Panouri MDF din cărămidă: exemple de design interior

Cărămidă a devenit design interior la modă cu câțiva ani în urmă. Stiluri loft, hi-tech, minimalism introdus în interiorul elementelor structurale interioare netratate: beton, metal și cărămidă. Utilizarea cărămizilor naturale în apartamente nu este întotdeauna adecvată din cauza greutății mari a materialului și a costului ridicat al unei astfel de lucrări. O alternativă mai accesibilă pentru crearea unui interior elegant sunt panourile din MDF de perete. Acest articol vă va spune despre avantajele acestui decor convenabil și cum să îl utilizați.

Caracteristici speciale

Panourile MDF ocupă o poziție de lider pe piața materialelor de construcție datorită calităților lor valoroase:

  • Materialul este ecologic. Compoziția MDF include cipuri de dispersie fină și naturale sigure pentru sănătatea umană șicarbură de rășină.
  • Filmul de laminare protejează suprafața de stres mecanic și are o paletă bogată de culori.
  • Este simplu să aveți grijă de panouri, este suficient să le ștergeți cu o cârpă umedă și, dacă este necesar, să le puteți spăla cu orice detergent.
  • Panourile sunt ușor de instalat, o mică cantitate de resturi de construcție se formează în timpul instalării, iar procesul în sine necesită puțin timp și nu necesită abilități speciale de construcție.
  • Plăcile MDF pot fi montate pe lipici și pe o bară de bare. Fixarea panourilor pe cadru vă permite să ascundeți neregulile pereților și să ascundeți cablurile electrice din spatele carcasei.
  • Panourile din MDF rezistente la umiditate pot fi utilizate pentru decorarea interioară a băilor, loggii, case de țară și bucătării.

Dezavantajul este gradul înalt de inflamabilitate al materialului, astfel încât apropierea acestuia de șemineu, aragaz, aragaz sau încălzitor electric nu este de dorit.

tipuri

Panourile de perete "sub cărămidă" sunt reprezentate de o mare varietate de texturi și culori. Puteți alege cu ușurință schema de aspect de cărămidă care vă convine. Desenul unui strat laminat poate imita zidărie radială, cu un singur rând, cu mai multe rânduri, precum și cu panglică, cărămizi, o "herringbone" sau un model de șah.

Custarea conferă zidăriei un efect decorativ suplimentar, datorită unei culori contrastante sau nuante, a netezimii sau a neuniformității deliberate a cusăturii. Caroseria unei cărămizi sau a reliefului se ridică deasupra nivelului plăcii sau are o imagine plană. Suprafața poate fi netedă sau brută (cărămidă "cioplită"). Hue poate fi roșiatică, galbenă, gri sau orice altceva.

Caramida în diferite stiluri

Cărămizi pot fi prezente în interior în diferite variante. Există o recepție pe scară largă atunci când întreaga casă sau apartament este finisată cu panouri MDF "sub caramida" de culori naturale. Această opțiune de finisare necesită spații mari și tavane înalte. Culoarea cărămizii naturale poate varia de la roșu la gri și aproape negru. Bogăția tranzițiilor de culoare dă volum pereților, care, cu un finisaj strălucitor, devin un element și mai important al camerei.

Acest tip de finisare va fi cea mai buna alegere pentru decorarea interioara in stil Loft. Frumusețea pietrei naturale, schimbată din timp în timp, devine principala decorare a locuinței. Mobilierul este selectat, de obicei, monofonic (alb, negru, gri, albastru, verde).Varietatea pereților ar trebui compensată de un mediu calm. Plafonul alb aduce ordinea decorului și crește vizibil înălțimea camerei.

În interiorul scandinav zidurile pictate în alb. Aproape grinzile de plafon negru, ușile și panourile dau spațiului o geometrie clară. Monotonia unui perete de cărămidă este în mod efectiv ruptă de o iluminare specială a punctului. Și pentru interioarele în stilul unui mansardă și pentru stilul scandinav, panourile MDF cu zidărie în relief sunt mai potrivite.

În apartamente mici, cărămizile solide pot arăta cam greu. În studiourile în care nu există pereți despărțitori interiori, se utilizează secțiuni din zid de zid pentru zonare. De exemplu, zidaria taie spațiul de deasupra mesei de bucătărie, iar pe peretele opus emite o zonă de luat masa. Culorile luminoase, arse de cărămizi reprezintă un accent luminos în interiorul stilului Provence.

Modă astăzi acoperiri strălucitoare schimba un tip de zid de cărămidă obișnuit pentru toți. Utilizează tehnica de a conferi obișnuit proprietăți neobișnuite și culori. Această abordare este caracteristică tendințelor moderne, de exemplu, pentru stilul high-tech.Acesta presupune ergonomia, comoditatea și manufacturabilitatea pieselor. Culorile luminoase, uneori acide, ale acestui stil creează un cadru cosmic și aduc suprarealism în decorul camerei.

Multe nuanțe ale zidăriei naturale creează o anumită diversitate de finisare. În astfel de interioare, setarea monocromă arată frumos. Astăzi, culorile pământești saturate vin în modă: verde închis, burgund, chihlimbar, turcoaz și malachit. Tapițeria mobilierului tapițat cu textura matasoasă poate netezi textura dură a pietrei și echilibrează brutalitatea decorării interioare a pereților. Pentru aceasta se potriveste catifea monofonica, velur sau mătase.

Culoarea albă este partenerul perfect al roșu în interior. Tavan masiv alb, mobilier stilizat în alb zăpadă și accesorii în stilul cubismului fac din interior un zid simplu de cărămidă luxos. Sofisticarea artei deco nu este deranjată de un finisaj rustic. Piatra pune accentul pe eleganta si chicitatea acestui stil arhitectural.

Proprietarii de apartamente mici ar trebui să se uite mai atent la panourile cu zidărie albă. Cifra nu adaugă volum pereților, dimpotrivă,va face o cameră mică vizuală mai înaltă și mai spațioasă. Panourile albe netede reprezintă o alegere ideală pentru holurile mici. Culoarea face ca camera să fie mai ușoară, iar panourile sunt ușor de curățat. Asemenea design interior corespunde celui mai popular stil minimalist de azi.

Aceeași zidărie stilizată, dar deja neagră, creează o dispoziție complet diferită. Panourile închise sunt potrivite pentru decorarea stilului neo-gotic la modă. Formele simple în acest stil sunt combinate cu detalii deosebite, cum ar fi finisarea unui șemineu sau a unor pseudo-coloane. Pentru a acoperi podeaua, se utilizează un material colorat din grafit cu un model natural (marmură reală sau artificială, granit, parchet), care aduce elementul de antichitate nobil în cadrul modern. Mobilierul elegant neobișnuit este selectat în tonuri de asfalt sau violet.

Un element frumos al decorului sunt arcade de panouri din MDF. Materialul poate fi ușor îndoit. Pentru a face acest lucru, este suficient să încălziți banda de lățimea dorită și să o îndoiți pentru a obține o parte a unei raze date. Datorită plasticității MDF, arcul poate fi făcut oricare.Această opțiune este cea mai potrivită pentru proiectarea mesei de tăiere sub forma unei veri vechi. Arcele de zidărie au devenit favoritul recunoscut al stilului rural.

Merită să acordați atenție unei astfel de opțiuni de decor ca decorarea unei nișă cu zidărie din cărămidă sau folosind zidărie abruptă. Pentru a face acest lucru, panourile sunt tăiate de-a lungul liniei întrerupte a cărămizii și tăiați ușa pe părțile laterale sau pereții adiacenți din colț. Suprafața rămasă a pereților este tencuită și vopsită sau lipită cu tapet. Acest decor va fi o atingere spectaculoasă în designul camerei. Cărămizi ușoare cu insule de tencuieli albe și mobilier simplu reprezintă baza pentru crearea unui interior în stil grunge.

Sfaturi pentru designeri

După ce a decis stilul, trebuie să alegeți culoarea și textura finisajului. Umbra pereților ar trebui să fie în armonie cu schema de culori a podelei și mobilierului. De asemenea, merită considerat faptul că suprafețele lustruite sau finisate sunt percepute diferit. Modă strălucire în cantități excesive astăzi poate acționa enervant. Prin urmare, designerii recomandă combinarea suprafețelor strălucitoare și mată.

De asemenea, trebuie să vă amintiți acest lucru culorile luminoase cresc vizibil camera, iar culorile întunecate compresează vizual spațiul. Caramida longitudinală poate prelungi vizual zidul, iar cel transversal - pentru a face plafonul mai mare. Contabilitatea pentru toate aceste nuanțe vă va ajuta să înțelegeți o gamă largă de panouri MDF și să creați un interior elegant pentru orice cameră.

Puteți afla mai multe despre panourile MDF și despre modul în care le instalați în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor