Panouri din PVC: tipuri și aplicații

 Panouri din PVC: tipuri și aplicații

Panourile din PVC sunt o opțiune foarte economică și practică pentru repararea băii și a oricăror alte încăperi, cum ar fi o sală, o toaletă sau chiar un hol, dacă nu doriți să cheltuiți mult bani și efort pe ea. Ele sunt prezentate într-o varietate de culori din care puteți găsi cea mai bună opțiune. Panourile din PVC au câștigat imediat piața pentru popularitatea lor, deoarece au fost vândute, deoarece sunt versatile și economice.

Proprietăți și specificații

Panourile PVC includ clorura de polivinil, care este un material ușor și de înaltă calitate. Din acest motiv, adesea plafoanele din camere, în birouri și în supermarketuri sunt tapițate cu aceste panouri.De asemenea, pe panourile din PVC este prezentat un model interesant care utilizează laminarea, imprimarea termică și alte tehnologii moderne. După acest material este aplicat un lac mat sau lucios, care este o protecție a materialului.

Datorită acestui tratament, panoul nu este atașat la uzură rapidă și este foarte rezistent la razele UV.precum și orice deteriorare, de exemplu, este protejată de zgârieturi. Pentru siguranța sănătății umane și a familiei sale în producerea unor astfel de panouri din PVC nu se utilizează componente chimice nocive. De asemenea, atunci când pictați suprafețe, se folosesc numai coloranți pe bază de apă, care sunt, de asemenea, absolut sigure.

Există o diferență de panouri de plastic utilizate pe pereți și plafoane. Rezultă că opțiunile de perete sunt puțin mai puternice și, de asemenea, ele nu sunt flexibile, astfel încât aceste panouri sunt capabile să reziste încărcărilor mecanice grele. De asemenea, opțiunile pentru pereți sunt mai groase decât pentru plafoane. Cu cât clorura de polivinil este mai mare, cu atât panoul este mai gros. Elementele de rigidizare din interiorul panourilor de pereți din clorură de polivinil sunt de 1 mm grosime, deci tăierea cu un cuțit nu este atât de ușoară.

Lungimea acestui material este de 3 metri, lățimea este de numai 10 cm și, uneori, poate ajunge până la 12,5 cm. Panoul din plastic poate fi folosit atât pentru prelucrarea internă, cât și pentru interiorul încăperilor. În total, două tipuri de acest material au devenit populare pe piață. Acesta este un "polonez" și "european". "Polka" are o mică legătură cu castelul, în timp ce "Europeana" are o legătură mult mai largă.

Panourile din PVC exterioare au o cusătura. Acest lucru se datorează faptului că materialul are un coeficient ridicat de expansiune liniară. Prin urmare, căptușeala, care nu a fost montată în interior, ar trebui schimbată prin modificarea regimurilor de temperatură. Există, de asemenea, o altă caracteristică a căptușelii fațadei. Se datorează faptului că vopsirea materiilor prime în diferite culori are loc chiar și în timpul producției și nu este aplicată în partea superioară ca în alte forme. Din acest motiv, căptușeala își păstrează culoarea inițială mai lungă.

Panourile din tablă constând din plastic au o lățime mai mare decât cea a căptușelii din plastic. Lungimea lor variază de la 105 la 405 cm. Aceste panouri sunt cele mai faimoase și mai consumabile. Uneori suprafața foilor este trimisă pentru prelucrare specială, dar nu toate, dar numai unii producători buni o fac. Datorită acestei operații, panourile devin mai durabile și mai stabile.

Lipici și unghii pot fi montate panouri de tablă. Decalajul poate fi sigilat cu un material de etanșare cu culoarea potrivită sau cu o șină îngustă. Panourile obișnuite au o lungime de 260 și 270 cm, uneori chiar 300 cm și o lățime de aproximativ 25 cm, dar este posibilă și utilizarea panourilor cu o lățime de 50 cm pentru decorarea interioară. Partea de pe suprafața exterioară, acoperită cu lac și vopsită, formează și o cusătura, care nu este foarte vizibilă atunci când devine un aspect asamblat.

Există, de asemenea, un panou sandwich din PVC, GOST, care este modern și are o exploatare ridicată. Particularitatea acestor panouri este prezența a două foi de plastic. Spuma poliuretanică sau spumă de polistiren este utilizată ca o varietate de substanțe adăugate, acestea conferă proprietăților de izolare a materialului. Gradul de inflamabilitate al produselor este indicat pe ambalaj. Cel mai mare coeficient este captusit din plastic.

Punctele tari și punctele slabe

Acest material a devenit atât de popular datorită numărului mare de avantaje.

 • Versatilitate. De obicei, panourile din PVC sunt utilizate ca finisaje pentru pereți și plafoane. Acest material poate fi utilizat pentru căptușirea marginilor ușii și ferestrelor folosite în duș și baie și, de asemenea, sub pașii pentru a crea forme interesante. Rezidenții de vară acest material de construcție este folosit pentru formarea paturilor de grădină.
 • Instalarea este rapidă și ușoară. Proprietarii obișnuiți pot decora acum un zid sau o altă suprafață. Lucrul se face rapid și ușor cu pereți sau plafoane netede. În astfel de situații, ele sunt fixate cu "unghii lichide". Pentru a face suprafețele curbate mai uniforme, merită să folosiți un cadru din metal sau din lemn.
 • Ușor de îngrijit. Panourile din PVC pot fi șterse cu o cârpă de săpun obișnuită, dar merită atenție la îmbinările panoului, deoarece aceste locuri sunt slabe.
 • Astfel de panouri sunt absolut ecologice. Acest material este netoxic, nu eliberează substanțe nocive în mediu.
 • Forța de aderență. Acest indicator depinde de alegerea corectă. Pentru plafoane, un astfel de material este ușor mai ușor.
 • Există izolare fonică și termică. Aceste panouri creează o izolare fonică bună și nu lăsați frigul în cameră.
 • Un număr mare de culori și nuanțe. Culoarea standard a PVC-ului este albă, dar producătorii au creat un număr imens de culori pentru fiecare gust al consumatorului. În prezent, panourile cu desene sau imitații ale texturii unei pietre sau lemn sunt populare.
 • Rezistența la umezeală. Datorită suprafeței netede, acestea nu rețin umiditatea.Deoarece nu există pori pe material, murdăria, mucegaiul și alte microorganisme dăunătoare nu persistă pe suprafața sa. Prin urmare, acestea sunt adesea folosite în încăperi unde umiditatea este ridicată.
 • Rezistent la schimbări bruște de temperatură. Panourile din plastic pot rezista la temperaturi de la -50 la +50 grade Celsius.

Ca și alte materiale de construcție, panourile din PVC au dezavantaje.

 • Instabilitatea la razele ultraviolete. Panourile din plastic alb după o anumită perioadă de timp pot deveni galbene și pot pierde aspectul original.
 • Rezistent la impact. Astfel de panouri pot rezista unor sarcini, dar nu sunt protejate de apariția de zgârieturi sau zgârieturi pe suprafața materialului.
 • Compoziția materialului conține cretă, care este o componentă decisivă a rezistenței produsului. Cantitatea de cretă din panouri este determinată numai de producător.
 • Miros caracteristic. Când cumpărați și utilizați panouri timp de câteva zile există un miros specific, dar apoi dispare complet.
 • Acest plastic nu poate fi numit absolut sigur, potrivit multor producători. Nu ar trebui folosit pentru a proiecta camere pentru copii.

Varietăți și aplicații

În prezent, trei tipuri de panouri din PVC au devenit populare pe piața materialelor de construcție.

 • Pinion. Pentru a atașa acest tip de panouri direct pe suprafața peretelui, trebuie să utilizați un suport metalic. Acest panou are o lungime de la 1 la 12,5 metri, lățimea - de la 15 până la 30 de centimetri, grosime - nu mai mult de 1 centimetru. Dacă utilizați această vizualizare pentru a finaliza camera, aceasta va arăta vizual mai mult sau mai puțin, în funcție de poziția panourilor.
 • Sub țiglă. Dimensiunea acestui tip poate fi de la 30 cm la 1 metru. Modul de a termina camera este același cu cel al panourilor de rafturi, dar diferă în rezultatul acesteia. Astfel de panouri din PVC pot fi așezate cu un model interesant în baie sau în bucătărie.
 • Sheet. Aceste panouri sunt recunoscute ca fiind cele mai bune dintre toate tipurile de mai sus. Pentru a instala acest material pe perete sau în tavan, aveți nevoie de lipici și unghii. Grosimea plăcilor de tablă este de 3 până la 6 milimetri.

De asemenea, panourile din PVC pot fi împărțite prin decorare.

 • Fără sudură. Astfel de panouri sunt foarte populare și arata scump. Arătați perfect panouri fără sudură cu o suprafață mată.Ele sunt atât pentru podea, cât și pentru mobilier.
 • Relief. Acestea arată exact la fel ca lemnul, dar prețul lor este mult mai mic. În același timp, ele pot fi utilizate chiar dacă pereții au o anumită curbură. Panourile laminate de relief oferă texturi imitative foarte precise.

Există, de asemenea, mai multe tipuri de panouri, în funcție de design.

 • O culoare. Acestea sunt ideale pentru decorarea încăperilor în care sunt evaluate valoarea practică și minimalismul. Pentru a oferi o originalitate și o frumusețe a soluției dintr-o singură culoare, puteți face rafturi colorate pe cont propriu sau puteți folosi imagini.
 • Cu o fotografie. Astfel de panouri imită adesea apariția unei pietre sau a unei țesături, dar există și acelea care atrag atenția cu o imprimare spectaculoasă, de exemplu, nori. Dar ar putea fi dificil să le instalați, deoarece va fi necesar să se calculeze cu precizie poziția lor, atunci desenul va fi solid.

Panourile din PVC sunt folosite în băi, în dușuri, în bucătărie și sunt adesea utilizate pentru finisarea birourilor, restaurantelor, supermarketurilor, școlilor, săli de sport, spitalelor și altor spații.

Aceste produse sunt universale, astfel încât acestea pot fi folosite chiar și în locuri neobișnuite, de exemplu, rezidenții de vară folosesc acest material în grădinile lor. De asemenea, cu ajutorul lor, puteți crea un interior original.Ele sunt ecologice.

Dimensiuni și decor

Panourile din PVC pot fi împărțite în trei tipuri standard, și anume:

 • panouri pentru pereti;
 • modele de frunze;
 • dreptunghiulare sau pătraturi.

Panoul de perete are o lungime de aproximativ 3 m, lățimea este cuprinsă între 10 și 12,5 cm. Varianta "europeană", care are o blocare mare, este mai solicitată pe piața construcțiilor decât "polka" cu o blocare îngustă. Dacă utilizați panouri din PVC cu lungimea de 260, 270 sau 300 cm și o lățime de 15 până la 50 cm, atunci în timpul instalării nu vor exista cusături. Pătrat sau dreptunghiular au devenit mai populare. Ele sunt folosite în principal pentru finisarea bucătăriei. Ele sunt foarte convenabile pentru instalare și sunt, de asemenea, ușoare în greutate. Lungimea lor este de 30 cm, la fel ca și lățimea, iar uneori aceste dimensiuni ating o lungime și o lățime de 100 cm. Panourile laterale, în care stratul superior este destul de rezistent la impact și, de asemenea, este neted, are o lungime de 150-405 cm, o lățime de 80-203 cm și o grosime de 0,1-3 cm. Aceste dimensiuni sunt standard pentru panourile de tablă.

De asemenea, sunt importante panourile sandwich. Acestea sunt materialele cele mai utile pentru pereții despărțitori sau pentru placarea ferestrelor. Ei nu numai că au câștigat popularitatea. Toate datorită clasei lor superioare și calității excelente. De asemenea, aceste produse arată foarte elegant.Această vedere este, de asemenea, standard și are dimensiuni: 3000x1500 mm, 3000x1150 mm și 3000x900 mm, grosime - 10, 24, respectiv 32 mm.

Decorul panourilor din PVC este divers. Există modele cu o culoare cărămizie, deoarece arată foarte elegant și arata grozav. Acest tip de material economisește spațiu pe podea, este ușor de instalat și este, de asemenea, versatil. Poate fi folosit în orice cameră: de la hol până la loggia. Chiar și aceste produse au un număr foarte mare de culori și dimensiuni, astfel încât puteți alege o opțiune pentru fiecare gust. În plus, această viziune este mult mai ieftină decât cărămizile decorative.

Există, de asemenea, modele care imită suprafața pietrei naturale sau a lemnului natural. Culorile întunecate ale lemnului natural sunt foarte solicitate. Acestea arata foarte realiste si sunt mai des folosite in coridoare, livinguri si bucatarii. Rafturile, plăcile de tablă și plăcile sunt adesea reprezentate prin colorarea sub un material natural.

Proiectul "calcar rupt" este folosit în principal pentru a face șemineuri și arcuri. De asemenea, acest material poate fi utilizat pentru decorarea exterioară.Băile arată modelul bun "piatră jurasică". Astăzi, panourile din oglindă și din PVC transparente au devenit populare, precum și tipul de "panda".

Printre cele mai populare culori sunt următoarele:

 • wenge;
 • roșu;
 • alb și negru.

De multe ori vă bucurați de panou, imită suprafața materialelor cum ar fi bambus, pin, marmură albastră, ardezie și altele. Tăierea pietrei fascinează cu frumusețea ei.

Producatori

Este foarte important să alegeți un producător bun înainte de a începe să lucrați. Pentru a nu fi dezamăgit de calitatea materialelor de construcție, trebuie să ne cunoaștem principalele companii producătoare care produc un produs de calitate și, în general, au doar un feedback pozitiv.

Următorii producători sunt în mare nevoie:

 • "Profile metalice";
 • "Century";
 • ISOTEX;
 • Artpole;
 • AGT;
 • Shanghai Zhuan;
 • Racoon Plastik;
 • Polimerpanel;
 • Pareti;
 • BellerPlast;
 • "Plastec";
 • "Plast Decor";
 • "KronaPlast";
 • "Akvaton".

Criterii de selecție

Atunci când cumpără panouri din PVC care merită atenție la costul bunurilor. Cu cât prețul este mai mare, cu atât produsul este mai bun.

Pentru a nu fi confundat cu alegerea și pentru a nu fi înșelat, merită să vă familiarizați cu anumite puncte de cumpărare.

 • Suprafața obligatorie a panoului.Grosimea vinilului universal pentru pereți nu trebuie să depășească 10 mm, iar dacă trebuie să alegeți un material de construcție pentru tavan, atunci ar trebui să acordați atenție celui mai subțire.
 • Rezistența suprafeței frontale. Acest lucru este important și necesar pentru ca materialele de construcție să reziste la deteriorări și șocuri, în timp ce în același timp nu există urme de zgârieturi sau zgârieturi. Dacă puteți vedea rigidizările din exterior, atunci aceste panouri ar trebui să nu fie utilizate pentru căptușeala de perete. Este mai bine să le folosiți pentru plafoane, dar o astfel de muncă nu va arăta foarte bine și de înaltă calitate.
 • Numărul de coaste, poziția și rigiditatea acestora. Rigiditatea unui material de construcție depinde foarte mult de numărul de muchii. Cea mai mare distanță care poate fi între ele nu trebuie să depășească 10 mm.

Dacă, în timpul transportului, coastele s-au încrețit puțin, și-au pierdut forma, atunci în aceste locuri vor fi vizibile îndoieli.

 • Uniformitatea de acoperire a suprafeței materialului cu vopseaua indică modul în care vopseaua a fost aplicată panoului. Majoritatea producătorilor acoperă suprafața din față, în loc să adauge un element de colorare compoziției polimerului.Acest lucru este rău pentru că vopseaua poate desprinde cu ușurință suprafața în timp ce lucrează cu un material. De asemenea, datorită acestei acoperiri din PVC, panoul se poate arde și vopseaua va fi poziționată neuniform, ceea ce reprezintă un alt dezavantaj al acestei lucrări de către producător.
 • Atunci când cumpărați un material de construcție în magazin, trebuie să întrebați despre greutatea sa. Acest lucru poate ajuta la determinarea rigidității coastelor și a grosimii pereților materialului. Greutatea optima a panourilor din PVC trebuie sa fie de 1,1-1,5 kg / mp. m.
 • Panourile sunt conectate ferm? Este mai bine să verificați rezistența conectării panourilor din PVC la examinarea mărfurilor.
 • Ce procent din cretă conține material. Mulți profesioniști susțin că procentajul de cretă din produs nu trebuie să depășească 20%. Dacă acest procent este mai mare, atunci există o mare probabilitate ca acest material să fie destul de fragil. Creta este foarte accesibilă și nu scumpă, astfel încât unii producători, pentru a reduce costul produselor lor, adăugați-l mai mult decât este cerut de reguli. Îndoind un colț al produsului, puteți verifica cantitatea de cretă din acesta. Dacă pe plastic nu există o linie albă, panoul conține cantitatea necesară de cretă.
 • Panouri conținând toxine.Nimic nu este rău dacă mucoasa sigilată are un miros caracteristic, dar nu prea puternic. Dar dacă un miros specific provine de la panourile expuse sub forma unei mostre, devine imediat evident că acest material conține substanțe toxice și este mai bine să nu o achiziționați.
 • Marca. Dacă produsul este de la un vânzător bine-cunoscut, atunci există o mare șansă ca materialul să fie de o calitate foarte bună. La urma urmei, pentru a câștiga o astfel de faimă, producătorul a lucrat mult timp la calitatea produselor sale și își apreciază reputația și, prin urmare, oferă numai produse de înaltă calitate pentru utilizare pe pereți și podea.
 • Decorarea produselor. Panourile de acoperire trebuie să fie termotranslate. Acestea aparțin clasei economice. Datorită imprimării termice, puteți alege un decor diferit. Desenul nu se teme de expunerea la radiațiile ultraviolete și nu este șters cu timpul. Variantele cu friză sunt solicitate, deoarece sunt decorate cu diverse amprente. De obicei, astfel de produse imită suprafața de marmură, țiglă sau lemn natural.

Modelele MDF au multe în comun cu panourile din PVC, deci atunci când le alegeți, puteți utiliza și criteriile de selecție de mai sus.

Sfaturi de instalare și de lucru

Mai întâi trebuie să te pregătești pentru munca în sine. Înainte de instalare nu este necesară pregătirea specială a pereților. Dar trebuie să măsurați cu precizie suprafața care trebuie curățată și, de asemenea, să calculați cu precizie numărul de panouri. Trebuie să decideți în continuare cum va fi instalată instalarea.

Dacă plafoanele și pereții sunt plane și fără erori, panourile pot fi lipite. Dar dacă este necesar să dați camerei chiar și parametrii, este mai bine să asamblați cadrul. În acest fel, camerele vor avea un aspect estetic, iar toate neregularitățile de pe suprafață vor fi ascunse și invizibile.

Pentru a lucra, aveți nevoie de instrumente cum ar fi:

 • scara în trepte;
 • foraj;
 • ferăstrău pentru metal;
 • măsuri de bandă;
 • un cuțit;
 • șuruburi autotubulare;
 • ciocan.

Toate aceste elemente trebuie achiziționate înainte de a începe lucrul. Odată ce toate instrumentele sunt la îndemână, puteți începe munca. De obicei, pentru instalarea panourilor de utilizare a tavanului cu o lățime de 100 mm. Este mai bine să măsurați liniile de până la 0,4 m. Pentru început, merită notat punctul cel mai de jos al plafonului și de la acesta pentru a pune urme care vor fi egale cu lățimea panoului. Apoi, trebuie să notați punctele în care va fi instalată ancora sau diblul, care sunt importante pentru fixarea cadrului.

Rama trebuie plasată perpendicular pe panourile de montare. Pentru a ușura marcarea, profesioniștii recomandă în locul etichetelor să deseneze un cablu subțire. Pentru al utiliza, trebuie să frecați cablul cu cretă colorată și să-l atașați la peretele marcat. După această procedură, pe suprafață rămâne o marcă bine vizibilă.

Pentru ca finisajul să fie de înaltă calitate, este necesară asamblarea corectă a cadrului, care este similară cu combinația de profile.

Profilele pot fi de diferite tipuri: realizat din lemn sau metal, precum și reprezentat de cutie de plastic. Fiecare material este potrivit pentru anumite condiții de utilizare. De exemplu, este mai bine să instalați un cadru din lemn în încăperi cu umiditate scăzută. Acest material trebuie prelucrat prin impregnare de înaltă calitate, care îl va proteja de umiditate și de reproducerea diverselor microorganisme. Dacă mai folosiți un cadru din lemn, atunci fixarea trebuie făcută la fiecare 0,6 m. Puteți utiliza căptușeala dacă aveți nevoie de un nivel adecvat. Materialul din lemn este puțin mai rău decât plasticul sau metalul.

Profilele din plastic au câteva avantaje: preț scăzut, greutate redusă, doar atașat, poate rezista la umiditate, temperaturi și alți factori.Această instalare se face la fiecare 0,3 m. Uneltele pentru dispozitive de fixare sunt fixate după 1 m. Instalarea profilurilor este stabilită la un unghi. Aceasta va verifica uniformitatea rosturilor. Deoarece panourile din PVC sunt ușoare, nu este necesar să construiți un cadru puternic.

Pentru instalarea profilelor din PVC trebuie să respecte următoarele reguli:

 • este mai bine să începeți instalarea atunci când panourile se "obișnuiesc" la temperatura camerei, mai ales dacă materialul de construcție rămâne o perioadă lungă de timp într-o încăpere unde temperatura era sub +10 grade;
 • lamelele trebuie montate perpendicular pe cadru;
 • este necesar să se efectueze tăieturi de ventilație în cazul în care camera are o umiditate ridicată;
 • deoarece materialul își poate schimba forma cu temperatura, este necesar să lase 5 mm pentru goluri;
 • dacă panourile nu au un model sau model, atunci instalarea poate fi făcută arbitrar, dar dacă există un model pe panou, atunci este mai bine să porniți din colțul din stânga și să continuați spre cel drept;
 • Panourile PVC nu pot fi utilizate pentru instalare în încăperi în care temperatura ajunge la +40 grade și mai mare, de exemplu, în băi sau camere de aburi.

Instalarea panourilor din PVC pe tavan

După instalarea cadrului, puteți începe instalarea panourilor. Este necesar să se înceapă lucrul cu o bandă extremă, să fie atașat într-un colț, să se facă o secțiune transversală cu ajutorul șuruburilor cu auto-filetare. Deci, următorul panou va fi instalat în canalul din trecut. Această procedură trebuie continuată până când peretele opus este procesat complet.

Dacă este necesar, ultimul panou poate fi tăiat., dar numai atunci când nu se potrivește dimensiunii. Deoarece materialul este fragil, este predispus la zgârieturi, fisuri sau îndoiri. Prin urmare, atunci când lucrați cu panouri, nu trebuie să apăsați prea tare. Se recomandă să se ia un cuțit, precum și poate fi utilizat pentru a deplasa panourile în direcția corectă.

După ce a fost atașat ultimul panou, puteți instala instalarea plintei. Se fixează cu ajutorul "unghiilor lichide", care sunt aplicate în interior și atașate la tavan. După ce trebuie să stea timp de 10 secunde, iar adezivul excesiv să se îndepărteze ușor. "Cuiele lichide" se usucă destul de repede, eliminând astfel excesul de material de pe suprafață, trebuie să se facă rapid.

Prelucrarea pereților

Proprietarii de case sau apartamente pot face rapid interiorul unei băi sau toaletă practice și confortabile, datorită panourilor de perete din PVC. Este foarte convenabil să le speli, vor servi de mai mulți ani. Instalarea pereților este foarte asemănătoare cu instalarea plafonului.

Pe perete care a fost deja tratat cu agenți antimicrobieni este instalat un cadru. Poate fi plastic sau metal. Acest lucru este la discreția utilizatorului. Primul panou este introdus cu unghiul în profil, urmat de alte produse. Ele sunt fixate pe ghidaje metalice. Pentru a face acest lucru, utilizați claymore. Ultimul panou este lipit în colțul în formă de U. După această procedură, puteți începe instalarea colțurilor și a face pante. Demontarea se efectuează în aceeași ordine.

Dificultatea poate oferi un perete în care există prize sau întrerupătoare. În acest caz, de îndată ce plăcile de finisare sunt atașate, este necesar să puneți cutia și să puneți cablul electric.

Când panourile vor fi instalate, trebuie să tăiați un orificiu în care anterior au existat locuri marcate pentru comutatoare și prize. Asemenea locuri sunt greu de spălat și vopsite.Panoul poate fi realizat sub forma unui panou și poate fi atasat de diverse meșteșuguri.

Exemple în interior

Căptușeala bucătăriei este realizată calitativ dintr-un panou de plastic din PVC cu un model de perete. Un astfel de interior de cameră arată foarte impresionant și estetic. Acesta poate fi, de asemenea, completat cu o imprimare de tip Provence.

Această sufragerie este amenajată cu șezlonguri de vinil. Camera arată foarte delicată din cauza culorilor strălucitoare ale materialului.

Arătați frumos panouri decorative din PVC cu un model. Totul arată foarte înalt și scump, dar cu un design simplu.

Pe panourile din PVC pentru pereții toaletei și secretele alegerii plasticului, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor