Cum de a face plafonul în baie de panouri din PVC?

În baie este destul de posibil să faci un tavan suspendat cu mâinile tale. Plasarea panourilor din PVC și învelișul acestora nu este dificilă dacă urmați recomandările noastre. Puteți asambla orice plafoane, de exemplu, oglindită, cu o imagine sau un aquapanel. Alegerea este a ta.

Pro și contra

Finisarea suprafețelor din plafoane cu panouri din PVC are avantaje și dezavantaje. Cunoașterea punctelor forte și a punctelor slabe ale produsului vă va ajuta să vă pregătiți pentru situații neprevăzute.

Să începem cu profesioniștii.

 • folosind panouri PVC aveți posibilitatea de a face suprafața plafonului netedă, fără a scăpa de decorarea plafonului anterioară;
 • Panourile din PVC îndeplinesc perfect sarcina de a ascunde toate sistemele de comunicații și de ventilație;
 • instalarea simpla a iluminarii si iluminarii in tavanul panoului;
 • în comparație cu construcția plăcilor din ipsos, profilele din plastic sunt mult mai ușor de instalat;
 • există posibilitatea instalării suplimentare specializate de zgomot, zgomot și impermeabilizare;
 • lucrările de instalare a panourilor din PVC se realizează prin intermediul unor elemente de fixare (dibluri și șuruburi), pentru această lucrare nu este necesară posesia unor cunoștințe și aptitudini speciale;
 • Panoul din PVC este un produs rezistent la umezeală și ușor de spălat, care nu este expus efectelor dăunătoare ale bacteriilor;
 • Dacă se dorește, profilele din plastic pot fi montate de două ori.

În ciuda numărului mare de poziții, panourile din PVC au unele dezavantaje.

 • O cantitate mare de material propus pare ieftin și nu este foarte prezentabil. Cu toate acestea, există produse foarte decente.
 • La achiziționarea profilelor de plastic din buget există o șansă de transmitere a luminii de la dispozitivul de iluminare încorporat. În această situație, se recomandă să cumpărați o lampă într-o categorie de preț mai scumpă, cu prezența unor pereți interiori mai densi.
 • Cu ajutorul unui panou din clorură de polivinil, construcția cu mai multe niveluri sau o îndoire complexă este imposibilă. Acest material nu este destinat construcției de plafoane decorative complexe.
 • Plafoanele din PVC sunt acceptate în cazul plafoanelor înalte. Acest material are un obicei de a "mânca" câteva centimetri din înălțimea locuinței.
 • Îmbinarea și cusătura panourilor după instalare vor fi vizibile.

Selectarea panoului

Înainte de a continua cu panourile de plafon din PVC, se recomandă să achiziționați toate elementele necesare: placă cadru, profil și o tijă de perdea din PVC specializată pentru tavan.

Alegerea materialului potrivit pe rafturile unei game largi de magazine hardware poate fi o adevărată provocare.

Există o clasificare a panourilor din PVC, care ține cont de caracteristicile tehnologice ale fiecărui tip.

 • Profile de început - cele mai populare astăzi. Funcționalitatea acestora este determinată de ascunderea sau mascarea capătului panoului. Pentru această procedură, este necesar să se fixeze profilul de pornire pe întreaga suprafață a încăperii, luând în considerare linia de marcare a suprafeței noi a tavanului.
 • Colțurile de plastic externe și interioare sunt necesare pentru o îmbinare mai precisă și mai estetică la secțiunile de colț.
 • În cazul în care există o lipsă a lungimii panoului, vor fi necesare profile de format H.Un astfel de produs servește exclusiv pentru a conecta capetele.
 • Plăcile din plastic pentru suprafața tavanului sunt necesare pentru a masca capătul panoului. În cele din urmă, acestea sunt profile de bază obișnuite, cu toate acestea, ele au elemente decorative sub formă de frontiere.
 • Sunt necesare profile în formă de F pentru a ascunde capătul panoului. Ele sunt indispensabile în cazul lucrărilor de finisare pe suprafața peretelui folosind diverse materiale adiacente.
 • Colțuri din plastic multifuncționale - colțuri obișnuite în format L. Acestea pot fi folosite pentru a închide diferite îmbinări.

Panourile din PVC sunt realizate în nuanțe diferite de culoare. Totul depinde de preferințele și dorințele dumneavoastră personale. Puteți alege cu ușurință culoarea necesară pentru baie, care se potrivește interiorului. Există materiale simple și texturate.

calcul

Panoul de clorură de polivinil este realizat în diferite dimensiuni. În majoritatea cazurilor, lungimea profilului din plastic este 2,6 m, 2,7 m, 3 m. Lățimea panoului din PVC este adesea standardizată: 240 mm, 250 mm, 300 mm 320 mm, 375 mm. Indiferent de lungimea și lățimea selectate, grosimea panoului variază întotdeauna de la 8 la 10 mm.

Pentru a calcula numărul necesar de panouri din PVC, trebuie mai întâi să calculați suprafața plafonului. Pentru a face acest lucru, măsurați toate laturile băii (lungime și lățime) și multiplicați parametrii obținuți. Apoi, împărțiți suprafața plafonului pe suprafața unei unități a produsului. Parametrii panoului de plastic pot fi găsiți pe etichetă.

montare

Înainte de a începe lucrările de instalare, este necesar să vă familiarizați cu uneltele de construcție necesare pentru lucrul cu panouri din PVC.

Mai întâi, asamblarea suprafeței plafonului se realizează utilizând:

 • burghie și perforator;
 • ferăstraie pentru metale;
 • cuțit ascuțit;
 • dibluri, șuruburi cu șaibe de presare;
 • profile metalice pentru tavan suspendat: profile UD și profile CD;
 • panouri de clorură de vinil;
 • profile de pornire și plinte de plafon;
 • nivel;
 • umerașe.

Instalarea suprafeței plafoanelor din panouri din PVC este un proces destul de ușor, iar posedarea unor abilități și cunoștințe speciale de construcție nu este necesară.

Luați în considerare procesul de instalare pe etape.

pregătire

Mai întâi trebuie să desfășurați activități pregătitoare înainte de a instala panouri din plastic în baie.Dacă există o structură pe suprafața plafonului, aceasta trebuie dezasamblată.

Nu este necesar să se realizeze o suprafață plană plană, deoarece plafonul va fi ascuns în spatele construcției panourilor din plastic. Cu toate acestea, în cazul în care se încadrează de pe ipsos pe tavan, se recomandă să scape de ele. Suprafața curățată a tavanului trebuie tratată cu o soluție de sol cu ​​o penetrare mai profundă, care va proteja tavanul de formarea depunerilor fungice și a mucegaiului. Grundul este aplicat cu o rolă în mai multe straturi.

După ce stratul de sol sa uscat - puteți începe marcarea. Pentru a face acest lucru, marcați linia cu locația noului plafon de panouri din PVC. Distanța de la suprafața tavanului vechi va depinde de modul în care intenționați să utilizați spațiul sub tavan.

În cazul neutilizării acestui spațiu, valoarea liniei va fi de 4-5 centimetri. Și dacă spațiul implică instalarea de corpuri de iluminat sau instalarea sistemelor de comunicații, atunci între panourile din plastic și tavanul din baie se face o indentare cu dimensiunea de care aveți nevoie.Folosind nivelul cladirii, transferati linia noului tavan pe toate laturile peretilor.

Cadru de producție

După marcarea reușită a liniilor planificate ale pereților, UD este fixat - profilele de format de 2,5 cm și 2,5 cm. Diblurile sunt folosite pentru elemente de fixare. Apoi, luând profilele plafoanelor, introduceți-le în ghidaje și fixați-le cu șuruburi cu șaibe de presare.

Sfat! Nu este nevoie să găuriți o gaură în profilurile plafonului în prealabil. Folosind o șurubelniță pentru a strânge șuruburile, șuruburile se vor potrivi perfect în produsele metalice, iar elementele de fixare vor fi foarte durabile.

Se recomandă fixarea profilului pe suprafața plafonului cu suspensii. În procesul acestei proceduri, este necesar să se acorde atenție cu regularitate faptului că linia orizontală dorită nu se schimbă.

iluminat

Dacă intenționați să instalați dispozitive de iluminat încorporate în panouri din PVC, trebuie să pregătiți următoarele elemente: cabluri, blocuri terminale, bandă izolatoare și comutator.

Selectând un dispozitiv de iluminat, se recomandă să se acorde prioritate acelor modele a căror putere nu depășește 40 de wați. Ignorând acest lucru, există posibilitatea supraîncălzirii panoului de plastic, deformarea ulterioară și apariția evaporării toxice.

Cablajul trebuie fixat în zonele de instalare ulterioară a dispozitivului de iluminat. La punctul dorit, realizăm o sită cu ajutorul unui fir cu lungimea de 10-14 centimetri. Pentru fixarea mai convenabilă și mai fiabilă a cablajului pe construcția cadrului, utilizați dispozitivele de blocare. Nu se recomandă strângerea strânsă, deoarece există riscul de deformare a panglicii.

Pentru a face o gaură, utilizați o coroană pentru materialele din lemn. Este necesară o coincidență clară a diametrului cu parametrii dimensionali ai lămpii, dar nu mai puțin de 4 mm față de inelele frontale. Diametrele standard includ parametrii de la 58 mm la 74 mm. Datorită faptului că reparația găurilor făcute este dificilă - planificați foarte atent locul de instalare.

Montajul panourilor din panouri

Astfel, etapa finală va fi colectarea de panouri din PVC pe suprafața tavanului.

Pentru a face față cu succes acestui proces, trebuie să urmați un algoritm simplu.

 • Profilele de plastic pentru fixarea lucrărilor cu panouri sunt fixate pe profilele de ghidare. Elementele de fixare sunt realizate cu ajutorul unor șuruburi autoportante care sunt înșurubate în benzile de fixare.Când îmbinarea la secțiunile de colț a panoului este tăiată la un unghi de 45 de grade.
 • Inițial, panoul din PVC trebuie introdus într-un raft în canelurile plăcilor de bord și fixat pe profilele de tavan cu șuruburi cu o mașină de spălat de presă.
 • Materialele rămase sunt fixate în același fel, însă raftul nu trebuie introdus în canelurile plăcilor de bază, ci în canelurile panoului adiacent.
 • Pentru a construi o suprafață de plafon fără sudură, materialele trebuie fixate mai strâns unul față de celălalt.
 • Destul de des se întâmplă ca panoul care rămâne ultima să fie puțin mai mare decât dimensiunea necesară. În acest caz, este necesară tăierea panoului. Tăiați panoul cu 5-6 milimetri mai puțin decât zona pe care doriți să o instalați. În primul rând, ultimul panou este strâns asamblat în canelurile plinului, după care este deplasat în direcția penultimului material pentru o presare mai densă.

Pentru a face plafonul de panouri din PVC în baieNu aveți nevoie de abilități de construcție, puteți să o faceți singur. Acesta este un proces destul de ușor și neobosit, însă este nevoie de îngrijire și acuratețe.În special, este necesar să se marcheze corect tavanul și să se facă o construcție a cadrului. Aceste două etape contribuie la crearea unei suprafețe plate plate.

Sfaturi utile

În băi mici, este permisă instalarea fără profile de ghidare. Pentru a face acest lucru, lipiți plăcile de bază de pe suprafața peretelui în jurul perimetrului camerei. Pentru această procedură se recomandă aplicarea unghiilor lichide. Placile de tavan sunt montate pe suspensie astfel încât marginile lor să ascundă ușor părțile superioare ale plăcilor deja lipite.

Când cumpărați un panou din PVC, acordați atenție grosimii părții frontale și dimensiunii coastelor. În ambele cazuri, principiul funcționează: cu atât mai mult, cu atât mai bine și, în acest caz, mai fiabil. În mod ideal, există cel puțin 20 de rigidizări și o grosime de material de 2,5 mm. Acești indicatori sunt responsabili pentru o durată lungă de viață și rezistență la deteriorări mecanice.

Cele mai bune opțiuni

Unul dintre avantajele panoului de plastic este rezistența ridicată la apă și rezistența la umiditate. Datorită stratului de film specializat, transmisia de umiditate este exclusă.Și datorită faptului că astăzi au fost produse un număr mare de soluții color, este foarte ușor să alegeți materialul necesar.

Panoul PVC este mijlocul foarte auriu, având în vedere raportul preț-calitate. Suprafața tavanului, finisată cu material plastic, poate fi instalată fără implicarea specialiștilor, deoarece instalarea este extrem de simplă. Datorită particularității fasciculului de andocare, multe panouri arată ca o singură pânză.

Panourile din PVC sunt adesea folosite pentru a acoperi plafoanele cu suprafețe inegale. Nu trebuie să scapi de stratul vechi. Acest material nu necesită îngrijire, suficient pentru a șterge sistematic suprafața cu un detergent special.

Cum de a face plafonul în baie de panouri din PVC, a se vedea video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor