Panouri frontale sub copac: caracteristici și beneficii

Fațada fațadei cu un copac întotdeauna arată elegant și respectabil. Cu toate acestea, costul unui astfel de finisaj este ridicat, iar copacul are nevoie de o protecție constantă. Datorită permeabilității ridicate la umiditate, pericolului de incendiu și tendinței de a putrezi, materialul nu poate servi mult timp. O alternativă excelentă sunt panourile frontale din materiale durabile care imită textura din lemn.

Ce este?

Panourile frontale "sub copac" sunt plăci sau plăci de siding, a căror față frontală imită un anumit tip de lemn. Baza acestui material poate fi siding, profile metalice, ciment fibros și alte materiale. De regulă, aceste panouri nu numai că au funcții decorative, dar au și proprietăți de performanță ridicată.

Spre deosebire de lemn, astfel de materiale sunt incombustibile (de exemplu, panouri din ciment fibros) sau mai rezistente la ardere. Materialele moderne pentru fațadă sunt caracterizate de o absorbție scăzută a umidității și au, de asemenea, o bază de impermeabilizare care împiedică pătrunderea umezelii din pereți în grosimea materialului.

Panourile faciale se compară favorabil și cu rezistența la îngheț și rezistența la intemperii. Pe întreaga perioadă de funcționare a panoului de la un producător de bună credință, își păstrează culoarea și aspectul original. Este de remarcat faptul că suprafața lemnului natural se întunecă după prima iarnă.

Panourile moderne "sub copac" sunt ecologice și biostabile. Dacă un copac este susceptibil de a fi infectat în gândaci de copaci și atunci când este umed, devine acoperit cu mucegai, atunci folosind panouri pot fi evitate astfel de probleme. Ratele ridicate de izolare termică și fonică sunt, de asemenea, un avantaj al panourilor și, datorită caracteristicilor de instalare, este posibil să se pună un strat de izolație între material și pereții clădirii.

În ceea ce privește aspectul, datorită tehnologiei moderne, panourile din plastic, siding și fibrele de ciment din fibre "sub copac" imită nuanțele și textura lemnului cât mai exact posibil.Chiar și la o examinare mai atentă, nu este întotdeauna posibil să vedem că suprafața de lemn de lux este doar o imitație.

Materialul este ușor de atașat datorită mecanismului de blocare a panoului de echipamente sau a canelurilor. Datorită acestora, rezistența structurii și rezistența fațadei la sarcini eoliene sunt de asemenea realizate.

După cum se știe, lemnul se micsorează (uneori până la 15-20%), ceea ce duce la distorsionarea structurii. Utilizarea panourilor cu textura lemnului vă permite să le montați fără a lua în considerare deformarea în procesul de contracție. După ce vă confruntați, nu este nevoie să așteptați 6-12 luni înainte de a continua să decorați pereții.

În cele din urmă, spre deosebire de lemnul natural, panourile nu necesită întreținerea și tratamentul regulat cu compuși speciali. Cele mai multe dintre ele sunt capabile de auto-curățare, altele trebuie doar să fie spălate periodic cu apă. Durata de viață a panourilor variază de la 20 la 50 de ani.

tipuri

În funcție de materialul din care sunt fabricate panourile pentru decorarea exterioară a casei, există mai multe tipuri.

plastic

Aceste panouri sunt reprezentate de soiuri de vinil și acrilic. Ele se caracterizează prin rezistență la umiditate, rezistență la intemperii, rezistență la îngheț. Produsele sunt destul de puternice, cu toate acestea, o acțiune mecanică semnificativă se poate sparge.Acestea sunt considerate cele mai ușoare panouri, deci nu necesită consolidarea fațadei.

metal

Panourile de panouri metalice au o mare marjă de siguranță, comparativ cu analogii din PVC. Aceasta determină rate ridicate de rezistență la uzură, o perioadă lungă de funcționare. Baza produselor - profile din aluminiu sau "oțel inoxidabil". În sine, metalul este susceptibil la coroziune, dar producătorii conduc de înaltă calitate anti-coroziune de protecție a materialului, astfel încât să nu se teamă de umiditate și aspectul de rugina.

Fibră de ciment

Materialul se bazează pe celuloză și mortar de ciment purificat. Uneori, pentru a spori rezistența, se adaugă nisip de cuarț la compoziție. Rezultatul este un material durabil, a cărui durată de viață poate atinge 100 de ani.

Rezistența la umezeală scăzută, rezistența la foc (cimentul fibros nu arde sau topi), rezistența la îngheț până la 100 de cicluri, precum și proprietățile termoizolante combinate cu accesibilitatea - toate acestea determină creșterea popularității produselor din fibră de ciment. Datorită pulverizării ceramice, panourile prezintă, de asemenea, o rezistență ridicată la expunerea la radiații UV.

Dezavantajul materialului este o greutate destul de mare (în medie 15-25 kg / m kV). Este de remarcat faptul că analogii din plastic cântăresc numai 3-5 kg ​​/ m kV. Acest fapt necesită utilizarea unei fundații solide.

Separat, puteți selecta panouri sandwich multistrat, o caracteristică distinctivă a căreia este un strat de izolație. Prin urmare, suprafețele furniruite nu necesită instalarea unui strat de material izolant. Panourile sandwich vă permit să construiți rapid o fațadă bine ventilată.

Există "sandvișuri" din lemn-polimer, fabricate din întreprinderi de prelucrare a deșeurilor din lemn. Rumegerii și rumegușul au o dimensiune uniformă (ca praful de lemn), după care amestecul este turnat cu rășini polimerice. Ca rezultat, apare un material care arată ca o placă de PAL, dar are rezistență la umiditate, rezistență și biostabilitate. Există, de asemenea, suprafețe laminate care au o rezistență și mai mare la umiditate și un aspect mai "elegant".

Panouri panouri sunt rareori utilizate, ceea ce se explică prin costul lor relativ ridicat. Materialul este o bază de compozit de hârtie-celuloză,pe suprafața frontală a căreia se aplică un strat de furnir din lemn prețios. De sus, este acoperit cu un strat polimeric de protecție.

În funcție de scopul materialului pentru decorarea exterioară, se disting panourile de fațadă și subsol. Acestea din urmă sunt fixate în subsolul clădirii. Subsolul este supus la sarcini mecanice mai mari, influența activă a umidității, poluării, chimicalelor rutiere și înghețării. Este logic ca materialul pentru finisarea acestei secțiuni a fatadei să aibă caracteristici de performanță mai ridicate.

Panourile de pardoseală respectă pe deplin aceste cerințe. În fiecare linie (plastic, metal, fibră ciment) există colecții de astfel de produse. În ciuda acestui fapt, experții recomandă să se abțină de la utilizarea produselor din plastic în partea de jos a clădirii. Ar trebui să se acorde prioritate unor analogi metalici mai rezistenți și mai rezistenți, precum și pe bază de ciment fibros.

desen

Panourile pot imita orice suprafață din lemn. Cele mai populare sunt panourile sub lemn, busteni rotunzi, europaleți, bord sau altă placă.Datorită utilizării panourilor de pereți ieftine (comparativ cu lemnul), este posibilă transformarea unei clădiri inestetice într-o clădire respectabilă, decorată cu specii rare de lemn, cum ar fi stejarul, fagul și cedrul.

Utilizarea panourilor "sub copac" este în primul rând potrivită pentru clădirile în stil "rustic". Poate fi atât o casă tradițională rusă, cât și casele de cabane alpine, precum și clădiri rafinate în spiritul Provence.

Pentru stilul de Provence se potrivesc panouri colorate luminos, având aspectul de panouri vopsite. Pentru stilul scandinav, este de preferat să se utilizeze plăci albite, precum și pictate în nuanțe gri, de grafit de analogi.

Plăcile din lemn sunt perfect combinate cu suprafețe din piatră sau metal, precum și materiale care imită tencuiala.

De regulă, partea inferioară a casei este construită din piatră (sau mai degrabă panouri care imită piatra naturală), restul fațadei fiind realizat din panouri sub copac.

Inițial arata ca o combinație de panouri, care imită căptușeala și cărămizi. Evitați monotonia suprafețelor din lemn, precum și aduceți dinamismul în exterior, permițând o orientare diferită a "panourilor de perete".

Când se utilizează numai panouri de lemn, se recomandă combinarea a 2 nuante de contrast sau 2-3 de nuanțe închise. Deci, puteți adăuga volumul fațadelor, subliniați elementele arhitecturale.

Caracteristici de instalare

În ciuda faptului că instalația este destul de simplă, aceasta trebuie făcută în funcție de anumite cerințe.

Strângerea produselor "sub copac" se poate face direct pe pereți sau pe cutiile create anterior. Acesta din urmă este din lemn sau metal (preferat pentru că nu necesită o prelucrare suplimentară). Montarea pe cutie vă permite să ascundeți defectele și neregularitățile suprafeței, să păstrați spațiul dintre fațadă și perete și să realizați o izolare exterioară a fațadei, așezând un strat de material izolant între cutie și perete.

Mai întâi, profilul de pornire este montat pe cutie, care servește ca început pentru a pune plăcile rămase. Se fixează la o distanță de 10 cm de colțuri. Plăcile sunt stivuite în sus. Elementele și accesoriile suplimentare sunt utilizate pentru proiectarea colțurilor, cornițelor, plăcilor și a altor elemente ale fațadei.

Atunci când cumpărați materiale, este important să nu uitați de necesitatea unui stoc (pentru probabilitatea căsătoriei, tăierii). Ca o regulă, la numărul principal de panouri adăuga încă 10-15% din stoc.

O prezentare detaliată a siding CEDRAL din fibră de sticlă vă așteaptă în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor