Oferă panouri din MDF pentru pereți

 Oferă panouri din MDF pentru pereți

MDF panouri de perete ocupă un loc demn în interiorul modern, deoarece acestea sunt o alternativă excelentă la lemn natural. Acest material de finisare imită perfect materiale naturale, are o culoare și o textura bogată, astfel încât poate fi folosit în proiectarea oricărui design.

Datorită acestui material, puteți crea un interior original în interior și să umpleți spațiul cu confort și căldură acasă.

Caracteristici speciale

Panourile MDF pentru pereți sunt un produs unic de construcție, care este produs sub formă de benzi mici înguste, acoperite cu un decor special.Panourile sunt produse conform unei tehnologii speciale, prin urmare sunt în multe privințe superioare materialelor convenționale de finisare.

Principalele avantaje ale panourilor MDF includ unele poziții.

 • Estetica. Spre deosebire de lemnul natural, care poate avea fisuri și noduri, o astfel de acoperire este caracterizată de o structură uniformă și o suprafață netedă.
 • Selecție vastă de sortimente. Produsele sunt actualizate constant cu noi opțiuni de design. În plus, panourile pot fi făcute la comandă, alegerea decorului la discreția ta. Cel mai adesea pentru utilizarea în interior MDF cu o suprafață de relief, netedă, lucioasă sau mată.
 • Preț rezonabil. Finisarea unui astfel de material va fi ieftin, deoarece panourile din MDF sunt mult mai ieftine decât lemnul natural.
 • Instalare ușoară. Pentru a fixa fâșiile de produs pe perete, nu trebuie să aveți abilități speciale de construcție.
 • Fiabilitate și durabilitate în funcționare.

În ceea ce privește defectele materialului, gradul de inflamabilitate ridicat este considerat principalul său dezavantaj. Spre deosebire de lemn, produsul se aprinde mult mai repede, deoarece este făcut din rumeguș presat.Prin urmare, atunci când instalați astfel de panouri într-o casă sau un apartament, este necesar să se asigure respectarea tuturor reglementărilor privind siguranța la incendiu.

Principala caracteristică a instalării plăcilor MDF este aceea că trebuie să înceapă montarea din colțul camerei, păstrând distanța dintre lamele de 50 cm. Acest lucru este necesar pentru a evita deformarea lamelelor, care poate fi cauzată de stresul mecanic sau de schimbările de temperatură.

În timpul lucrărilor de instalare, asigurați-vă că utilizați paranteze indiferent dacă materialul imită lemn sau piatră. Acest lucru se face din motive, pentru a consolida în continuare structura. Panourile care imită piatra naturală sunt mult mai grele decât de obicei, prin urmare, în timpul instalării lor, este necesar să se pregătească bine fundamentul pereților. De asemenea, este necesar ca materialul să fie prevăzut cu ventilație internă, ceea ce va prelungi durata de viață a finisajului și va crește izolația termică.

tipuri

MDF panouri de perete sunt un material de finisare utilizat pe scară largă, care este caracterizat nu numai de o varietate de proprietăți pozitive, dar și de o alegere uriașă.

În funcție de tehnologia de producție, se disting următoarele tipuri de panouri.

 • Tselnopressovannye. Sunt foi înguste, cu o suprafață netedă pe ambele părți. Ele sunt produse prin presarea așchiilor de lemn sub presiune și temperatură ridicată.
 • Laminat. Acestea sunt panouri de perete care, în structura lor, sunt similare cu plăcile presate solid, dar, spre deosebire de acestea, în faza finală de producție, materialul este acoperit din față cu un film de polimer. Din acest motiv, produsul obține o rezistență ridicată la umiditate și deteriorare mecanică. Filmul poate fi de diferite culori și nuanțe.
 • Rezistent la apă. Astfel de panouri sunt realizate din materii prime dense, care sunt de înaltă calitate și nu se tem de efectele negative ale temperaturii înalte. Aceste folii pot fi folosite în orice decor de perete și au aceleași proprietăți ca panourile decorative sau de spălare. Acest material este perfect pentru pereți în bai, arată frumos în decor de loggii și balcoane. În plus, panourile de pereți din MDF diferă în ceea ce privește metoda de proiectare a părții frontale:
 • Furniruite. În exterior, ele seamănă cu lemn natural, deoarece stratul superior este realizat pe baza unui furnir real.Grosimea furnirului, de regulă, nu depășește 3 mm. Datorită faptului că în fabricarea materialului texturii folosite de cenușă, stejar și alte specii de lemn valoroase, aceste panouri se caracterizează printr-un design unic și natural.
 • Lucioasă. Materialele sunt diferite de celelalte tipuri de produse, o suprafață lucioasă frumoasă, care este creată prin laminarea și aplicarea unui film polimeric.
 • Pictate. Sunt cele mai frecvente în panourile de finisare. În exterior, pot avea atât nuanță lucioasă, cât și mată - totul depinde de compoziția vopselei, care este aplicată pe suprafața de proiectare a MDF.
 • Încadrată. Sunt produse exclusiv din păduri prețioase și nu există elemente de polimer în structura lor.

Panourile de perete pot varia, de asemenea, în formă și dimensiune. În funcție de acești indicatori, există trei tipuri.

 • Pinion. Caracterizat printr-o lungime mare, dar are o lățime îngustă.
 • Placi de ceramica. Ele sunt un produs pătrat. Ele sunt ușor de instalat, arata plăcut din punct de vedere estetic și arata ca țiglă.
 • Sheet. Ele sunt produse în dimensiuni mari și sunt utilizate nu numai pentru placarea pereților, ci și pentru producția de mobilier.Posedă durabilitate ridicată și design original.

Domeniul de aplicare

MDF panouri de perete sunt foarte populare în designul modern, în timp ce cele mai multe ori acestea sunt utilizate pentru decoratiuni interioare. Acest material este considerat ideal pentru pregătirea pereților pentru decor, deoarece suprafața foilor poate fi utilizată ca bază pentru căptușeală. Produsele se caracterizează printr-o izolare fonică și termică ridicată, nu au defecte externe, astfel încât le puteți alege pentru decorarea coridorului și a holului.

Deoarece plăcile MDF au o grosime maximă de 10 mm, ele nu sunt în nici un fel inferioare în proprietățile lor față de zidărie și suprafețe de beton. În acest sens, acestea sunt adesea folosite pentru a alinia pereții, combinând cu gips-carton.

Un bun material de finisare sunt panourile pentru podele. Pardoseala, din MDF, se aseamănă cu laminatul. În plus, produsele de perete pot fi găsite nu numai în interiorul spațiilor rezidențiale, dar și în birouri, decorarea coloanelor și arcade. Pereții originali sunt decorați cu lemn natural în magazine, restaurante, cafenele și hoteluri. Datorită faptului că panourile MDF vin în diferite texturi și culori, acest lucru le permite să fie utilizate în construcții: realizarea frumos a plăcilor, barelor de perdea și a plintelor.

Panourile din MDF și-au găsit aplicația în decorarea bucătăriilor: ele decorează zona de lucru și șorțul. Acest material nu se teme de temperatură ridicată și de umiditate, astfel încât, cu ajutorul acestuia, puteți tăia ușor suprafața peretelui în orice loc și puteți crea un interior original.

desen

Tehnologiile moderne de producție fac posibilă producerea de panouri din MDF de perete cu textura și design diferite. Cele mai populare tipuri sunt produse furniruite și laminate care imită lemn natural. Decorul din interiorul camerei poate decora în mod adecvat foile de MDF fabricate sub sakura, pin, mahon, arin sau arțar. Suprafața lor poate avea o suprafață lucioasă sau mată sau poate fi completată cu un model cu efect 3D sau cu imprimare foto.

Opțiunile de panouri, finisate sub piatră, sunt, de asemenea, în mare nevoie.

Designerii încearcă să creeze interpretări diferite ale materialului. O atenție deosebită trebuie acordată plăcilor de perete, a căror suprafață este decorată cu sticlă sau metal. Panourile sculptate și deschise, care pot fi combinate cu orice material de finisare, par a fi neobișnuite și în interiorul încăperilor.

Intervalul de culori

MDF panouri au culori diferite, astfel încât găsirea de nuanta dreapta în proiectarea de pereți nu va fi dificil. Înainte de a alege culoarea și textura acestui material, trebuie să luați în considerare paleta generală a camerei. Prin urmare, fundalul principal al interiorului este determinat mai întâi, după care panourile de culori îl pot completa. De regulă, culorile albe, gri, măslin și bej sunt recomandate pentru decorarea camerelor. Plăcile care imită un copac ca stejarul sau wenge vor fi, de asemenea, o opțiune interesantă pentru decorarea.

Pereții, decorați cu material de portocaliu, roșu și galben, vor extinde vizual camera și o vor umple nu numai cu culori vii, ci și cu o atmosferă neobișnuită. Pentru proiectarea bucătăriilor, se recomandă alegerea MDF-ului verde, care ajută la ameliorarea tensiunii și afectează pozitiv sistemul nervos.

În plus, nuanțele albastru și albastru sunt, de asemenea, bune pentru bucătării.

Produsele roz si violet arata special: designul decorat într-o astfel de paletă va dobândi un anumit mister, dar, deoarece aceste nuanțe sunt luminoase, ele nu pot fi folosite în cantități mari.Cel mai bine este să le combinați cu culori deschise. Cea mai naturală este cea maro - cea mai des utilizată pentru decorarea pereților în bucătărie și în hol.

În ceea ce privește tonurile albe, gri și negre, ele sunt perfect în armonie în orice interior. Pentru a spori soliditatea încăperii, ale cărei pereți sunt decorate cu panouri de astfel de culori, se recomandă utilizarea inserțiilor luminoase și a elementelor de decor originale. În plus, mulți designeri preferă să utilizeze tonuri de bej MDF în interior, deoarece o astfel de nuanță combină în același timp șicul și restrângerea.

Producătorii și recenzii

Astăzi, panourile de pereți MDF sunt reprezentate pe piața construcțiilor de mulți producători interni și străini. Produse bine dovedite fabricate de Kronostar. Produsele au primit multe feedback pozitiv, deoarece au un preț de înaltă calitate și accesibil.

În plus, producția acestei firme se realizează în conformitate cu tehnologiile moderne, datorită cărora materialul de finisare poate fi utilizat nu numai în proiectarea pereților, dar și în plafoane, plasându-le atât în ​​unghi vertical cât și orizontal.

Panourile de producție sunt de asemenea foarte populare. P & M Kaindl. Ele sunt caracterizate de textura originală și fiabile în funcționare. O atenție specială este acordată producătorului. "Akvaton". Compania este bine cunoscută pe piața mondială și produce panouri de perete de diverse dimensiuni și acoperiri. În plus, plăcile "Aquaton" se caracterizează printr-un decor original, care poate fi aplicat oricărui stil de design.

Mai mult de 35 de tipuri de panouri prezentate de producător Plitspichprom CJSC. Acestea îndeplinesc toate standardele europene și sunt fabricate folosind echipamente speciale. Printre gama de produse de lux, panourile laminate și furniruite sunt foarte solicitate, care sunt o opțiune bugetară în timpul construcției și uimitoare cu decor frumos.

Sfaturi și trucuri

Pentru ca produsele MDF să decoreze suprafața pereților într-un mod original și să dureze mulți ani, înainte de a le cumpăra și instala, este necesar să se țină seama nu numai de caracteristicile materialului, ci și de caracteristicile de design ale camerei.

Pentru a accelera procesul de instalare și a evita diferite erori, trebuie să urmați următoarele recomandări.

 • Panourile de perete pot fi fixate numai pe suprafețe bine pregătite. În acest scop, pereții sunt curățați temeinic de finisajul vechi, nivelul, eliminați defectele și solul. Deoarece tencuiala sau utilizarea gips-cartonului necesită instrumente speciale și cunoștințe, panourile pot fi instalate pur și simplu pe un cadru metalic sau din lemn. În acest caz, nu trebuie să uităm că între cadru și panouri trebuie plasat un strat de plastic care să ajute la evitarea pereților umedi. În cazul în care există crăpături mari și alte defecte pe suprafața pereților, acestea vor trebui acoperite cu mortar de alabastru sau ciment.
 • Pentru a evita deformarea produselor, acestea trebuie instalate numai pe suprafețe uscate, deci dacă pereții au fost tratați cu tencuială, ar trebui să li se acorde timp să se usuce și apoi să se instaleze.
 • Decorajul decorativ va fi perfect numai dacă panourile de perete sunt corect andocate. Materialul se caracterizează prin prezența muchiilor laterale speciale, astfel încât atunci când le instalați trebuie să vă conectați astfel încât canelurile să intre în crestături.
 • În timpul lucrărilor de instalare trebuie să fie menținute curate.În caz contrar, praful și murdăria pot compromite integritatea monturilor, iar cusăturile vor fi vizibile.
 • Înainte de a instala materialul de finisare, trebuie să luați în considerare cu atenție interiorul încăperii și să faceți o schiță preliminară. Astfel, instalarea se va face mult mai repede. În plus, este important să se țină seama de caracteristicile camerei în care vor fi amplasate panourile.

Dacă este mare și mare, atunci trebuie să cumpărați produsul cu o marjă. Deși materialul este considerat fiabil, nu merită să îl folosiți pentru camerele de finisare unde se observă fluctuații mari de umiditate și temperatură.

 • Produsele MDF pe bază de plastic sunt ușor supuse stresului mecanic și nu oferă ocazia de a implementa frumos idei de proiectare, deci ele sunt cel mai bine alese pentru spații nerezidențiale.
 • În timpul achiziționării materialului de finisare, trebuie să acordați atenție etichetei indicate pe etichete. Este posibil să se determine indicatorul de toxicitate, inflamabilitate și fum. De regulă, în funcție de aceste caracteristici, există 4 clase de produse. Prin urmare, cu cât este mai mare cifra cifrei, cu atât este mai grav materialul considerat.
 • Pentru camerele cu umiditate ridicată se recomandă să cumpărați panouri care au fost tratate special.În caz contrar, un astfel de finisaj va pierde în cele din urmă atractivitatea și se deformează.
 • Înainte de a cumpăra panouri de perete, trebuie să verificați cu atenție fiecare pachet pentru defecte. De asemenea, este important să se observe că produsele corespund aceleiași nuanțe, deoarece materialul dintr-un lot diferit poate diferi ușor în model și culoare.
 • Blocarea îmbinărilor pe panouri trebuie să fie integrată. Dacă se constată defecțiuni, atunci bunurile nu pot fi cumpărate, la fel ca și în problemele viitoare cu instalarea lor.
 • Pentru încăperi mari, este mai bine să alegeți plăci de tablă sau plăci. În ceea ce privește camerele mici, pentru ele se potrivesc opțiunile pentru rafturi care vor ajuta la extinderea vizuală a spațiului. În plus, este necesar să se clarifice cu achiziția dacă este posibilă vopsirea materialului.

Exemple frumoase

 • Produsele din MDF de perete pot fi instalate într-o mare varietate de camere, de la săli active și cafenele până la apartamente sau case de locuit. Pentru mulți constructori, un astfel de material de finisare poate fi asociat cu decor "deținut de stat" și plictisitor, dar de fapt acest lucru nu este cazul - datorită alegerii elegante a culorilor și texturilor de pe astfel de panouri, puteți crea compoziții frumoase și elegante.În același timp, în decorarea interioară a încăperilor, produsele arată bine nu numai cu imitația de lemn, ci și cu alte materiale naturale. În plus, foile de perete sunt perfect combinate cu diverse inserturi, astfel încât puteți obține un efect uimitor în design.
 • Atunci când alegeți panouri pentru decorarea unei camere de zi, este important să țineți cont de funcțiile pe care le va realiza camera și de numărul de zone spațiale din care este alcătuită. Cel mai adesea, pereții camerei de zi sunt decorați cu produse clasice. Fă-o în așa fel încât acestea să fie un fel de continuare în decorarea șemineului, ușilor, scărilor și altor elemente de interior. Se recomandă alternarea panourilor sub lemnul luminos și întuneric sau combinați simultan două nuanțe. De exemplu, livingul arată original, în care un perete este căptușit cu panouri de stejar de culoare deschisă, iar celălalt este întunecat sub wenge.
 • În plus, în camere care combină o zonă de recreere și o sală de mese, puteți realiza un panou combinat orizontal. În partea inferioară a jumătății peretelui se va amplasa materialul de culoare închisă și deasupra luminii. Pentru a ascunde spațiul dintre tranzițiile de culori, se recomandă instalarea unui decor suplimentar de lamele de lemn.De asemenea, este interesant să se uite în pereții camerei de locuit, care sunt panouri vertical, de la podea la tavan. Datorită faptului că materialul atașat la bază, dobândește o structură de scânduri, suprafața se dovedește a fi dungată, astfel încât spațiul se extinde vizual.
 • Produsele laminate din MDF vor fi o adevărată decorare pentru bucătărie. De regulă, pentru acest tip de spațiu, materialul este ales cu imitație de lemn și piatră naturală. Cu designul potrivit, astfel de panouri vă vor ajuta să faceți camera modernă și elegantă, umpleți-o cu confort și confort. Cel mai adesea, bucătăria utilizează plăci din MDF furniruite sau laminate - ele sunt asemănătoare cu lemnul în frumusețea și structura lor, astfel încât acestea sunt recomandate să fie plasate în zona de prânz.
 • În plus, panourile de pereți din MDF pot înlocui complet gresia ceramică în bucătărie, deoarece au o mare superioritate asupra acesteia. Zona de luat masa, decorată cu astfel de panouri, va avea un aspect interesant. Alegerea materialului color depinde de dimensiunea camerei. Pentru bucătării mici, se recomandă utilizarea panourilor luminoase, iar pentru camerele spațioase, puteți folosi imaginația maximă și combinați foile de lemn MDF cu panouri de altă textura.Astfel, veți obține un interior neobișnuit care vă permite să divizați vizual bucătăria în mai multe zone.
 • Arătați bine în bucătărie și partiții, acoperite cu panouri de perete. În acest caz, este mai bine să acordați prioritate foilor de furnir scumpe sau plăcilor vopsite. Priviți neobișnuit astfel de partiții și produse cu imprimare foto.
 • O problemă frecventă în proiectarea bucătăriei este complexitatea alegerii materialului de finisare pentru acoperirea zonei de lucru, care se află între rândurile inferioare și cele superioare de mobilier. Datorită plăcilor MDF rezistente la umiditate, aceste locuri pot fi transformate într-o adevărată operă de artă. Pentru aceasta, sunt selectate plăci cu un model și sunt acoperite suplimentar cu sticlă. Astfel, se pare o șorț frumos, care se potrivește armonios în orice stil.
 • MDF panouri și în proiectarea de holuri sunt utilizate pe scară largă. Din moment ce această cameră este întotdeauna mobilată cu mobilier și se caracterizează prin dimensiunile mici, atunci pentru acoperirea pereților este necesară alegerea formei, texturii și culorii potrivite pentru materialul de finisare. Este indicat să se acorde prioritate nuanțelor - ele vor ascunde lipsa de spațiu și vor extinde vizual limitele spațiului său.

Un panou din lemn natural va fi, de asemenea, o opțiune bună pentru holuri - acestea vor ajuta la transformarea camerei și vor deveni un "semn distinctiv" al casei și pentru a face interesant interiorul sălii, panourile de perete pot fi completate cu alte materiale de finisare.

 • În ceea ce privește baie, atunci merită un design decent. În mod tradițional, în această cameră, pereții sunt din faianță, dar finisajul cu pardoseală umple spațiul cu "frig" și clar demartează camera. Prin urmare, panourile MDF vor fi o alegere excelentă pentru baie. Pentru a obține un efect frumos în design, este suficient să decorați unul dintre pereți.

Textura moale și nuanțele neobișnuite ale panourilor nu numai că vor schimba radical aspectul camerei, ci și ar da o armonie armonioasă. Datorită faptului că materialul este caracterizat printr-o rezistență ridicată la umiditate, este posibilă învelirea pereților în orice loc: în apropierea cabinei de duș, între mobilierul articulat și în apropierea spălării. În plus, produsele realizează zonarea camerei și adaugă chic în interior.

Pentru modul de instalare a panourilor MDF pe perete, consultați acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor