Vindem panouri din MDF pentru pereti in design interior

Producătorii de materiale de construcție caută mereu soluții care să ușureze și să ducă mai repede la terminarea spațiilor. Dintre produsele care au apărut recent, se pot identifica panouri din MDF, care sunt utilizate pentru decorarea interioară.

sfera de aplicare

Panourile MDF sunt fabricate din lemn prin presare la cald. Procesul nu implică fenoli, ceea ce face ca aceste produse să fie ecologice pentru oameni. Acest material elimină formarea mediului pentru apariția și răspândirea fungilor și mucegaiului. Utilizarea diferitelor panouri din MDF este posibilă dacă există wallpapere, vopsea veche sau pe o suprafață neimpozată pe perete. Instalarea panourilor produse pe un cadru prefabricat, care este atașat la podea și tavan.În spatele acestui cadru puteți ascunde cablajul, umpleți spațiul cu izolare fonică sau termică.

În ceea ce privește funcționarea, aceste panouri au avantaje față de lemn și PAL. Puterea MDF este mult mai mare comparativ cu PAL. Aceste panouri tolerează modificările umidității și temperaturii mai bune decât lemnul natural. Mai des, MDF este utilizat în birouri și magazine. Aceste panouri pot fi văzute în saloane, holuri și loggii.

Designerii sunt capabili să dezvolte orice interior, astfel că MDF este acum utilizat în decorarea bucătăriei, a camerei de zi, a halei și a dormitorului.

clasificare

Există multe tipuri diferite de panouri din MDF.

  • Tselnopressovannye. Au un aspect frumos și au o înaltă durabilitate. Neted pe fiecare parte.
  • Laminat. Spre deosebire de cele care sunt solide pe o parte, au un film laminat rezistent și rezistent la uzură, format sub presiune înaltă. Filmul imită cel mai adesea lemn (stejar, cireș, fag sau nuc).
  • Furniruite. Ele sunt realizate prin lipirea pe suprafața plăcilor din lemn natural. Toate fisurile sunt sigilate cu un chit special. Acesta este cel mai popular tip de MDF printre designeri.

Există trei moduri de fabricare a unor astfel de panouri:

  • metoda fierbinte (presare la temperaturi ridicate);
  • rece (lipire cu ajutorul compușilor speciali):
  • membrana (cea mai dificil de fabricat, piesele sunt combinate pentru a crea un vid).

În plus, acest material poate avea un efect suplimentar, ceea ce le face un material de construcție popular. De exemplu, ele pot fi rezistente la umiditate.

Aceste soiuri sunt fabricate din lemn de înaltă calitate, în special pentru băi. Alte produse permit pictura. Acesta este unul dintre cele mai populare tipuri de MDF. Panourile sunt vopsite în felul următor: panoul finit este inițial pregătit, apoi se usucă numai după ce se aplică emailul poliuretanic.

Varietăți notabile de MDF 3D. Ele nu sunt doar panouri de perete: acestea sunt adesea folosite pentru a termina ușile sau dulapurile. Utilizarea furnirului și MDF este populară, deoarece vă permite să creați atmosfera unui perete natural din lemn cu diverse elemente din lemn sculptate. MDF are un cost acceptabil. Dacă doriți să obțineți un rezultat excelent, fără a cheltui multă forță de muncă și bani, atunci aceasta va fi o opțiune excelentă pentru dumneavoastră.

Pentru a afla cum să instalați panouri MDF furniruite pe perete, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor