Panouri sandwich de perete: alegerea de exterior pentru o casă privată

Un astfel de material de finisare popular, ca un panou de tip sandwich în lumea modernă, este folosit peste tot, de la finisarea unei case particulare la învelirea fațadelor spațiilor publice. Ele sunt de asemenea utilizate pentru a crea structuri de închidere, structuri pliabile, toate tipurile de partiții externe, centre comerciale, clădiri industriale și multe alte obiecte.

Caracteristici speciale

După cum puteți să ghiciți chiar din numele acestui material decorativ, acesta este o structură cu mai multe straturi, fiecare strat având o anumită sarcină funcțională. Panourile sandwich de perete includ straturi de protecție exterioare și interioare, precum și izolație și o barieră de vapori pentru a proteja panourile de condens.

Straturile din panouri sandwich sunt fixate în siguranță prin lipire și presare specială.Ele au cel puțin trei straturi, acestea din urmă fiind folosite ca materiale dure, astfel încât învelișul fațadei este rezistent la tot felul de influențe externe și precipitații. Dimensiunile standard ale panourilor sandwich din față sunt de 300 cm lungime și 115 cm lățime, iar grosimea poate varia de la 10 la 32 cm.

Sunt incluse, de obicei, elemente de fixare suplimentare, de exemplu, stropiri, depuneri, șuruburi, colțuri, precum și fâșii de creastă și frunte.

Avantaje și dezavantaje

Ca orice material de finisaj, panourile sandwich au avantajele și dezavantajele lor, deci merită să explorați instrucțiunile în detaliu, folosind sfaturile expertului și citirea recenziilor pe Internet înainte de a termina casa. Printre avantaje care merită notate următoarele:

 • simplitatea instalării și timpul minim pentru a face față casei;
 • siguranța pentru sănătatea umană și ecologia panourilor;
 • excelentă izolare fonică și caracteristici de izolare termică;
 • greutate mică datorită a ceea ce va fi posibil să salvați suplimentar pe bază;
 • nu este nevoie să se folosească echipament de ridicare special pentru acest material de construcție;
 • aspect atractiv și o mare varietate de texturi și nuanțe;
 • rezistă umidității, condensării și, prin urmare, protejează casa de apariția mucegaiului;
 • cost rezonabil în raport cu alte materiale de construcție;
 • durabilitatea și durata de viață îndelungată;
 • posibilitatea de a se confrunta cu casa cu panouri în orice moment al anului și la orice temperatură a aerului.

Și din dezavantajele acestui material cu care se confruntă merită să evidențiem:

 • incapacitatea de a suporta sarcina suplimentară. În mod inutil acumulat în timpul zăpezii de iarnă poate deteriora o astfel de garnitură de casă;
 • Este necesar să se utilizeze suplimentar izolația în articulații, astfel încât să nu se înghețe în timpul sezonului rece;
 • siguranța la foc a unor panouri de tip sandwich lasă mult de dorit. Acest lucru este valabil mai ales pentru opțiunile din spumă de polistiren și spumă poliuretanică.

La instalare merită atent să se ocupe cu un material de finisare destul de fragil, astfel încât să nu se deterioreze elementele individuale ale panourilor.

Materiale confecționate

Cel mai popular material din panourile de tip sandwich este metal. Astfel de panouri, în funcție de textura lor, pot fi netede sau canelate. Acestea sunt de obicei placi galvanizate cu o grosime de 0,7-1,2 mm.

Avantajul acestui material este rezistența la coroziune, umiditate și ciupercă. Un astfel de panou este durabil, nu se teme de influențe externe, precipitații și schimbări de temperatură. În plus, panourile sandwich metalice au proprietăți anti-vandal și nu sunt distruse de șocuri și de daune, această opțiune este capabilă să reziste la sarcini grele și este inferioară în acest indicator, cu excepția zidăriei din beton și a betonului. Singurul dezavantaj este destul de greu, deci aveți nevoie de un cadru fiabil.

Panourile sandwich din aluminiu sunt mai ușoare, dar costul lor este mai mare. Caracteristicile anti-vandal ale aluminiului sunt oarecum mai mici decât metalul obisnuit, dar rezistă perfect efectelor precipitațiilor, precum și schimbărilor de temperatură. De regulă, cu ajutorul unor astfel de structuri, spațiile industriale, publice și comerciale sunt tăiate.

Panourile de tip sandwich din lemn-polimer, de regulă, sunt folosite pentru a decora casele de locuit rezidențiale. Principalul avantaj al acestui material este prietenia cu mediul și siguranța sănătății. Nu emit substanțe nocive și este destul de potrivit pentru decorarea pereților unei case de țară sau cabană.Și greutatea redusă a unui design va permite gestionarea celei mai simple baze.

Și, de asemenea, există panouri sandwich cu furnir din alte materiale, și anume:

 • aluzinc (jumătate este aluminiu, restul este zinc și siliciu), care are caracteristici ridicate anti-coroziune;
 • plasticul și gips-cartonul ecologic;
 • polivinil plastifiant și plastifianți;
 • poliuretan pe bază de pural;
 • poliester și PVC, care sunt potrivite pentru toate zonele climatice.

încălzitoare

Sub stratul exterior al panoului de tip sandwich este de obicei un material termoizolant, care este deosebit de important într-un climat dur rusesc. Printre încălzitoarele cel mai comun vată minerală, spumă poliuretanică sau spumă de polistiren. Avantajele vatei minerale sunt un preț accesibil, siguranță la foc și o durată de viață sporită.

Spuma poliuretanica este rezistenta la umiditate, astfel incat sa uitati de problema condensului, ciupercii si mucegaiului pe pereti. Acest lucru este valabil mai ales pentru regiunile nordice ale țării noastre, unde există o cantitate mare de precipitații în orice moment al anului. În plus, spuma poliuretanică este un material durabil și dur, astfel încât va îndeplini efectiv rolul unui cadru suplimentar pentru panourile de fațadă, mărind în mod semnificativ durata lor de viață și rezistența la deteriorări mecanice.

Și spumă de polistiren sau pur și simplu polistiren spumă este un material foarte ușor, deci va avea un efect minim asupra structurilor de susținere. Singurul său dezavantaj este inflamabilitatea.

Această izolație nu este recomandată pentru a fi utilizată în panouri sandwich pentru amenajarea spațiilor rezidențiale. Dar pentru clădirile comerciale sau garajele, ele sunt destul de potrivite.

instalare

Procesul de instalare a panourilor sandwich pentru placarea exterioară a fațadelor clădirii implică mai multe etape.

 • Înainte de a începe finisarea fatadei panourilor sandwich, merită îndepărtată murdăria și tencuiala veche de pe pereți. De asemenea, au fost eliminate toate părțile care interferează și dispozitivele de fixare. Astfel, pereții ar trebui să fie o suprafață perfect plană.
 • Panourile sandwich sunt instalate în exterior pe o cutie de lemn sau metal. Dacă lungimea panourilor nu depășește 6 metri, atunci profilele orizontale sunt folosite pentru a crește în continuare rigiditatea peretelui.
 • Fixarea primului rând de panouri este realizată de canelura inferioară. Cu ajutorul etichetelor speciale veți putea verifica cu precizie locația stratului de acoperire. Ar trebui să fiți foarte atenți când marcați, deoarece succesul tuturor lucrărilor depinde de instalarea primului rând.
 • Pe panourile de perete sunt fixate cu șuruburi, iar pentru versiunea cu trei straturi puteți utiliza șuruburi.
 • Pentru a închide elementele din capăt ale expertului, recomandăm utilizarea de garnituri speciale și etanșant siliconic.
 • Dacă este necesar, izolația este fixată între panouri.
 • Pentru a proteja suprafata casei de formarea condensului si umiditatii, impermeabilizarea este instalata sub panourile sandwich.

Sfaturi

Pentru a face casa corectă, nu trebuie să disprețuiți serviciile profesioniștilor. Acest lucru se referă nu numai la ceea ce maeștrii vor fi angajați să lucreze. Este necesar să se precomandă proiectul și structura competentă a panourilor sandwich de la experți. Acesta va permite chiar înainte de instalare să-și imagineze locația și combinația de panouri de diferite texturi, forme și nuanțe pe fațada casei. Prezența desenelor preliminare cu aspectul va accelera și simplifica în mod semnificativ procesul de instalare.

Costul acestui serviciu este de aproximativ 20 ruble / m². Pentru obiectele de mari dimensiuni cu o suprafață mai mare de 100 m², acest serviciu este oferit, de obicei, gratuit (în funcție de ordinul instalării panourilor din această companie).

După cum știți, cel nenorocit plătește de două ori, deci nu ar trebui să economisiți salariile profesioniștilor.În plus, în cazul în care instalarea nu reușește, există riscul ca panourile să fie așezate prost, iar proprietățile termoizolante ale casei vor fi pierdute.

Pentru a afla cum să instalați corect panourile de tip sandwich de perete, consultați următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor