Lamelare pentru panouri din PVC: tipuri si productie

Captuseala din plastic este utilizata atat pentru lucrari de finisare interioara cat si pentru exterior. Recent, materialul a început să scape din modă din cauza apariției unor finisaje noi. Cu toate acestea, o gamă largă, disponibilitate și cost redus îl lasă destul de popular.

O caracteristică distinctivă a panourilor de perete este simplitatea și ușurința de instalare, pe care o persoană o poate manipula cu ușurință, chiar dacă o face pentru prima dată. Pentru a crea o cutie aveți nevoie de un burghiu cu ciocan, o șurubelniță cu nivel, o pistol de spumă, un bulgară, o pistol pentru silicon sau unghii lichide, un capsator de construcții, un cuțit molar, un colț, o bandă și un creion.

Tipuri de panouri

În aparență, panourile sunt împărțite în trei tipuri.

  • fără sudură - produse ale căror dimensiuni standard sunt de 250-350 mm în lățime și 3000-2700 mm în lungime. Ele formează o suprafață frumoasă. Grosimea produselor variază de la 8 mm la 10 mm. Panourile cu opțiuni diferă în ceea ce privește metoda aplicării vopselei pe suprafața de lucru și, prin urmare, în preț. Toate acestea sunt ușor de spălat cu soluție de săpun. Panourile laminate sunt rezistente la stres mecanic, nu se estompează la soare.
  • creț - produse ale căror margini sunt modelate, ceea ce conferă suprafeței asamblate aspectul panoului de perete. Lățimea acestor modele este cel mai adesea de 100 mm, mai puțin de 153 mm. Ele au o culoare uniformă, de obicei albă (mată sau lucioasă) sau bej. Panourile au o structură de zăbrele cu cavități de aer, care pot fi de asemenea diferite în densitate și grosime.
  • plafon - opțiune mai ușoară. Astfel de panouri au o grosime de 5 mm. Acestea sunt usor rulate si sunt cele mai ieftine. Este necesar să le montați și să le acționați foarte atent. Acest material este recomandat pentru a face numai locurile protejate de impactul fizic și mecanic.

montare

Metode de instalare pentru panouri din PVC, numai două:

  • direct pe planul solului;
  • folosind cutii.

Pentru a instala panourile fără a utiliza dozatorul, aveți nevoie de un plan plat cu cele mai mici diferențe. Sticlă, cărămidă, beton, OSB, placaj, gips carton, pavată. Pentru fixare folosiți silicon, unghii lichide, spumă poliuretanică.

Dacă nu puteți obține astfel de elemente de fixare, puteți lipi panourile pe bitum sau la vopsea cu ulei amestecat cu nisip sau ciment. Acestea sunt aplicate la punctul de bază sau zig-zag, colectând treptat plăcile și apăsându-le. Dacă este necesar, aplicați distanțierele. Elementele de fixare pe o suprafață din lemn sau din lemn sunt produse în mod clasic - folosind cuie cu capete largi, șuruburi cu auto-filetare sau capsator de construcții.

Instalarea panourilor pe suprafețe inegale este un proces mai consumator de timp. Pentru a face asta, cutii.

Poate fi făcut din:

  • ghidaje din plastic;
  • bare din lemn sau lame;
  • profile metalice.

Omogenitatea materialului utilizat în construcții oferă multe avantaje. Prin urmare, este mai bine să folosiți ghidaje speciale de plastic.Sunt durabile, ușoare și nu necesită procesare suplimentară, deoarece nu putrezesc. De asemenea, ele au un sistem special de fixare pentru panouri (cleme), ceea ce simplifică instalarea.

Elementele de fixare fac direct pe planul bazei, pornind de la punctul cel mai convex. Un astfel de cadru necesită o asamblare mai atentă. Ghidajele trebuie montate strict paralele între ele. Doar în acest caz, clipurile vor îndeplini pe deplin rolul elementelor de fixare. Primul panou din plastic este instalat strict la un unghi de 90 de grade față de blat. Instalarea este un pic mai complicată deoarece elementele sunt ușor îndoite, astfel încât poate fi dificil să se atingă planul ideal.

Pentru atașarea în plan nu se utilizează dibluri simple 6/60 și șuruburi de ancorare. Lucrați mai bine împreună, acest lucru este valabil și pentru maeștri. Cavitatea din interiorul ghidajelor este utilizată pentru cablarea cablului electric. Dusurile și întrerupătoarele fac aeriene, iluminatul - exterior. Alte tipuri de instalare a accesoriilor electrice necesită lucrări pregătitoare suplimentare cu baza.

Cel mai frecvent utilizat cuțit ieftin și accesibil din lemn. Materialul pentru fabricarea acestuia poate servi drept lame sau cherestea. Acestea sunt tratate prealabil cu un preparat antiseptic împotriva fungilor și mucegaiului. Dacă este necesar, puteți face impregnarea focului.

Trebuie avut în vedere faptul că avionul, asamblat din panouri din PVC, nu respira, iar această cutie necesită aerisire. Pentru aceasta se fac tăieturi în bare, dacă sunt montate aproape de bază. Reiki poate fi fixat cu spații mici. Nu interfera cu grilele decorative din plastic. Dacă există o hota (cum ar fi, de exemplu, în baie, toaletă, loggia sau în bucătărie), atunci ventilatorul încorporat poate fi un bun ajutor în menținerea climatului potrivit.

Cadrul panourilor este montat pe dibluri și aliniat la nivel cu ajutorul căptușelilor în locul fixării. Distanța dintre ghidajele de cadru este aleasă în mod arbitrar, este suficientă o treaptă de 30 cm, cu o lipsă sau economie de material, distanța poate fi mărită până la 50 cm. Pentru o instalare calitativă a panourilor, componentele din lemn ale panoului trebuie să fie plane și netede. Cu toate acestea, ele sunt ascunse în spatele capacului frontal, deci folosirea de blănuri de calitate superioară pentru acest scop este foarterisipitor. În acest caz, se potrivesc plăcile semi-tivite sau BU (de exemplu, vechi ornament sau chiar plinta).

Cadrul este colectat în jurul perimetrului. Închideți ușile și ferestrele, găurile tehnice. În colțurile unde se întâlnesc două avioane, este necesar să se respecte perpendicularitatea.

Următoarea componentă a butucului și, în același timp, finisajul din față sunt accesorii suplimentare din plastic. Geometric, spațiul este tridimensional. Prin urmare, într-un colț se pot întâlni doar trei avioane. Pentru o tranziție uniformă între planuri și pentru a ascunde spațiile, există diferite profiluri din plastic. Nivelul de pornire frontierează singurul avion de-a lungul perimetrului, în același scop se utilizează și plintul de plafon.

Profilul de conectare este folosit pentru a face distincția între două panouri de tip sau culoare diferite. într-un avion sau construirea lor. Pentru a satisface cele două planuri sunt proiectate benzi sub forma unui unghi interior și exterior. Pentru a pune capăt planului panourilor și pentru a ascunde spațiul tehnic dintre acesta și baza peretelui, se utilizează o bară în formă de F.

Profilele sunt fixate în colțuri și de-a lungul perimetrului ramei în mod clasic. După aceea, tăiați panoul cu 3-4 mm mai mic decât distanța măsurată. Acest lucru trebuie făcut, altfel materialul plastic va "umfla". Apoi, panoul este introdus în canelurile profilelor. Asigurați-l de restul ghizilor. Distanța pe panou este marcată printr-un colț, iar o pânză de tăiere este tăiată cu o lamă pentru metal sau pentru un ferăstrău cu aceeași lamă. De asemenea, plasticul este tăiat ușor și rapid de către mașină de șlefuit, dar trebuie remarcat faptul că în acest proces se formează o mulțime de praf de construcție.

turnare

Puteți să refuzați utilizarea fitingurilor din plastic și să sigilați cusăturile pentru a aplica formarea. Folosirea unei matrițe din materiale diverse (lemn, spumă) pe panouri din PVC este irațională, pentru că va necesita o prelucrare suplimentară (vopsire, vopsire). Cel mai bine este să lipiți curelele crestate, adică formarea aceluiași material din PVC.

Atașați elementul poate fi un adeziv special, pe care le veți oferi atunci când cumpărați un model în magazie, precum și pe unghiile lichide sau pe un super-adeziv de tip "Moment". Există colțuri PVC de diferite dimensiuni, care sunt, de asemenea, simplu lipite pe panou. Există mai puține hassle cu acest tip de decor, iar procesul durează mai puțin, dar este imposibil să dezasamblați panourile după ce nu le deteriorați.

Profilul metalic

Pentru suprafețe foarte inegale, pentru a crea un plan multiplu sau un plan cu un unghi diferit de înclinare, pentru utilizarea diferitelor tipuri de corpuri de iluminat încorporate, precum și pentru a crea un canal de evacuare, se utilizează profile metalice, utilizate în principal pentru instalarea gips-cartonului. Acest cadru cântărește mai mult și necesită pentru instalarea acestuia mai multe componente speciale. Dar se distinge prin fiabilitate, nu necesită îngrijire specială, este perfectă atât pentru lucrările interne, cât și pentru cele externe.

Cadrul va fi la fel de ușor ca Lego, numai la asamblare este necesar să se facă mai multe manipulări diferite (subcotări, măsurători, bufe, coturi). Cu toate acestea, nu apar dificultăți aici. O persoană care a colectat un astfel de cadru cel puțin o dată poate face față acestei sarcini foarte repede.

Această versiune a lăcuitului permite utilizarea izolației, care acționează și ca izolator de zgomot. Este posibilă opțiunea unei partiții interurbane. În același timp, șina din aluminiu în formă de Sh (denumită și plafonul) este armată cu o bară de lemn de 40/50 mm. O astfel de întărire este necesară pentru a crea o ușă.Dacă doriți, puteți îmbunătăți întregul cadru, dar acest lucru nu este necesar.

Astfel de suporturi sunt fixate pe tavan și pe podea, cu ajutorul colțurilor metalice ranforsate sau simple, strânse cu șuruburi autoportante. Membrele transversale sunt atașate în același mod și pot fi, de asemenea, întărite. Numărul lor depinde de modul în care va fi montat panoul din PVC - vertical sau orizontal.

Pe perete sau pe plafon, lama este fixată în mod standard. De-a lungul perimetrului este montat un ghidaj în formă de U la o distanță planificată față de bază. Dacă suprafața suprafeței suprapuse este mică (cu o lățime de aproximativ un metru), atunci se introduce un profil în formă de "W" și se strânge cu un șurub autofiletant (nouă cu sau fără șnec).

Dacă lățimea este mai mare, atunci suspensiile sunt montate pe plan. folosind un ciocan și unghiile diblu 6/40, 6/60 sau șurubelniță, în funcție de materialul planului. Suspendările (crocodilii) fixează profilul ghidajului în același plan cu aceleași nouă. În loc de cele nouă, puteți folosi șuruburi scurte obișnuite cu sau fără o mașină de spălat de presă. Opțiunea spălătorului de presă va fi mai scumpă, dar este mai bine plasată pe plan și nu interferează cu instalarea panourilor.

Cum se calculează cantitatea de material

Mai întâi determinați în ce direcție va fi montat panoul. Pentru panourile fără sudură din tavan, este mai bine să se pună perpendicular pe penetrarea sursei de lumină în încăpere. Calitatea materialului este diferită și nimeni nu este imun la defecte de instalare, iar această metodă va reduce manifestarea externă a acestor deficiențe.

Pentru a economisi materiale, puteți lua în considerare ambele opțiuni pentru montarea panourilor (de-a lungul și peste) și de a determina ce metodă va avea mai puține resturi. După ce cunoașteți direcția ghidajelor lagărelor, împărțiți distanța planului cu pasul ghidajelor. Așa că le-ai primit numărul plus o singură bucată. Acesta este materialul minim pogonazh la care puteți efectua instalarea panourilor.

Pentru a efectua lucrări mai extinse, trebuie să adăugați perimetrul fiecărui plan, orificiu tehnic, fereastră și ușă. La efectuarea calculelor, este necesar să se țină seama de gama de produse achiziționate Dacă este posibil, puteți face casete componente la comandă.

Pe tipurile de cutii pentru panouri din PVC, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor