MDF panouri pentru pereti in design interior

Panourile MDF pentru decorațiuni de perete sunt foi de reziduuri de lemn. Plăcile de perete din MDF se disting prin durabilitate, ușurință în instalare, atractivitate estetică și un nivel mai ridicat de protecție a mediului față de analogii anteriori (DVP).

specie

Plăcile MDF pot avea diferite forme și orientare funcțională. Grosimea produselor poate varia în intervalul de la 6 mm la 6 cm. Panourile decorative cu o grosime de 6 mm până la 1,2 cm sunt utilizate în interiorul apartamentelor și caselor.

Acestea pot fi clasificate în trei grupe pe baza dimensiunii plăcilor.

 • foaie mare (grosime de la 3 mm la 1,2 cm, înălțime până la 30 cm, lățime până la 15 cm);
 • Placile cu pătrat sau dreptunghiular cu grosimea de la 7 mm până la 1 cm, înălțime și lățime - până la 10 cm vă permit să creați pe pereți panouri exclusive de mozaic, puteți combina plăci de diferite texturi și culori;
 • rack (au o asemănare îndepărtată cu "căptușeala", grosime - de la 8 mm la 1,2 cm, lungime - până la 30 cm).

Opțiunile pentru texturi

Pentru prelucrarea panourilor sunt utilizate trei metode:

 • furniruire;
 • colorație;
 • laminare.

Plăcile din lemn sunt lipite cu cel mai subțire strat de lemn, deci nu pot fi distinse vizual de lemnul real. Înainte de a picta, plăcile trebuie să fie încleiate. Acoperirile colorante și emailurile utilizate pentru panouri sunt foarte elastice și sunt bine distribuite pe suprafață.

Laminarea plăcilor este o lipire a foliei din PVC. Poate fi lucios sau mat, multi-colorat, cu modele, imprimare foto, imita piatra naturala, zidarie, lemn natural si alte suprafete.

Uneori, dacă decizia de proiectare o impune, plăcile pot fi procesate cu materiale scumpe - de exemplu, mama-de-perle (prețul unei astfel de plăci poate ajunge la 25 mii de ruble).

Domenii de aplicare

Panouri finisate pot fi folosite ca tapițeri în dormitor, hol, living, loggie. Datorită rezistenței bune a materialului la umiditate (pentru mostrele pictate și laminate), acesta poate fi utilizat chiar și în zona de bucătărie.În băi, panourile decorative sunt folosite rar, din care fac seturi pentru baie.

În holuri întregul perete este acoperit cu panouri de sus în jos., în camere se concentrează pe un perete sau pe orice parte a acestuia. Designerii folosesc cu ușurință panouri furniruite în interior, deoarece puteți asambla rapid un panou de perete de la acestea, ceea ce va face o atingere interesantă în cameră. Această tehnică este relevantă în special pentru capul patului. De asemenea, plăcile din MDF fac zidurile pentru echipamente audio și video în camera de oaspeți.

În zona de bucătărie se utilizează MDF pentru a proiecta șorțul. Tonul panourilor și al texturii ar trebui să corespundă designului fațadei și stilului aparatelor instalate. Panourile MDF pot fi adesea văzute în clădirile de birouri și instituțiile publice (spitale), unde există întotdeauna o mulțime de oameni.

Motivele pentru popularitatea lor ca materiale de construcție pentru locurile publice sunt următoarele:

 • preț rezonabil;
 • rezistență mare la uzură;
 • ușurința de instalare;
 • aspectul estetic;
 • ușurința de îngrijire.

Printre minusurile materialului se remarcă o greutate mare, nevoia de montări speciale, o cantitate mare de praf în timpul instalării.

stiluri

Într-o cameră cu un design clasic (englezesc), panourile din MDF tăbătează partea de jos a peretelui. Acest lucru este în armonie cu designul ușilor, șemineelor, scărilor.

Pentru a crea panourile interioare originale sunt folosite cu desene 3D. Aceste capodopere sunt create conform schițelor unice pe mașinile speciale de frezat.

Caracteristici de instalare

Plăcile dreptunghiulare pot fi așezate orizontal, vertical sau diagonal. Ele sunt atașate la o cutie de lemn sau metal, precum și direct la suprafața peretelui, dacă este perfect plat. Tivul panourilor este tăiat sau canelat pentru a facilita instalarea ulterioară.

Atunci când se plasează panouri MDF, se utilizează colțurile de finisare, șuruburile, clemele, unghiile. Panourile pot fi așezate fără goluri sau cu distanțiere (o distanță de 1 cm între panouri este formată prin utilizarea elementelor suplimentare din lemn sau furnir).

Plăcile decorative pot fi ștanțate, de exemplu, pentru a imita căptușeala. Texturile de suprafață mai complexe sunt denumite panouri 3D.

Producatori

Printre cei mai cunoscuți și căutați producători de panouri furniruite Se pot observa următoarele mărci:

 • GrupoNueva;
 • P & MKaindl;
 • ErnstKaindl;
 • SonaeIndustria.

Uzinele companiilor de mai sus se află în SUA, Europa și China. Printre producătorii autohtoni există: Plitspichprom, Kronostar, laminat rusesc.

Citiți mai multe despre panouri PVC și MDF decorative în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor