnele de pe tapet pot avea alte semnificații. O acoperire din lână cu un strat de vinil spumă este deseori etichetată cu semne care indică prezența sau absența texturii. Arrow priviți în sus indică faptul că desenul trebuie îndreptat spre tavan (în cea mai mare parte se referă la modele puternic percepute). Un nor întunecat, cu două linii paralele, indică faptul că colecția include nu numai tapet, ci și perdele și alte materiale textile.

La numărarea lungimii pereților, nu este necesar să se ia în considerare deschiderile ferestrelor și a ușilor, iar prin asamblarea orizontală dreaptă este necesar să se controleze cât de înalt este desenul. În cazul în care înălțimea sa este, de exemplu, 70 de centimetri, iar înălțimea peretelui este de 300 cm, atunci vor fi patru repetări complete și una parțială (20 centimetri) în fiecare bandă. Verificați întotdeauna fiecare tub, cu excepția unei autocolante plate și drepte, deoarece, în caz contrar, este posibil ca designul să nu se potrivească.

Când marcarea include doar una perie (fără linii ondulate)Aceasta înseamnă că este acceptabilă curățarea chimică.

Eco-etichetare

În Rusia, există două denumiri de bază pentru creșterea siguranței mediului tapetului: EcoMaterial și "Leaf of Life". Produsele statelor scandinave și Germania (floarea UE operează în același loc), SUA, Canada și Japonia au propriile lor simboluri.

După cum puteți vedea, cunoașterea tapetului de etichetare vă ajută să alegeți corect și să evitați multe probleme, pentru a obține un aspect armonios și o durată lungă de viață a materialului de finisare. Niciun producător nu are dreptul să se abată de la simbolurile general acceptate și dacă nu arată ce spune vânzătorul, este mai bine să se abțină de la a cumpăra materiale de construcție în acest magazin.

Despre faptul că există marcaje pe tapet - următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor